LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

kokuz
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la kokuz » 29 jan 2014, 14:47

da se vrati kad bude 100%, ali da igra max 25 minuta po tekmi, a ne po 30-40 kako je to radi o:S
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jan 2014, 15:00

Danas se pojavila informacija u medijima da postoji velika mogucnost da Bryant porpusti ostatak sezone...
Takodjer je isti sinoc za vrijeme utakmice izjavio da ne zna kada bi se mogao vratiti na parket i da ce sigurno biti odsutan 3-4 sedmice.

Ja iapk mislim da povreda nije toliko strasna i da je ovo vrhunski odradjeno od strane Kupchaka i Bryanta...
Lakersi mogu u miru tankirati i vaditi se na povredu glavnog igraca, a njemu dati mogucnost da se sto bolje pripremi za narednu sezonu, jer uz kvalitetan pick i eventualno jednog FA isti moze krenuti u lov na svoj sesti naslov, jer i pored njegove ogromne zelje mislim da je isti svjestan da sa ovom ekipom ne moze nista postici.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 29 jan 2014, 15:11

meni je licno u njegovim godinama blago receno los potez da pauzira do kraja sezone, nebitno koliko bi to bilo dobro po tankiranje i same lakerse (ako bi ikako bilo dobro ali to je nebitno), mladjim igracima to ne godi a ne nekom u godinama kao sto je kobe
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jan 2014, 18:05

"@MagicJohnson: The great ones Michael, Larry, Kareem, LeBron and now Kevin Durant can put their teams on their back and win!"
Qurca i legende :roll: :roll:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jan 2014, 18:27

amerosm je napisao/la:
"@MagicJohnson: The great ones Michael, Larry, Kareem, LeBron and now Kevin Durant can put their teams on their back and win!"
Zaboravio je Iversona.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jan 2014, 21:00

amerosm je napisao/la:
Al bas qurca...Doduse,jel to bilo u kontaktu sa ESPN-om ne moze biti dobro(cast rijetkim,rijetkim izuzecima).Uostalom,milion puta se potvrdilo da vrhunski igrac ne znaci da si dobar trener ili analiticar. ;)

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 29 jan 2014, 21:16

on uvijek, ali uvijek pokušava da podjebava lakerse, tako da ne znam stvarno šta je s njim...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 29 jan 2014, 21:43

Ne znam šta ste se uhvatili samo prvog statusa. Nakon toga je objavio i ova dva:

The great ones Shaq, Kobe, Dr. J, Isiah, Duncan, Olajuwon, Barkley can put their team on their back and win!

The great ones Baylor, West, Chamberlain, Russell, Malone, Robertson, Frazier can but their team on their back and win!
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 30 jan 2014, 00:23

Sve ok, al nije on bezveze zaboravio Kobea smjestit u prvu recenicu...nije to slucajno sigurno..

Ima on taj obicaj da malo podHebava Lakerse opcenito, valjda time u nekoj mjeri izdize malo sebe i to sto je on predstavljo. S obzirom na igru - s pravom, ima svako pravo jer je bio majstor, ali s obzirom na to da je legenda Lakersa i da ga se kao takvog gleda, trebo bi ZNACAJNO vise postovanja imat prema Kobeu. Bez obzira na sve, i ja se slazem da je Kobe u ogromnom broju puta bio klasican egomanijak, nekad i los za ekipu, ali Kobe je Kobe, nema tu price, uvijek ga se mora istaci kao najvecu facu. Tim vise sto je iz tvog kluba...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 jan 2014, 00:29

Vidite da je Kareema stavio u prvu rečenicu znači ne podjebava Lakerse nego Kobea. :D
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 jan 2014, 10:15

Time for the Lakers to Fire Mike D'Antoni?

After Widespread Criticism and Losing 17 of the Last 20 Games, Los Angeles Lakers Management Should Be Strongly Considering Firing Mike D'Antoni.

COMMENTARY | There have been calls from far and wide begging for Mike D'Antoni's head since the day he was handed the Los Angeles Lakers head-coaching job in a midnight coup.
Related Stories

With the greatest coach in NBA history, Phil Jackson, rumored to be on the verge of accepting the Lakers' job, management moved quickly to keep control of the situation.

If Jackson had accepted, they would no longer hold control. They had spoken to the Zen Master as a formality, and his acceptance of the recently vacated coaching position would handcuff them to Jackson's whims. Hastily, D'Antoni was interviewed and handed the job.

For his part, even D'Antoni admitted that he had never even spoken with Dr. Jerry Buss and that he was initially shocked to be handed the job. Still, executive VP Jim Buss and general manager Mitch Kupchak contended that Dr. Buss had made the decision to hire the man seemingly no one wanted.

Outside of D'Antoni, Kupchak and Buss (Jim and possible Jerry depending on what one chooses to believe) hardly a soul was happy with the decision to bring in the wise-cracking West Virginian--including executive VP Jeanie Buss, who was now engaged to Jackson.

Jackson's dream of guiding the Lakers into the next chapter past Kobe Bryant and with Dwight Howard was humiliatingly shattered. In the aftermath of the hire, Jackson initially spoke out to protect his reputation. Ultimately, however, he was so profoundly shaken that he swore off coaching forever.

Then, the "Dwightmare" took hold.

Los Angeles wept Dr. Buss' death and the season of cursed turmoil climaxed into a conflagration that ripped Bryant's Achilles tendon. Howard jumped ship and D'Antoni, Kupchak and Buss worked together to build a team that would last one season.

For the first 19 games of the season, D'Antoni coached the assembly of tossed out talent better than most anyone could have imagined. Injuries to Steve Nash, Jordan Farmar, and Chris Kaman did not prevent the coach from providing the Lakers with a winning record until Bryant returned.

Then, six games into his return, Bryant was out injured, and Steve Blake joined Nash and Farmar in the doctor's office.

Still, D'Antoni guided the team to a 13-13 record, and the playoffs were a realistic possibility.

Xavier Henry soon joined the injured contingent, and that was the straw that broke the camel's back. What followed ultimately crushed the Lakers' season and the sealed D'Antoni's fate. The wounded Lakers would slowly bleed out over a 20 game span, and D'Antoni would glimpse the imminent death that was approaching. With every loss, his spirit would steadily sulk.

The Lakers lost 17 of 20 games and went from a strong contender for a playoff spot to a team at the bottom of the Western Conference. Tuesday's loss to Indiana was the not lowest point during that stretch, but it was one more loss that reinforced the team and coach's fate.

Regardless of how they got there, the Los Angeles Lakers were 16-30 on the season and in a virtual tie for last place in the Western Conference. For this organization in particular, losing was unacceptable. For the fans, the Lakers were often unwatchable. For everyone, the reality of the situation was unbearable.

Someone needed to be blamed.

Bad luck with injuries was the cause, but only one man was in a position to be replaced. That man was the coach, unfair as it may have been. With the depleted squad, D'Antoni did not have the ability to play his brand of basketball and still win games.

Instead of adapting and playing with extra size to fill the depleted backcourt, the coach opted to go small and start a rookie at power forward. The lack of defensive fortitude glared on a nightly basis. Opponents took advantage, and the Lakers quickly became the worst defensive team in the Western Conference.

The Lakers allowed 106 points per game on average, second-worst in the NBA. The best team in the league only gave up 90 points per game, and the Lakers were lucky if they were only considered 16 points worse than the elite teams in the league. On one memorably painful night, they found themselves down by 40 points against their city rivals, the Los Angeles Clippers.

Something needed to change as blame was placed on management and the coaching staff with unrelenting conviction. Regardless of the reasons, the pressure mounted, and the only way to win back the fans was to remove the man no one wanted in the first place.

Ironically, though, the reason for the change was defense, and the man asked to take over coaching duties for the remainder of the season would be the defensive assistant coach of the team, Kurt Rambis.

It did not make sense, but with the Lakers sitting at the bottom of the standings having lost 17 of the last 20 games, nothing really made sense any more, did it?

Was it finally time to let D'Antoni go?
...Život za Široki...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2014, 10:36

D`Antoni ce ionako biti otjeran nakon ove sezone i nema potreba istog otpustiti kada su ostala jos samo dva i pol mjeseca prije zavrsetka sezone.

Vecina ovih igraca naredne godine nece biti tu (tako da argument oko upoznavanja sa novim trenerom ne prije vode), a takodjer Lakersi imaju trenutno velike koristi zbog njegove nesposobnosti, jer cemo po svemu sudeci dobiti top 10 pick na ovogodisnjem draftu.

Kada je novi trener u pitanju mislim da je najbitnije da Jim Buss odluku prepusti drugim ljudima.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 30 jan 2014, 11:05

ako vec moj i kobajin najdrazi trener ide, neka na klupu sjedne thibodeau :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 jan 2014, 21:41

izgleda da irving zeli otici iz cavsa, ne znam zasto ali prva mi je pomisao bila eto ga u lakerse, ne znam koliko ste vi u mogucnosti i kako realizovati taj trade jer mi bas mirise neka buducnost love i irving kod vas, sta vi mislite? :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2014, 22:48

Mislim da ce Cavsi mecirati svaku ponudu za Irvinga, a siguran sam da Lakersi nece htjeti dati ovogodisnji pick za njega.

Sto se tice planova za buducnost prema pisanju medija sve se svodi na pick-a sa ovog drafta te potpisivanje Love-a naredne godine i eventualno Westbrook-a 2016-te kada Bryant ode u penziju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jan 2014, 10:16

TWC SportsNet ratings are down 37.5% over the team's first 40 games compared to last season
Strasan pad gledanosti, no ovo je bilo ocekivano...
Sva sreca pa smo ugovor potpisali u trenutku kada smo bili u vrhu.

Edit: Nakon sto je nakon svojih Twitter objava popio kritike Magic Johnson sinoc napisao da ce od sad podrzavati D`Antoni-ja i Buss-a iz razloga sto voli Lakerse. On se izgleda okrece kako vjetar puse... :roll: :roll:

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 31 jan 2014, 15:40

ma vazda je magic takav bio i ne treba njegove tvitove i statuse shvatat ozbiljno previse ionako
hit you with so many rights you gonna beg for a left

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 31 jan 2014, 16:56

KK_Bosna je napisao/la:ako vec moj i kobajin najdrazi trener ide, neka na klupu sjedne thibodeau :mrgreen:
Sto bi rekli Ameri, sanse da ce se to desiti su: "Slim to none." ;)

Magic, u dosta slucaja gleda da u vezi Lakersa, nastupa sa neke neutralne pozicije. Kao da se u dosta slucaja sili da ispadne objektivan, pa pretjera, iako bi subjektivno misljenje bilo sasvim okay. Jer ipak je on legenda tog kluba, i trebao bi kao takav i nastupati u javnosti. Iz postovanja prema klubu gdje je postigao sve u svojoj kosarkaskoj karijeri, ali i iz postovanja prema navijacima LAL.
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 jan 2014, 17:04

kad_kako je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:ako vec moj i kobajin najdrazi trener ide, neka na klupu sjedne thibodeau :mrgreen:
Nikad ne reci nikad... ;) ;)
Sto se TT-a tice moje misljenje je sljedece:

Ukoliko u narednoj sezoni ne vidi neki pomak od strane Reinsdorf-a i FO-a sto se tice stvaranja sampionske ekipe i ukoliko mu i sljedeca sezona bude identicna sa prethodne dvije, onda mislim da ce isti potraziti neko novo rijesenje, sto ne mora znaciti da ce zavrsiti u Lakers-ima.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 31 jan 2014, 17:09

amerosm je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:
Nikad ne reci nikad... ;) ;)
Sto se TT-a tice moje misljenje je sljedece:

Ukoliko u narednoj sezoni ne vidi neki pomak od strane Reinsdorf-a i FO-a sto se tice stvaranja sampionske ekipe i ukoliko mu i sljedeca sezona bude identicna sa prethodne dvije, onda mislim da ce isti potraziti neko novo rijesenje, sto ne mora znaciti da ce zavrsiti u Lakers-ima.
Nije on tip koji odustaje tako lako. Samo ne znam kako ste stekli u opste dojam da ce dici sidro, ako recimo eto FO i zidov ne ispune ta neka ocekivanja, koja su bdw. nametnuta od strane medija? On to nicim nije pokazao. Sad sto ESPN, sa vremena na vrijeme voli pricati bajke za malu djecu, i mnogi ocigledno u njih povjeruju, opet ne znaci da u tome ima i zrno istine.
Postovanje treba zaraditi.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.