RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

cunami
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la cunami » 12 jun 2011, 01:02

Stvarno ne znam gdje su ti ljudi i odavno nisam cuo za njih

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jun 2011, 02:51

znaš što pitam gdje su i šta rade grga mrgan i pirsa mulahasanović, zato što se uskoro obillježava 90-ta godišnjica kluba i trebalo bi sakupiti sve bivše igrače kluba iz različitih generacija veleža...

brato brato
Kontakt:

Post Postao/la brato brato » 12 jun 2011, 09:17

AlemC85 je napisao/la:znaš što pitam gdje su i šta rade grga mrgan i pirsa mulahasanović, zato što se uskoro obillježava 90-ta godišnjica kluba i trebalo bi sakupiti sve bivše igrače kluba iz različitih generacija veleža...
gdje si sakupljac sta si se bola umislio majke ti ? tvoji komentari nesto vrijede na ovom forumu u veležu?
nemoj te bola pricat gluposti zamolio bi vas .

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 12 jun 2011, 09:24

brato brato je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:znaš što pitam gdje su i šta rade grga mrgan i pirsa mulahasanović, zato što se uskoro obillježava 90-ta godišnjica kluba i trebalo bi sakupiti sve bivše igrače kluba iz različitih generacija veleža...
gdje si sakupljac sta si se bola umislio majke ti ? tvoji komentari nesto vrijede na ovom forumu u veležu?
Sta se tebe boli kur.ac sta on prica, ako ti smeta nemoj citat...

brato brato
Kontakt:

Post Postao/la brato brato » 12 jun 2011, 09:38

prica gluposti kao i ti .

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 12 jun 2011, 09:58

cunami je napisao/la:Sto se tice para,logicno je da se ne prica koliki je transfer,kako je i koliko klub zaradio ali posto je u nas sve naopako,onda se trebalo reci koliko je klub zaradio i gotovo.Necu da ulazim u dalju diskusiju,zelim Vladi puno srece a logicno je da ce poletit za vise para i ja mu zelim svu srecu ali se mi moramo okrenut Velezu.
Informacija iz kluba nema sto me u jednu ruku raduje a u drugu mi zivce kopa jer ne znam sta se desava,dolazi li iko od igraca,kakvi su planovi za iducu sezonu,mozemo li ista zancajnije uradit itd...
Mozda je cak i vrijeme da se Tana kao direktor kluba obrati javnosti i kaze neke stvari koje se dogadjaju ili bar da nam namakne neke odgovore na stvari koje bi se trebale desit
Uprava ocito ne zeli da navijacima i simpatizerima daje bilo kakve informacije dok ne obavi cijeli posao. Zele biti sigurni da ce dovesti nekog igraca ili sponzora, pa da onda plasiraju informacije u javnost. Da nebi kasnije bilo "nesposobna uprava, govorili su da ce dovest ovog igraca 100%,a sad nesto seru" i tako to
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 12 jun 2011, 10:08

U Veležu se ovog ljeta jednostavno ništa više ne želi prepustiti slučaju. Pojačani Upravni odbor održao svoj prvi sastanak pred narednu sezonu, na kojemu su utvrđene smjernice za dalji rad, ciljevi i ambicije kluba pred novu sezonu. Rođeni u narednoj sezoni slave 90 godina svoga postojanja, i ambicije su jasne – učešće u jednom od evropskih takmičenja narednog ljeta, prvi put nakon agresije na BiH.

Svjesni su u Titovoj 87., da će im za Evropu biti potrebno nekoliko kvalitetnih pojačanja, ali ciljanih pojačanja, provjerenih imena, a ne igrača čijim bi se dolaskom samo pojačala konkurencija u timu. Slično razmišlja i Milomir Odović.

Odović želi angažovati napadača, gol igrača, s obzirom da je Velagić na zalasku karijere, a mladi Ćemalović razmišlja o odlasku. U tom slučaju ostao bi mu samo Damir Rovčanin, koji opet nije siguran da li će otići ili ostati, i kojega je Odović više koristio na lijevoj strani veznog reda nego li u samom vrhu. Nije isključeno da se u Velež vrati Elvis Ćorić. Ćorić je trenutno u najboljim igračkim godinama (iako je duže pauzirao zbog povrede), a ne krije da ima želju vratiti se u matični klub nakon četiri godine izbivanja.

Drugi prioritet je, kako saznajemo, golman. Emir Hadžiđulbić je odlučio dići sidro i napustiti Mostar, a u konkurenciji su ostala dva mlada čuvara mreže, Senedin Oštraković i Arman Šuta. Oštraković je proljetos dobio pravu priliku i na pravi način je iskoristio. Niti na jednom meču na kojem je branio nije kumovao porazu, naprotiv branio je vrlo dobro.

Ostala pojačanja će diktirati eventualni odlasci. Ugovori su istekli Okiću i Kazaziću. Izvjesno je da će za novog - starog direktora biti izabran Sedin Tanović.

Samo neka ostane Oda , i neka ne dovode ove levate sto ne mogu nigdje igrati , pa dolaze u Velez , i bit ce ovo sve dobro akoBogda ;)
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 12 jun 2011, 10:22

Ja sam rekao da je bolje sto uprava nista ne govori dok ne zavrsi posao ali malo je to neobicno jer smo navikli da se sve govori ali moglo se izaci u javnost,npr.direktor kluba da izadje u javnost,da javno kaze ambicije,zelje,mogucnoste,neke konkretne poteze i da to cujemo iz njegovih usta.
Sto se tice igraca,Okic i Kazazic nemaju ugovora isto kao i Kodro,Stole,Gancev,Mrkva,Zaim,Kajta i vecina igraca i sigurno je da ce uprava imati pune ruke posla a sto se tice dolaska igraca,procitao sam da se vraca Hasanovic a sto se tice Corica,ne znam koliko je pametno da se vrati i da igra jer je puno pauzirao ali ima trener pa neka on odluci sta i kako ali i oko trenera se nista ne zna jer valjda ima ponude drugih klubova.Sve Velez ne valja a svi iz Veleza odose samo ;) :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jun 2011, 10:23

brato brato je napisao/la:
pa šta ako jesam, svaki pravi klub to radi, a to se zove zajedničko druženje različitih generacija, kao što je moda na zapadu, a da li komentari išta vrijede, nije me briga ko hoće da čita nek čita, ko neće nek produži dalje, pozdrav i tebi...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 12 jun 2011, 10:25

Pa za neku proslavu,ako je bude,ako je klub organizovao,valjda ce biti pozvana vecina bivsih igraca isto kao sto je Zeljo uradio prije nekoliko mjeseci

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jun 2011, 10:26

normala...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 jun 2011, 12:06

Kada nismo mogli sa Osmanom, Kneletom, Dzaficem, Majkicem, i s onom ekipom tesko da cemo sa Elijem i slicnim pojacanjima ista napraviti u ligi... Malo mi je smijesno ovo. Treba nam makar 5 pravih pojacanja.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 12 jun 2011, 15:28

cunami je napisao/la:Ja sam rekao da je bolje sto uprava nista ne govori dok ne zavrsi posao ali malo je to neobicno jer smo navikli da se sve govori ali moglo se izaci u javnost,npr.direktor kluba da izadje u javnost,da javno kaze ambicije,zelje,mogucnoste,neke konkretne poteze i da to cujemo iz njegovih usta.
Sto se tice igraca,Okic i Kazazic nemaju ugovora isto kao i Kodro,Stole,Gancev,Mrkva,Zaim,Kajta i vecina igraca i sigurno je da ce uprava imati pune ruke posla a sto se tice dolaska igraca,procitao sam da se vraca Hasanovic a sto se tice Corica,ne znam koliko je pametno da se vrati i da igra jer je puno pauzirao ali ima trener pa neka on odluci sta i kako ali i oko trenera se nista ne zna jer valjda ima ponude drugih klubova.Sve Velez ne valja a svi iz Veleza odose samo ;) :)
Hasanovic ima ugovor sa Celikom i da se ja pitam ne bi ga pustio, zbog toga sto vi niste iz istih razloga pustili Okica zimus.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 12 jun 2011, 15:44

e pozz, i meni je malo ovo smijesno, kazu iz uprave dovodice samo provjerena i kvalitetna pojacanja a spominju, pa cak i govore da su doveli Hasanovica! momak neznam ima li preko 22 godine i on je za njih provjeren, kvalitetan itd!! to mi je pravo smijesno!! mislim ako zele da podignu Velez za nekoliko nivoa,onda moraju svoje rijeci pretvoriti i u djela, pa lijepo dovesti bas dobro kvalitetna 3-4 pojacanja!!
cini mi se da ce dosadasnji golman mostarske Lokomotive potpisati za Velez,zove Hero, tako nesto, ima 21-22 godine! bio je vec nekad u Velezu,
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 12 jun 2011, 15:51

CRNI GAVRANE,nece biti nimalo steta ako ne pusti Celim Hasanovica tako da se ne trebas brinut.Prelazni rok pocinje tek 1.7. i mislim da ce se tek tad vise znati nego sada.
I ja sam misljenja da nam za pricu o Evropi,za pokusaj da odemo u Evropu treba najmanje 4 provjerena imena,4 kvalitetna pojacanja a ne igraci koji ce biti prinove i ako uprava ne dovede prava pojacnaj onda ce im prica o Evropi past u vodu.I kad su igrali Osmanagic,Knezevic,Dzafic...ni ono nije bila neka ekipa ali je bila bolja nego ekipa iz ove polusezone i mislim da kad bi zadrzali kostur ekipe ove,da bi nam trebala 3-4 istinska,prava pojacanja a za prava pojacanja treba i malo vise para

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 12 jun 2011, 15:59

cunami je napisao/la:CRNI GAVRANE,nece biti nimalo steta ako ne pusti Celim Hasanovica tako da se ne trebas brinut.Prelazni rok pocinje tek 1.7. i mislim da ce se tek tad vise znati nego sada.
I ja sam misljenja da nam za pricu o Evropi,za pokusaj da odemo u Evropu treba najmanje 4 provjerena imena,4 kvalitetna pojacanja a ne igraci koji ce biti prinove i ako uprava ne dovede prava pojacnaj onda ce im prica o Evropi past u vodu.I kad su igrali Osmanagic,Knezevic,Dzafic...ni ono nije bila neka ekipa ali je bila bolja nego ekipa iz ove polusezone i mislim da kad bi zadrzali kostur ekipe ove,da bi nam trebala 3-4 istinska,prava pojacanja a za prava pojacanja treba i malo vise para
prijelazni rok je vec poceo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jun 2011, 16:03

prelazni rok počeo 1. juna, a završava se 5. avgusta, jer već 6. avgusta starta novi šampionat...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 12 jun 2011, 16:23

Ja mislim da prelazni rok pocinje 1 jula a zavrsava pocetkom 8-og mjeseca.
Ma kako god bilo,za neku pricu o Evropi,za pokusaj tog istog plana,Velezu trebaju prava pojacanja a ne neke prinove koje ce samo pojacat konkurenciju nego pojacanja koja ce odmah moci igrat,poboljsat igru

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 12 jun 2011, 16:32

Tanović : Moramo zasukati rukave

Sedin Tanović novi je direktor Veleža. Odlučeno je to na sastanku Upravnog odbora Veleža, na kome se razgovaralo i o drugim kadrovskim rješenjima, ali je, kao prioritetno, s obzirom na predstojeći prelazni rok, izabran samo direktor.

„Upravni odbor zauzeo je stav da, zbog nagomilanih poslova, hitno treba postaviti direktora, pa je izbor pao na mene. Kasnije će na dnevni red doći izbor sportskog direktora, generalnog sekretara, rukovodioca Omladinske škole. Sada je najvažnije potpisati ugovore sa onima igračima kojima oni ističu, a na koje trener Odović i dalje računa“, rekao je Tanović za portal ****.ba..

Na sastanku je data puna podrška dosadašnjem šefu stručnog štaba Milomiru Odovoću, koji je izrazio želju da i naredne sezone bude na klupi „rođenih“.

„Odović je tražio da zadržimo Stokića, Okića i Gančeva, ali i da pokušamo dovesti jednog navalnog, bočnog i veznog igrača, pa, možda, i golmana. Pred svima nama je dosta posla i moramo zasukati rukave, kako bi sve to i ostvarili. Zajednička želja je da Velež u sljedećem prvenstvu igra značajniju ulogu, a za ostvarenje tih želja potrebna su i adekvatna pojačanja“, kaže Tanović.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 12 jun 2011, 16:42

Ovo je Tana izjavio ima 10 dana ali ja bi volio da se vise,konkrentije zna u vezi igraca ali valjda oni u upravi najbolje znaju.Moze doci do jos odlazaka a treba dovest igraca.Sto vise odlazaka bude,bit ce vise dolazaka i to je trosak umjesto da se zadrzi kostur ekipe i dovede par pravih pojacanja ali kako vrijeme prolazi a nema informacija,postajem sve vise pesimista da ce Velez igrat znacajniju ulogu u prvenstvu

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.