Tribalian je napisao/la:Mnogo si ti poceo da filozofiras

Ali ja sam iz skole izasao ima 10 godina , lako je tebi da me za*ebavas kad si svez sa skolskim dogodovstinama

Ma kakvo filozofiranje samo ti kazem kako jeste.Uvijek se covjek moze snaci,samo kad hoce.
samo_lijevo je napisao/la:
U Travnik ne idem jer nemam novce.Ne bih da budem bahat ali to je za mene sprdancija od skole,znam po jaranima koji su se prebacili iz SA.Licno nije mi bitna diploma zelim nauciti nesto u zivotu.Da se razumijemo nista me ne ceka u zivotu sve moram zaraditi.Diplome su priznate pa i ove iz Travnika.One su mozda jos problematicne u nekim kantonima ali ce to biti sredjeno.Ipak tamo ne idu "obicni papci" ko ja i ti.
Vjeruj mi nece svako ni u Prevent.ja se zacudim kada cujem recenicu:"necu ja raditi 12 sati za 700 KM".Ovo je ziva istina i cuo sam od velikog broja ljudi.
Sto se tice kladionice isto da sam cuo da je 2-3 KM min. uplata.A i sto te peglam cenera upaltiti i gotovo.
Eh brate to je poenta cijele price,nemas novce.Nije to do fakulteta nego do para.Kao da ti ne bi isao u Travnik da imas novce ? Isao bi,al nemas.Kao ni je,al ti kazem kako jeste.Kod nas su ljudi cudni,zavidni.Odem u Njemacku dovukao auto odma price narkoman,ubica,krade ovako onako.Niko nece pitati jesam li ja radio pa zaradio te pare.Eh tako ti je i ovdje,sa fakultetom.
U svijetu nisu priznate diplome,ja ti kazem.
Kod nas su u preventu manje od 700 KM,pa raja masovno radi.
Pa brate kako ce biti minimalno 2-3 KM,joj ja tebe kao da se prvi put u zivotu kladis.Normalna kladionica uplatis 1 KM i to je to.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.