Neutral je napisao/la: ↑09 maj 2024, 16:23
Mišljene o Leonu, ja ga zovem Cupra iako je te godine bio još Seat, 105ps, 10', start stop smece koje uvijek iskljucim, kaze meni nemaju dpf nego lameu i lonac, kako nema dpf...
A mišljenje o Toyoti Rav, automatik, mislim da su ta vozila neuništiva.
Gledajući izvještaj ADAC-a, tačnije broj kvarova na 1000 registrovanih vozila prema godini prve registracije, može se reć kako Leon od 2012. ima odlične brojke, te se etiketira kao pouzdano, čak i onaj od 2010.
Na testu izdržljivosti za model iz 2013., 1.6 TDI od 105 konja, zbog nedostatka na materijalu došlo je do kvara ležaja mjenjača, što je onda oštetilo i centar getribe nakon 100k. Kako su ustanovili ipak su to bili izolirani slučajevi i vozilo je sem toga imalo više nego odlične ocjene. Da li ima dpf saznat ćeš u servisu na osnovu broja šasije.
Toyota RAV4 je najprodavanije vozilo svijeta iz 2022., te top 3 iz prošle godine. Što se starijih modela tiče, RAV4 je imao problema sa dizelašima 2.2 (136 ps) do 2010. te onim od 150 ps do 2013. Potrošnja ulja, kvar vodene pumpe, problem sa dihtungom glave motora etc. A benzinac RAV4 sami vrh, nepoderiv, znaš oni već legendarni ZR motori.
Glede sigurnosti i rezultata kreš testova, Leon je 2012. dobio visoke ocjene u svojoj klasi. Preko 90 % zaštita kako vozača/suvozača tako i djece. Sigurnosni asistent 71 %.
RAV4 u svojoj klasi 2013. nije imao vrhunski, ali sigurno odličan rezultat sa blizu 90 % zaštite vozača te preko 80 % djece. To su popravili 6 godina poslije.
Japancu nema konkurencije kada se priča o pouzdanosti V4 benzinaca.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.