Olimpik Sarajevo

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 mar 2014, 18:32

Olimpic je dobra ekipa pravo. Odavno nisam vidio jacu ekipu u individualnim duelima. Svaki igrac je ko beton. Duljevic me odusevio kao i Zeba koji je u dobroj formi. Malo mi je na zivce islo oni pokusaji penala na silu ali dobro. Zelim vam srecu jer sve ostalo imate.

P.S. zasto vam ne igra Rahmanovic i jeli bio danas na klupi
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 01 mar 2014, 18:34

Ma vidi se klasa i kod Duljevića i Zebe, ali sam ja stalno imao utisak da vam fali brzine.

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 01 mar 2014, 19:16

pabizo je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:Postavljeno :D

Samo kontam gdje jos da stavim link prenosa, jer je svakako cilj da sto vise naroda moze naci link lakse pa ko god zeli da gleda ne mora da prepliva google da nadje link koji radi.

Ovaj ponekad se kvari, ponekad radi, trenutno je u redu, ali u najgorem slucaju imamo makar ovaj da koristimo u slucaju da nema gdje drugo:
http://www.rtvuzivo.com/bhtv/

Prenos pocinje oko 14:25
Krecemo,,,,,pale se motori I polecemo ka EVROPI.
Gasi motore,pregrijace se

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 01 mar 2014, 19:43

Jos jednom se pokazalo da teren je katastrofa i ekipe koje dolaze da se brane sa Otoke bez problema odnose bodove.
Razocarenje su stariji igraci koji ne mogu meda a Kolaru je ovo izgleda krupan zalogaj.Uigravao u Turskoj jednu ekipu,sa Vitezom igrala druga ekipa a danas novi sastav koji nije odigrao skupa pet minuta.

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 01 mar 2014, 19:46

Mislim da je Faiku zadnja tekma sa Sarajevom. :D

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 mar 2014, 19:55

@lupus Mogla bi mu biti zadnja tekma u Olimpicu,teško će proljeće dočekati.Samo me interesuje jeli se rodio trener u svijetu da valja ovom klubu?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 01 mar 2014, 20:02

Moje misljenje da on nema autoriteta za ove ekipe.A stoji i ovo sto covjek napisa danas nam igra treca ekipa.Moje misljenje.Nama treba neki stranac.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 01 mar 2014, 20:46

Dobar je Fajo, tezak je zadatak. Mislim da trebamo gusto igrati. Gledam igraci Veleza u svakom trenutku su svi po troje oko nasih igraca cim dobijemo loptu, dobro se krecu kao bir, a mi ostavljamo rupe medju veznog reda i odbrane, oni su to bili dobro skratili razmak medju veznog reda i odbrane da nije ni jednima ni drugima daleko ganjati ako neko u redu pusti da jedan nas prodje, slicno nekakvom hibridu bunkera.

Mislim da Rizvanovic ima posebnu sposobnost koju mozemo dobro iskoristiti, solidan mi izgleda kad drzi loptu i kad je prima i otima, mozda bi se isplatilo probati na treningu kako bi islo "tjerati" protivnika na jednu stranu, npr da se ostavi jedno krilo ili bocna pozicija suplja pa da protivnici stalno traze da tu igraju, i onda je i lakse predvidjeti gdje ce krenuti i opkoliti ih. A druga strana da bude gusta pa da je teze protivnicima oduzeti loptu tu. Ovo samo nako lupam ali vrijedi probati i vidjeti kako ide.

I Lede mislim da se vraca nazad previse, ja bi njega vise naprijed gonio jer ima dobar sut kao i Zeba, i nebi dao Regoju da puca slobodnjake, sut mu je k'o iz topa, nije bas precizan ali moze razbiti glavu nekome u zivom zidu :lol:
A za odbranu Lede cini previse gresaka, eno sjecate se ono protiv Mladost sta je bilo, drago mi je da je zeljan popravljati svoje greske, ali bolje bi mu bilo da proba to uraditi kroz napad i da ugrozi protivnike nego da bjezi kuci, ostavi to neka Torlak, Regoje, Bogicevic i Rizvanovic pociste. Jer Lede je dobro bio djelovao npr protiv Celika na pocetku sezone kad je asistirao Duljevicu uz kontru, i meni j izvjesno da mu je mjesto visocije na terenu.

A za teren, morali bi trenirati kratko dodavanje mnogo, mnogo vise, da naviknu sto prije na teren a ostalo je sve u redu. I na utakmicama trebaju biti onako grubi k'o sto su bili u drugom poluvremenu, ne trebaju pustati da ih neko mlati jer sudija svakako ce biti corav 75% od udaraca ili samo svirnuti slobodni udarac. Citam da je Sarajevo bilo blago protiv Celika, mislim da ce i oni se malo vise uozbiljiti sad protiv nas.
Zadnja izmjena: Mokroguz, dana/u 01 mar 2014, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 01 mar 2014, 20:47

Kakav je bio Pandza i jel igro uopste

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 01 mar 2014, 20:49

Tkanton je napisao/la:Kakav je bio Pandza i jel igro uopste
Jeste, usao pred kraj umjesto Rizvanovica, nije bio nesta los, cak se i jednom vratio skroz nazad da pomogne braniti, ne znam sta bih rek'o za njegovu igru, nije dugo igrao danas.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 01 mar 2014, 20:51

Mancini je napisao/la:@lupus Mogla bi mu biti zadnja tekma u Olimpicu,teško će proljeće dočekati.Samo me interesuje jeli se rodio trener u svijetu da valja ovom klubu?
JA SAM OPTIMIST-treba ih malo naružiti I bice ok.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 mar 2014, 21:04

aleksandar_veliki je napisao/la:Realno, danas je pobijedio trener, ne momcad. Nedim je nadmudrio Faika, Olimpic ne moze igrati bez klasicnog zadnjeg veznog, odnosno bez pravog razbijaca. Ne znam da li ga uopste medju ovim igracima ima. Arezina je los skroz, nezainteresovan i mislim da je on najveca greska ovog prelaznog roka. S ovakvom igrom Vukovi se nemaju cemu nadati, a mislim da ce do mjesta za Evropu, lakse kroz Kup.
U Olimpiku nista ni s cim,Zeba jedini sa mozgom naprijed ono ostalo sve na silu,Duljevic igra za statistiku,Arezina izgubljen,Kokot zalutao u ekipu sa ambicijom
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 mar 2014, 21:04

Isto kao što su ranije znali često nadmudriti Jusufbegovića na Otoci dok je bio trener Olimpica.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 01 mar 2014, 21:13

Bas i zato treba vezni i odbrambeni red da malo blize pridju jedni drugima. Jer taj zadnji vezni je onaj koji vrsi pritisak i cini prepreku protivnickim napadacima, i zbuni ih dovoljno da bi stoperima bilo lakse uletiti i odbiti loptu.

Mislim da bi ovo, uz jedan poseban mentalitet mogao prevladati:
slika

Jer sa jedne strane Rizvanovic i Sivsic imaju tu volju da idu naprijed u kontre brzo, dok oboje znaju igrati bocnog na svoju stranu, i to iskoristiti da uposle krila da Smajic i Dulja ne trebaju pretrcati toliko i izmoriti se da bi prenijeli loptu napadu nego da postanu dio napada vrlo rano, a Zec i Kokot se spreme, Zeba bude zid i odbije loptu od sebe kad mu dadne neko na krilima, uposli ih naprijed i onda imas jedno dvoje-troje u kaznenom prostoru spremni da jednostavno zabiju gol. Jos ako Zeba saceka malo vani kaznenog prostora bice tu spreman da uhvati loptu ako se odbije ili ako je protivnicki golman odbije.
Zadnja izmjena: Mokroguz, dana/u 01 mar 2014, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 mar 2014, 21:19

aleksandar_veliki je napisao/la:Realno, danas je pobijedio trener, ne momcad. Nedim je nadmudrio Faika, Olimpic ne moze igrati bez klasicnog zadnjeg veznog, odnosno bez pravog razbijaca. Ne znam da li ga uopste medju ovim igracima ima. Arezina je los skroz, nezainteresovan i mislim da je on najveca greska ovog prelaznog roka. S ovakvom igrom Vukovi se nemaju cemu nadati, a mislim da ce do mjesta za Evropu, lakse kroz Kup.
Vala se ja ne bi slozio sa tobom, po meni igraci olimpica nicim nisu pokazali da trebaju pobjediti.Daleko stoje od igraca u odbrani u napadu je to jos gore svak igra za sebe.Mislim da je greska napravljena jos davno prije prilikom dovodjenja igraca nije cini mi se bilo nikakve selekcije kao i svake godine olimnpic je ekipa koja trosi prilican broj igraca.A ekipi imati Zebu, Smajica i Arezinu a nemati klasicnog trkaca i razbijaca je ludost.I opet se vracamo na to da nije planski dovodjeno.....Uglavnom olimpic kao i svih ovih godina isto ni metra ni tamo ni vamo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 mar 2014, 21:36

U ovoj zemlji što se tiče fudbala je logika što manje ulažeš u igrački fond bolje će igra na terenu izgledati.

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 01 mar 2014, 21:59

I meni se tako cini. :D

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la bhsport » 01 mar 2014, 22:01

Mancini je napisao/la:U ovoj zemlji što se tiče fudbala je logika što manje ulažeš u igrački fond bolje će igra na terenu izgledati.
Treba znati uložiti a ne gomilati iste igrače. Godinama iste greške. Velež objasnio danas.
Dulja još pure da predje u cvajtu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 01 mar 2014, 22:14

Tanko ovo bas..puno vise sam ocekivao,definitvno klub bez duse,dzaba pare i sve ostalo.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 mar 2014, 22:16

Šta je bolan objasnio?Ti si sada neki stručnjak pa znaš da gomilaju.Sve loši fudbaleri došli.

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.