NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

RKO
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la RKO » 26 dec 2011, 03:40

Dok ima Brayanta ima i Lakersa, osnosno LA Brayantsi :D
Mozda sam zaboravio nekog ali Garnet,Bryant,Duncan su posljednji oni pravi Superstarovi to se vidi.
Nemojte me pogresno razumit igraci tipa James,Rose,Wade,Paul,Carmelo.... su extra-extra igraci ali......
RIP SALE VILENJAK

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 dec 2011, 03:46

Sto Ibaka djeli banane. :)

Jesu ekipe neuigrane. Evo gledam OKC - OM, i sad obje ekipe po 4tri napada za redom gube lopte.
Postovanje treba zaraditi.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 dec 2011, 09:34

Super utakmice na samom otvaranju nove sezone... Demontaža Dallasa kuci.

Boston 104 - New York 106
LA Clippers 105 - Golden State 86
Orlando 89 - Oklahoma City 97
Chicago 88 - LA Lakers 87
Miami 105 - Dallas 94
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 dec 2011, 12:00

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2011, 16:11

Sta juce uradi Carmelo na kraju pa to je strasno. Ja i dan danas tvrdim da on je uz Kobe-a najtalentovaniji i najversatilniji igrac ove lige, cak iznad Jamesa, Duranta i ostalih. Konacno ima i pravu igrace uz sebe pa ce i on doci vise do izrazaja, u Denveru su protivnici jedino njega ganjali dvojicom. Carmelo je kosarkas stare skole koji igra na foru, na fintu, uzima svakake suteve i pogadja, ja takve igrace strasno gotivim.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 dec 2011, 16:18

Balon je napisao/la:Sta juce uradi Carmelo na kraju pa to je strasno. Ja i dan danas tvrdim da on je uz Kobe-a najtalentovaniji i najversatilniji igrac ove lige, cak iznad Jamesa, Duranta i ostalih. Konacno ima i pravu igrace uz sebe pa ce i on doci vise do izrazaja, u Denveru su protivnici jedino njega ganjali dvojicom. Carmelo je kosarkas stare skole koji igra na foru, na fintu, uzima svakake suteve i pogadja, ja takve igrace strasno gotivim.
Fali mu odbrane, da bi se mogao smatrati igracem stare skole. Ofanzivni dio je mozda stara skola, ali defanziva mu je nova skola. To je ona skola 'run and gun' igraca. samo daj da ja zabijam.
Zadnja izmjena: kad_kako, dana/u 26 dec 2011, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 dec 2011, 16:20

Balon je napisao/la:Sta juce uradi Carmelo na kraju pa to je strasno. Ja i dan danas tvrdim da on je uz Kobe-a najtalentovaniji i najversatilniji igrac ove lige, cak iznad Jamesa, Duranta i ostalih. Konacno ima i pravu igrace uz sebe pa ce i on doci vise do izrazaja, u Denveru su protivnici jedino njega ganjali dvojicom. Carmelo je kosarkas stare skole koji igra na foru, na fintu, uzima svakake suteve i pogadja, ja takve igrace strasno gotivim.
sreca moja pa samo ti to tvrdis.James je 3 puta raznovrsnij igrac od Carmela,dok je Carmelo uz Duranta najhladnokrvnij scorer u ligi.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2011, 16:33

L-Train je napisao/la:
sreca moja pa samo ti to tvrdis.James je 3 puta raznovrsnij igrac od Carmela,dok je Carmelo uz Duranta najhladnokrvnij scorer u ligi.
Pazi James je bolji igrac jer je prije svega vrijedniji, gine za svaku loptu i zato sto ima strasne fizicke predispozicije, o odbrani netrebamo ni pricati jer je Carmelo vecinom i neigra. Jamesova igra se dosad zasnivala najvise na snagu i prodor ali Lebron moze samo da sanja o nekim sutevima koje Anthony s lakocom ubacuje a malo je takvih igraca.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 dec 2011, 16:37

znaci brate samo si se slozio sa mojom konstatacijom :mrgreen:

i da,LeBron je itekako popravio sut tokom lock outa.Ne kazem da je blizu Carmelovog suta,ali nije niti tako predaleko 8-)

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2011, 16:49

L-Train je napisao/la:znaci brate samo si se slozio sa mojom konstatacijom :mrgreen:

i da,LeBron je itekako popravio sut tokom lock outa.Ne kazem da je blizu Carmelovog suta,ali nije niti tako predaleko 8-)
Ja sam gore trebao dodati, ofanzivno najversatilniji igrac uz Kobe-a. Melo je ofanzivna masina koja iz nicega napravi nesto dok Jamesu ipak fali nesto najbitnije a to izvanredan sut, nece ni on u 33-oj vise moci igrati na snagu. Ali eto kazu da ga je popravio sada pa eto vidjet cemo.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 dec 2011, 16:59

Balon je napisao/la:
L-Train je napisao/la:znaci brate samo si se slozio sa mojom konstatacijom :mrgreen:

Ja sam gore trebao dodati, ofanzivno najversatilniji igrac uz Kobe-a. Melo je ofanzivna masina koja iz nicega napravi nesto dok Jamesu ipak fali nesto najbitnije a to izvanredan sut, nece ni on u 33-oj vise moci igrati na snagu. Ali eto kazu da ga je popravio sada pa eto vidjet cemo.
ako gledas ofanzivno tu su asistencije veliki udio,a LeBron je tu daleko ispred Mela.Opet ako gledas iz drugog ugla LeBron svake sezone bude jedan od najboljih strijelaca lige i po poenima nikad nije kaskao za Melom ipak ni ofanzivni dio igre nije samo sut,vec na to utice dosta drugih elemenata ;)

Jos,kad smo vec kod ofanzivnog dijela ne razumijem zasto su Kobe i Melo svestranij igraci od Duranta :?

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2011, 17:18

L-Train je napisao/la:
Balon je napisao/la:

ako gledas ofanzivno tu su asistencije veliki udio,a LeBron je tu daleko ispred Mela.Opet ako gledas iz drugog ugla LeBron svake sezone bude jedan od najboljih strijelaca lige i po poenima nikad nije kaskao za Melom ipak ni ofanzivni dio igre nije samo sut,vec na to utice dosta drugih elemenata ;)

Jos,kad smo vec kod ofanzivnog dijela ne razumijem zasto su Kobe i Melo svestranij igraci od Duranta :?
Pa i ofanzivni skokovi su dio ofanzive jbg ali ja pricam o mogucnostima kako doci do poena.
Melo je prije svega drugi tip igraca, on je klasicni one-on-one igrac i u tom segmentu ima vise oruzja od Duranta i Jamesa dok s druge strane LeBron je razigravac i jedan-na-jedan igrac ujednom.
A porediti Kobe-a i Duranta u ofanzivnom smislu, mislim :roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 dec 2011, 17:43

L-Train je napisao/la:

Ako pogledas malo kakve asistencije daje LBJ, onda ces vidjeti da su to asistencije kada on nema sta da vise uradi, kada ne moze da zavrsi onda gurne loptu do drugog igraca. Dakle posljednja mu je opcija asistencija, jer nije on playmaker tipa Kidda ili Paula ili Williamsa pa da te asistencije budu neko mjerilo. Kobe i Durant i Melo, svi oni imaju manje asistencija, zbog toga sto oni dobiju loptu i sutiraju, dok James je igrac koji dobije loptu na 15 sekundi do isteka napada, zaleti se zahvaljujuci nenormalnim fizickim predispozicijama, ako ne moze da zavrsi onda doda loptu saigracima. To je radio u Cavsima (na tricu Mou, Westu, Parkeru) to radi i u Heatu (Wadeu, Boshu, Jonesu). Istina popravio je svoju igru po onome sto sam vidio protiv Dallasa, ali kada se ostari, tesko da ce se moci oslanjati na nenormalne prodore i zakucavanja. James je trenutno najboljiigrac na planeti, ali nema on tu hladnocu da pakuje ono sto pakuju Melo, Kobe pa i Durant (mislim na suteve).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 26 dec 2011, 17:52

Kad pocinje prva tekma nocas?

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 dec 2011, 17:59

alacious je napisao/la:Kad pocinje prva tekma nocas?
U 1 ujutro. I to 5 utakmica:

WAS - NJN
CHA - MIL
ORL - HOU
CLE - TOR
IND - DET
Zadnja izmjena: kad_kako, dana/u 26 dec 2011, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 26 dec 2011, 18:00

kad_kako je napisao/la:

NJN - WAS
MIL - CHA
HOU - ORL
TOR - CLE
DET - IND

e jbm-ga..nista od tog -.-'

Jel' neko zna kad pocinje sljedeca tekma NYK? i kojeg datuma?

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 26 dec 2011, 18:06

alacious je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:

NJN - WAS
MIL - CHA
HOU - ORL
TOR - CLE
DET - IND

e jbm-ga..nista od tog -.-'

Jel' neko zna kad pocinje sljedeca tekma NYK? i kojeg datuma?
Mislim u cetvrtak ujutro po nasem vremenu.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 dec 2011, 18:09

adriano_leite je napisao/la:
L-Train je napisao/la:

Ako pogledas malo kakve asistencije daje LBJ, onda ces vidjeti da su to asistencije kada on nema sta da vise uradi, kada ne moze da zavrsi onda gurne loptu do drugog igraca. Dakle posljednja mu je opcija asistencija, jer nije on playmaker tipa Kidda ili Paula ili Williamsa pa da te asistencije budu neko mjerilo. Kobe i Durant i Melo, svi oni imaju manje asistencija, zbog toga sto oni dobiju loptu i sutiraju, dok James je igrac koji dobije loptu na 15 sekundi do isteka napada, zaleti se zahvaljujuci nenormalnim fizickim predispozicijama, ako ne moze da zavrsi onda doda loptu saigracima. To je radio u Cavsima (na tricu Mou, Westu, Parkeru) to radi i u Heatu (Wadeu, Boshu, Jonesu). Istina popravio je svoju igru po onome sto sam vidio protiv Dallasa, ali kada se ostari, tesko da ce se moci oslanjati na nenormalne prodore i zakucavanja. James je trenutno najboljiigrac na planeti, ali nema on tu hladnocu da pakuje ono sto pakuju Melo, Kobe pa i Durant (mislim na suteve).
to uopste nije tacno ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 dec 2011, 18:16

LBJ ima vjerovatno najveci kosarkaski IQ-u,uz to doda igru na postu..jos da se pojavi u zadnjoj cetvrtini :D

A ovo da dijeli asistencije kad nema drugog izbora je daleko od tacnog,cesto mu zamjeraju tu nesebicnost..
jer haman ispade da je bolje da osuta preko dvojice nego da otvori cist sut suigracu..
malo ko moze prebaciti citavu odbranu s jednim pasom kao Lebron..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 dec 2011, 18:25

Onda je LBJ tip igraca pass first, prvo gleda saigrace pa onda sutira. Onda je bolji playmaker i od Kidda i od Paula i od Derona i od Nasha, jer pored tih silnih asistencija ima i toliki broj koseva. Zasigurno mora biti bolji playmaker od njih, jer prvo razigrava saigrace, pa onda kada je posljednja opcija sut on sutne ili se zaleti na kos. Da, to mora da je tako. Moja greska, sad i ja skontah napokon.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.