BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

NoName
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la NoName » 26 mar 2011, 10:06

Principatus je napisao/la:
NoName je napisao/la:Preofanzivno smo postavljeni večeras, makar prema ovome što Pape najavljuje.

Džeko, Ibišević, Misimović, Pjanić, Medunjanin, Lulić - to su sve igrači koji po vokaciji igraju uglavnom prema naprijed i ostavljaju dosta (previše) prostora nazad. Ovdje bih donekle isključio Ibiševića, koji se, ako mu se da takav zadatak, stvarno vraća nazad ali onda se previše troši i od njega nema neke prevelike koristi naprijed.

Bojim se da ćemo do 30 minute već fasovati 2 komada i to iz nekih polukontri, gdje će na protivničkoj polovini ostati po 3-4 naša igrača, koji se, zbog svojih trkačkih (ne)sposobnosti neće stići vratiti nazad.
Da od toga i ja malo strahujem. Ali mislim, da je to i Susicu i igracima veoma jasno. On je posebno podvlacio, da ne smije da dodje do te situacije u kojoj ostaje previse nasih igraca na njihovom dijelu terena. Isto ne treba zaboraviti, da su nam pozadi jos Rahimic i Medunjanin. Licno bih igrao sa jednim spicem, ali izgleda da se Susic boji njihovog bunkera. Rumunima bi i nerijeseno valjalo, a kod kuce da se nadaju pobjedi. No i sa jednim spicem smo mogli igrati dovoljno ofanzivno.
Ma ne sumnjam ja da je Pape svjestan toga i da je on dao instrukcije da se moraju vraćati nazad, više je u pitanju sposobnost naših igrača da odgovore tom zahtjevu. I sami znamo da i Džeko i Ibišević postaju prilično beskorisni naprijed ako imaju puno defanzivnih zadataka, Miske još niti jednu utakmicu u karijeri nije odigrao nešto dobro nazad, Pjana je nejak za defanzive, Lulić previše vuče prema naprijed, čak i Mujdža. Medunjanin, iako je pravi ofanzivni vezni, je u dosadašnjim utakmicama pokazao da je čovjek zadatka, i za njega se ne brinem previše.

Jedan napadač je bio sasvim dovoljan, obzirom da u timu imamo veoma ofanzivne Pjanića i Misimovića. Samo se nadam nekom brzom golu s naše strane i da ćemo uspjeti da nametnemo svoj ritam, te igru preselimo na njihovu polovinu. U tom slučaju se možemo nadati pozitivnom rezultatu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 mar 2011, 10:07

Monolog je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ja sam hladan kao spricer, sto bi reko Sale Vugdalic, sigurna pobjeda nema sekirancije :D
:mrgreen:

Mene se još nije pojavio onaj osjećaj u želucu. Bilo kako bilo, volio bih da pobijedimo(a ko od nas ne bi?), al' ću na kladionici odigrati 2 na Rumune. :mrgreen:
evo ja bas gledam sta da odigram danas. davno rekoh sebi da necu nikad igrati na utakmice sa nasom repkom ali nedavno pogazih princip pa me nasi bajni rukometasi sjebase protiv estonije.... necu im to nikad zaboraviti :twisted:

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 26 mar 2011, 10:24

HAJMOOOOOO BOSNO I HERCEGOVINO, NASA JEDNA JEDINA, VOLIM TE NAJVISE NA SVIJETU !!!!!

ps: MARIJANE, nasa legendo, hvala ti na video'ima
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 26 mar 2011, 10:34

Ja sam odigr'o 1. Rumuni hendikepirani neigranjem Kivua, inače nisu u velikoj formi, dok smo mi spremni za veliki trijumf (iako nam poslije ide suspenzija).
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 26 mar 2011, 10:36

Dobri ste vi koje jos nije uhvatio onaj osjecaj nelagode i zadovoljstva u zelucu u isto vrijeme. Ja budan od rane zore, spremam se da se idem dopingovati, a haman cijelu noc sam gledao klipove iz proslih kvalifikacija. Nadam se komotnoj pobjedi veceras, vrijeme je! Naprijed Bosno i Hercegovino! :mrgreen:

@Monolog
Sram te bilo za tu dvicu na kladionici :lol:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 26 mar 2011, 10:41

ja sam poludio, pojesti cu mene

nema sanse da cekam do 19

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 mar 2011, 10:43

[youtube][/youtube]

Neopisivo !!

alden_sa
Kontakt:

Post Postao/la alden_sa » 26 mar 2011, 10:44

Nadam se pobjedi i ako nas uhvati suspenzija nadam se da nece dugo trajati, bar ne do nase naredne tekme.

Jedno pitanje zenicanima, hce li gdje u gradu biti postavljen videozid ako se ne mogne doci do karte da se ima gdje gledati?

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 26 mar 2011, 10:47

prije neke tekme nase repke nemogu spavat kako trebo sedmicu dana prije, sve to ok, ali kad pocne utakmica, nemogu vise ni da gledam od nervoze :evil:
Zadnja izmjena: bordo_Sarajevo, dana/u 26 mar 2011, 11:05, ukupno mijenjano 1 put.

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 mar 2011, 10:49

Nemogu vise ovu nervozu i napetost izdrzati :D Normalno kad je vikend ustajem oko 10-11 sati, al sam danas vec budan 8 h :roll:

emir_

Post Postao/la emir_ » 26 mar 2011, 10:59

ljudi po meni bi bilo bolje da igraju i Mulac i Kivac jer bolje rovit igrac na terenu nego upaljena rezerva, jos kad bi ih mijenjao u 30-oj minuti to je to!!!
4-IN-A-ROW

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 26 mar 2011, 11:02

Hajde Zeničani dajte nam kakvih sličica, atmosfera u gradu i to, šta ste se stisli :)
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 mar 2011, 11:06

Vi, isto mala djeca, pa vas trema i euforija hvata. Ljudi, ne nadajte se previše jer i da rasturimo Rumuniju opet prijeti suspenzija i džaba ti onda da si najbolji na svijetu a možemo i lagano popušiti pa bezveze sekiracija dolazi i sl.. Spustite loptu na zemlju.
Who dares, wins !

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 mar 2011, 11:08

NeToBoLa je napisao/la:Vi, isto mala djeca, pa vas trema i euforija hvata. Ljudi, ne nadajte se previše jer i da rasturimo Rumuniju opet prijeti suspenzija i džaba ti onda da si najbolji na svijetu a možemo i lagano popušiti pa bezveze sekiracija dolazi i sl.. Spustite loptu na zemlju.
A za suspenzijom me iskreno receno boli k.. Ja samo hocu pobjedu danas ;)
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 26 mar 2011, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.

Silvio B
Kontakt:

Post Postao/la Silvio B » 26 mar 2011, 11:08

treba biti oprezan ali i napasti ,ali kako napasti ,treba graditi igru i cuvati loptu sa takvom igrom rumuni nemaju sansi a i chivu neigra 100% pa to je pola odbrane ,samo treba pritisnuti i sa loptom i bez nje to je formula ,a sto se tice lulica pjanica i odbrandbenih zadataka mislim da se tu zna kad igramo odbranu ibisevic ide na jedno od krila ,mislim da ce to biti lijevo a dzeko se nece toliko vracati vjerujte jer nema potrebe ,u tom slucaju kad se vedo vrati na lijevu stranu haris ce se povuci da igra zadnjeg veznog u paru sa rahimicem i to je dobra kom.

NAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 26 mar 2011, 11:13

NeToBoLa je napisao/la:Vi, isto mala djeca, pa vas trema i euforija hvata. Ljudi, ne nadajte se previše jer i da rasturimo Rumuniju opet prijeti suspenzija i džaba ti onda da si najbolji na svijetu a možemo i lagano popušiti pa bezveze sekiracija dolazi i sl.. Spustite loptu na zemlju.
jbga stari, mozda si upravu, ali to su neke emocije, to samo dolazi od sebe, ziv i zdrav ti meni bio

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 26 mar 2011, 11:19

Elddar je napisao/la:Hajde Zeničani dajte nam kakvih sličica, atmosfera u gradu i to, šta ste se stisli :)
Dajte kakve slike
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 26 mar 2011, 11:21

aleeaaleeeaaaleee....igraj bosno nedaj se! igraj svi smo uz tebe, alealealeeee :) ...SVI NA BILINO POLJE!!!
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 26 mar 2011, 11:22

Jojj sto idete na **** vise sa ovom suspenzijom :evil: Nemojte makar na ovoj temi vise da je spominjete!

„Igrat ćemo sa dva špica, ali i napadači će imati defanzivne zadatke. Moraju pomagati u odbrani jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata. Svjestan sam da nam je ekipa možda i preofanzivna, jer pored Džeke, Ibiševića i Misimovića, još dvojica od trojice igrača u veznom redu po vokaciji su ofanzivci (Pjanić i Medunjanin, op.a). No, potrebna nam je pobjeda i moramo igrati tako. Istovremeno moramo paziti i na defanzivu, Ako Džeko, Ibišević i Misimović ne budu pomagali saigračima, Rumuni će to znati kazniti“, rekao je Sušić

Sto se tice slika, jos je rano za slike. Tek je 11:19 :D

Analiticar=Ahmo
Kontakt:

Post Postao/la Analiticar=Ahmo » 26 mar 2011, 11:24

Polako i ja za Zenicu, sigurno ce bit guzve na izlazu, valja doc do gore :D.

VOLIM TE BOSNO !
R.I.P VEDRAN PULJIC

Lesinari plus Novosadjani tople su bratske grupe.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.