BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post Postao/la DamirT » 09 sep 2023, 20:51

Footballfan16 je napisao/la:
09 sep 2023, 20:48
Kad Džeko ode u penziju ode Bosna još više u **** materinu.
A i mi ćemo Hrvati u **** kad Modrić ode u penziju 😂😂
Ma nece Hrvatska sigurno. Iskocit ce neko umjesto Modrica, makar da bude upola ko on. Za Dzeku i nas nisam nesto optimista u narednom periodu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Footballfan16
Kontakt:

Post Postao/la Footballfan16 » 09 sep 2023, 20:58

DamirT je napisao/la:
09 sep 2023, 20:51
Ma nece Hrvatska sigurno. Iskocit ce neko umjesto Modrica, makar da bude upola ko on. Za Dzeku i nas nisam nesto optimista u narednom periodu
To bi bilo dobro,Kovačić mi je nekako mlak,mada on zna driblati,treba možda više tući prema golu.
Ko šta kažeš da neko upola bude ko on(Luka Modrić) bilo bi odlično.

Šteta što je Bosna u teškoj situaciji u skupini Portugal i Slovačka su trenutno ispred Bosne.
Island ne treba podcijeniti.

Mramic24
Kontakt:

Post Postao/la Mramic24 » 09 sep 2023, 21:18

Ljudi ispravite me ako grijesim , evo gledam utakmicu Rum-Izrl nema tu nekog aman velikog kvaliteta ali ljudi daju 200 % . Pa ovi bi nas na volju i zelju nabili 3 razlike. Nasi zmajceki motivaciju imaju samo protiv Brazila , Francuske , reprezentacije svijeta i tako , u svim ostalim tekmama vlada teska qrcobolja i da nema ni jedan selektor koji im moze utuviti u glavu da smo trenutno prosječna evropska ekipa . Zalosno...

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 09 sep 2023, 21:20

Mramic24 je napisao/la:
09 sep 2023, 21:18
Ljudi ispravite me ako grijesim , evo gledam utakmicu Rum-Izrl nema tu nekog aman velikog kvaliteta ali ljudi daju 200 % . Pa ovi bi nas na volju i zelju nabili 3 razlike. Nasi zmajceki motivaciju imaju samo protiv Brazila , Francuske , reprezentacije svijeta i tako , u svim ostalim tekmama vlada teska qrcobolja i da nema ni jedan selektor koji im moze utuviti u glavu da smo trenutno prosječna evropska ekipa . Zalosno...
jos jedno odlicno zapažanje
Zato sto takmice protiv nabrojanih ekipa te prodaju
Jasno kao dan

Na svjetskom su ginuli protiv argentine,a protiv nigerije jedva trčali

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 09 sep 2023, 21:37

Ma cinjenica je da nas hebe to 3-5-2 jer veze nemaju nasi kako se to igra. Najbolje smo igrali kad je reprezentacija bila vrlo jednostavno postavljena, 4 u odbrani, 2 ispred odbrane od toga jedan razbijac (Rahimic ili Besic na SP) jedan sto malo zna lopte pored njega (Medunjanin/Pjanic) ispred njih plejmaker (Miske), dva krila koja god i gore Dzeko.

Dakle sa ovom ekipom moze hladno nesto tipa

G: Sehic
RB: Dedic
CB: Anel
CB: Denis
LB: Kolasinac
CDM: Tahirovic
CDM: Krunic
ACM: Pjanic
LW: Demirovic
RW: Gazibegovic
ST: Dzeko

I sta sad ovoj ekipi fali osim cinjenice da Gazibegovic ne igra krilo u klubu vec beka ali uloga mu je veoma ofanzivna u Sturmu? Demirovic bukvalno igra lijevo krilo za Augsburg.

Cak imas i solidne rezerve, Hadziahmetovic moze pokrit za CDM, Hamulic krila.

Jok eto izmisljamo toplu vodu i izgleda smjesno, Kolasinac je vise gore od lijevog beka a ne znam ni ko ga je igrao.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 sep 2023, 21:50

Mi s tom ekipom ne bi nikad gola dali.

Demirović je operisan od davanja golova, asistencija, kreiranja prilika. On to može raditi u nekom sistemu punom trkača gdje je igra bez lopte odlična, ovdje jok.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 sep 2023, 21:54

Amarinho je napisao/la:
09 sep 2023, 21:37
Ma cinjenica je da nas hebe to 3-5-2 jer veze nemaju nasi kako se to igra. Najbolje smo igrali kad je reprezentacija bila vrlo jednostavno postavljena, 4 u odbrani, 2 ispred odbrane od toga jedan razbijac (Rahimic ili Besic na SP) jedan sto malo zna lopte pored njega (Medunjanin/Pjanic) ispred njih plejmaker (Miske), dva krila koja god i gore Dzeko.

I sta sad ovoj ekipi fali osim cinjenice da Gazibegovic ne igra krilo u klubu vec beka ali uloga mu je veoma ofanzivna u Sturmu? Demirovic bukvalno igra lijevo krilo za Augsburg.

Jok eto izmisljamo toplu vodu i izgleda smjesno, Kolasinac je vise gore od lijevog beka a ne znam ni ko ga je igrao.
Slazem se. Nekad davno sam prizeljkivao 352 jer sam mislio da bi nam odgovarala s obzirom da nemamo krila, ali u ovom trenutku kada napadamo bukvalno nam se pet igraca u liniji nalazi bez jasnog plana ko sta radi. Sa 4231 barem imamo jasne blokove, a imamo i igrace koji mogu pruziti ruke na krilima, dedic moze igrat krilo, gazibegovic isto, krunic, ako zelis nesto sporiju igru, stevanovic svakako, demirovic itd.

Iako sam protiv svake improvizacije, ali iskreno mislim da je strucni stab nesposoban da skautira igrace po nekom sopstvenom planu, i uvijek ce zvati najzvucnija imena i onda ih gurati na neprirodne pozicije
naprijed rejal

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 09 sep 2023, 22:07

Mi nismo kompaktni uopste, ne mozemo dati golova koliko mozemo primiti, bolje je i 4231 ako cemo bolje stajati na terenu.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 sep 2023, 22:17

Ja imam neki osjecaj da ce biti suprotno.. on I pjana kada odu mogli bi mi I procvjetati..pjana je davno trebao otici.. iskreno se nadam da ce I krunic.. jedan od najvecih razloga nasih neuspjeha pored losih trenera je ta sto nasi najbolji igraci skoro uvijek zakazu.. neznalica trener stavi 2 3 playmakera dizelasa na teren koji se ne ubacuju u napad, dzeko ostane sam odsjecen naprijed sa 3com na ledzima.. uz sve to dodze mahmuran na utakmicu I ni izbliza nemoze trcati onoliko koliko to radi za klub zbog shise I alkohola I imas situaciju da ti je najbolji igrac prakticno beskoristan 70 posto vremena.. pjanic, klasicna bezmuda placipicka koja nema hrabrosti niti liderskih sposobnosti da vodi ekipu niti da preuzme odgovornost kad se tekma lomi.. kad dodas cinjenicu da pored njega igraju igraci ,jedan ili cak 2ca koji teze tome da rade isto na terenu kao I on tj dodaju se oko centra , onda ti glavni kreativac I playmaker fakticki postaje beskoristan jer nema kome dodati naprijed a shisha ga ubija svako okupljanje do te mjere da nemoze napraviti 2 sprinta gore dole.. krunic, klasicna vlasina koji bi najradije da bosna nepostoji I za nju igra preko ku..a.. ja dobijem osjecaj da se on vise raduje neuspjehu repke nego uspjehu.. u vecini evropskih reprezentacija igrac Milana bi bio nosilac igre I ekipe nama je krunic teret jer igra na max 30 posto sa izuzetkom tekme protiv islanda..kao da igra po instrukcijama svetosavskih politicara..na najvaznijoj poziciji u timu imas sehica koji je po meni najveca rak Rana repke jer je zakovan za liniju I svaki centarsut je pola gola.zbog toga odbrambeni igraci nam cesto panice jer on im ne ulijeva nikakvo povjerenje I samopouzdanje. vidim neki tvrde kao nije sve do trenera, mjenjaju se kao na Traci a rezultat isti... bukvalno svi treneri od safeta pa na ovamo prave jedne te iste greske.. u sredini 2 3 playmakera ili igraca bez truna ofanzivnog potencijala( kao za vrijeme prosineckog) I nekoliko igraca na totalno neprirodnim pozicijama kao jucer demirovic ili nalic npr.. za vrijeme jugobalije kodro od 2 Metra mu igra krilo a stevanovic drugog napadaca..ili kod mese ibisevic 10tka a ognjen vranjes defanzivni vezni :tokralju: :tokralju: :tokralju: ... nasoj repci treba samo da se igraci stave na pozicije koje igraju kao u klubu I da se pozivaju i igraju najbolji.. pjanic i sehic kao ni igraci iz plbih ili slicnog ranga( sanicanin, civic) ne bi trebali biti ni medzu 50 igraca na spisku.. ljudi mi nemamo rezervnog stopera uopste za ovu tekmu sa islandom..
Zadnja izmjena: gruezi, dana/u 09 sep 2023, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.

BHFreak
Kontakt:

Post Postao/la BHFreak » 09 sep 2023, 22:21

gruezi je napisao/la:
09 sep 2023, 22:17
Ja imam neki osjecaj da ce biti suprotno.. on I pjana kada odu mogli bi mi I procvjetati..pjana je davno trebao otici.. iskreno se nadam da ce I krunic.. jedan od najvecih razloga nasih neuspjeha pored losih trenera je ta sto nasi najbolji igraci skoro uvijek zakazu.. neznalica trener stavi 2 3 playmakera dizelasa na teren koji se ne ubacuju u napad, dzeko ostane sam odsjecen naprijed sa 3com na ledzima.. uz sve to dodze mahmuran na utakmicu I ni izbliza nemoze trcati onoliko koliko to radi za klub zbog shise I alkohola I imas situaciju da ti je najbolji igrac prakticno beskoristan 70 posto vremena.. pjanic, klasicna bezmuda placipicka koja nema hrabrosti niti liderskih sposobnosti da vodi ekipu niti da preuzme odgovornost kad se tekma lomi.. kad dodas cinjenicu da pored njega igraju igraci ,jedan ili cak 2ca koji teze tome da rade isto na terenu kao I on tj dodaju se oko centra , onda ti glavni kreativac I playmaker fakticki postaje beskoristan jer nema kome dodati naprijed a shisha ga ubija svako okupljanje do te mjere da nemoze napraviti 2 sprinta gore dole.. krunic, klasicna vlasina koji bi najradije da bosna nepostoji I za nju igra preko ku..a.. ja dobijem osjecaj da se on vise raduje neuspjehu repke nego uspjehu.. u vecini evropskih reprezentacija igrac Milana bi bio nosilac igre I ekipe nama je krunic teret jer igra na max 30 posto sa izuzetkom tekme protiv islanda..kao da igra po instrukcijama svetosavskih politicara..kad dodas tone sehica koji je po meni najveca rak Rana repke jer je zakovan za liniju I svaki centarsut je pola gola.zbog toga odbrambeni igraci nam cesto panice jer on im ne ulijeva nikakvo povjerenje. vidim neki tvrde kao nije sve do trenera, mjenjaju se kao na Traci a rezultat isti... bukvalno svi treneri od safeta pa na ovamo prave jedne te iste greske.. u sredini 2 3 playmakera ili igraca bez truna ofanzivnog potencijala( kao za vrijeme prosineckog) I nekoliko igraca na totalno neprirodnim pozicijama kao jucer demirovic ili nalic npr.. za vrijeme jugobalije kodro od 2 Metra mu igra krilo a stevanovic drugog napadaca..ili kod mese ibisevic 10tka a ognjen vranjes defanzivni vezni :tokralju: :tokralju: :tokralju: ... nasoj repci treba samo da se igraci stave na pozicije koje igraju kao u klubu I da se pozivaju i igraju najbolji.. pjanic i sehic kao ni igraci iz plbih ili slicnog ranga( sanicanin, civic) ne bi trebali biti ni medzu 50 igraca na spisku.. ljudi mi nemamo rezervnog stopera uopste za ovu tekmu sa islandom..
Aj prestanite srat po Dzeki sta vam je, On kad bi doso pijan na utakmicu i dalje ce biti nas najbolji igrac, nek radi sta hoce zasluzio je sve sta god uradi!
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 09 sep 2023, 22:27

Evo potrudio sam se da pregledam ove dosta vece i ozbiljnije reprezentacije od nase kako igraju.

Italija: 4 u odbrani, Di Marco - Bastoni - Mancini - Di Lorenzo
Engleska: 4 u odbrani, Chilwell - Maguire - Guehi - Walker
Hrvatska: 4 u odbrani, Sosa - Sutalo - Gvardiol - Juranovic
Portugal: 4 u odbrani, Cancelo - A. Silva - Dias - Dalot
Spanija: 4 u odbrani, Gaya - Normand - Laporte - Carvajal
Francuska: 4 u odbrani, Theo - Upa - Hernandez - Kounde
Njemacka: 4 u odbrani, Schlotti - Sule - Rudiger - Kimmich

A ovo su reprezentacije koje materijala imaju za bilo koju formaciju, ali ljudi znaju da nema pre vise pametovanja kad igra reprezentacija. Pa eto cak Portugal, pola od njih kod Pepa igra tu formaciju sa 3 u odbrani ali opet nece ljudi da pametuju kad je reprezentacija u pitanju.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 sep 2023, 22:32

Blago vama ako mislite da je u formaciji kvaka :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 sep 2023, 22:34

Amarinho je napisao/la:
09 sep 2023, 22:27
Evo potrudio sam se da pregledam ove dosta vece i ozbiljnije reprezentacije od nase kako igraju.

Italija: 4 u odbrani, Di Marco - Bastoni - Mancini - Di Lorenzo
Engleska: 4 u odbrani, Chilwell - Maguire - Guehi - Walker
Hrvatska: 4 u odbrani, Sosa - Sutalo - Gvardiol - Juranovic
Portugal: 4 u odbrani, Cancelo - A. Silva - Dias - Dalot
Spanija: 4 u odbrani, Gaya - Normand - Laporte - Carvajal
Francuska: 4 u odbrani, Theo - Upa - Hernandez - Kounde
Njemacka: 4 u odbrani, Schlotti - Sule - Rudiger - Kimmich

A ovo su reprezentacije koje materijala imaju za bilo koju formaciju, ali ljudi znaju da nema pre vise pametovanja kad igra reprezentacija. Pa eto cak Portugal, pola od njih kod Pepa igra tu formaciju sa 3 u odbrani ali opet nece ljudi da pametuju kad je reprezentacija u pitanju.
Portugalci su sve utakmice u kvalifikacijama, osim zadnje protiv Slovacke, igrali sa 3 stopera
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 09 sep 2023, 22:35

ASD je napisao/la:
09 sep 2023, 21:50
Mi s tom ekipom ne bi nikad gola dali.

Demirović je operisan od davanja golova, asistencija, kreiranja prilika. On to može raditi u nekom sistemu punom trkača gdje je igra bez lopte odlična, ovdje jok.
Ma kako ne.

Imamo Dzeku, star napadac koji nikad nije brz bio a pogotovu ne sad, zapravo je veoma spor, ali ako ista on je mozda u zadnjih 20 godina Top 3 napadac kad je igra glavom / zracni dueli u pitanju.

Dzeki ubacili nismo vec jedno 10 utakmica, ne pikam one kornere Pjanica na prvu stativu koje obicno crknu dok dodju uopste do te stative.

Plan vrlo jednostavan. Uloga krila da je ta, da idu ili u dribling/zavrsnicu (Demirovic sa lijeve strane a desna noga mu jaca idealno) ili da trce vertikalu i ubacuju Dzeki, koji pravi guzvu, sam glavom igra ili spusta za CM-ove koji su u to vrijeme stigli u box, Pjanic i Krunic, dok Tahirovic drzi sredinu.

Po potrebi Kolasinac i Dedic krilima trce "iza ledja" i nude se kad krila krecu prema sredini terena.

Opet kazem, jednostavan plan. Ali bolji od ovog trenutnog koji zapravo nije plan.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 09 sep 2023, 22:37

Nema kod nas dovoljno kvaliteta, a onda ni zelje. Makedonci su ispred nas za 3 klase. Oni bi nam u dvije tekme 6 golova zabili.
CPOJ

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 sep 2023, 22:38

Mi moramo igrati sa trojicom nazad zbog kolasinca.. nemoze igrati beka sa 4com pozada jer ostavlja previse supljine kad krene naprijed niti u toj formaciji moze igrati stopera jer se zalijece previse u stranu.. za nas je 352 ko bogom data samo treba staviti igrace na prirodne pozicije..

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 09 sep 2023, 22:44

Arvid je napisao/la:
09 sep 2023, 22:32
Blago vama ako mislite da je u formaciji kvaka :mrgreen:
Pa u cemu onda?

Kapiten Salzburga, kapiten Fenerbahcea, kapiten Augsburga standardni igraci Milana, Atalante, HSV-a itd ne mogu da ih boli churac toliko sve i da hoce a da ne mogu akciju napravit pored ovih - bukvalno - amatera koji s posla idu na trening.

Posalji Hrvate prije tekme kod Brajlovica nek se narokaju pravo, reci im da je ne diraju Lihtenstajn nikako jer su rokali prije tekme Thompsona u svlacionici, opet ne bih mogli da ne naprave 10 akcija protiv njih. Sve i da ne zele nikako.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 sep 2023, 22:46

gruezi je napisao/la:
09 sep 2023, 22:38
Mi moramo igrati sa trojicom nazad zbog kolasinca.. nemoze igrati beka sa 4com pozada jer ostavlja previse supljine kad krene naprijed niti u toj formaciji moze igrati stopera jer se zalijece previse u stranu.. za nas je 352 ko bogom data samo treba staviti igrace na prirodne pozicije..
Makedonci su egalu s nama. I mi se ovako nalozimo kad igramo protiv velesila, pa uspijemo izvuci X nekada
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 09 sep 2023, 22:46

gruezi je napisao/la:
09 sep 2023, 22:38
Haj sve i da je tako (a nije, Kolasinac vise od pola karijere proveo na klasicnom beku), nema logike da zbog jednog igraca 10 ostalih igraju sistem koji im ne pase.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 sep 2023, 22:46

Amarinho je napisao/la:
09 sep 2023, 21:37

Upravo isto ovako i ja zamisljam repku trenutno.
Mozda Krunica i Tahirovica upariti, ispred njih gurnuti Pjanica jer ionako ne trci ali moze odlicno podvaliti loptu jos uvijek, ali i vratiti se nazad na svoju poziciju kad neko iz sredine krene naprijed.
Samo bih desno na krilo ili Dedica (a Gazibegovica vratio na beka jer je Dedic opasniji prema naprijed) ili Hamulica. I sa jednim, i sa drugim bismo dobili na trci i presingu i tako nadomjestili nedostatak trke Pjanketa i Dzeke.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem, Proximic, Zglavkar i 47 gostiju.