Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 13:12

PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 12:59
admin je napisao/la:
13 nov 2020, 12:56
PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 12:41
Lijepo bi bilo pročitati neki članak o pozivima igračima koji su u direktnoj vezi sa dužnosnicima saveza.

Npr Saničanin-Vico

Gdje to istraživačko novinarstvo u BiH?
Sta znaci u direktnoj vezi? Rodbinski, kumovi? I mene ta tema zanima i volio bih procitati. Ipak, zanimljivije mi je tu kako recimo zivuca legenda jugoslovenskog i bh. fudbala moze pasti pod uticaj Vice Zeljkovica, Dine Begica ili bilo koga. Zar nije nas 99 posto nakon imenovanja gospodina Bajevica pogiglo palac gore i upravo reklo da je gotovo sa pozivima na vezu. Ne znam, ne ide mi to nikako uz Bajevica. A u isto vrijeme dobra tema za diskusiju s obzirom da vecina spas vidi u legendama. Kontradiktorno u najmanju ruku.
Lijepo bi bilo pročitati koliko je novca do sada dobio nsbih za pomoć klubovima zbog posljedica pandemije a koliko i kako je podijelio klubovima?

Pored toga, koliko je novca čvaknuo nsbih od sponzora za tv prava a koliko su dobili klubovi?

Pored toga kako se klubovi ucjenjuju velikom m-tel reklamom?

Pored toga kako se i na koji način krši covid protokol, pa na nekim stadionima ima po 100-200 osoba a treneri gostiju ostaju van kapija stadiona?

Nemoj se praviti naivan, vrijeđaš nam inteligenciju.
Potpuno se slazem. I mene interesuje zasto klubovi na sve to sute, zasto vecina ne zeli da prica o tome. Zasto su u krajnjem slucaju pristali da igraju kako ovi sviraju. Zasto su krenuli sa pricom o osnivanje Udruzenje, pa odjednom stali.

Koliko je savez dobio, Evo sve detaljno:

https://sportsport.ba/fudbal/adnan-dzem ... igu/360911

Hajmo sad nek klubovi objave Koliko su oni dobili, pa cemo dalje istrazivati. Ne treba im ss za to, mogu I sami na svojim stranicama

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 13:15

O tome se radi eto. Pa odmah konaktirati savez i Demirovica kopati viditi ko je zasluzan za poziv.
Halooo smijesno sta rade bgt i svi sute.

Cuj covjek se vratit mora. Aaa :bow:
BašČelik!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 13:16

E čovjek mora u karantin ići 5 dana još zbog idiota nesposobnih.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 nov 2020, 13:21

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 12:34
HeraklitMracni je napisao/la:
13 nov 2020, 12:27
Za pocetak da upiti kritike selektoru , novinarima sto ne postavljaju prava pitanja , gledam Hrvate tamo samo kritikuju kod nas Nalic guzicu lize , jedino sto je Sabic znao kritikovati al i on nogu dobio , napravite neku analizu zasto gosti u studiu i lazu , napravite neku svoju analizu zasto je raspad i td uz kriticki osvrt ..... Da se prozove i Custovic i Nalic i td Kad vas novinar upita kakva je atmosfera da mu odmah samar opucas !
Ne mogu se sloziti s tim da mediji ne kritikuju. Mozda to nije u mjeri kakvoj ocekuju navijaci, ali kritikuje se. Davali su se i prijedlozi, pisalo se da izbor nekog selektora nece biti dobar. I opet su tada mediji bili jedni od glavnih krivaca. Znas kako to hoda kod nas. Bez obzira sto se ispostavilo da su bili u pravu. Meni se nekako cini, iako realno ne pratim mnogo, nisam sportski tip, da mi nemamo neku reprezentaciju. Mislim da smo otprilike kvalitete kakve rezultate postizemo.

Ono sto bih ja ucinio, da sam neko. Izabrao bih novog selektora, dao mu mandat na 4 godine. Dakle, rekao bih mu zajebi Svjetsko prvenstvo, ali cilj je napraviti okosnicu reprezentacije i plasirati se na naredno Evropsko. Mnogo vise bih ulagao u domace takmicenje koje uz dobar rad ima buducnost. To bi bio neki pocetak.
Pimpek kritikujete. Kada ste zadnji put imali razgovor sa begicem? Kada je on zadnji put izasao pred medije? Nece da se odazove pozivu? Pa odmah clanak o tome kako predsjednik saveza ne zeli razgovor sa medijima, plasi se pitanja, nesto skriva, pa da vidite kako se narod dize. Od vas sve starta. Kada ste zadnji put postavili skakljivo pitanje na presici? Kada ste zadnji put pisali o menadzerskim talovima nakon kojih se pozivaju parmaci u reprezentaciju, a igraci tipa demirovic ne? Zasto ne ispitate akciju var u koju su umijesani i demidzic i begic i onaj njihov krpelj iz cazina, predsjednik nsfbih? Sve javno objaviti? Prodate se za 2 dresa sa potpisom, mani te price da kritikujete, wanda vam je vazda na naslovnici. Pa poslije ove blamaze u kvalama, pa u ligi nacija, begic i ekipa s prekrizenim facama se nisu smjeli skidati sa naslovnice. Jeste li svjesni kakva generacija nam je propala zbog kriminala u drzavnom i federalnom savezu?
NEMA NAZAD

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 13:28

A, kako stvari funkcionisu pokusat cu vam docarati. Juce je na redakciju portala stigao mail vezan za navodne malverzacije u radu centra za edukaciju trenera. Pljuje se svako ko ima dodira sa centrom. U potpisu nezadovoljni bh. treneri. Na upit moze li se napraviti razgovor sa bh. trenerima, nekim od nezadovoljnih, da se uradi prica kako treba, naravno odgovor nije stigao. To je vezano za ove ucjene mtela, Saveza, reci cemo vam mi iz klubova sve samo nemojte nas spominjati.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 13:28

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 13:12
PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 12:59
admin je napisao/la:
13 nov 2020, 12:56

Sta znaci u direktnoj vezi? Rodbinski, kumovi? I mene ta tema zanima i volio bih procitati. Ipak, zanimljivije mi je tu kako recimo zivuca legenda jugoslovenskog i bh. fudbala moze pasti pod uticaj Vice Zeljkovica, Dine Begica ili bilo koga. Zar nije nas 99 posto nakon imenovanja gospodina Bajevica pogiglo palac gore i upravo reklo da je gotovo sa pozivima na vezu. Ne znam, ne ide mi to nikako uz Bajevica. A u isto vrijeme dobra tema za diskusiju s obzirom da vecina spas vidi u legendama. Kontradiktorno u najmanju ruku.
Lijepo bi bilo pročitati koliko je novca do sada dobio nsbih za pomoć klubovima zbog posljedica pandemije a koliko i kako je podijelio klubovima?

Pored toga, koliko je novca čvaknuo nsbih od sponzora za tv prava a koliko su dobili klubovi?

Pored toga kako se klubovi ucjenjuju velikom m-tel reklamom?

Pored toga kako se i na koji način krši covid protokol, pa na nekim stadionima ima po 100-200 osoba a treneri gostiju ostaju van kapija stadiona?

Nemoj se praviti naivan, vrijeđaš nam inteligenciju.
Potpuno se slazem. I mene interesuje zasto klubovi na sve to sute, zasto vecina ne zeli da prica o tome. Zasto su u krajnjem slucaju pristali da igraju kako ovi sviraju. Zasto su krenuli sa pricom o osnivanje Udruzenje, pa odjednom stali.

Koliko je savez dobio, Evo sve detaljno:

https://sportsport.ba/fudbal/adnan-dzem ... igu/360911

Hajmo sad nek klubovi objave Koliko su oni dobili, pa cemo dalje istrazivati. Ne treba im ss za to, mogu I sami na svojim stranicama

Ovaj intervju je i vrhunac novinarstva i koliko isto može dobaciti. Ovo su pitanja, izvoli pitaj.

Dobro znaš zašto klubovi šute i šta se desi kada jedan od klubova iskoči iz kolosijeka. Biva brutalno kažnjen i pregažen, na razne načine i ne postoji niti jedan klub u plbih, pa makar bio i najveći koji sam može ili smije ići protiv kriminalne organizacije kao što je nsbih.

Takođe, nije posao klubova da istražuju savez niti koliko su drugi klubovi dobili nečega, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da su bar tri kluba iz vrha u direktnoj vezi sa osobama na najvećoj poziciji u tijelima saveza.

Po logici zdravog razuma i po časnim dijelu profesije, posao novinara je da izvještava i piše o dešavanjima, bila ona pozitivna ili negativna. Druga je stvar što živimo u društvu gdje je i većina novinara pritisnuta, primorana, ucjenjena, potkupljena ili ima neki drugi interes da šuti i što manje talasa. To je ok, razumijem fakat, ali onda bi isti trebali zabiti glavu u pijesak a ne naglabati sa običnom rajom, šta i kako bi se trebalo promijeniti.

Npr, gdje vam je članak i slike sa utakmice borac Željezničar gdje je grubo prekršen svaki mogući protokol o covidu, gosti gađani flašama, pljuvani i vrijeđani svih 90 minuta, a svemu tome svjedočili e. pilav i z. misimović?

Eto ispred kluba je govorio Amar, a vi?
Zadnja izmjena: PravaRaja, dana/u 13 nov 2020, 13:29, ukupno mijenjano 1 put.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 13:29

Chapman1886 je napisao/la:
13 nov 2020, 13:04
Wandelanoite je napisao/la:
13 nov 2020, 13:00

Mediji u Hrvatskoj su srusili Mamica koji je tezak stotine miliona eura, a vi ne smijete pisnuti protiv papka Begica.
kako su samo hrvati na stub srama poslali svoje nakon bruke u ŠPANIJI,hej protiv ŠPANIJE svega dva mjeseca nakon finala sp.tako se to radi.
Tako se to radi, slazem se.

Mi da napadnemo selektora zbog poraza dva mjeseca nakon solidne partije u barazu imali bismo demonstracije pred redakcijom. Heeej, kako ces na Mesu, umalo pobijedio u barazu. Gdje ces dirat Zutog, legenda - gledaj me kako placam u Telemachu tebi u inat, kako ces protiv Princa s Neretve, kako ces na igraca koji se nije odazvao, sad vama u inat treba nikad da se ne odazove, on je kralj vi ste suge, platio vam begic da pisete protiv momka da bi oslabio reprezebtaciju.

Hocemol kakit ili piskit? Da li da napadamo ili ne? Hocemo li mi za klubove traziti pare a oni nas demantovati? Puno ocekujete od medija u drzavi u kojoj svako samo svoj interes gleda I svi bi rado ostali anonimni

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 13:32

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 13:29
Chapman1886 je napisao/la:
13 nov 2020, 13:04
Wandelanoite je napisao/la:
13 nov 2020, 13:00

Mediji u Hrvatskoj su srusili Mamica koji je tezak stotine miliona eura, a vi ne smijete pisnuti protiv papka Begica.
kako su samo hrvati na stub srama poslali svoje nakon bruke u ŠPANIJI,hej protiv ŠPANIJE svega dva mjeseca nakon finala sp.tako se to radi.
Tako se to radi, slazem se.

Mi da napadnemo selektora zbog poraza dva mjeseca nakon solidne partije u barazu imali bismo demonstracije pred redakcijom. Heeej, kako ces na Mesu, umalo pobijedio u barazu. Gdje ces dirat Zutog, legenda - gledaj me kako placam u Telemachu tebi u inat, kako ces protiv Princa s Neretve, kako ces na igraca koji se nije odazvao, sad vama u inat treba nikad da se ne odazove.
Demonstracija nema kada savez reprezentaciju dovede iz prvog do cetvrtog sesira, a kamoli da bude zbog nekog clanka.

Demonstracije, ako su trebale biti kod vas u redakciji, trebale su zbog clanka o Ahmedhodzicu, kada se ne provjeri informacija i lazno izvjestava.

Vi da napadnete selektora svi navijaci bi stali iza vas i to je tako. Reprezentacija ide u propast, ja sam to najavio davno da ce nas tada Robijevi menadzerski pozivi dovesti do cetvrtog sesira.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 13:35

Eto Admin javno rekao da ih je strah :rol:

Stalo bi 90% ljudi ispred vas, a to je i vaš posao da se bavite novinarstvom i izvještavate objektivno. Nećete ostati bez posla ne bojte se.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 13:36

Sta je bilo netacno u clanku o Ahmedhodzicu?

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 13:38

Covjek javno rece eto i niko nista.
Pa i redakcija i sve covjece neka vas napadaju.

Kad sve bude u javnosti stace svi uz vas.

To je vas posao da narodu date istinu i da glas naroda ide do tih uhljeba.

Oni bi imali demonstracije ispred redakcije :facepalm:
Pa 20 godina nas gaze u svemu i svacemu i nema nikakvih demonstracija i bas bi vas onda napali za Mesu.
Zadnja izmjena: mrAdislic, dana/u 13 nov 2020, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.
BašČelik!

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 13:39

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 13:36
Sta je bilo netacno u clanku o Ahmedhodzicu?
Naslov, navodno neko ima koronu Malmeu i na kraju sud da ga vise ne treba pozivati.
MES QUE UN CLUB!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 13:40

Nista lazno nije napisano o Ahmedhodzicu. Tvoj stav po tom pitanju zapravo i govori ono o cemu potenciram u diskusiji. Vjerovat ces mediju kad pise da su u savezu lopovi, da Vico zove Sanicanina, a neces mu vjerovati kada napise da je momak zavlacio i da se izgubio u svojim lazima. I na kraju, vjerovatno se ne bi ni popeglalo nista da se ne objavi onako kako je bilo. U tom slucaju, za tri mjeseca opet bi mediji bili krivi sto nisu reagovali

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 13:44

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 13:40
Nista lazno nije napisano o Ahmedhodzicu. Tvoj stav po tom pitanju zapravo i govori ono o cemu potenciram u diskusiji. Vjerovat ces mediju kad pise da su u savezu lopovi, da Vico zove Sanicanina, a neces mu vjerovati kada napise da je momak zavlacio i da se izgubio u svojim lazima. I na kraju, vjerovatno se ne bi ni popeglalo nista da se ne objavi onako kako je bilo. U tom slucaju, za tri mjeseca opet bi mediji bili krivi sto nisu reagovali
Naravno da je lazno napisano i bacena je sumnja i pokusali ste prikazati javnosti da ne zeli doci iz drugih razloga.

Naravno takav clanak smijete napisati o Ahmedhodzicu, a o Bajevicu, pozivima, Sabanadzovicu ne smijete sto li?
Zasto niste napisali clanak o pozivu Bajevica Sabanadzovicu kada svi znamo da je zbog oca pozvan?
MES QUE UN CLUB!

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 13:47

Smije li se napisati članak o terenima sa vještačkom travom, koliko novca je dobijeno od uefe, koliko se terena trebalo raditi, koliko je urađeno, za koliko para i gdje je ostatak? Plus, koje firme, ljudi, kako su povezani sa članovima saveza na najvećim pozicijama pa i nekim legendama?

Dobro, možda niste znali za ovo. Halal.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 13 nov 2020, 13:50

nadam se da su pojedinci shvatili zasto Vahid Halilhodzic nikad nece preuzeti ovu reprezentaciju, ni Dusku ovo nije trebalo i ovo mu je najveci minus u karijeri i trenerskoj i igrackoj.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 13:51

Ti volis reprezentaciju, kunes se u nju, a smatras da je nekorektno ponasanje nekog igraca u redu. I jos zelis ubijediti raju da tako treba. Ja imam druga cije misljene, cak smatram da je ta neka disciplina, odnos prema reprezentaciji ako nista onda isti kao odnos prema klubu, od ogromnog znacaja za uspjeh. Sto se tice Anela, licno ne mislim da je poziv dobio zato sto je sin Refika. Pogledaj koliko igraca je dobilo pozive, mnogima od njih otac nije Refik.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 13:54

Ma ne smiju oni nista. Vidimo ocit dokaz novinarstva kod Hrvata i kod nas i ljudi nas ubjedjuju nesto i pricaju orice na oci nase vlastite. Kakav obraz jbt :bow:
Novinar je biti pisati o Mehi Besicu 50 objava, zenama nekim, budalesanjima..a za promjenu neku i napadat direkt uvijek imaju neke politicke izvlake da ih slicajno ne napadne neko i demonsttacije da ne budu kao sto kritikuju nekog :rol:
BašČelik!

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 13:54

mrAdislic je napisao/la:
13 nov 2020, 13:54
Ma ne smiju oni nista. Vidimo ocit dokaz novinarstva kod Hrvata i kod nas i ljudi nas ubjedjuju nesto i pricaju orice na oci nase vlastite. Kakav obraz jbt :bow:
Novinar je biti pisati o Mehi Besicu 50 objava, zenama nekim, budalesanjima..a za promjenu neku i napadat direkt uvijek imaju neke politicke izvlake da ih slicajno ne napadne neko i demonsttacije da ne budu kao sto kritikuju nekog :rol:

Dileta i Vanda. To je sportsko novinarstvo! :thumbup:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 13:56

PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 13:47
Smije li se napisati članak o terenima sa vještačkom travom, koliko novca je dobijeno od uefe, koliko se terena trebalo raditi, koliko je urađeno, za koliko para i gdje je ostatak? Plus, koje firme, ljudi, kako su povezani sa članovima saveza na najvećim pozicijama pa i nekim legendama?

Dobro, možda niste znali za ovo. Halal.
Cini mi se da i to pitanje imas u intervjuu sa generalnim sekretarom?

Ali dzaba kad je ljudima problem citati vise od 1000 slova I tekstu. Zato I prolaze samo Vanda i Diletta. To je intelekt prosjecnog citaoca. Sta mislite vi sto mi to objavljujemo nego sto se ubjedljivo najvise cita. Farma i Zadruga nacija

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, kakarut i 44 gosta.