FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
82
37%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 224

Unknown11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown11 » 16 maj 2023, 11:26

Zutti je napisao/la:
16 maj 2023, 10:55
VenamaHrabrih je napisao/la:
16 maj 2023, 10:50
A ne znam... Ipak je to dijete... Pa i Musemić, kome se ovdje pišu hvalospjevi, sa 7 godina je rekao da navija za Zvezdu, a poslije je postao najbolji strijelac Kluba i neko kaže, najbolji poslijeratni trener Sarajeva. Nije u redu što se radovao, ali malca se moglo drugačije kazniti. Suspenzija, ili ga ne selektirati prilikom izbora tima, na primjer. Ovako, otvara se mogućnost tužbe protiv Kluba na osnovu diskriminacije i neosnovanog tjeranja. Navijanje za drugi klub nije zakonska osnova za tjeranje. Djeci se pristupa pedagoški, a ne sankcijom i prisilom. Mislim da se trebalo drugačije pristupiti, al haj' sad...
Ne znam da se Musemic ikad radovao gol Zvezde protiv Sarajeva. Na kraju krajeva ako se bas Husref spominje ja, a i dosta ljudi takodjer, mu zamjeramo onaj prelazak u Zvezdu. On je tim odlaskom i krenuo syebavat tu sampionsku generaciju, a to je i Pasic kasnije potvrdio kad je rekao da niko otisao ne bi da Husref nije otisao. Plus ni danas Husref nije bas omiljen medju svima.

Sto se malca tice nije problem da navija za kone, nek navija, al kad ga zabiju raduj se u sebi. Nemas potrebe za skakanjem, trcanjem pred jug, provociranjem navijaca Sarajeva i slicno. Stisni saku u dzepu i nema problema
Nismo se baš najbolje razumjeli. Ističem da je trebalo postupiti na drugi način. Postoji nešto što se zove mjera i nešto što se zove sankcija. Prilikom donošenja i jednog i drugog, nužno je djelovati u interesu Kluba i iste donositi hladne glave, bez ikakvih emocija. Postoji nešto što se zove Pravilnik i zakon i klub je dužan postupati po tome. Recimo, malca su mogli optužiti za propuštanje činjenja radnje, čime je doveo u pitanje funkcionisanje kluba i regularan tok utakmice. Ovako na prvu, pada mi na pamet; nepravovremeno vraćanje lopti u teren, što je bila njegova dužnost tokom utakmice i zadak koji je povjeren akademcima. Na osnovu toga može mu se izreći mjera suzpenzije, odvojenog treninga, ili udaljavanje iz kluba na određeni vremenski period. Za to vrijeme, provesti adekvatnu istragu i preporučiti sankciju. Ovako su načinjene najmanje dvije greške: Diskriminacija na osnovu navijačke pripadnosti, što je itekako kažnjivo zakonom, a sukladno saopštenju kluba i onemogućivanje prava na odbranu, što je kršenje njegovih osnovnih prava.
Dakle, mudro od kluba bi bilo da je sazvao komisiju, suočio ga sa činjenicama, saslušao njegovu izjavu i donio odluku temeljenu na Pravilniku i zakonu. Ovako su mu dali mogućnost da zayebaye klub naredne 2 godine najmanje. Ne opravdavam potez malca i smatram da ga treba sankcionisati, ali je to trebalo uraditi pametnije.
Šro se tiče Musemića, on je sam otišao. Da li zbog para, ili ljubavi - nevažno. Klub nije zatvor, a ni kasarna. Sudeći po saopštenju, mali je otjeran zbog radovanja. To je neosnovano. Bar po mome skromnom mišljenju.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 16 maj 2023, 11:29

16 maj 2023, 11:26
Zutti je napisao/la:
16 maj 2023, 10:55
A ne znam... Ipak je to dijete... Pa i Musemić, kome se ovdje pišu hvalospjevi, sa 7 godina je rekao da navija za Zvezdu, a poslije je postao najbolji strijelac Kluba i neko kaže, najbolji poslijeratni trener Sarajeva. Nije u redu što se radovao, ali malca se moglo drugačije kazniti. Suspenzija, ili ga ne selektirati prilikom izbora tima, na primjer. Ovako, otvara se mogućnost tužbe protiv Kluba na osnovu diskriminacije i neosnovanog tjeranja. Navijanje za drugi klub nije zakonska osnova za tjeranje. Djeci se pristupa pedagoški, a ne sankcijom i prisilom. Mislim da se trebalo drugačije pristupiti, al haj' sad...
Ne znam da se Musemic ikad radovao gol Zvezde protiv Sarajeva. Na kraju krajeva ako se bas Husref spominje ja, a i dosta ljudi takodjer, mu zamjeramo onaj prelazak u Zvezdu. On je tim odlaskom i krenuo syebavat tu sampionsku generaciju, a to je i Pasic kasnije potvrdio kad je rekao da niko otisao ne bi da Husref nije otisao. Plus ni danas Husref nije bas omiljen medju svima.

Sto se malca tice nije problem da navija za kone, nek navija, al kad ga zabiju raduj se u sebi. Nemas potrebe za skakanjem, trcanjem pred jug, provociranjem navijaca Sarajeva i slicno. Stisni saku u dzepu i nema problema
Nismo se baš najbolje razumjeli. Ističem da je trebalo postupiti na drugi način. Postoji nešto što se zove mjera i nešto što se zove sankcija. Prilikom donošenja i jednog i drugog, nužno je djelovati u interesu Kluba i iste donositi hladne glave, bez ikakvih emocija. Postoji nešto što se zove Pravilnik i zakon i klub je dužan postupati po tome. Recimo, malca su mogli optužiti za propuštanje činjenja radnje, čime je doveo u pitanje funkcionisanje kluba i regularan tok utakmice. Ovako na prvu, pada mi na pamet; nepravovremeno vraćanje lopti u teren, što je bila njegova dužnost tokom utakmice i zadak koji je povjeren akademcima. Na osnovu toga može mu se izreći mjera suzpenzije, odvojenog treninga, ili udaljavanje iz kluba na određeni vremenski period. Za to vrijeme, provesti adekvatnu istragu i preporučiti sankciju. Ovako su načinjene najmanje dvije greške: Diskriminacija na osnovu navijačke pripadnosti, što je itekako kažnjivo zakonom, a sukladno saopštenju kluba i onemogućivanje prava na odbranu, što je kršenje njegovih osnovnih prava.
Dakle, mudro od kluba bi bilo da je sazvao komisiju, suočio ga sa činjenicama, saslušao njegovu izjavu i donio odluku temeljenu na Pravilniku i zakonu. Ovako su mu dali mogućnost da zayebaye klub naredne 2 godine najmanje. Ne opravdavam potez malca i smatram da ga treba sankcionisati, ali je to trebalo uraditi pametnije.
Šro se tiče Musemića, on je sam otišao. Da li zbog para, ili ljubavi - nevažno. Klub nije zatvor, a ni kasarna. Sudeći po saopštenju, mali je otjeran zbog radovanja. To je neosnovano. Bar po mome skromnom mišljenju.
:thumbup:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 maj 2023, 11:30

ElCartel11 je napisao/la:
15 maj 2023, 19:04
Nemoj Morto vise tabele slabo mi dodje. Mi ostali jadnici gol razlika +7,+6,+4... Zrinjski +47 :urnebes:
Sada to dobro izgleda kad se sjetimo kako je bilo na početku :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 maj 2023, 11:33

Hajdeee je napisao/la:
16 maj 2023, 11:22
Prof. Dr. Zgembo Andislic, Bog - otac, za pitanje i problem anksioznosti :mrgreen:, ali prvoshodno odbrane lika i djela, Ayle Alimanović.

Samo spin ti je ba glup. Znao si ti to i bolje. Drugarski ti kazem. :mrgreen:
Ma treba se lijeciti narod, sevap je.

#pametnicanasamalaforumskahajdeeee

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 maj 2023, 11:40

Neka se sad raduje i skace. Da su progledali kroz prste onda bi ti radio vjerivatno i cesce radio. Kazes mu,djete,ovaj klub nije za tebe,ne pripadas ovdje i to je to.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 maj 2023, 11:41

Privatno nek radi sta hoce i nek navija za koga hoce. Ljudi kod nas nikako da shvate da, kad si uposlenik jednog fudbalskog kluba, ti si reprezent tog kluba gdje god da maknes. Navodio sam primjer Sutkovica kad se potukao - tinejdzeri se krpe u skoli svaki dan, al kad se on pobio, svi mediji su pisali "Golman FK Sarajevo prebio ucenika". Isto sam pisao i za Aylu, ima ona privatni profil i to stoji, al kao uposlenik jednog FK ti moras drzat do sebe i znat gdje je granica.

Za ovog malog, privatno ti navijaj za koga hoces, idi im na jug svaku tekmu (na sjeveru su bili u vakat i Srdjan Stanic i Dino Hasanovic, za Zelju navijali Duljevic i Nedim Hadzic), al ako si uposlenik FKS, NEMAS PRAVO javno na utakmici slavit gol rivala. Proslavi ga u sebi, pocrveni sav od muke jer ne smijes skakat al slavit javno ne smijes, nije uredu, nema smisla. Momka sad ne treba ganjat po gradu za ovo, al dobio je zasluzenu kaznu. Jbt Peruggia je otpustila Hwan Ahna 2002. jer je zabio Talijanima u produzecima i izbacio ih s Mundijala, iako je to bio jos gori slucaj nego ovaj i pravno vjerovatno nisu smjeli, al desilo se.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 16 maj 2023, 11:44

napoleon72 je napisao/la:
16 maj 2023, 11:41
Privatno nek radi sta hoce i nek navija za koga hoce. Ljudi kod nas nikako da shvate da, kad si uposlenik jednog fudbalskog kluba, ti si reprezent tog kluba gdje god da maknes. Navodio sam primjer Sutkovica kad se potukao - tinejdzeri se krpe u skoli svaki dan, al kad se on pobio, svi mediji su pisali "Golman FK Sarajevo prebio ucenika". Isto sam pisao i za Aylu, ima ona privatni profil i to stoji, al kao uposlenik jednog FK ti moras drzat do sebe i znat gdje je granica.

Za ovog malog, privatno ti navijaj za koga hoces, idi im na jug svaku tekmu (na sjeveru su bili u vakat i Srdjan Stanic i Dino Hasanovic, za Zelju navijali Duljevic i Nedim Hadzic), al ako si uposlenik FKS, NEMAS PRAVO javno na utakmici slavit gol rivala. Proslavi ga u sebi, pocrveni sav od muke jer ne smijes skakat al slavit javno ne smijes, nije uredu, nema smisla. Momka sad ne treba ganjat po gradu za ovo, al dobio je zasluzenu kaznu. Jbt Peruggia je otpustila Hwan Ahna 2002. jer je zabio Talijanima u produzecima i izbacio ih s Mundijala, iako je to bio jos gori slucaj nego ovaj i pravno vjerovatno nisu smjeli, al desilo se.
:thumbup: Zato mi je najgluplji argument "pa to je aylin privatni profil moze ona postavljat sta hoce" a ustvari javni biznis profil. Kad si u javnosti ti predstavljas Sarajevo a privatno radi sta hos.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 maj 2023, 11:44

"Dječak je prekršio kodeks ponašanja. Svi akademci su upoznati s tim pravilnikom, baš kao što imaju i beneficije što su članovi Akademije. Kodeks se primjenjuje na treninzima, utakmicama i svim drugim događajima u kojima predstavljaju klub. Prekršio je to i isključen je. Objašnjeno je njegovim roditeljima i njemu, a nismo izlazili u javnost s imenom jer je dječak maloljetnik pa smo ga željeli zaštiti", rekli su nam iz FK Sarajevo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 16 maj 2023, 11:46

nokee je napisao/la:
16 maj 2023, 11:33
Hajdeee je napisao/la:
Prof. Dr. Zgembo Andislic, Bog - otac, za pitanje i problem anksioznosti :mrgreen:, ali prvoshodno odbrane lika i djela, Ayle Alimanović.

Najbolje od sebe da krenes onda :kafa: :kafa:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 maj 2023, 11:49

MortemHz je napisao/la:
16 maj 2023, 11:44
"Dječak je prekršio kodeks ponašanja. Svi akademci su upoznati s tim pravilnikom, baš kao što imaju i beneficije što su članovi Akademije. Kodeks se primjenjuje na treninzima, utakmicama i svim drugim događajima u kojima predstavljaju klub. Prekršio je to i isključen je. Objašnjeno je njegovim roditeljima i njemu, a nismo izlazili u javnost s imenom jer je dječak maloljetnik pa smo ga željeli zaštiti", rekli su nam iz FK Sarajevo.
Sasvim normalno. Ne kažem da ne mogu anamo oni za nas igrati, jer su već igrali( a neki i dobar trag ostavili ). Što ne znači da u bilo kojem slučaju smiješ onako proslaviti gol. Ok, drago ti je, stisni zube, gol proslavi tako što stisneš šaku i to je to. Ono je baš ponižavanje grba kojeg nosiš i apsolutno podržavam što je mali nogu dobio.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 16 maj 2023, 11:53

MortemHz je napisao/la:
16 maj 2023, 11:44
sad ce preci kod uhljupa i napravit ce boga od njega. Ide predstavljanje, klipovi :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 maj 2023, 11:54

BordoBBoja je napisao/la:
16 maj 2023, 11:46
nokee je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Tebi dijagnoza vrlo povoljno :wave:

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 16 maj 2023, 11:58

nokee je napisao/la:
16 maj 2023, 11:54
nokee je napisao/la:

A kakva je prognoza?
Imam neki osjecaj da ce ti zagrmit

ExchangeOffice

Post Postao/la ExchangeOffice » 16 maj 2023, 12:02

S obzirom kako se ponasaju u akademiji prema talentiranoj a ne bas imucnoj djeci, mislim da ce ovoga biti sve vise i vise.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 maj 2023, 12:08

16 maj 2023, 11:58
nokee je napisao/la:
16 maj 2023, 11:54

A kakva je prognoza?
Imam neki osjecaj da ce ti zagrmit
Hajd da vise zagrmi zivota ti

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 16 maj 2023, 12:12

Nek su ga otpustili, tako i treba! Nosi nas grb i raduje se kad mi primimo gol. Vrhunac nepostovanja. Ne shvatam da to neko opravdava. Sretno tom djetetu ali sto dalje od naseg kluba

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 16 maj 2023, 12:14

Kakvo dijete ?! Stariji maloljetnik,krivicno odgovoran. Ima kodeks kluba,kodeks akademije,potpisan od strane i njega i roditelja. Pravno stvar vrslo cista. Tjerati plavo kopile i pozdraviti mu roditelje !!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 16 maj 2023, 12:16

Bochum nudi više od Olimpije
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 maj 2023, 12:18

Bochum ne zna hoce igrati 1 ili 2 ligu. oni nece sigurno sada nece slati ponude.

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 16 maj 2023, 12:21

Zakonom , ustavom , dekretom zabraniti da u nas klub udje bilo ko a da je imao veze sa gurbetima . Nikad nafake neces vidjeti sa tim ljudima . Ko god je pomirisao zrak na sugavici ne dati mu ni da pridje Kosevu . Mrs
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Dave, Proximic i 61 gost.