Nismo se baš najbolje razumjeli. Ističem da je trebalo postupiti na drugi način. Postoji nešto što se zove mjera i nešto što se zove sankcija. Prilikom donošenja i jednog i drugog, nužno je djelovati u interesu Kluba i iste donositi hladne glave, bez ikakvih emocija. Postoji nešto što se zove Pravilnik i zakon i klub je dužan postupati po tome. Recimo, malca su mogli optužiti za propuštanje činjenja radnje, čime je doveo u pitanje funkcionisanje kluba i regularan tok utakmice. Ovako na prvu, pada mi na pamet; nepravovremeno vraćanje lopti u teren, što je bila njegova dužnost tokom utakmice i zadak koji je povjeren akademcima. Na osnovu toga može mu se izreći mjera suzpenzije, odvojenog treninga, ili udaljavanje iz kluba na određeni vremenski period. Za to vrijeme, provesti adekvatnu istragu i preporučiti sankciju. Ovako su načinjene najmanje dvije greške: Diskriminacija na osnovu navijačke pripadnosti, što je itekako kažnjivo zakonom, a sukladno saopštenju kluba i onemogućivanje prava na odbranu, što je kršenje njegovih osnovnih prava.Zutti je napisao/la: ↑16 maj 2023, 10:55Ne znam da se Musemic ikad radovao gol Zvezde protiv Sarajeva. Na kraju krajeva ako se bas Husref spominje ja, a i dosta ljudi takodjer, mu zamjeramo onaj prelazak u Zvezdu. On je tim odlaskom i krenuo syebavat tu sampionsku generaciju, a to je i Pasic kasnije potvrdio kad je rekao da niko otisao ne bi da Husref nije otisao. Plus ni danas Husref nije bas omiljen medju svima.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑16 maj 2023, 10:50A ne znam... Ipak je to dijete... Pa i Musemić, kome se ovdje pišu hvalospjevi, sa 7 godina je rekao da navija za Zvezdu, a poslije je postao najbolji strijelac Kluba i neko kaže, najbolji poslijeratni trener Sarajeva. Nije u redu što se radovao, ali malca se moglo drugačije kazniti. Suspenzija, ili ga ne selektirati prilikom izbora tima, na primjer. Ovako, otvara se mogućnost tužbe protiv Kluba na osnovu diskriminacije i neosnovanog tjeranja. Navijanje za drugi klub nije zakonska osnova za tjeranje. Djeci se pristupa pedagoški, a ne sankcijom i prisilom. Mislim da se trebalo drugačije pristupiti, al haj' sad...
Sto se malca tice nije problem da navija za kone, nek navija, al kad ga zabiju raduj se u sebi. Nemas potrebe za skakanjem, trcanjem pred jug, provociranjem navijaca Sarajeva i slicno. Stisni saku u dzepu i nema problema
Dakle, mudro od kluba bi bilo da je sazvao komisiju, suočio ga sa činjenicama, saslušao njegovu izjavu i donio odluku temeljenu na Pravilniku i zakonu. Ovako su mu dali mogućnost da zayebaye klub naredne 2 godine najmanje. Ne opravdavam potez malca i smatram da ga treba sankcionisati, ali je to trebalo uraditi pametnije.
Šro se tiče Musemića, on je sam otišao. Da li zbog para, ili ljubavi - nevažno. Klub nije zatvor, a ni kasarna. Sudeći po saopštenju, mali je otjeran zbog radovanja. To je neosnovano. Bar po mome skromnom mišljenju.