Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Janez
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Janez » 29 jun 2014, 01:29

@mirzatele

Ono što smo vidjeli Šunjića na djelu na ovom SP daje nam nadu i optimizam pred naredne mečeve. A ono što (ni)smo vidjeli od Spahe iskreno zabrinjava me pa ti kako hoćeš. ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jun 2014, 01:35

mirzatele je napisao/la:
calcio je napisao/la:Mi na jesen igramo protiv Lukakua i Bentekea, Spahiceva partija protiv Emenikea mi ne ulijeva bas mnogo povjerenja da ce moci cuvati ovu dvojicu koji su slicni igraci, ako ne i bolji.
zato Sunjic ulijeva nevjerovatno povjerenje..Kakav Spahic,prvotimac u jednom od najboljih klubova u njemackoj,ma nema on pojma
+1 :D :D
I to sve poslje samo jedno dobro odigrane utakmice protiv Nigerije.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 29 jun 2014, 01:36

donniedarko je napisao/la:
drummer je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:Drummeru, jel ti iskreno mislis da Spahicu nece opasti nivo igranja u sljedece dvije godine ? I da nece gurati Ibricica ? :hmmmmm:
Iskreno mislim da Spaha ukoliko bude igrao u Leveru na nivou prosle sezone nema zime za njegovu igru,ja mislim da ce igrat jos bolje.Ako padne i ne mogne,ispadne iz prve u Leveru to bi bio alarm da se traze druga rjesenja.
Sto se tice Ibricica,nemojte biti smijesni,lik je nebitan,nije uopste ni igrao u Brazilu ni minute(vidis kako taj strasni klan ipak nije bas tako svemoguc).
Puno veci problem su Germanijevci i Hajdukovci,oni si igrali i ako Safet ostane igrat ce opet.
Sto se Ibre tice on vise nece dobiti poziv a ako ga i dobije pa zavrsi na tribinama gdje mu je i mjesto ne vidim problem.
Reko sam vec,imamo jednog ozbiljnog stopera Bicakcica,treba mu jos utakmica i iskustva ali klub i liga u kojima igra govore za njega,imamo i Zuku ako se ustali u Chievu.Šunjić je na pravom putu ali jos daleko od provjerenog igraca.
Ostalo je šaša,ukljucujuci i Vranjesa.
:thumbup: Pokazati ce vrijeme za Emira ali skeptican sam. Ibricic i nije toliko nebitan, mnostvo mladih igraca zasluzuje priliku prije njega. Glupo je da nam Prcic okrece ledja zbog cirkusanta. Bespotrebna stvar sa Ibricicem i germanijom ali to sebi nekako zamisljam kao djecije bolesti reprezentacije koja je na putu da postane ozbiljna i profesionalna, da mi bude lakse . :D
Prcić,Vrančić,Arslanagic,Zec i ako je moguce Hrgota,vec sam pisao.Ovi momci odmah za sljedecu utakmicu.
Van,Vrsajevic,Hadzic,Tino Susic,Ibricic,Visca ili Vranjes.
Posto u kvalifikacijama 23 i ne treba bice ih jos vise viska,ja tipujem pored ovih 6,najiskrenije na Medunjanina,taj nam nece donijeti vise nista dobroga.
Znaci veznjaci,moja prva postava Bešić,Salihovic ,Pjanic-na klupi su Misimovic,Prcić,Vrančić,uz tri,cetiri krila sasvim dovoljno.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 29 jun 2014, 01:39, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 jun 2014, 01:37

Protiv Irana bi i Kerla odigrao dobro,za Nigeriju mu svaka cast,bio je medju nasim najboljim igracima..Ali,porediti Spahica koji je u odigrao bezbroj meceva za repku u kojim je dominirao u odbrani i igraca Zorye je smijesno

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 jun 2014, 01:39

mirzatele je napisao/la:Protiv Irana bi i Kerla odigrao dobro
Sigurno, zato ih i Nigerija i Arđentina poderaše, nisu znali gdje udaraju.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 29 jun 2014, 01:40

aleksandar_veliki je napisao/la:
drummer je napisao/la:Spahic,Dzeko i Misimovic imaju odlicne odnose sa predsjednikom Begicem sto smo nebrojeno puta vidjeli.Takodje,velika vecina navijaca koji idu na utakmice gotive Spahica.
Za razliku od njih Susic nema skoro nikakve odnose sa Begicem ni sa vecinom ostalih ljudi u savezu otkad su mu smjenili mentora Munju Usanovica.
E sad,sto je Begic dobar sa Spahicem i ostalim momcima,vjerovatno je i on ucjenjen pa im mora povladjivati-rekli bi hasicevski spineri :rol:
Pametnom dosta.
I nece Spahic nikad otici na nacin na koji spineri misle,to je jasno svakome ko iole prati reprezentaciju.On moze samo otici sam a nemoguce je da bude otjeran.
Vremena kad su se nasi najbolji i najzasluzniji igraci tjerali su,na zalost mnogih,davno prosla.
Mislio sam da si ozbiljniji. Spaha i Munja guzni haveri, cak je zbog Munje od strane Spahica bilo i ucjena prema ovom portalu. Ti ustvari nista ne znas, a kontas da sve znas. Ovaj post te razotkrio. Munja i Spaha dva havera ljuta. Navijaci gotive Spahica, umirem :crazy:
Pogledaš aktivnosti na forum u tekućoj godini i sve bude kristalno jasno...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 29 jun 2014, 01:42

mirzatele je napisao/la:Protiv Irana bi i Kerla odigrao dobro,za Nigeriju mu svaka cast,bio je medju nasim najboljim igracima..Ali,porediti Spahica koji je u odigrao bezbroj meceva za repku u kojim je dominirao u odbrani i igraca Zorye je smijesno
Cudna smo mi sorta,sjecam se kad je Baka iskopao Vidica iz Zrinjskog i momak odigrao par izuzetno dobrih utakmica ali ubrzo nestao,to je onaj problem,trebas kontinuitet dobrih igara da bi bio izgradjen i pouzdan igrac a ne par incidentno dobrih utakmica.
Šunjic obecava ali daleko je on jos od toga da kazemo,evo dobili smo pravog stopera.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 jun 2014, 01:43

Steph je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Protiv Irana bi i Kerla odigrao dobro
Sigurno, zato ih i Nigerija i Arđentina poderaše, nisu znali gdje udaraju.
Kerla je inace odbrambeni igrac,zaduzen da cuva gol,sto kad igras protiv Irana nije potrebno,ako me razumes

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 29 jun 2014, 01:43

Kako vi okrećete ploču kako vam odgovara. Ako ćemo iskreno taj isti je Iran zamalo i Argentinu dobio da su imali malo više sreće, pa ti kako hoćeš. Ja nisam govorio da je Šunjić sad bolji od Spahe, ali prema trenutnoj formi i igri za Šunjića se i ne moram brinuti za naredne mečeve, za Spahića i njegove nepromišljenje poteze, driblanje i davanje lopti u prazno lijek za smirenje mnogima će trebati. Sam si rekao da on igra za Zorye, a Spaha u Leverkusenu, pa opet Šunjić odigra ko da mu je 100 utakmica i par SP-EP iza sebe. Treba to prepoznati i pohvaliti, vama je Spaha oličenje idealnog štopera i niko pored njega ne može da zablista. :thumbdown:

Ali dok ne vidimo ko će biti selektor i da li će Emir ostati sva priča na tu temu je čisto nagađanje. Igra i zalaganje se na terenu gledaju i najbolji pokazatelj, a ne statusi na FB. :)

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 jun 2014, 01:45

Iran nam je postigao gol, a i zadrmao prečku odmah poslije Džekinog gola, a bilo je tu i još nekih šansi, nije da su samo šetali po svojoj polovini.

Ah da, Iran je i Gaučosima napravio par dobrih šansi, a oštećeni su i za penal. Ono što želim reći je da je bezveze minimalizirati momka.
Zadnja izmjena: Steph, dana/u 29 jun 2014, 01:48, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 29 jun 2014, 01:47

drummer je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Protiv Irana bi i Kerla odigrao dobro,za Nigeriju mu svaka cast,bio je medju nasim najboljim igracima..Ali,porediti Spahica koji je u odigrao bezbroj meceva za repku u kojim je dominirao u odbrani i igraca Zorye je smijesno
Cudna smo mi sorta,sjecam se kad je Baka iskopao Vidica iz Zrinjskog i momak odigrao par izuzetno dobrih utakmica ali ubrzo nestao,to je onaj problem,trebas kontinuitet dobrih igara da bi bio izgradjen i pouzdan igrac a ne par incidentno dobrih utakmica.
Šunjic obecava ali daleko je on jos od toga da kazemo,evo dobili smo pravog stopera.
ma kakav Sunjic,on je miljama daleko od dobrog stopera i nikad to nece biti..Pravo los,spor,nepouzdan volio bi da grijesim

EDIT :

I DA,da ne bi kasnije okretali kako vama odgovara,vec sam napisao i evo opet,svaka mu cast za utakmicu protiv Nigerije bio je ako ne najbolji onda jedan od najboljih igraca na terenu ali takodjer opet govorim on nikada nece biti za prvih 11 u nasoj reprezentaciji jer je odigrao i par utakmica prije SP i pokazao da se radi o prosjecnom ili cak ispodprosjecnom stoperu a to pokazuju i klubovi u kojima je igrao kao i klub u kojem je sad a daleko od toga da je mlad (26 godina)
Zadnja izmjena: mirzatele, dana/u 29 jun 2014, 01:52, ukupno mijenjano 2 puta.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 29 jun 2014, 01:51

Ne,vise vi okrecete plocu.Taj isti Spahic je bio bez greske protiv Irana,popravljao je i vadio sve sto je trebalo,da nije igrao ko zna sta bi se desilo.
Ali necete vi to da vidite,isto sto novinari nisu htjeli vidjeti remek djelo Edina Dzeke ali su zato na sva zvona nahvalili gol Avdije Vrsajevica.Vrsajevicev gol je bio hvaljen sto puta vise nego Dzekin.
To je,kad nestane objektivnosti a pocnu neke licne stvari,ko koga voli,ko koga ne voli.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 29 jun 2014, 01:54

20 različitih novinara ne voli jadnog Spahića, kme kme.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 29 jun 2014, 01:54

drummer je napisao/la:Ne,vise vi okrecete plocu.Taj isti Spahic je bio bez greske protiv Irana,popravljao je i vadio sve sto je trebalo,da nije igrao ko zna sta bi se desilo.
Ali necete vi to da vidite,isto sto novinari nisu htjeli vidjeti remek djelo Edina Dzeke ali su zato na sva zvona nahvalili gol Avdije Vrsajevica.Vrsajevicev gol je bio hvaljen sto puta vise nego Dzekin.
To je,kad nestane objektivnosti a pocnu neke licne stvari,ko koga voli,ko koga ne voli.
Auuuu koliko si ti jadan covjek.Ti ispominjes nebitnu utakmicu protiv Irana.KAD SMO SPAHICA NAJVISE TREBALA,ON NAS JE IZNEVJERIO.Ti se ocigledno ne mozes pomiriti sa tim.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 29 jun 2014, 02:01

@drummer

Pazi Spahić jeste odigrao na svom nivou protiv Irana koliko sam ja vidio nije bilo nijedne greške-mrlje, lažem nisam gledao sve, sjedio sam u bašti i od muke radi poraza od Nigerije više gledao okolo nego na TV slomilo se sve u meni, ali iz komentara nisam čuo nešto protiv njega tako da to ne smijemo zaboraviti. ;) Ali šta su mediji trebali, da stave naslov "Spahić briljatan protiv Irana", a protiv Nigerije krivac jer nismo prošli dalje i uništio je snove i nadanja mnogim ljudima u ovoj zemlji isto kao i protiv Francuske. Šta bi se desilo da nije igrao izgubili bi nešto protiv Irana? Tekma koja je imala jedinu svrhu da vrati donekle vjeru navijača u njih i da pokušaju spasiti stvar i oprostiti se sa SP pobjedom. I da su zijanili meni bi bilo svejedno. Dana 21.06.2014 dio mene kao da ne postoji više i nema tih utakmica i poteza Spahića koji će mi vratiti izgubljeno. Džekin gol je bio extra, ali znaš i sam da je Avdija postao predmet zezancije pa je i možda nahvaljen da se i momku malo da podrška. Ne mora svaki naslov da bude Džeko, Spaha i Bega, treba i drugim momcima dati malo prostora.

@mirzatele

Rekoh već naredne tekme ( ako dobije prilike ) će pokazati sve, ako je bila slučajnost opet će biti prosjek ili ispod, ako ne odigrati će maestralno i dobiti ćemo kvalitetnog štopera. Mislim da je to pošteno i svakome dati jednaku šansu. :thumbup:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 29 jun 2014, 02:06

BABADZO je napisao/la:
drummer je napisao/la:Ne,vise vi okrecete plocu.Taj isti Spahic je bio bez greske protiv Irana,popravljao je i vadio sve sto je trebalo,da nije igrao ko zna sta bi se desilo.
Auuuu koliko si ti jadan covjek.Ti ispominjes nebitnu utakmicu protiv Irana.KAD SMO SPAHICA NAJVISE TREBALA,ON NAS JE IZNEVJERIO.Ti se ocigledno ne mozes pomiriti sa tim.
Nema nebitne utakmice kao prvo,pogotovo na svjetskom prvenstvu.
Protiv Nigerije je odigrao ispod svakog nivoa i ne pada mi na pamet da ga branim za to,i sam sam bio bijesan.
Problem je sto se lose igre i losi potezi,procjene desavaju svim igracima na svijetu,nabrojat cu ti hiljadu primjera,vidio si veseras onog Cileanca sto promasi odlucujuci penal a plus prije toga dao sam sebi gol,pa Hulka sto pokloni gol protivniku,pa promasi penal.Eto ti samo jedna utakmica.A gdje su Kasiljas,Akinfeyev,Pepe,milion neki tragicara.
Evo,Kolasinac autogol,svi mi volimo Kolasinca i rekli smo yebiga,nesreca,desava se.I tu smo utakmicu izgubili zbog tog autogola pa niko ne prigovara.Sta mislis da je Spahic dao autogol,ne bi pojedinci trazili da se izbaci iz reprezentacije,trazili bi njegovu glavu.
Pricam ti o realnosti i objektivnosti.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 jun 2014, 02:09

Novinari su uspjeli, naveli su ovce da mrze Spahica. Cestitam im.

Fakat ga ne zasluzujemo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 29 jun 2014, 02:10

Prvo itekako je nebitna utakmica,ja je iskreno nisam ni gledao(kao i jos dosta ljudi).
Nama je Nigerija bila biti ili ne biti.

Drugo protiv Argentine nismo izgubili zbog autogola Kolasinca nego zato sto jednostavno nismo iskoristili svoje sanse.

I trece ja kad sam napisao strah me i pomisliti sta ce Lukaku i co raditi Emiru to je bilo cisto sa navijacke strane,jer ako ga je jedan emenike otresao ko slinu i radio sta je htio,sta li ce mu tek raditi ova zvijer(ti mozda ne znas ko je Lukaku i kako izgleda).

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 29 jun 2014, 02:12

Svako ko bi na autogol kakav je dao Kolašinac ili bilo koji drugi igrač naše repke tražio da ga se odstrani je dušman te iste repke. Ono se moglo desiti svakome i da je Spaha bio na njegovom mjestu nema smisla da se čovjeka krivi. To se zove nesreća i đabe iskustvo, utakmice desi se i najboljim.
Cartman je napisao/la:Novinari su uspjeli, naveli su ovce da mrze Spahica. Cestitam im.
Da ostane ko dokaz, nadam se da će na ovo moderatori da reaguju. ;)

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 29 jun 2014, 02:20

Igraci ce grijesit i pravit kikseve i u buducnosti,i kad ne bude Spahica,to je sastavni dio igre.I zbog tih gresaka mi cemo i dalje gubiti neke utakmice.I ne samo mi,to ce se desavati svima.
I sta sad,hocemo li svakog tog igraca zbog cije greske izgubimo utakmicu lincovat i trazit da ode iz reprezentacije?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Hafiz00, Micron i 23 gosta.