Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Kanister
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Kanister » 14 apr 2014, 22:38

hilmo je napisao/la:Ne bih ja optuživao ove iz samog vrha Saveza, ipak oni su tu da vode savez i rade to jako dobro, ali ove komisije i komiteti pa to je stvarno dno...a onda nekakvi entitetski i kantolnalni savezi .... damn damn :thumbdown:
Treba preći preko političkih razmirica i formirati udruženje premijerligaša, jer to je prvi korak za veći napredak PL.

Koliko znam PL BiH vodi Komitet za takmičenje NFSBiH. Evo ko od vas poznaje bilo kakve detalje o članovima tog komiteta..
slika
Milorad Lale - četnik.

" onclick="window.open(this.href);return false;

1:49:22 - milorad lale, ovaj u koznoj jakni predsjednik takmicarske komisije...
Zadnja izmjena: Kanister, dana/u 14 apr 2014, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 apr 2014, 22:38

Ma smiješno, protekcija k'o bosanski tornjaci. Milioni se opraštaju. Mislim ono, koga prosto boli qrac što su određeni klubovi vraćali dugove državi. Daj meni i gotovo. Ostale ko yebe.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SirAmar
Kontakt:

Post Postao/la SirAmar » 14 apr 2014, 23:01

AnelZ je napisao/la:Ja sam davno rekao da nikada nebi otpisao dugove nijednom klubu dok svima koji su placali redovno država nebi platila iznos koji bi oni "nabili" da su radili kao ti klubovi. Favoriziranje, pravila, potezi i krojenje zakona po mjerama odredjenih je nesto najgnusnije sto se moze uraditi ili desiti. Napomena je da sam navijac Željezničara koji je propustio tek toliko domacih utakmica u protekle 4-5 godina da se mogu prebrojati na prste jedne ruke.
Bra'o majstore. Isto i ja zborim, jes da je moj klub u vanago, i volio bi da nas se nekako izvadi iz situacije, ali kao covjek i kao radnik (koji nije imao posla preko 10 godina) ne bih dozvolio nikakvo otpisivanje love nikome, osim ako se ne vrati lova onim koji su uredno platili. Pa ako si ti platio milion u zadnjih 12 godina od kad je lige, a ja nisam, prvo nek se tebi vrati tvojih krvavo stecenih milion, pa onda otpisi meni moj. Onda smo svi na nuli. jedino posteno.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 14 apr 2014, 23:04

zizu1991 je napisao/la:Ma smiješno, protekcija k'o bosanski tornjaci. Milioni se opraštaju. Mislim ono, koga prosto boli qrac što su određeni klubovi vraćali dugove državi. Daj meni i gotovo. Ostale ko yebe.
S jedne strane npr. Široki može da kaže zašto smo mi bili ludi da plaćamo a ostali se pravili mutavi i tu su 100% u pravu.S druge strane ovako se (možda) naplati bar dio dugovanja jer ne oprašta se kompletan dug (opraštaju se kamate) a mora se platiti barem 70% glavnice ,ovisno na koji je rok otplate potpisan ugovor.Prema ovome ispada da će neki klubovi,koji potpišu ugovore prema ovom zakonu sa poreznom upravom ,opet morati u par godina platiti milionske iznose ili barem cifre koje su za naše uvjete pozamašne.Sumnjam da će Borac,Čelik,Sloboda pa i Željo imati tu lovu ,tanovci vjerovatno hoće,Zrinja možda a komšinice će taman doći na 0.
Kakva korist da se klubovi ugase a ne naplati se ni marke duga ,od toga nitko ne bi imao koristi.I postoji treća stvar a možda i najvažnija da se utvrdi pojedinačna odgovonrost ljudi koji su napravili ova dugovanja i to ponajprije kao upozorenja njihovim nasljednicima u upravama klubova.Ljudi moraju naučiti da rade po onoj "koliko para toliko muzike" a ne da se sve radi na neki dug i po sistemu "dođem ti".
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 apr 2014, 23:16

ma što se tiče ovog dovoljno je samo pročitati komentare na ovu vijest po portalima...ljudi jebu sve po spisku za ovo..znaci ljudi koji se muce i kojima se tvrtke, trgovine itd zatvaraju radi sitnih dugova..ovo je pogresna poruka totalno..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 apr 2014, 23:21

zrinja05 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Ma smiješno, protekcija k'o bosanski tornjaci. Milioni se opraštaju. Mislim ono, koga prosto boli qrac što su određeni klubovi vraćali dugove državi. Daj meni i gotovo. Ostale ko yebe.
S jedne strane npr. Široki može da kaže zašto smo mi bili ludi da plaćamo a ostali se pravili mutavi i tu su 100% u pravu.S druge strane ovako se (možda) naplati bar dio dugovanja jer ne oprašta se kompletan dug (opraštaju se kamate) a mora se platiti barem 70% glavnice ,ovisno na koji je rok otplate potpisan ugovor.Prema ovome ispada da će neki klubovi,koji potpišu ugovore prema ovom zakonu sa poreznom upravom ,opet morati u par godina platiti milionske iznose ili barem cifre koje su za naše uvjete pozamašne.Sumnjam da će Borac,Čelik,Sloboda pa i Željo imati tu lovu ,tanovci vjerovatno hoće,Zrinja možda a komšinice će taman doći na 0.
Kakva korist da se klubovi ugase a ne naplati se ni marke duga ,od toga nitko ne bi imao koristi.I postoji treća stvar a možda i najvažnija da se utvrdi pojedinačna odgovonrost ljudi koji su napravili ova dugovanja i to ponajprije kao upozorenja njihovim nasljednicima u upravama klubova.Ljudi moraju naučiti da rade po onoj "koliko para toliko muzike" a ne da se sve radi na neki dug i po sistemu "dođem ti".
Ovo ti stoji, ali se trebalo davno gledat da bude reda. Sad je kasno, ali moze ubuduce. Rijesit ce dugovanja i nakon toga u sezoni ne mogu nabit 2 milijuna, nabiju mozda 200 tisuca, tad im lupis suspenziju i te pare nekako mogu nac. Lupi jednom klubu, lupi drugom, pa cemo vidjet kad ce se pojavit treci. Ovo sad tesko moze proc, jer klubovi duguju milijune, al kad ih izmire onda pokusat na taj nacin. I tako nece morat zeznut cijelu ligu, zeznut ce jedan klub u sezoni, ali to je cijena pravde i uvodjenja reda. Netko platit mora, a to ce bit onaj tko nije poslusan.

Mene zanima kome se sve oprostilo dugovanje. Jel netko u to upucen? Jel se radi samo o premijerligasima ili su tu i nizeligasi? I jel se radi samo o nogometu ili je sport kolektivno? Mislim da oprastanje samim premijerligasima nije posteno, a ni samim nogometnim klubovima. Ako ce vec prastat nek prastaju svim sportskim klubovima. I svakako bi bilo lijepo da recimo od ovih uplacenih novaca uzmu nekih 10% i podijele klubovima koji su redovno sve placali, ne jednake dijelove, koliko je tko uplatio, nek izmisle neku formulu za nagrade. Barem to mogu ucinit, jer je ovo kranje bezobrazno, ali nekako ipak treba rijesiti.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 apr 2014, 23:22

Signore je napisao/la:
zrinja05 je napisao/la:
Ovo ti stoji, ali se trebalo davno gledat da bude reda. Sad je kasno, ali moze ubuduce. Rijesit ce dugovanja i nakon toga u sezoni ne mogu nabit 2 milijuna, nabiju mozda 200 tisuca, tad im lupis suspenziju i te pare nekako mogu nac. Lupi jednom klubu, lupi drugom, pa cemo vidjet kad ce se pojavit treci. Ovo sad tesko moze proc, jer klubovi duguju milijune, al kad ih izmire onda pokusat na taj nacin. I tako nece morat zeznut cijelu ligu, zeznut ce jedan klub u sezoni, ali to je cijena pravde i uvodjenja reda. Netko platit mora, a to ce bit onaj tko nije poslusan.

Mene zanima kome se sve oprostilo dugovanje. Jel netko u to upucen? Jel se radi samo o premijerligasima ili su tu i nizeligasi? I jel se radi samo o nogometu ili je sport kolektivno? Mislim da oprastanje samim premijerligasima nije posteno, a ni samim nogometnim klubovima. Ako ce vec prastat nek prastaju svim sportskim klubovima. I svakako bi bilo lijepo da recimo od ovih uplacenih novaca uzmu nekih 10% i podijele klubovima koji su redovno sve placali, ne jednake dijelove, koliko je tko uplatio, nek izmisle neku formulu za nagrade. Barem to mogu ucinit, jer je ovo kranje bezobrazno, ali nekako ipak treba rijesiti.
najgore sto ih vecina ni ovo nece izmiriti..odakle pare bola..za placa se nema a kamoli nesto drugo...zivi bili pa vidjeli ovo je samo prodavanje magle..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 apr 2014, 23:27

Signore je napisao/la:
Svim sportskim klubovima i savezima na teritoriji Federacije.
http://www.parlamentfbih.gov.ba/dom_nar ... tivima.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 apr 2014, 23:29

Veležov dug je minimalan, mizeran i u ovom slučaju ga je suludo i pominjati. U dogledno vrijeme, Velež bi bio na nuli bez pomoći države, u tome je cijela poenta. :stop:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 apr 2014, 00:05

Koliko god neko ovo osporavao ja mislim da je to dobro za sport, a valjda su i političari shvatili da za sport do sad nisu ništa uradili pa im je samo ovo ostalo, a i izbori se bliže...
A što se tiče umanjenja glavnice, mislim da se neće cjelokupna uzimati kao osnov za obračunavanje procenta umanjenja.
Ovo je naslov one liste dužnika, gdje fino kaže šta ulazi u ukupan iznos duga.
slika
Isti pojmovi se pominju i u zakonu.
slika
Ali u članu o umanjenju glavnice se razdvajaju faktori koji čine ukupan dug.
slika
Koliko sam shvatio umanjenje će biti na znatno manje iznose nego što mi mislimo, ili su dugovi kod većine klubova upravo ove takse i razni porezi izuzimajući doprinose.

Ovaj zakon je kao što sam rekao dobar, ali pravu provedbu bi imao kada bi na sudu završili ljudi koji su sve naše klubove doveli u ovu situaciju.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 apr 2014, 00:14

hilmo je napisao/la:
Ovaj zakon je kao što sam rekao dobar, ali pravu provedbu bi imao kada bi na sudu završili ljudi koji su sve naše klubove doveli u ovu situaciju.
E upravo to, mislim mene tri puta vraca prilikom preregistracije sa protokola kantonalnog ministarstva pravde i uprave zbog greske u sluzbenom nazivu ili zbog nedostatka dokumenta (uredu, jesam kriv, desava se), a tamo neki ljudi uredno vrse preregistraciju sa milionskim dugovima prema drzavi... Daj covjece, pa treba se znati red pa makar svaki klub otisao u stecaj. Nije birokracija nesto uzaludno kao sto 99% nasih ljudi misli, ja je licno obozavam samo sto je kod nas lose sprovedena.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 apr 2014, 00:30

Kod nas je glavni problem sto uprave ne gledaju na klub kao klub koji postoji desetljecima i ima svoju proslost vec kao klub koji pocinje s nulom od kad su oni tu. Glavna recenica je 'bivsa uprava je napravila taj problem' i tu je kraj price. Mozda nebi bilo zgoreg da u drzavi postoji zakon po kojem svatko mora odgovarati za svoje odluke u javnim poduzecima, udrugama i slicno. Cak vjerujem da takav zakon i postoji, ali vjerojatno onda klub mora podici tuzbu protiv bivse uprave ili tako nesto. Ne razumijem zasto to neki klub ne uradi, tuzi bivsu upravu za lose poteze i nanesenu stetu klubu.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 apr 2014, 00:42

Kad vidimo da Zeljeznice FBIH duguju stotinjak miliona i da za to niko ne odgovara sve ti je jasno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

krmak
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la krmak » 15 apr 2014, 00:51

hilmo je napisao/la:Kad vidimo da Zeljeznice FBIH duguju stotinjak miliona i da za to niko ne odgovara sve ti je jasno.

Kad vidis stanje citave drzave sve ti je jasno

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 apr 2014, 01:26

hilmo je napisao/la:Kad vidimo da Zeljeznice FBIH duguju stotinjak miliona i da za to niko ne odgovara sve ti je jasno.

O ovome bi mogao do sutra pricati, ali ovo nije forum za to. Samo cu reci da pored njihove nesposobne uprave koja vodi tu drzavnu firmu što je razlog 80% ovog katastrofalnog stanja u toj firmi, ima tu i 20% ekstremno jakog i u politiku duboko ukorijenjenog tkz. "autobus lobi". Pa samo sto nisam na guzicu pao kada sam citao da se na sjednici vlade Tuzlanskog kantona raspravljalo o tome kako Wizz Air unistava nekoliko autobuskih firmi i to ne samo sa Tuzlanskog kantona :crazy: Covjece, zivimo u kapitalizmu gdje jaci prezivljava i gdje ce konkurencija biti samo veca u buducnosti. Kada vidim da je cijena povratne karte Sarajevo-Split-Sarajevo 74 KM, bude mi lose... To je nekih 300 kilometara. U Češkoj jedna komercijalna autobuska kompanija nudi Prag-Brno-Prag (nekih 210 kilometara) za 20 KM, dok Prag-Budimpesta-Prag (nekih 530 kilometara) povratna kosta svega oko 50 KM... Jadno sta kao kupci dozvoljavamo sebi (ustvari, ja sam poceo da analiziram svaki pfening, preporucujem svima vama kako nebi dopustili sebi da vas opeljuse).

Bas me zanima kako ce centrotrans reagovati sada kada pred ljeto Wizz Air krene sa sarajevskog aerodroma sa cetiri linije sto je najavljeno. Valjda ce konkurencija napokon urazumiti nase transportne kompanije da drasticno smanje cijene.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 15 apr 2014, 04:09

koliki supa.k moras biti da se protivis planu o otpisu KAMATA. dakle kamata a ne otpisu duga. u ovakvoj besparici 200 ljudi nam na stadionima a neko se protivi sansi za bolju buducnost bh nogometa. pa ljudi u nasim klubovima su u glavnom bili lopovi koji su krali i kad je bilo barem malo love. zar su tu krivi obicni smrtnici koji zive za i od tog nekog kluba. ovo je odlicna "druga" sansa za sve klubove da krenu iz pocetka i da rade ozbiljno ali isto tako klubovi napokon preuzimaju ogromnu odgovornost jer u slucaju ponovnog zastoja klub se izbacuje u najnizi stepen takmicena, razmislite koliko je to dobro za bh sport. klubovi koji su placali sve svaka cast i dalje ce morati placat kako god okrenes nista se nece promjeniti. dok klubovi koji su crpili lopove sad imaju priliku da vrate svoj dug bez KAMATE ali dug ce biti placen i svi novonastali troskovi. u svemu ovome ce i drzava dobro proci jer ce se napokon poceti placat istoj. pa jedna drzava kao USA nikad ne bih prezivjela da se nisu oprastali dugovi i printale pare popularni "bailout" svih glavni americki banaka tako da smijesni 20 miliona svih bh kolektiva zvuci kao jedan vic. vec vidim bolje dane u bh sportu kad ovaj zakon nastupi a onda ko user.e bice laganini nogiran i zdra'o momcovi...

:bih:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 08:42

KenoRob je napisao/la:koliki supa.k moras biti da se protivis planu o otpisu KAMATA. dakle kamata a ne otpisu duga. u ovakvoj besparici 200 ljudi nam na stadionima a neko se protivi sansi za bolju buducnost bh nogometa. pa ljudi u nasim klubovima su u glavnom bili lopovi koji su krali i kad je bilo barem malo love. zar su tu krivi obicni smrtnici koji zive za i od tog nekog kluba. ovo je odlicna "druga" sansa za sve klubove da krenu iz pocetka i da rade ozbiljno ali isto tako klubovi napokon preuzimaju ogromnu odgovornost jer u slucaju ponovnog zastoja klub se izbacuje u najnizi stepen takmicena, razmislite koliko je to dobro za bh sport. klubovi koji su placali sve svaka cast i dalje ce morati placat kako god okrenes nista se nece promjeniti. dok klubovi koji su crpili lopove sad imaju priliku da vrate svoj dug bez KAMATE ali dug ce biti placen i svi novonastali troskovi. u svemu ovome ce i drzava dobro proci jer ce se napokon poceti placat istoj. pa jedna drzava kao USA nikad ne bih prezivjela da se nisu oprastali dugovi i printale pare popularni "bailout" svih glavni americki banaka tako da smijesni 20 miliona svih bh kolektiva zvuci kao jedan vic. vec vidim bolje dane u bh sportu kad ovaj zakon nastupi a onda ko user.e bice laganini nogiran i zdra'o momcovi...

:bih:
od svaka čast se ne živi
hoće li ovako oprostiti nekom trgovcu koji ima 1000 KM duga ili ce mu zatvoriti trgovinu itd??
razmisli malo..

200 ljudi nam je na stadionima upravo radi ovakvih poteza, radi ovakve garniture i lopova u drzavi, a ne zato sto klub duguje milijune...ovo je po meni cisti politicki potez..prikupljanje jeftinih političkih poena i nista drugo..

i sto je najgore s ovim se nece postici nista..zivi bili pa vidjeli..niti ce ovi vracati dug sto ga duguju jer realno tih para nema posto je sveopća kriza..pa klubovi danas duguju hotelu za nocenje, a ne za nesto drugo :roll:

a ovi koji su placali..vjerujem da ce se zaliti, da ce imati neke pogodnosti ako ovo prodje jer drugacije jednostavno nema nikakvo smisla..

procitaj malo komentare po ****, klix.ba itd..ljudi se bore za prezive, koga boli **** za nogometom ili sportom i njihovim dugovima..ovako im se samo stavlja sol na ranu, pogotovo onima koji imaju neke mizerije od duga pa im inspekcija daje 1-2000 KM kazni ili zatvara radnje..**** sport kad ljudi nemaju sta jesti i zato ti je 200 ljudi na tribini

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 apr 2014, 08:54

nego moralisti, sta mislite da izadjemo pred vladu i trazimo ukidanje pozorista, ono koji ce nam klinac, drzava-kanton-opštine daju nas novac nekim debilima koji skacu po daskama(koje kao zivot znace) izigravaju budale a koje koristi od njih, mislim taj se novac moze bolje iskoristiti recimo dati Lijanovicu koji je jaka firma, zaposljava ljudi itd
cuj pozoriste, glumci, cuj umjetnost, cuj galerije...ma sve to zatvorit
neka opstaju samo oni koji sami sebe mogu finansirati, zivio kapitalizam :salut: dole javno dobro :twisted:

:clap:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 08:56

neroazzurni je napisao/la:nego moralisti, sta mislite da izadjemo pred vladu i trazimo ukidanje pozorista, ono koji ce nam klinac, drzava-kanton-opštine daju nas novac nekim debilima koji skacu po daskama(koje kao zivot znace) izigravaju budale a koje koristi od njih, mislim taj se novac moze bolje iskoristiti recimo dati Lijanovicu koji je jaka firma, zaposljava ljudi itd
cuj pozoriste, glumci, cuj umjetnost, cuj galerije...ma sve to zatvorit
neka opstaju samo oni koji sami sebe mogu finansirati, zivio kapitalizam :salut: dole javno dobro :twisted:

:clap:
:rol: :rol:

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 apr 2014, 09:03

jelde da trebamo Kevine, ma znam i meni je smijesno za sta se sve izdvaja kes iz drzave, al sta ces, nismo jos dostigli nivo amerike, al doci ce i to, doci ce vrijeme kad cemo prestati davati i za javne kuhinje, koji ce nam klinac i one, idi sirotinjo zaradi sebi pa jedi, cuj od mojih para da jedes :nene:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.