ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Samo za @Virtu4lnog:

Uhuuu kakav mec
bravo tsonga ali kakav poen za 40 30 na servisu za set strasno 
Fantastičan meč između Nadala i Tsonge. Ujedno i šamar neznalicama koje su proglasile veliki povratak Španca.
Šalu na stranu, čestitam obojici na borbi i igri bez kalkulacija, definitivno se nisu štedjeli. U prvom setu je Tsonga od samog početka grizao na Nadalov servis, prokockao nekoliko prilika za break, ali ipak uspio na vrijeme oduzeti servis protivniku. Španac se pokušavao vratiti u set, no bezuspješno, Francuz je ipak odigrao odlično ključne poene i poveo. U drugom setu potpuno drugačija slika na terenu. Jo van meča, Rafa odigrava najbolje što može i poravnava rezultat. U trećem setu ponovo fenomenalna borba, i jedan i drugi propuštaju prilike za break, pogotovo Nadal, tako da je sve upućivalo na tie-break. Međutim, Tsonga se nije slagao s tim i nakon što je s nekoliko sjajnih poteza spašavao živu glavu u svojim gameovima, uspijeva oduzeti servis Rafi i potom, ponovo uz dosta neizvjesnosti i sjajnih poena, privesti meč kraju.
Za titulu mislim da nema snage zbog oscilacija, previše je nekonstantan, a to Novak i Andy obično kažnjavaju.
Šalu na stranu, čestitam obojici na borbi i igri bez kalkulacija, definitivno se nisu štedjeli. U prvom setu je Tsonga od samog početka grizao na Nadalov servis, prokockao nekoliko prilika za break, ali ipak uspio na vrijeme oduzeti servis protivniku. Španac se pokušavao vratiti u set, no bezuspješno, Francuz je ipak odigrao odlično ključne poene i poveo. U drugom setu potpuno drugačija slika na terenu. Jo van meča, Rafa odigrava najbolje što može i poravnava rezultat. U trećem setu ponovo fenomenalna borba, i jedan i drugi propuštaju prilike za break, pogotovo Nadal, tako da je sve upućivalo na tie-break. Međutim, Tsonga se nije slagao s tim i nakon što je s nekoliko sjajnih poteza spašavao živu glavu u svojim gameovima, uspijeva oduzeti servis Rafi i potom, ponovo uz dosta neizvjesnosti i sjajnih poena, privesti meč kraju.
Za titulu mislim da nema snage zbog oscilacija, previše je nekonstantan, a to Novak i Andy obično kažnjavaju.
Nije imao Rafa BP u trećem, samo jednom 00-30...Bolji Jo u trećem, baš kao i u prvom...zaslužena pobjeda 
Do mene je onda, znam da je imao dosta 0-30 i 15-30 tokom čitavog meča, kao i BP-a u prvom, gdje je imao otvorene situacije da ugrozi Tsongin servis, ali nije uspio usljed nekarakterističnih grešaka, ali i fenomenalnih poteza Joa (pogotovo onih na mreži).
Bilo kako bilo, bolan poraz za njega, igrao je dobro za svoj standard ove godine, baš se trudio, ali opet nije pobijedio. Možda je i bolje ovako, nego da ga Đoković ponovo uništi u finalu i izjednači međusobni omjer.
Bilo kako bilo, bolan poraz za njega, igrao je dobro za svoj standard ove godine, baš se trudio, ali opet nije pobijedio. Možda je i bolje ovako, nego da ga Đoković ponovo uništi u finalu i izjednači međusobni omjer.
Može li Škot iznenaditi Srbina ? Biće i ovo dobar meč,očekujem 3 seta
- akisarajevo92
- Kontakt:
- anonymousHD
- Kontakt:
Ovo je savršenstvo.
Perfekcija Noleta

ppppp je napisao/la:Može li Škot iznenaditi Srbina ? Biće i ovo dobar meč,očekujem 3 seta
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Yeboti sebe Nole, ohani malo. Pusti i druge da nešto osvoje 
Koja mašina.
Koja mašina.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!

Ovo je trenutno stanje.
Jbote pa Endi je svjetski broj 2... 
A ovo u historiji:MaGiCa je napisao/la:Ovo je trenutno stanje.
1. Federer
2. Đoković
3. Sampras
- anonymousHD
- Kontakt:
Polako, tek mu je 28 godina.Rajaz je napisao/la:A ovo u historiji:MaGiCa je napisao/la:Ovo je trenutno stanje.
1. Federer
2. Đoković
3. Sampras
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Federer jedino može dobit Novaka ali na 2 dobivena seta, na GSovima teško, ne zbog toga što nema kvalitet već godine čine svoje. I možda Wawrinka kad igra kao RG. Ostali nemaju šanse nikakve.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Rajaz je napisao/la: A ovo u historiji:
1. Federer
2. Đoković
3. Sampras
Ne valja ići toliko daleko.
Laver, Gonzales, Rosewall, Borg...svi su veći igrači od Novaka, gledano istorijski.
Dodaj tim imenima i Nadala, Samprasa, Connorsa i Lendla, koji su tu sa Djokovićem u klasi ili imaju nešto jače cifre u CVu...eto ti realnog mesta za Novaka.
Mada, po načinu dominacije i nivou igre u kontinuitetu - ovo je sam vrhunac tenisa kao sporta.
Iz ovog i jeste računica, mada znam šta hoćeš da kažešMaGiCa je napisao/la:Rajaz je napisao/la: A ovo u historiji:
1. Federer
2. Đoković
3. Sampras
![]()
Ne valja ići toliko daleko.
Laver, Gonzales, Rosewall, Borg...svi su veći igrači od Novaka, gledano istorijski.
Dodaj tim imenima i Nadala, Samprasa, Connorsa i Lendla, koji su tu sa Djokovićem u klasi ili imaju nešto jače cifre u CVu...eto ti realnog mesta za Novaka.
Mada, po načinu dominacije i nivou igre u kontinuitetu - ovo je sam vrhunac tenisa kao sporta.
Niko nije igrao dominantniji tenis od Fedrera i Đokovića, barem po onome što sam ja gledao i znam.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam je li iko ovdje pisao Nole je jedini teniser koji je uspio odbraniti sve bodove koje je osvojio.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
@Rajaz
Obično kad se neko u individualnom sportu rangira istorijiski, rangira se po CVu - a ne po nivou igre.
Drugi je par cipela to što smo mi i prečesto pod utiskom onoga što gledamo u prezentu, te na bazi toga olako otpisujemo legende iz prošlosti.
@Unnoficialpage
Preneo sam ja tu vest na temi o Novaku.
Obično kad se neko u individualnom sportu rangira istorijiski, rangira se po CVu - a ne po nivou igre.
Drugi je par cipela to što smo mi i prečesto pod utiskom onoga što gledamo u prezentu, te na bazi toga olako otpisujemo legende iz prošlosti.
@Unnoficialpage
Preneo sam ja tu vest na temi o Novaku.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.