FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 16:43

bistrikboy je napisao/la:@nime
Clanak u SAN-u kosta 200KM pa ti skontaj...

Pare od Dzeke ce se slijevati u klub kod svakog slijedeceg transfera,kao i za Stilica,Duraka...Naravno povratak Zu(l)je je usko povezan sa ovim novcem!

Hajde Edine prodaj se vise
Cim je Faruk rekao za ove pare, zujo se poceo vrzmati...
Ja mislim da mi jos uvijek nemamo glavnog sponzora...code to nije...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 dec 2009, 16:46

Seyo_TM je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:@nime
Clanak u SAN-u kosta 200KM pa ti skontaj...

Pare od Dzeke ce se slijevati u klub kod svakog slijedeceg transfera,kao i za Stilica,Duraka...Naravno povratak Zu(l)je je usko povezan sa ovim novcem!

Hajde Edine prodaj se vise
Cim je Faruk rekao za ove pare, zujo se poceo vrzmati...
Ja mislim da mi jos uvijek nemamo glavnog sponzora...code to nije...
Nemamo!

Klub je odredio da glavni sponzor mora davati 500k maraka godisnje a mi takvog sponzora nemamo,"Code" je najveci sponzor ali ne i generalni,ja mislim da samo izlaskom u europu mozemo dobiti generalnog sponzora u obimu koji je uprava zacrtala!

Ima kaze Zujo ljude,stoje u redu sa cekovnom da daju po 100000 maraka:P
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ole ZELJO ole
Kontakt:

Post Postao/la ole ZELJO ole » 05 dec 2009, 16:50

Ljudi da ja postavim jedno pitanje koje nije vezano za transfere i pare starih Zeljinih igraca.

Ima li kakvog suskanja o pojacanjima preko zimske pauze? :D
Dosta ljudi ne zna sta je ljubav prema jednom klubu.....

Z E LJ O ! ! !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 16:59

ole ZELJO ole je napisao/la:Ljudi da ja postavim jedno pitanje koje nije vezano za transfere i pare starih Zeljinih igraca.

Ima li kakvog suskanja o pojacanjima preko zimske pauze? :D
E nek si ga postavio :mrgreen:

PS ovaj dug (sto je on napravio) je za ozbiljnog biznismena nista :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 dec 2009, 17:10

slika
Meni je bitan ovaj momenat kad kaze: sad kad je Amar trener vratio bi se MISLIM DA TAKVU STVAR TREBA MAKSIMALNO ISKORISTITI bez obzira radilo se o Eldaru ili nekom drugom.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 17:22

ha ne valja ti ha link, ha ponovo :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 dec 2009, 17:27

Seyo_TM je napisao/la:ha ne valja ti ha link, ha ponovo :mrgreen:
:D mrsko mi lakse mi napisati, rijec je o Eldaru Hasanovicu momku koji prije nekog vremena otisao u Slovacku i tamo je nazadovoljan statusom i kaze da mi se sad i vratio jer je Amar trener...inace vrlo mlad igrac 19 godina i igra zadnjeg veznog, gledao sam ga nekad dok je bio u Zelji meni nije djelovao nesto posebno...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 05 dec 2009, 17:35

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:ha ne valja ti ha link, ha ponovo :mrgreen:
:D mrsko mi lakse mi napisati, rijec je o Eldaru Hasanovicu momku koji prije nekog vremena otisao u Slovacku i tamo je nazadovoljan statusom i kaze da mi se sad i vratio jer je Amar trener...inace vrlo mlad igrac 19 godina i igra zadnjeg veznog, gledao sam ga nekad dok je bio u Zelji meni nije djelovao nesto posebno...
Znam ga je veoma dobro, trenirao s njim 5 godina.Igra zadnjeg veznog i iskreno ni meni nije nešta dobar, ali su ga treneri uvijek gotivili i gurali, al jedno je sigurno da nikad nije imao nikakvu štelu i vezu.Bio je kapiten i prvak BiH sa Željom u konkurenciji pionira, kapiten bio.Redovno je igrao u repki BiH od pionira, kadeta, juniora.Vladavić ga je hvalio kada je igrao s njim u Žilini.I na kraju kada se sve sabere mislim da nebi bilo loše da ga dovedemo, ali ako ćemo već dovoditi mlade igrače i vraćati naše stare duplo bolje bi bilo da vratimo Duraka.
Strauss Junior

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 05 dec 2009, 17:37

Stole iz Bora je napisao/la:Na pdf-u o transferima igraca clan pod nickom bomber je sve lijepo objasnio u vezi Dzeke i njegove eventualne prodaje.

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... &start=560

Bilo mi muka prije odgovoriti svim onim koji misle da Dzeko nije nas, da je postao igrac u Ceskoj, Njemackoj... E ovako za sve ove neupucene koji misle da Dzeko nije Zeljin, Zeljo ce dobiti 3% od njegovog sljedeceg transfera na osnovu parametra "solidarnosti", odnosno obestecenja koje ce neki klub dati Wolfsburgu a ono se dijeli na 95% timu u kojem sada igra, odnosno Wolfsburgu a ostalih 5% dijele Teplice 2% i Zeljo 3%.
Dzekino obestecenje se krece oko 30 miliona eura a jednostavnom matematickom operacijom se dolazi do cifre od 900 000 eura koje ce dobiti Zeljo, odnosno 1,8 miliona KM a bogami kako se razvija situacija to obestecenje moze i rasti jer procitah da Veh (trener Wolfsburga) spominje i cifru od 40 miliona eura za Dzekine papire.
Ovo obestecenje nema nikakve veze sa naknadom za treniranje koji je takodjer jedan od parametara kojim se placa tim gdje je igrac ponikao.

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... &start=580

Ako si dobro procitao ono sto sam ja napisao shvatio bi da ja uopste nisam spomenuo da cemo dobiti pare za "training compensation" nego za drugi parametar a to je "solidarnost" pa zato ako ti nije tesko potrazi pravilnik fifa i procitaj. Ustvari, boli me vise ona stvar da li vi vjerujete ili ne ali Dzeko je nas pa vi i dalje raspletite kako nije.
Već smo to izučili. 2,5% ide ŽELJI.
– Season of 12th birthday: 0.25% of total compensation
– Season of 13th birthday: 0.25% of total compensation
– Season of 14th birthday: 0.25% of total compensation
– Season of 15th birthday: 0.25% of total compensation
– Season of 16th birthday: 0.5% of total compensation
– Season of 17th birthday: 0.5% of total compensation
– Season of 18th birthday: 0.5% of total compensation
Kod nas nije bio u devetnaestoj koliko znam. A ove pare od svih transfera i samo pravilo je sigurno privuklo "dobročinitelje" klubu. Nisam o ovome razmišljao i bilo mi je dosta čudno da se i Amar prihvata onakvog ŽELJE. Sad mi je već sve jasno.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 dec 2009, 23:40

Ruski nogometni klub Himki izgubio je prvoligaški status, budući da će prvenstvenu sezonu okončati na posljednjem mjestu.

Realna je opcija po kojoj će dvojica bh. igrača Vule Trivunović i Dragan Blatnjak, napustiti moskovski klub.

S druge strane, Blatnjak bi rado ostao u Rusiji, ali za njegove usluge su zainteresovani Široki Brijeg i Željezničar. On je u Himki stigao iz Hajduka, a prethodno je igrao za Grude, Brotnjo i Zadar.

hayat.ba

"Malo mi je žao zbog kritika koje dio navijača upućuje prema Ibrahimu Šehiću. Samo mi u svlačionici znamo pod kakvim je bolovima naš golman branio ove sezone. Svaku utakmicu je branio pod inekcijama, što mu sad otežava liječenje." - Bekric za sport.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 05 dec 2009, 23:44

Svi koji su narucili majice moci ce ih podici danas i sutra u prostoriji udruzenja na sjevernoj tribini u terminu od 16:00 do 20:00h...
EVO MOJE 8-)
http://yfrog.com/j2dsc00643tj
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 06 dec 2009, 10:03

bistrikboy je napisao/la:Ruski nogometni klub Himki izgubio je prvoligaški status, budući da će prvenstvenu sezonu okončati na posljednjem mjestu.

Realna je opcija po kojoj će dvojica bh. igrača Vule Trivunović i Dragan Blatnjak, napustiti moskovski klub.

S druge strane, Blatnjak bi rado ostao u Rusiji, ali za njegove usluge su zainteresovani Široki Brijeg i Željezničar. On je u Himki stigao iz Hajduka, a prethodno je igrao za Grude, Brotnjo i Zadar.

hayat.ba

"Malo mi je žao zbog kritika koje dio navijača upućuje prema Ibrahimu Šehiću. Samo mi u svlačionici znamo pod kakvim je bolovima naš golman branio ove sezone. Svaku utakmicu je branio pod inekcijama, što mu sad otežava liječenje." - Bekric za sport.ba
Spominje se da ce se Trivunovic vratiti u Sarajevo(jos nista sigurno receno je da pregovaraju sa njim)a za Blatnjaka nedavno sam citao da je zadovoljan u Khimkiju sad je i kapiten i da ako mu ponude dobar ugovor da bi ostao ako ne napustit ce ih kaze da ima jos par ponuda iz ruske Premijer lige
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 06 dec 2009, 14:55

:mrgreen:
Zadnja izmjena: BlueSharks, dana/u 06 dec 2009, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
Strauss Junior

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 06 dec 2009, 15:15

BlueSharks je napisao/la:Je li iko gledao zadnji derbi Partizana i Zvezde.Meni buraz neki dan reče da su Delije pjevala Grobarima "Vi ste bleda kopija manijaka sa juga", ja za ovo dosad nikad nisam čuo, nekako mi čudno, je li iko još to čuo.

jesam , i vec sam to spomenuo i zamalo me nisu banovali sto spominjem delije :D

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 06 dec 2009, 15:28

samir_tm87 je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:Je li iko gledao zadnji derbi Partizana i Zvezde.Meni buraz neki dan reče da su Delije pjevala Grobarima "Vi ste bleda kopija manijaka sa juga", ja za ovo dosad nikad nisam čuo, nekako mi čudno, je li iko još to čuo.

jesam , i vec sam to spomenuo i zamalo me nisu banovali sto spominjem delije :D

Evo ja ću izbrisati ovaj moj post, da se bistrik ne muči i još da ti kažem ne spominji Škoru ;)
slika
Škoro
Delije
Strauss Junior

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 dec 2009, 16:41

Bekric_: Osim je za sada stopiraoo moj odlazak :mrgreen:

Samir Bekrić (25), u Željezničaru je već 3 godine. Svoje mjesto u prvom sastavu zauzeo je odmah nakon dolaska iz Gradine (Srebrenik). Bilo je to u proljetnom dijelu sezone 2006/2007. Mnogobrojne smjene trenera ga nisu dale iznenaditi. Povjerenje su mu ukazivali redom Hadžiabdić, Krunić i Hotić, a igra i sada, kod Amara Osima gdje se polako ali sigurno približava brojci od 100 nastupa za tim sa Grbavice.

Razgovarao: Alan Kontić, Sport.ba
Ovaj nogometaš velikog radijusa kretanja, istini za volju, nije nikad bio top- tema svih nogometnih razgovora. Tako je bilo sve do prije godinu dana kada njegov odlazak u Ukrajinu postaje realan. Samo blokirani račun Željezničara stavlja zabranu na potpis za Dinamo (Dnjepar). Mnogi su tada shvatili, pa čak i oni koji nemaju pozitivno izdefinisan odnos prema Bekriću, da ipak još uvijek nemogu zamisliti prvih jedanaest, bez motorne snage plave kompozicije.
- Istina je da sam prije godinu dana imao dobru ali i finaliziranu ponudu od ukrajinskog Dnjepra, ali problemi sa računom u Želji stopirali su taj transfer. Prošao sam pripreme i igrao neke prijateljske utakmice kao protiv Dinama iz Moskve gdje sam po mnogima bio igrač utakmice. Interesantno je da su me ljudi iz Ukrajine gledali u tri utakmice Premijer lige u kojima sam zabio tri gola što je očito imalo pozitivnog odjeka.

Da, to je bilo prije godinu dana, ali tvoje ime se spominjalo i tokom ljeta u mnogim transferima?
- Imao sam ponude AEK-a, Sivaspora i Debrecina, bio sam i tad blizu odlaska,ali dolaskom Amara Osima sve ponude su odbijene. Tada račun više nije bio problem ali Osim nije htio ni da čuje za moj eventualni odlazak. Tada mi je Amar doslovno rekao : "Deveti u prvenstvu, a ti dobijaš tri ponude, zamisli koliko bi ponuda dobio kada bi osvojio prvenstvo".
Imaš još godinu dana ugovora sa Željezničarom. U susret nam ide januarski prelazni rok, a navijači sa nestrpljenjem očekuju najnovije informacije?
- Postoje interesovanja od strane pojedinih njemačkih, belgijskih i grčkih klubova. Neki od tih, mislim na pojedine predstavnike klubova,će ove zime zasigurno pohoditi prostorije kluba, ali sve je na Amaru Osimu. On će odlučiti kada je moj odlazak u pitanju. Postoji i opcija predugovora ali je još rano govoriti o tome.
Ovo je tvoja 4. sezona u ekipi sa Grbavice. Igrao si sa Štilićem, Dialibom, Jahićem i mnogim drugim, spisak je zaista dug. Svi su oni u inostranstvu i imamo osjećaj da su nekako svi neuspjesi kad je izlazak u Evropu u pitanju, pali na leđa tebi i golmanu Šehiću koji je kao i ti zaista starosjedilac u klubu. Koliko se taj pritisak odražava na vaše igre?
- Navijači puno očekuju i ja ih potpuno razumijem. Ja bih volio kad bi svaku utakmicu zabio tri gola. Nadam da ćemo ove sezone opravdati njihova očekivanja i mislim da ova ekipa još nije dala svoj maksimum. Mnogo je novih igrača i treba nam vremena. Ne smijemo zaboraviti i dobar raspored koji je pred nama. Mislim da možemo izboriti Evropu i to nam je zaista prioritet. Zadnje dvije sezone igram ofanzivnije i to mi najviše odgovara. Potvrda tome su mojih 8 golova prošle sezone a ove sam na brojci od 6 golova. Puni smo samopouzdanja i mislim da je Osim tome najzaslužniji. Sada je primjetno da Amar želi ekipu što duže zadržati na okupu i najvažnije je, kako će predsjedništvo pratiti ovu njegovu zacrtanu politiku. Mislim da od ove sezone možemo dobiti puno toga. Malo mi je žao zbog kritika koje dio navijača upućuje prema Ibrahimu Šehiću. Samo mi u svlačionici znamo pod kakvim je bolovima naš golman branio ove sezone. Svaku utakmicu je branio pod inekcijama, što mu sad otežava liječenje. Ja lično imam mnogo navijača koji mi daju podršku i sa tim sam sasvim zadovoljan.
Ovako je za Sport.ba zaključio naš razgovor Samir Bekrić, nogometaš koji je sa svoja 92 nastupa za Željezničar, možda i najviše zaslužio izlazak na evropsku scenu.

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 06 dec 2009, 16:48

TheManiacs je napisao/la:Svi koji su narucili majice moci ce ih podici danas i sutra u prostoriji udruzenja na sjevernoj tribini u terminu od 16:00 do 20:00h...
EVO MOJE 8-)
jojj....jel se jos mogu narucit majice?!

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 06 dec 2009, 18:10

neOX je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Svi koji su narucili majice moci ce ih podici danas i sutra u prostoriji udruzenja na sjevernoj tribini u terminu od 16:00 do 20:00h...
EVO MOJE 8-)
jojj....jel se jos mogu narucit majice?!
Mogu ali,sad po cjeni od 30 km !
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

dizdaa22
Kontakt:

Post Postao/la dizdaa22 » 06 dec 2009, 18:25

joj Bekrica majko moja,pa ne kontam tog lika nikako! sram ga bilo! mi govorimo da je pelak proracunat bio i da je birao utakmice u kojima ce igrati a pogledajte ovoga,zadnjih 6-7 sezona sam ispratio sve i jednu utakmicu sa juzne tribine,i naravno tu ukljucujem te njegove tri godine igranja,i u te tri godine nisam vidio konstantu igranja,jednu utakmicu odigra pozrtvovano,sto bi se reklo kapitenski,uz cistu logiku da ima vise menadzera na tribinama tu utakmicu,a onda nakon te utakmice pet utakmica ga nema nigdje! nije ni cudo sto je odusevio na pripremama kod ukrajinaca jer je tamo poginuo,istrosio se i dosao ovdje kod nas da pegla! ono je istina da trenutno zeljo kakav jeste nema igraca koji bi prije njega igrali u prvom timu al brate mili mnogo toga bi rijesili dovodjenjem igraca tipa zeba i pelak,koji bi mogli povremeno istisnuti njega iz prve ekipe i prizemljiti! a sto se tice sehica,po meni je logican slijed dogadjaja da publika zvizdi,jer svako ko voli i prati klub,a naravno i fudbal,zna da imalo ozbiljan klub mora imati tri golmana koji su konkurencija na golu,pa ako najbolji sto sehic u ovom trenutku jeste nije skroz zdrav,zasto da se ne pruzi prilika mladom pjanicu,cekali smo i sehu da dodje sebi,zasto ne i ovome momku pruziti sansu? eto toliko,i nadam se da me neko nece svrstati medju one baritone sa sjevera,jer analiziram ovo objektivno,kao navijac sa juga koji zeli sve najbolje voljenom klubu! pozdrav

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 06 dec 2009, 19:55

Desava li se ista ide li iko ne te treninge? Ima li kakvih novih spekulacija?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], mavi, MrkiMedo, riki46 i 40 gostiju.