FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Proslavite sutra malo i za mene.Pozdrav svim Zeljovcima iz Bugarske.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Viteskic je branio za nas i na prvom prvenstvu u Zenici.Onda je otisao vani i vratio se par godina poslije ali u Sarajevo.Medjutim malo nakon toga je prestao braniti.Nesto slicno kao Elkaz.boccaccio je napisao/la:Djelilovic je otisao godinu ili dvije ranije,a Skrba je bio prvi golman Zelje tada.Desile su se neke sudbinske stvari samo u par dana za mladog golmana Pavlovica koji je kao junior te dane provodio na moru,na odmoru od treninga.Imao je tada cini mi se 17 godina.Skrba je na utakmici prije zaradio crveni karton,ne mogu da se sjetim da li je to bilo u Ljubljani protiv Olimpije,gdje smo primili glatko tri gola.A Skrba je tada izletio izvan 16 metara i zaustavio cisti gol,ali je prekrsajem zaustavio i igraca i automatski dobio crveni karton.Usao je Riza Viteskic tada rezervni golman,isto tako mlad i kvalitetan golman za buduce vrijeme,bar je tako obecavao.Ipak je Skrba bio neprikosnoven a Riza je cekao svoju sansu.Dolazio je duel protiv Zvezde i sve je bilo predvidjeno za momenat da Viteskic odigra utakmicu.Sudbina je htjela da se povrijedi,a Zeljo nije imao rjesenje,pa je morao posegnuti za juniorom Pavlovicem,kojeg su jedva nekako uspjeli pronaci,posto u to vrijeme naravno nije bilo mobitela.Ostalo je sve legenda.Taj mali se postavljao kao da ima 35 godina i 15 sezona branjenja.Bio je fenomenalan.I bio je proglasen za igraca te utakmice protiv Zvezde.Branio je vec sljedece kolo opet,ali je primio tri gola,mada je spasio nekoliko cistih golova.Onda je Skrba ponovo preuzeo,a Riza Viteskic je presao kao treci golman.Viteskic je bio prvih dana rata u Zelji i radio je zestoke treninge sa Cikom Radovicem.Bio sam tu,prisutan.Igrao je i mali fudbal,tj.branio u onoj ekipi gdje su igrali Adzem,Dzelo,Said Fazlagic,ne mogu da se sjetim kako su se zvali,nesto kao dragulji bosne,otprilike,dobijali su sve redom.avlami97 je napisao/la:Za tu utakmicu smo imali problema sa golmanima. Ne mogu se tačno sjetiti ko je tada bio prvi golman (Đelilović, Cvitanušić). Uglavnom, malog Pavlovića su iz juniora prekomandovali u prvi tim, a mali Pavlović je bio na odmoru na moru. Digli su ga sa mora i pravo na gol. Momak je u svim novinama dobio desetke. To mu je bio debi za seniore Želje.Alipasino je napisao/la:Bio sam na ovoj tekmi.Mladi Pavlovic sjecam se sutra u novinama dobio 10.Jebote tad je napad Zvjezde komlet repka Yuge tadasnje.Prosinecki,savicevic,stojkovic pancev.Zato sutra vracamo se na stare dane ova buranija iz premijer lige nam nije dorasla.
Sutra akoBogda pokušati utrpati što više komada. Maksimalno se naložiti, jer će stadion biti prepun, a to će ovim novim (djeci) navijačima biti podstrek da i dalje dolaze na Željine utakmice.
VOLIM TE ZELJO
- KB-TM87
- Kontakt:
Ne znam je li ko napisao, ali podijeljenje su karte djeci po školama, tako da će i istok sutra biti otvoren, spektakl se sprema...
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Tekst, nakon osvajanja prvenstva 1971/72. godine. Za ove mlađe generacije da znaju za kakav klub navijaju.
Sutra, ako Bog da dati najmanje 7 komada, ako je moguće, da se ispuni Amarova želja da damo više golova nego što imamo osvojenih bodova

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- KB-TM87
- Kontakt:
Nijema ima ugovor ali će otić 99% a ima i ponuda za kvesu u milionima, sad maraka il eura, prije ovo prvo 

Željezničar - kult glavnog grada
ZA SVE TI HVALA AMARE.......
SVI SVI SVI NA GRBAVICU SUTRA....DA BAKLJE PALIMO I PJESME PJEVAMOOOOOOOO
SVI SVI SVI NA GRBAVICU SUTRA....DA BAKLJE PALIMO I PJESME PJEVAMOOOOOOOO
-
- Kontakt:
- Blagoje Bratić
avlami svaka cast na ovom isjecku iz novina odmah sam spremio da imam u arhivi. 

Svi u plavo-bijelim majicama.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
ako nas sutra ne bude 10 milja, stvarno nismo zaslužili da naš klub bude u vrhu !
Odlazi Safete.
-
- Kontakt:
Sef doveo garavog pujdu,i pustio ga da trci po svetoj travi!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!
- Blagoje Bratić
Ja sam kupio danas majicu u fan shopu,ali nemam kabal za mob da je prebacim negdje ga djeca zaturila plava sa onim finim tekstom šampioni BiH i osvajači kupa BiH.ipetm je napisao/la:Svi u plavo-bijelim majicama.
- rastafarian
- Kontakt:
ako nas ne bude skoro duplo od tih 10 milja onda nismo zaslužili da naš klub bude u vrhu. Pogledajte samo tekme 2001 protiv Newcastle-a, pune krcate tribine gradskog stadiona i gdje odjednom nestanu ti "navijači" ? U zadnjoj šampionskoj sezoni bila je haman krcata Dolina protiv Borca i protiv Laktaša, a sada očekujem bar hiljadu-dvije više.AeGon099 je napisao/la:ako nas sutra ne bude 10 milja, stvarno nismo zaslužili da naš klub bude u vrhu !
A što se tiče toga u plavim bojama, vjerujem da će svugdje biti plavetnilo! Kiks marketing službe je što neće biti Tife i ZP al eto

Ž'21 !
alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!
UEFA MAFIJA !
alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!
UEFA MAFIJA !
-
- Kontakt:
- ultra_CImanija
ako i bude 10.000 opet bruka, za grad koji ima pola miliona, za klub koji ima najviše navijača i sve to uz vrhunske historijske trenutke koje prolazimo (dupla kruna, 101 rekord postavljen)... Pa šta hoće više????? U pravu je Osim što se ljutio za posjetu....AeGon099 je napisao/la:ako nas sutra ne bude 10 milja, stvarno nismo zaslužili da naš klub bude u vrhu !
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
Jel se pokakio ?BlingBling je napisao/la:Sef doveo garavog pujdu,i pustio ga da trci po svetoj travi!

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Nije se jos pokakio,igra se najvise sa Djurbuzovicem!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!
sutra poslije proslave na stadionu krecemo prema vjecnoj!
da grmi u Titovoj!
da grmi u Titovoj!
AMAR AMAR OSIM OSIM
Ovo ako je tacno, SIRITE DALJE, dosta raje misli da je samo na stadionu glavna proslava i to je to!bubakar je napisao/la:sutra poslije proslave na stadionu krecemo prema vjecnoj!
da grmi u Titovoj!

Nije problem hocemo li ici ili ne, ja mislim da se ide pa makar nas islo 2.000 do 3.000 kao prosli put, ali po meni je bolje da nas makar ide 5.000 ako nista!

U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!
Nemoj te da Vas zbuni satnica sa ove fotografije. Sutra sve utakmice počinju u 17 sati, a svečani program na Grbavici u 16 sati i 30 minuta. Da neko ne zakasni.rastafarian je napisao/la:ako nas ne bude skoro duplo od tih 10 milja onda nismo zaslužili da naš klub bude u vrhu. Pogledajte samo tekme 2001 protiv Newcastle-a, pune krcate tribine gradskog stadiona i gdje odjednom nestanu ti "navijači" ? U zadnjoj šampionskoj sezoni bila je haman krcata Dolina protiv Borca i protiv Laktaša, a sada očekujem bar hiljadu-dvije više.AeGon099 je napisao/la:ako nas sutra ne bude 10 milja, stvarno nismo zaslužili da naš klub bude u vrhu !
A što se tiče toga u plavim bojama, vjerujem da će svugdje biti plavetnilo! Kiks marketing službe je što neće biti Tife i ZP al eto![]()

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Trenutno korisnika/ca: b00t, Blackwargreymon, Kajkutenjoyer, knoa, Levin, Mamba21 i 76 gostiju.