FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dizdaa22
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dizdaa22 » 05 dec 2009, 12:45

uh sorry ne napisah,od dzeke!!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 dec 2009, 12:48

dizdaa22 je napisao/la:uh sorry ne napisah,od dzeke!!!
Mislim da nebi trebali samo bi trebali dobiti 5-4-3% (nisam siguran) od transfera ;)

dizdaa22
Kontakt:

Post Postao/la dizdaa22 » 05 dec 2009, 12:52

znas li koliko je to onda od recimo 30 miliona? bogatstvo za ove prostore!!!

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 05 dec 2009, 12:53

dizdaa22 je napisao/la:znas li koliko je to onda od recimo 30 miliona? bogatstvo za ove prostore!!!
to bi bilo buraz 1 500 000 eura :lol:...ako bi bilo 5%
Željo - My first love!!!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 05 dec 2009, 12:54

nece zeljo nista dobiti od tog transfera
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 05 dec 2009, 12:55

presao dzeko 23 godine nista od para
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

dizdaa22
Kontakt:

Post Postao/la dizdaa22 » 05 dec 2009, 13:04

pa koliko je onda dialiba imao?

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 dec 2009, 13:07

dizdaa22 je napisao/la:pa koliko je onda dialiba imao?
Pa cuo sam da mi moramo dati 150.000€ za Bracu Dialiba zbog nakande za treniranje. :roll:
Ali,vjerovatno nista od toga.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 dec 2009, 13:09

PS- Borac i Željezničar najuspiješniji gosti :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 13:26

SAN nije nista napisao sto oslobodjenje nije prije 3 dana...
Oni prepisuju sa foruma i drugih portala, tako da su svjezije info ovdje...
Za Dzeku cemo dobiti pare...mi i teplice dijelimo pare(5%)...prosli put kad je bilo price o parama, kompenzaciji,solidarnosti sam postavio link...et niste se udostojili da procitate ali ipak ste nastavili raspravljati o ovome...
Ko ti je Braco Dialiba?? :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 05 dec 2009, 13:44

Seyo_TM je napisao/la:SAN nije nista napisao sto oslobodjenje nije prije 3 dana...
Za Dzeku cemo dobiti pare...mi i teplice dijelimo pare(5%)...prosli put kad je bilo price o parama, kompenzaciji,solidarnosti sam postavio link...et niste se udostojili da procitate ali ipak ste nastavili raspravljati o ovome...
Mislim da se kompenzacije plaćaju za svaki profesionalni ugovor koji igrač potpiše do svoje 23. godine. Da je prošle sezone otišao u Milan...
Sad kontam, morali smo dobiti i neku cifru od Dialibinog transfera u Mechelen. Pitam se je li iko uopšte podnio zahtjev.
San smeće!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 13:52

Ne govorim za kompenzaciju nego solidarnost...da sa 50 potpise mi bi dobili to...
Za ovo sto moramo platiti senegalcima, Diata 90, Buba 60, mi smo trebali da posaljemo zalbu (to je upravi govorio jedan ciko) i naravno nasi su rekli "ma sta ce senegalci" i sada ga lagano dudlamo :mrgreen:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 dec 2009, 13:52

Željovac je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:SAN nije nista napisao sto oslobodjenje nije prije 3 dana...
Mislim da se kompenzacije plaćaju za svaki profesionalni ugovor koji igrač potpiše do svoje 23. godine. Da je prošle sezone otišao u Milan...
Sad kontam, morali smo dobiti i neku cifru od Dialibinog transfera u Mechelen. Pitam se je li iko uopšte podnio zahtjev.
San smeće!
Pa kad je San pisao za smjenu bivse uprave i dolazak Zuje i Co. o tome se nikad i nije nesto plaho pricalo ,a jedino su oni objavili tu vijest ...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 13:56

Zato sto su placeni bili od strane zuje&co i oni su samo jedni u nizu koji su opstruirali tadasnju upravu u radu...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 05 dec 2009, 14:27

Izgleda da je jedini uslov da se naplati ova "solidarnost" to da se igrač proda prije isteka svoga ugovora. Godine se ne spominju. ŽELJO od narednog Džekinog transfera ima 2,5%, za treniranje do 18. godine igrača.
Od 30.000.000 Eura je to 750.000 Eura.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 14:34

Željovac je napisao/la:Izgleda da je jedini uslov da se naplati ova "solidarnost" to da se igrač proda prije isteka svoga ugovora. Godine se ne spominju. ŽELJO od narednog Džekinog transfera ima 2,5%, za treniranje do 18. godine igrača.
Ma kojem ce igracu na tom nivou isteci ugovor :mrgreen:

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 05 dec 2009, 14:42

Seyo_TM je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Izgleda da je jedini uslov da se naplati ova "solidarnost" to da se igrač proda prije isteka svoga ugovora. Godine se ne spominju. ŽELJO od narednog Džekinog transfera ima 2,5%, za treniranje do 18. godine igrača.
Fakat, mada zna se desit'. Ballack je tako prešao u Chelsea. Samo da Džeko održi formu i cijenu do transfera. I daBogda ih napravio milion, k'o Anelka. Mora se prodat' jednom do 2013.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 dec 2009, 14:48

Željovac je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Fakat, mada zna se desit'. Ballack je tako prešao u Chelsea. Samo da Džeko održi formu i cijenu do transfera. I daBogda ih napravio milion, k'o Anelka. Mora se prodat' jednom do 2013.
Ma sace on u najbogatije zeljeznicare na svijetu :mrgreen: taman su onog ljaljica otpisali :mrgreen:

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 dec 2009, 15:31

Na pdf-u o transferima igraca clan pod nickom bomber je sve lijepo objasnio u vezi Dzeke i njegove eventualne prodaje.

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... &start=560

Bilo mi muka prije odgovoriti svim onim koji misle da Dzeko nije nas, da je postao igrac u Ceskoj, Njemackoj... E ovako za sve ove neupucene koji misle da Dzeko nije Zeljin, Zeljo ce dobiti 3% od njegovog sljedeceg transfera na osnovu parametra "solidarnosti", odnosno obestecenja koje ce neki klub dati Wolfsburgu a ono se dijeli na 95% timu u kojem sada igra, odnosno Wolfsburgu a ostalih 5% dijele Teplice 2% i Zeljo 3%.
Dzekino obestecenje se krece oko 30 miliona eura a jednostavnom matematickom operacijom se dolazi do cifre od 900 000 eura koje ce dobiti Zeljo, odnosno 1,8 miliona KM a bogami kako se razvija situacija to obestecenje moze i rasti jer procitah da Veh (trener Wolfsburga) spominje i cifru od 40 miliona eura za Dzekine papire.
Ovo obestecenje nema nikakve veze sa naknadom za treniranje koji je takodjer jedan od parametara kojim se placa tim gdje je igrac ponikao.

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... &start=580

Ako si dobro procitao ono sto sam ja napisao shvatio bi da ja uopste nisam spomenuo da cemo dobiti pare za "training compensation" nego za drugi parametar a to je "solidarnost" pa zato ako ti nije tesko potrazi pravilnik fifa i procitaj. Ustvari, boli me vise ona stvar da li vi vjerujete ili ne ali Dzeko je nas pa vi i dalje raspletite kako nije.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 dec 2009, 16:23

@nime
Clanak u SAN-u kosta 200KM pa ti skontaj...

Pare od Dzeke ce se slijevati u klub kod svakog slijedeceg transfera,kao i za Stilica,Duraka...Naravno povratak Zu(l)je je usko povezan sa ovim novcem!

Hajde Edine prodaj se vise
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MostarReds22, Tuce11 i 51 gost.