Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Kakav god da je razlog, ne valja
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
njegova karijera je zavrsena u denveru, jedino ako neki radikalan zaokret se ne desi. ne prastaju ameri bezobrazluk, neprofesionalnost i krkanluk.
nurkic ce biti zivi primjer kako se talent moze unistiti losim ponasanjem i debilnim potezima koji nisu u domenu kosarke.
nurkic ce biti zivi primjer kako se talent moze unistiti losim ponasanjem i debilnim potezima koji nisu u domenu kosarke.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Jusuf Nurkić
Daj rasvijetli i nas, jer vidim da si bolje upoznat od sviju.hz1987 je napisao/la:njegova karijera je zavrsena u denveru, jedino ako neki radikalan zaokret se ne desi. ne prastaju ameri bezobrazluk, neprofesionalnost i krkanluk.
Malone je rekao da ne želi više puštati da igraju igrače koji nisu 100% spremni, tako niko ne dobija ništa. ni sam igrač jer ne može da uhvati ritam ni ti igrači koje bi trebao mjenjati, jer su im skraćene minute. Dakle sve je jasno, kad bude 100% spreman, tad ce i upasti u rotaciju, do tada ništa, nema poklona više nikom. To i jeste najbolje za sve.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Stvarno bi bilo dobro, kad bi neko ko ima pouzdane informacije, iste podijelio sa nama.
Al, bez dodavanja
Al, bez dodavanja
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ovi navode da je i dalje povrijeđen (tj. vjerovatno se misli da nije 100% zdrav) i da je grohnuo kondiciono, te da je malo nade da će doći sebi do kraja sezone.Jusuf Nurkic (knee) did not play vs. the Lakers on Wednesday.
Nurkic is injured and out of shape, so there's not much hope for a late-season renaissance. That's good news for Nikola Jokic and Joffrey Lauvergne, who actually shared the court down the stretch tonight. We'll let you know if Nurkic creeps back onto the fantasy radar this season.
U svakom slučaju, izgleda sve kao bačena sezona, bez igračkog napretka, isključivo kuburenje s povredama.
Ima sad ljeto da se spremi, jer mu je treća sezona presudna da se vidi u kom će se smjeru sve dalje odvijati - može li postati startni centar sa solidnim prosjecima ili će vječno biti back up igrač sa 10-15 minuta po utakmici.
normalno da ce navesti da je povrijedjen (takva je svugdje politika klubova), a kasnije ce pominjati kako je nespreman, kako je povreda ostavila traga itd...itd...da racunaju na njega slijedece sezone itd...itd...AlphonseKauders je napisao/la:Ovi navode da je i dalje povrijeđen (tj. vjerovatno se misli da nije 100% zdrav) i da je grohnuo kondiciono, te da je malo nade da će doći sebi do kraja sezone.Jusuf Nurkic (knee) did not play vs. the Lakers on Wednesday.
Nurkic is injured and out of shape, so there's not much hope for a late-season renaissance. That's good news for Nikola Jokic and Joffrey Lauvergne, who actually shared the court down the stretch tonight. We'll let you know if Nurkic creeps back onto the fantasy radar this season.
U svakom slučaju, izgleda sve kao bačena sezona, bez igračkog napretka, isključivo kuburenje s povredama.
Ima sad ljeto da se spremi, jer mu je treća sezona presudna da se vidi u kom će se smjeru sve dalje odvijati - može li postati startni centar sa solidnim prosjecima ili će vječno biti back up igrač sa 10-15 minuta po utakmici.
na kraju sezone ili trade ili raskid ugovora, imaju jokica koji je sve suprotno od nurkica.
Ne lupetajte, kakvo kašnjenje na trening, kakvo loše ponašanje?
Juka jednostavno nije 100% fit, i ovih "par" utakmica što je odigrao nakon oporavka igrao je pod povredom i sa bolovima (sami ste vidjeli, nakon skoro svakog izlaska iz igre stavljao je led na koljeno). Kao što je neko gore naveo, trener ne želi da u rotaciji ima igrača koji nije spreman, a Juka nije čak ni na 80% spremnosti. Jeste on "nestašan" (blago rečeno), ali nikada nije prekršio i povrijedio neko pravilo kluba ili trenera. On je zaista profesionalan igrač na kog Denver računa u budućnosti:) Imao je malo nesreću što se povrijedio i što je propustio sezonu u onom momentu kada je u tim došao još jedan vrhunski centar i trenutno od samog Jusufa zavisi da li će ostati u Denveru ili će otići.
Btw. izvor blizak Nurkiću!
Juka jednostavno nije 100% fit, i ovih "par" utakmica što je odigrao nakon oporavka igrao je pod povredom i sa bolovima (sami ste vidjeli, nakon skoro svakog izlaska iz igre stavljao je led na koljeno). Kao što je neko gore naveo, trener ne želi da u rotaciji ima igrača koji nije spreman, a Juka nije čak ni na 80% spremnosti. Jeste on "nestašan" (blago rečeno), ali nikada nije prekršio i povrijedio neko pravilo kluba ili trenera. On je zaista profesionalan igrač na kog Denver računa u budućnosti:) Imao je malo nesreću što se povrijedio i što je propustio sezonu u onom momentu kada je u tim došao još jedan vrhunski centar i trenutno od samog Jusufa zavisi da li će ostati u Denveru ili će otići.
Btw. izvor blizak Nurkiću!

- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Da je do povrede je prica koja se samo vrti po bh forumima. Ko prati kosarku i Denver zna da nije do povrede sto ne igra ovih zadnjih 4-5 utakmica.
http://milehighsports.com/why-is-jusuf- ... t-playing/
Jest' do povrede odnosno ne da mu trener da igra dok ne bude potpuno spreman, sto trenutno nije slucaj.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Da je do povrede je prica koja se samo vrti po bh forumima. Ko prati kosarku i Denver zna da nije do povrede sto ne igra ovih zadnjih 4-5 utakmica.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Nek naredi sta savezu nasem dok je na odmoru
i zašto ne igra, ne pročitah ništa što bi to razjasniloDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Da je do povrede je prica koja se samo vrti po bh forumima. Ko prati kosarku i Denver zna da nije do povrede sto ne igra ovih zadnjih 4-5 utakmica.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- legenda reala
- Kontakt:
Jbt imamo i insajdere koji imaju provjerene informacije iz NBA klubova, aferim
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pa trener tvrdi da je ima jaku konkurenciju pod kosem a ovi sto su napisali clanak kazu da ni Nurkic ne pokazuje neku veliku zelju na zagrijavanjima i treninzima. Nema nikakve povrede, povreda je proslost, to se uopste ne spominje.nerminh74 je napisao/la:i zašto ne igra, ne pročitah ništa što bi to razjasniloDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Da je do povrede je prica koja se samo vrti po bh forumima. Ko prati kosarku i Denver zna da nije do povrede sto ne igra ovih zadnjih 4-5 utakmica.
može li mi molim te citirati ovaj diocalcio je napisao/la:Pa trener tvrdi da je ima jaku konkurenciju pod kosem a ovi sto su napisali clanak kazu da ni Nurkic ne pokazuje neku veliku zelju na zagrijavanjima i treninzima. Nema nikakve povrede, povreda je proslost, to se uopste ne spominje.nerminh74 je napisao/la:i zašto ne igra, ne pročitah ništa što bi to razjasniloDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Da je do povrede je prica koja se samo vrti po bh forumima. Ko prati kosarku i Denver zna da nije do povrede sto ne igra ovih zadnjih 4-5 utakmica.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pa cijeli clanak se radi o tome, pogotovo u drugom dijelu gdje navode detalje sa zagrijavanja protiv Memphisa gdje je Juka po njima izgledao letargican. Dalje pisu da problem nije Jukino znanje ili fizicka sprema vec njegov attitude. Treba malo citati izmedju redova, po meni dobar clanak i objasnjenje zasto ne igra Juka. Prvo je bilo do povrede ali sada je vise stvar psihe, kao da je upao u blagu depresiju, vjerovatno jer osjeca da mu trener ne vjeruje. Treba se fokusirati i zapeti, nema druge.nerminh74 je napisao/la:može li mi molim te citirati ovaj diocalcio je napisao/la:
Pa trener tvrdi da je ima jaku konkurenciju pod kosem a ovi sto su napisali clanak kazu da ni Nurkic ne pokazuje neku veliku zelju na zagrijavanjima i treninzima. Nema nikakve povrede, povreda je proslost, to se uopste ne spominje.
ne dobije ni minute u prvom poluvremenu i onda znajuci da nece dobit ni minute u drugom, ima neozbiljan pristup na zagrijavanju u poluvremenu, svjestan da nece igrat ni u drugom....prvi put cujem da se i na taj nacin moze zaradit minutaza, jer pretpostavljam da trener ne gleda zagrijavanja
juka je s razlogom frustriran, smetlar lovernj ispred njega...pa taj lik je i u evropi bio obican smetalar, nije mogao igrat ni u euroligaskom klubu...u partizanu igrao cetvorku,a u nba igar centra, iako ima ocajnu statistiku kao rim protector i los je u odbrani
sta fali i da ga trejdaju... dapace, ja navijam za taj ishod....siguran sma da mu nece biti problem naci novi klub, ako moze proci ljekarski...jer ovo s koljenom baca veliku sjenu
eto sta ucini povreda i 8 mjeseci pauze. a neki ovdje jos dvoje da li je svjesno propustio euro...a tip se vratio u januaru, i to vidimo u kakvoj formi
ali ni to nije dovoljno, dusevna fukara iskreno prizeljkuju njegov kraj karijere.za repku ionako nema zime, s kikanom po novo zadnje mjesto
juka je s razlogom frustriran, smetlar lovernj ispred njega...pa taj lik je i u evropi bio obican smetalar, nije mogao igrat ni u euroligaskom klubu...u partizanu igrao cetvorku,a u nba igar centra, iako ima ocajnu statistiku kao rim protector i los je u odbrani
sta fali i da ga trejdaju... dapace, ja navijam za taj ishod....siguran sma da mu nece biti problem naci novi klub, ako moze proci ljekarski...jer ovo s koljenom baca veliku sjenu
eto sta ucini povreda i 8 mjeseci pauze. a neki ovdje jos dvoje da li je svjesno propustio euro...a tip se vratio u januaru, i to vidimo u kakvoj formi
ali ni to nije dovoljno, dusevna fukara iskreno prizeljkuju njegov kraj karijere.za repku ionako nema zime, s kikanom po novo zadnje mjesto

Zadnja izmjena: baglama, dana/u 03 mar 2016, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Od dobaglama je napisao/la:ne dobije ni minute u prvom poluvremenu i onda znajuci da nece dobit ni minute u drugom, ima neozbiljan pristup na zagrijavanju u poluvremenu, svjestan da nece igrat ni u drugom....prvi put cujem da se i na taj nacin moze zaradit minutaza, jer pretpostavljam da trener ne gleda zagrijavanja
juka je s razlogom frustriran, smetlar lovernj ispred njega...pa taj lik je i u evropi bio obican smetalar, nije mogao igrat ni u euroligaskom klubu...u partizanu igrao cetvorku,a u nba igar centra, iako ima ocajnu statistiku kao rim protector
ali ni to nije dovoljno, dusevna fukara iskreno prizeljkuju njegov kraj karijere...za repku ionako nema zime, s kikanom po novo zadnje mjesto

Kao da sam sam pisao.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne smije biti frustriran. On treba da koristi svaku sekundu koju provede na parketu. Zapeti svim silama a ne glumit uvrijeđenu mladu. Kod ljute ciganke prazna torba.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
ne dobija ni sekunde, ne znam o cemu pricas. uloge su podijeljene, juka nije u planu
iako oni imaju velika ocekivanja za sljedecu sezonu, uvjeren sam da nece uci u playoff.....
iako oni imaju velika ocekivanja za sljedecu sezonu, uvjeren sam da nece uci u playoff.....
Ovo pravo smrdi..
@baglama: vjeruj da niko ko zeli dobro našoj košarci a pogotovo reprezentaciji, ne "navija" da juki propadne nba karijera. A vecina forumasa to zele.
Svi bismo voljeli da rastura i ja vjerujem da ima potencijal da bude all star igrac i da je sve do njega i njegove glave i odnosa prema ovom sportu..
Nadam se da ce prevazici ovu fazu i mozda ponekad uvidjet da se ne mogu uvijek svi urotiti protiv njega, nego da je mozda nekad malo i do njega.
A sto se repke tiče, ja mislim da nece biti dio tima, bez obzira ko bude selektor i ko bude u savezu i bez obzira na zdravstveno stanje.
I pored toga mu ja zelim sve najbolje i puno uspjeha.
@baglama: vjeruj da niko ko zeli dobro našoj košarci a pogotovo reprezentaciji, ne "navija" da juki propadne nba karijera. A vecina forumasa to zele.
Svi bismo voljeli da rastura i ja vjerujem da ima potencijal da bude all star igrac i da je sve do njega i njegove glave i odnosa prema ovom sportu..
Nadam se da ce prevazici ovu fazu i mozda ponekad uvidjet da se ne mogu uvijek svi urotiti protiv njega, nego da je mozda nekad malo i do njega.
A sto se repke tiče, ja mislim da nece biti dio tima, bez obzira ko bude selektor i ko bude u savezu i bez obzira na zdravstveno stanje.
I pored toga mu ja zelim sve najbolje i puno uspjeha.