Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
pa ne igra sa kikanovicem i masicem da uzima uvijek 10+ suteva, Blatche jeste sebican al kad ga krene 1 na 1 tesko ga je cuvat a Shengelia i Taylor sta ce usli su u garbage da malo i oni osutaju.
Taylor nije neki ali Shengelia veoma lahko dolazi do obruca bice on dobar mlad je .. a Mirza zna da PJ gleda njegovu odbranu i skok i skontao je da ne uzima previse suteva preko ruke jer izlaze na njega ne pustaju mu sut ali razvlaci odbranu za Blatche, Lopeza i pick n roll igru ...
Taylor nije neki ali Shengelia veoma lahko dolazi do obruca bice on dobar mlad je .. a Mirza zna da PJ gleda njegovu odbranu i skok i skontao je da ne uzima previse suteva preko ruke jer izlaze na njega ne pustaju mu sut ali razvlaci odbranu za Blatche, Lopeza i pick n roll igru ...
nisam gledao sinoc utakmicu, vidim prema vasim komentarima da je solidno igrao ali ruku na srce meni ovo kada pogledam statistiku izgleda nedovoljno dobro za 25 minuta na terenu, svjestan sam da statistika koliko pokazuje toliko i ne pokazuje i slazem se ali jednostavno igrac njegovog kalibra mora vise da uradi za 25 minuta, posebno se to odnosi na napad tj sut, mirza nije potrcko koji treba da razvlaci reket, radi stalno poziciju za druge koji su u dosta situacija gori suteri i igraci u globalu od njega, to mi se jednostavno ne svidja, treba malo biti bezobrazan, zainatit se, ne kazem da to treba odmah sada raditi kada je usao cvrsto u rotaciju ali u neko skorije vrijeme treba i mora uzeti jednu utakmicu suterski od-do pa sta bude neka bude 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- adriano_leite
- Kontakt:
Mirza je odigrao solidnu utakmicu iako to statistika ne pokazuje. Radio je dobar posao u odbrani, sto ce nama dobro doci u reprezentaciji, jer do odlaska u NBA, najgori segment igre mu je bila odbrana. Sto se tice napada, kada Deron nije na parketu, onda se divlja, tako da Mirza ne dobija loptu ni u jako dobrim pozicijama, tacnije na otvorenom sutu. Joe je veceras stvarno forsirao i par puta je mogao dodati Mirzi, ali valjda je htio da kazni Hawkse zbog trejda. Mirza je timski igrac i pokazuje to u Netsima, sto ce se svakako odraziti dobro za njega u buducnosti, jer tesko da ce biti mjesta u Netsima za indijance, dok ce Mirza imati svoje mjesto. Da kojim slucajem vise igra sa Deronom, Lopezom i Crashom, sigurno bi imao i vise poena. Netsi ce u ovih par narednih utakmica imati pravi uvid u stanje ekipe i mislim da ce se rotacija itekako promijeniti, jer Mirza treba loptu u napadu da bude efikasan, dok Reggie ne treba, tako da mislim da ce Mirza igrati vise sa Deronom, Lopezom i Crashom, dok ce Reggie igrati sa indijancima. Iako zvuci nevjerovatno da Mirza treba igrati sa Brookom i Deronom, jer su i oni napadacke zvijeri, ali u toj situaciji Mirza itekako moze njih da rastereti i zabije neke vazne poene, a i napredak u odbrani bi mu mogao to donijeti. Druga solucija je da Mirza ima sve ovlasti uz Bogansa i Watsona u drugoj postavi.LenBias je napisao/la:nisam gledao sinoc utakmicu, vidim prema vasim komentarima da je solidno igrao ali ruku na srce meni ovo kada pogledam statistiku izgleda nedovoljno dobro za 25 minuta na terenu, svjestan sam da statistika koliko pokazuje toliko i ne pokazuje i slazem se ali jednostavno igrac njegovog kalibra mora vise da uradi za 25 minuta, posebno se to odnosi na napad tj sut, mirza nije potrcko koji treba da razvlaci reket, radi stalno poziciju za druge koji su u dosta situacija gori suteri i igraci u globalu od njega, to mi se jednostavno ne svidja, treba malo biti bezobrazan, zainatit se, ne kazem da to treba odmah sada raditi kada je usao cvrsto u rotaciju ali u neko skorije vrijeme treba i mora uzeti jednu utakmicu suterski od-do pa sta bude neka bude
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- skyisthelimit
jel Joe Johnson zelio da ide iz Atlante ili je otjeran. Ako je ovo drugo onda ga razumijem
15.10 - 15.06 ...
- adriano_leite
- Kontakt:
Otjeran, jer su cistili salary cap. Ima nenormalan ugovor, ali to je bila greska Hawksa sto su mu uopste dali takav ugovor. Na kraju su ga trejdali kako bi ustedili mnogo milionaskyisthelimit je napisao/la:jel Joe Johnson zelio da ide iz Atlante ili je otjeran. Ako je ovo drugo onda ga razumijem

CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
I ja bi volio da on ima vise poena i da igra bolje napadacki, ali je covjek odigrao ne soldinu vec dobru partiju sinoc, koliko samo suteva za suigrace je stvorio to je bilo fakat prejako, imao sam osjecaj da su bas njega nekako previse cuvali i nisu mu dali da ostaje sam za 3 poena, uvjek neko uz njega a ne kao u drugim tekmama gdje svako malo ostane sam za tri. Ali cinjenica je takva da je odradio dobar posao u odbrani, u napadu je imao par dobrih dodavanja za suigraca, ali ono najbitniji je, da je odvlacio igrace od Lopeza, Blatchea, Williamsa itd... koji su imali slobodnije suteve.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- legenda reala
- Kontakt:
Ode u Ameriku kao "najbolji" šuter Evrope, na Eurobasket će nam se vratiti i kao vrhunski odbranbeni igrač
Al ovo je nevjerovatno kako je napredovao u odbrani, još uvijek zeza skok, ali odbrana izgleda sjajno.
Pogodio je jedan otvoren šut, dva puta je bio sam, asistiroo je Bogansu, nekoliko puta sam ko duh na ćoškovima i na sredini, al Jonson kad uzme loptu niko je ne dobija.Jes on sinoć dosta ulazio u reket i pravio blokove, al da su ga pratili suigrači mogo je on komotno zabiti sinoć 3-4 trojke.
Jeli ovo sad nastupa nekoliko utakmica u onom terminu od 4

Al ovo je nevjerovatno kako je napredovao u odbrani, još uvijek zeza skok, ali odbrana izgleda sjajno.
Pogodio je jedan otvoren šut, dva puta je bio sam, asistiroo je Bogansu, nekoliko puta sam ko duh na ćoškovima i na sredini, al Jonson kad uzme loptu niko je ne dobija.Jes on sinoć dosta ulazio u reket i pravio blokove, al da su ga pratili suigrači mogo je on komotno zabiti sinoć 3-4 trojke.

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- skyisthelimit
adriano_leite je napisao/la: Otjeran, jer su cistili salary cap. Ima nenormalan ugovor, ali to je bila greska Hawksa sto su mu uopste dali takav ugovor. Na kraju su ga trejdali kako bi ustedili mnogo miliona.
sad gledam mu ugovor i takodjer mislim da je precijenjen, skoro 20 miliona godisnje za 16.5 poena po susretu.. Upravu su iz Atlante bili, bolje dovesti 2 "prosjecna" igraca nego jednog precijenjenog drzati. Gdje su oci samo Netsa bili kad su ga dovodili

15.10 - 15.06 ...
joe je dobar igrac ali za taj ugovor ni slucajno, pa ima veci ugovor od jamesa, suvisno je i nemoguce da to neko opravda ili cak pokusa opravdati 

kakvih sve ima ugovora u ligiLenBias je napisao/la:joe je dobar igrac ali za taj ugovor ni slucajno, pa ima veci ugovor od jamesa, suvisno je i nemoguce da to neko opravda ili cak pokusa opravdati

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
a znam ali hajde ovo je manje van teme jer su ipak netsi mirzinimiki_92 je napisao/la:kakvih sve ima ugovora u ligiLenBias je napisao/la:joe je dobar igrac ali za taj ugovor ni slucajno, pa ima veci ugovor od jamesa, suvisno je i nemoguce da to neko opravda ili cak pokusa opravdati, Joe-ov je jos i dobar

Mirza ponovo sa velikom minutazom
Netsi ponovo sa velikom pobjedom..Nema on sta forsirati na +15 ,bitno je da preko njega ne zabijaju protivnici.Dobro 2,3 X jeste bio sam,ali eto Joe ,Blatche ga nisu vidjeli
Nekako sam sinoc jedva cekao time out, da izlete na teren one

Nekako sam sinoc jedva cekao time out, da izlete na teren one

- Donnie Darko
- Kontakt:
Kad Mirza igra vise od 20 minuta Netsi imaju 100% pobjeda.

-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:Kad Mirza igra vise od 20 minuta Netsi imaju 100% pobjeda.

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
konačno poslije duže vremena da sam se natjerao u ta doba gledati.
ja sam zadovoljan, bitno je da je mirza u rotaciji, da se ozbiljno računa na nj, pogotovo kad vidimo koliki je to pomak na prije par mjeseci, sad samo strpljivo sebi gradi ime, kao što ga je gradio i u evropi, gdje mu ništa s neba nije palo.
ovo je stvarno svemirska košarka u odnosu na evropu,što se tiče fizikalija, u jednom momentu mi je izlgledao da mu je više nestalo daha. odbrana na nivou, u napadu neupotrijebljen kako treba, al kao što rekoh polako, pametno radi, očito sluša i trenera, a kad bude imao taj neki renome, računat će i drugi na njega u napadu, i moći će i pokoju solažu...
u odbrani sinoć mislim da je preko njega dato samo 4 ili 6 poena, plus jedno slobodno na njegov faul, odmah u prvom napadu onom smithu opakom je pokazao da nema labavo. fali mu samo taj osjećaj za skok.
što se tiče evansa, nek priča šta ko hoće, al onakva zvijer treba svakom timu, i taman se fino nadopunjuju svojom različitošću. nek ovako ostane, po pola vremena i jednom i drugom, kud ćeš bolje.
a oni indijanci brooks, shengelia i ostali i nemaju zato značajnu minutažu, mirza ih je svojim priustupom igri ostavio u nižem rangu rotacije, na stranu što mi je shengelia onako simpatičan sinoć bio svojom drskošću, ali i potencijalom, koji se vidi, moglo bi i od njega nešto biti...
ja sam zadovoljan, bitno je da je mirza u rotaciji, da se ozbiljno računa na nj, pogotovo kad vidimo koliki je to pomak na prije par mjeseci, sad samo strpljivo sebi gradi ime, kao što ga je gradio i u evropi, gdje mu ništa s neba nije palo.
ovo je stvarno svemirska košarka u odnosu na evropu,što se tiče fizikalija, u jednom momentu mi je izlgledao da mu je više nestalo daha. odbrana na nivou, u napadu neupotrijebljen kako treba, al kao što rekoh polako, pametno radi, očito sluša i trenera, a kad bude imao taj neki renome, računat će i drugi na njega u napadu, i moći će i pokoju solažu...
u odbrani sinoć mislim da je preko njega dato samo 4 ili 6 poena, plus jedno slobodno na njegov faul, odmah u prvom napadu onom smithu opakom je pokazao da nema labavo. fali mu samo taj osjećaj za skok.
što se tiče evansa, nek priča šta ko hoće, al onakva zvijer treba svakom timu, i taman se fino nadopunjuju svojom različitošću. nek ovako ostane, po pola vremena i jednom i drugom, kud ćeš bolje.
a oni indijanci brooks, shengelia i ostali i nemaju zato značajnu minutažu, mirza ih je svojim priustupom igri ostavio u nižem rangu rotacije, na stranu što mi je shengelia onako simpatičan sinoć bio svojom drskošću, ali i potencijalom, koji se vidi, moglo bi i od njega nešto biti...
Mirza u nasoj repki moze uzet i 10 suteva ili koliko vec jer je glavni igrac to je isto kad deron u netsim ne bi smio da uzme 10 suteva u toku utakmice i tu je kraj price vidim nek nisu zadovoljni skokom ali ljudi ne moze mirza svaki skok da pokupi koliko bi onda imao u toku utakmice skokova
pred proslu utakmicu je imao je 8 i sta pricate jbt BOG nama ne moze da udovolji ali bukvalno usao je u rotaciju ulazi vec u 1 cetvrtini sta hocete
sjetite se kad smo ga cekali do 4 cetvrtine da igra nekoliko minuta doci ce i poeni ne treba se za to brinuti bitna je minutaza

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
-
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Baš tako +1MT3 je napisao/la:Mirza u nasoj repki moze uzet i 10 suteva ili koliko vec jer je glavni igrac to je sito kad deron u netsim ne bi smio da uzme 10 suteva u toku utakmice i tu je kraj price vidim nek inisu zadovolji skokom ali ljudi ne moze mirza svaki skok da pokupi koliko bi onda imao u toku utakmice skokovapred proslu utakmicu je imao je 8 i sta pricate jbt BOG nama ne moze da udovolji ali bukvalno usao je u rotaciju ulazi vec u 1 cetvrtini sta hocete
![]()
sjeite se kad smo ga cekali do 4 cetvrtine pa igra nekoliko minuta doci ce i poeni ne treba se za to brinuti

Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
ima jos 4 utakmice pa tek onda u tom terminulegenda reala je napisao/la:Ode u Ameriku kao "najbolji" šuter Evrope, na Eurobasket će nam se vratiti i kao vrhunski odbranbeni igrač![]()
![]()
Pogodio je jedan otvoren šut, dva puta je bio sam, asistiroo je Bogansu, nekoliko puta sam ko duh na ćoškovima i na sredini, al Jonson kad uzme loptu niko je ne dobija.Jes on sinoć dosta ulazio u reket i pravio blokove, al da su ga pratili suigrači mogo je on komotno zabiti sinoć 3-4 trojke.![]()
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
kad je sljedeca tekma?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.