Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Thunder93
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Thunder93 » 27 feb 2015, 11:53

Ali ona šansa na početku, Balotelli baš nesebično i netipično za njega doda Studgeu koji je sam, nigdje nikog oko njega, i umjesto da pokuša (kao prošle sezone) rutinski u suprotni ugao, pa ako se odbije tu su Sterling i Balo, jok... :damn: :damn:
Klopp for the kop!

Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 27 feb 2015, 12:11

Ja vam govorim da ovo ispadanje ide na dusu Sturridgu. Osvojit ne bi mogli, da smo prosli dalje samo bi ispu.sili na tri fronta( liga,kup,EL). Jer bi vjerovatno igrali produzetke mozda cak u iducoj :roll: ...
Dat sve od sebe u utakmicama sto su ostale do kraja i nadat se penjanju na tabeli.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 27 feb 2015, 13:03

Jedini krivac je BR, odigrati onako utakmicu je sramota, nikakve zelje, borbenosti, niko faula da napravi kad igraci besiktasa krenu naprijed, nego pustaju igrace i normalno da ces primiti gol, uci ce jedna, kad protivnik tako lagano dolazi do 16 metara, u napadu ne zna se ko je gori od Daniela i Sterlinga, cak je i Balonja bio bolji od njih. Coutinho je previse falio, kao i agresivnost i trka hendersona u sredi, onaj allen je onako igrac manje uvijek, a i Can je bio slab. Stoperima se nema sta reci, kao i Mignoletu, zahvaljujuci njima smo dosli i do penala, a i onom sjede lopta, nece vise nikad. Penali su onako lutrija, a mora jednom doci i kraj nasoj seriji, odkad pratim Liverpool mislim da nismo nikad ispali na penale, a i igraci Besiktasa su nevjerovatno izvodili penale, mignolet nije imao nikakve sanse ni kod jednog...

Steta, imas dobar rezultat iz prve, i onda ono zalaganje pokazes na terenu, a BR jos jednom pokazao da je zelen trener za Evrope, a ocekivao sam da idemo do kraja i tu sam vidio sansu za LP...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 27 feb 2015, 14:25

Naravni da sam se nadao da mozda mozemo osvojiti euro ligu. Da li mi je zao sto smo ispali? Nije, nažalost, mi nemamo dovoljno dobrih igraca da guramo na tri fronta. To je cinjenica. Od lige ne mozes dici ruke, od kupa takodjer, znamo da se finale igra na stevenov rodjendan, bilo bi lijepo za oprostaj tamo zaigrati i osvojiti kup. Sve dok nam je roster ovakav mi ne mozemo uspješno igrati na vise frontova.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 feb 2015, 17:37

Vjerovali vi meni ili ne, ja sam sinoc nakon penala pravac u hitnu.Zeludac me toliko zabolio da sam morao primiti infuziju..Liverpool definitivno nije dobar po zdravlje ali ljubav se ne bira :mrgreen:

Ja ne znam koja je ekipa sinoc igrala u crvenim dresovima protiv Besiktasa ali to nije Liverpool, bar ne onaj pod Brendanom.Definitivno najgora utakmica sezone.
Samo bih zamolio ove navijače da ne mijenjaju ovako brzo ploču o Rodgersu.Koliko je bilo 15-16 utakmica bez poraza ? Niko o njemu loše riječi nije rekao.Bio je svetac, a nakon poraza opet samo obični malj.Vratio nas opet u trku za top 4, guramo odlično u kupu..Mislim onoo, svako ima pravo na svoje mišljenje i "prizivanje" te prizeljkivanje otkaza šefu ali do toga naravno neće doći.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 27 feb 2015, 18:26

Iskreno se nadam da ce izaci na vidjelo istina o kupovini igrača, odnosno "cija je zadnja". Ako je to Brendanova odgovornost, treba dobiti nogu. Kad covjek pogleda lovrena i alena, izgubi volju za gledanje fudbala... Ako je iskljucivi krivac on, sretno mu. Mi, navijaci Liverpoola ne smijemo spustati standarde, i zbog desetak dobrih tekmi reci da je savrsen za nas klub. Za pare koje su date za "sjajni" dvojac, uz dodatak 10tak miliona, smo mogli kupiti benatiu i naingolana, pa vi sami procijenite. A ako je za to "kriv" komitet, onda sam on treba postaviti ultimatum, ili sam ja odgovoran za sve ili odlazim... Objektivno, imamo. 13-14 igraca, ostalo je tragedija, i ako mislimo biti medju najvecim (ne samo imenom i istorijom) onda se veliki rezovi moraju praviti.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 27 feb 2015, 18:30

Savrsen samo zbog desetak tekmi ?

Benatia nije mogao biti kupljen, a Nainggolan ima podeljen ugovor, koji je nedozvoljen u PL, ne znam sta tu nije jasno, a stalno se spominje taj covek.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 27 feb 2015, 18:40

Generalno, svi treneri imaju vise promasaja nego pogodaka. Sjetite se Rafinih promasaja, Kennyevih, pa i Houllierovih. Ono sto ih izvlaci su prava pojacanja. Kenny je na Suareza doveo jednog Adama, Carrola, Downinga. Rafa pored Torresa doveo Babela, Aquilania, Kyrgiakosa...
Rodgersov problem je sto nema vrhunskih transfera. Od boljih su Sturridge, Coutinho, Can, Moreno, Sakho te ubacivanje Sterlinga i Ibea u prvi tim. Problem je sto nijedan od ovih igraca nije, iako moze biti, igrac klase Torresa, Xabia ili Suareza. Pa i pored toga, ne znamo je li ih on doveo ili je to zasluga famoznog komiteta.
Mene puno vise brine to sto nijedan engleski tim ne dominira u Evropi. Ako se ovakav Liverpool bori za top4, koliko je slabiji od Rafinog tima koji je ponozio Real, Barcelonu te postavio rekord nad Besiktasom koji je sinoc izbacio Liverpool.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 27 feb 2015, 18:43

Nije poenta u njima dvojici. Poenta je u tome da se konacno zna ko odlucuje o kupovini igraca. Pomalo izvlacis iz konteksta, kad sam rekao 10tak tekmi, mislio sam na to da ne smijemo biti zadovoljni dobrim igrama i lijepom igrom, vec da zelimo da se nesto i osvoji. Moramo biti najjaci, a da bi bili najjaci, moramo za svaku poziciju imati po dva dobra rjesenja. Ovako smo u situaciji, da kad se desi neka povreda ili slicno strepimo kakav ce kiks zamjena napraviti. Znaci, teziti tome da budes najbolji, a ne "pri vrhu", ili epitetima "velikan" etc.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 feb 2015, 19:07

Samo znam ovo..
Da se i da Rodgersu otkaz, samo si se opet upropastio tj. vratio na 0.
Ovako imas bar covjeka koji je doveo ta "svoja pojačanja" i zna iz kojeg ih je razloga doveo.
Imas covjeka koji (nadam se) zna koji je njegov cilj sa Liverpoolom i na koji način da ga vrati na pravi put, sto je i pokazao proslom sezonom.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 27 feb 2015, 19:11

keno94 je napisao/la: Mene puno vise brine to sto nijedan engleski tim ne dominira u Evropi. Ako se ovakav Liverpool bori za top4, koliko je slabiji od Rafinog tima koji je ponozio Real, Barcelonu te postavio rekord nad Besiktasom koji je sinoc izbacio Liverpool.
Ima tu istine, ali i toga, da su tadasnja Barca, a skoro sigurno Real, bili slabiji tih godina.
Rafa je otac bio, ali sto se transfer tice, to je bio haos, pa on je doveo mali milion igraca, moze do sutra da se nabrajaju ne neuspesi, vec razni anonimusi koji su dolazili u klub i kolonija Spanaca.

Ono sto meni bode oci, da se stavlja transfer politika ispred timskog uspeha. Pa koga briga ako promasi sve transfere, ako tim bude prvak ili bivao uspesan bez obzira. Uostalom, politika Liverpoola je svih ovih godina i pre Rodgersa i jos dalje, bila ocaj. U poslednjih 10 godina mozes nabrojati na prste igrace koji su dosli kao zvezde i obelezili neku eru LFC. Xabi, Mascherano, Torres, Suarez.
ackeey je napisao/la: Nije poenta u njima dvojici. Poenta je u tome da se konacno zna ko odlucuje o kupovini igraca. Pomalo izvlacis iz konteksta, kad sam rekao 10tak tekmi, mislio sam na to da ne smijemo biti zadovoljni dobrim igrama i lijepom igrom, vec da zelimo da se nesto i osvoji. Moramo biti najjaci, a da bi bili najjaci, moramo za svaku poziciju imati po dva dobra rjesenja. Ovako smo u situaciji, da kad se desi neka povreda ili slicno strepimo kakav ce kiks zamjena napraviti. Znaci, teziti tome da budes najbolji, a ne "pri vrhu", ili epitetima "velikan" etc.
Odlucuju svi, sigurno je kolektivna odgovornost kako god okrenes, zato ne treba kriviti pojedince.
U tom slucaju, kada se napravi odlican niz, necemo biti zadovoljni, ako nema trofeja. Onda fakticki, mozemo i proslom sezonom biti nezadovoljni.
Trofeji dolaze strpljivim gradjenjem, neces biti najjaci odmah, osim ako nemas arape za vlasnike, a i sa njima proces moze biti dug. Hocu i ja trofeje, ali tezim da budem strpljiv nakon sto sam pretrpeo godine neuspeha, pocevsi od poslednje sezone Rafe, pa do kraha Kennyeve ekipe. Konacno vidim trenera koji na duze staze moze da uspostavi odredjen sistem i filozofiju, igrom koja nas moze drzati konstantno u vrhu.

Mi u doba Rafe nismo imali po dva dobra resenja na svakoj poziciji, tako da cemo se nacekati na takav Liverpool.

Nista se ne dobija otkazom. Jer prvoklasan trener na trzistu ne postoji, znaci trener koji ima apsolutno znanje i iskustvo da odvede dalje Liverpool. Niti ce FSG pristati na takvog. Radije ce neki AVB ili De Boer doci, a to su bas lose solucije.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 27 feb 2015, 19:24

Da bi Liverpool postao najjaci klub potrebno je preci nekoliko stepenika. Prvo je potrebna konstanta dobrih igara, a zatim dobrih igara i rezultata. Nakon 3-4 sezone igranja LP u nizu moze se govoriti o jakom klubu koji je spreman za najvece domete(osvajanje EPL i LP). Svi znamo koji tim nazivamo najjacim. Onaj koji godinama osvaja ligu, te igra zavrsnicu LP.
Problem je sto Liverpool jos nije ni na prvoj razini. Tezi ka tome, ali jos nije. Jedan od problema koji meni smeta je to sto nemamo definisanu formaciju. Stil igre da, ali formaciju ne. Pocelo je sa 4-3-3, da bi sljedece sezone bilo vise formacija sa naglaskom na 4-4-2 dijamant. Vec ove sezone igramo neku varijantu 3-4-3. Dobro je sto BR nalazi nacin da izvuce najbolje, ali se javlja problem s igrackim kadrom. Imas igrace koji nemaju mjesta na terenu, a ne mozes dovesti prava pojacanja jer ne znas sta ti treba. Da li dovoditi napadaca iako igramo sa samo jednim spicem. Treba li nam uopste desni bek jer nam krila igraju wing backa. Treba li nam stoper ili vezni koji jednako dobro igra stopera. Za ovakav tim je potrebno naci igrace koji su sposobni igrati vise pozicija, a takve je tesko naci, kao i dovesti. Pogotovo kvalitetne igrace.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 27 feb 2015, 20:37

Tako nekako keno, a i ti si rajcice u pravu. Brendan je ocito maher u "prilagođavanju formacije igracima". Ipak, veliki dio posla jeste i psihicka priprema ekipe, to govorim iz licnog iskustva. Imam osjecaj da je steve prosle godine "dizao" ekipu, i da i sada svojim ponašanjem i gestama to radi. Sinoc ekipa nije imala ni volje ni zelje da igra. Ne da pobijedi, vec da uopce igra. A siguran sam da ce u nedjelju, ako Bog da, izgarati na terenu, i opet ako Bog da, dobiti tekmu. U cemu je problem? Ja mislim u pripremi tekme, iako du falili Coutinho i Henderson, morali smo u prvih pola sata zabiti gil i onda ih pustiti da igraju... Ponavljam, nie mi nimalo zao sto smo ispali, ali jednostavno ne zelim da Liverpool inako izgleda na terenu.

JackRaven7
Kontakt:

Post Postao/la JackRaven7 » 27 feb 2015, 23:10

http://a.espncdn.com/combiner/i/?img=/p ... ite=espnfc" onclick="window.open(this.href);return false;

Covjek na slici je nas novi lider. Decko sa 21 godinom odmah prilazi svom saigracu koji nas je upravo izbacio iz evropskog takmicenja. Steta sto je tek sad, ovako umoran, dobio sansu na sredini. I to u paru s Allenom.

lfckop
Kontakt:

Post Postao/la lfckop » 27 feb 2015, 23:56

U vezi Brendana i transfera, zaboravlja se jedna stvar, da Liverpool nije uspio za njegovog dosadašnjeg rada da dovede nijednu glavnu metu a svi znamo koje su bile (Costa, Sanchez, Mkhitaryan pa i onaj nesretni Konopljanka). Ko je zato kriv možemo samo nagađati. Da se bilo ko od ovih igrača doveo vjerujem da bi bilo drugačije. Dakle nije da čovjek ne zna odabrati ali ih ne može da dovede (on ili komitet ili zajedno).
Slažem se što keno94 reče da nemamo definisanu formaciju pa onda neki igrači postaju višak za novu formaciju. Ali s druge strane imali smo definisanu formaciju koja je funkcionisala prošle sezone. Doveo je igrače za tu formaciju, uvidio da ne ide sa tom formacijom, šta je trebao biti tvrdoglav i dalje igrati tu formaciju, dalje gubiti bodove, vjerovatno dobiti otkaz ili kao što je uradio promjeniti formaciju i početi skupljati bodove?
Da ne bude da sam isključivo na Brendanovoj strani, svjestan sam i njegovih grešaka tipa Allen, Balo (bez obzira što je kratko tu, taman da zabije 10 golova do kraja on će za mene biti greška jer nije dobar s glavom), Borini itd. ali treba i njegove dobre stvari staviti na vagu.

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 28 feb 2015, 00:51

Da i ja malo prokomentarišem nakon što su se slegli utisci. Naime, što se tiče igre u Turskoj, katastrofa. Prvenstveno dopustili smo igračima Bešiktaša da "haraju" terenom, osjetilo se neigranje Hendersona i Coutinhoa, prvenstveno zbog presinga i kreativnosti. Tokom utakmice desna strana nikako nije funkcionisala kako naprijed tako i nazad. Neuigranost Ibea i Tourea. Ibe slab u napadu, Toure u odbrani, odatle je većina napada išla od strane protivnika. Iz utakmice u utkamicu Joe Allen mi se čini kao višak u ekipi, odnosno kao beskoristan igrač, momak uopšte ne može krenuti naprijed nego samo vraća loptu nazad. Ne kreće se previše, slab u duelu, nije za Liverpool jednostavno. Normalno da se Emre ne može snaći u vezi sa takvim igračem. Nadam se da je BR skontao da guranje Sterlinga u špic ili na playmakera je glupost, pošto je lik prvoklasno krilo i ne snalazi se na već pomenutim pozicijama. Ono što me zabrinjava u zadnje vrijeme jeste sebičnost Daniela i "peglanje" lopte. Svi smo očekivali loptu u mreži nakon dodavanja Balotellija međutim, kao da Daniel nema više samopuzdanja, bar mi se tako čini. Lovren je sve do penala bio solidan, dominantan u skok igri, međutim pored Morena i Tourea on da puca penal, to mi nikada neće biti jasno. Ali eto šta je tu je. Uprkos očajnoj igri, u nedjelju očekujem povratak Sakhoa, Hende i Coutinhoa, te paklo na Anfieldu.
At the end of the storm there's a golden sky..

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 28 feb 2015, 14:36

Hajde da malo ozivimo temu. Koga bi sutra voljeli vidjeti u prvih 11? Sta ocekujete od tekme, kakav rezultat?

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 28 feb 2015, 14:41

ackeey je napisao/la:Hajde da malo ozivimo temu. Koga bi sutra voljeli vidjeti u prvih 11? Sta ocekujete od tekme, kakav rezultat?
mignole
kolo,skrtel,sakho
lazar,can,hendo,moreno
cou,balo,sterling
Ne bih Sturridge uvodio do 60.minute jer bih mu dao loptu da se izigra sam sa njom do tad.

Memento Mori...

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 28 feb 2015, 15:30

Sage je napisao/la:
ackeey je napisao/la:Hajde da malo ozivimo temu. Koga bi sutra voljeli vidjeti u prvih 11? Sta ocekujete od tekme, kakav rezultat?
mignole
kolo,skrtel,sakho
lazar,can,hendo,moreno
cou,balo,sterling
Ne bih Sturridge uvodio do 60.minute jer bih mu dao loptu da se izigra sam sa njom do tad.
ja kontam da ce csna vratiti u odvranu, alena na njegovo mjesto u vezi i ibe umjesto lazara. Nisam bas siguran ni za Balotelia, ali mozda bas protiv "svojih" dobro idigra

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 28 feb 2015, 15:45

Nisam ni ja siguran za Balu ali ni za Sturridge-a. Mada me ne bi iznenadilo da krenemo sa 4-4-2,pa da se vrsi promjena u igri na 3-5-2 ili 3-4-3. Ako Kolo bude igrao desnog beka u toj 442 pa da igra stopera u druge dvije formacije.

Memento Mori...

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.