Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Juvesampion
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Juvesampion » 21 jul 2020, 11:48

Znate li kako se mačka igra sa miševima? Prvo ih gnjavi pa ih pusti malo da pomisle da su prezivjeli i onda ih pobije. Tako i juve radi svojim rivalima. Igra se sa njima dadne im malo da pomisle da su u borbi za titulu( npr. Lacio) i šta se desi -11C pa onda Sinter i simpatična Atalanta. Mi kad odigramo loše konkurenti nemaju šanse a šta bi tek bilo da odigramo perfekt. :rol: :rol: :tralala:

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 jul 2020, 12:09

I najjaci mi je ubjedljivo naš Bošnjačkobalkanski mentalitet. Prije utakmice kad su izasli sastavi i kad se vidjelo da nema Dybale u 11, odmah je po forumu pocelo...Sarri ubleho, Sarri debil, prevaro itd. A nikom, bas nikom od strucnjaka ne padne na pamet da je momak mozda povrijedjen, da ima temperaturu ili bilo sta. Nego odmah opleti po nesposobnom treneru koji zamislite u najvaznijoj utakmici svemira najboljeg igraca stavlja na klupu. A taj isti Sarri preporodio Dybalu, vratio ga iz mrtvih, stvorio od njega ponovo naseg junaka. Nije da branim Sarrija, nemam ja blage veze sta ce biti do kraja sezone, ali treba prvo nekad razmisliti prije nego se nesto napise, ili bar malo sacekati.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 jul 2020, 12:20

Dybala na zadnjeg veznog je blasfemija. On mora igrati sa napadačem gore.

Dobra je pobjeda i tri boda, još koji bod i titula, a onda ono što svi čekamo dugo i nadamo se.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 21 jul 2020, 12:22

Prvi komentar sinoc na izostanak Dybale iz prvih 11:

slika

Ti imas nekih ozbiljnih problema. Tipujem na nedostatak ljubavi. :kafa:

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 jul 2020, 12:33

JarnoTrulli je napisao/la:
21 jul 2020, 12:22

slika

Necija majka ima ozbiljnih problema, valjda ne moze da se pomiri s cinjenicom da nije abortirala na vakat iako je ocigledno trebala.

Jesam li ja nekog prozvao ili vrijedjao u komentaru zbog Dybale?

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 jul 2020, 12:35

slika

A evo i jedan od signala o tome ko bi mogao biti trener Juventusa naredne sezone, svi mi znamo da CR-ova rijec nije nebitna.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 jul 2020, 14:48

JarnoTrulli je napisao/la:
21 jul 2020, 12:22

slika

:rol:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jul 2020, 15:02

slika

Signal ko bi trebao biti trener Portugala :thumbup:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 jul 2020, 15:09

ja kontao samo srednjoškolke mjesečnu drže u maskici za telefon
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 jul 2020, 16:32

BuffonGigi je napisao/la:
21 jul 2020, 12:35
slika

A evo i jedan od signala o tome ko bi mogao biti trener Juventusa naredne sezone, svi mi znamo da CR-ova rijec nije nebitna.
A proslo kolo prevrtanje ocima, zanimljivo razmisljanje .
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jul 2020, 18:20

Ovo se nesto suska o Chiesi, ne bih ga otpisivao da ce u Juventusu ako dodje rasti kao igrac. Poredjenja sa Bernardeschiem ne idu jer je Allegri vidno par sezona usporavao Dybalu i Bernardeschia do te mjere da je jedan sada neupotrebljiv, a drugi je bio na izlasku. Neka mi niko ne govori da nije bilo tako jer Dybala mislim nikada u 3-4 sezone nije prebacio bio 10 asistencija.

Tako da Chiesa u ekipi koja nije orijentisana kako je bila se moze razviti u dobrog igraca dok drugi koji su vise talentirani mogu negdje drugo slabije proci.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 21 jul 2020, 19:25

Samo odgovoriš sam sebi na pitanje hoće li te on približiti klempi, Bayernu, Liverpoolu. Naravno da ne.
Kuluševski je doveden koji je vjerovatno bolji igrač, a mlađi. Plus moraš prodati jednog ili 2 krila. Samo neko dobro lud bi prodao Costu i Bernu, a doveo Kulusevskog i Chiesu i rekao, eto, to vam je novi paket krila. Jeste, za Del Neria i Evropa ligu.

Timu fali kičma, a to je sredina, na krila se ne bih uopće fokusirao u narednom roku, bar ne desna, doveo bih pravo lijevo krilo kao Boga i završio tu priču. Onda bi imali opciju da igramo neke tekme klasičnu 4-3-3. Pustiti Bogu da ga neko uzme i dovesti ovog novog Berardia može baš diletant. A platio bi ga 50+. Sa Sassuolom imamo najbolje odnose i to treba uraditi.

Usput, više se piše kako je Paratici opsjednut Samardzicem iz Herthe.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jul 2020, 19:58

tuzlak1987 je napisao/la:
21 jul 2020, 18:20
Ovo se nesto suska o Chiesi, ne bih ga otpisivao da ce u Juventusu ako dodje rasti kao igrac. Poredjenja sa Bernardeschiem ne idu jer je Allegri vidno par sezona usporavao Dybalu i Bernardeschia do te mjere da je jedan sada neupotrebljiv, a drugi je bio na izlasku. Neka mi niko ne govori da nije bilo tako jer Dybala mislim nikada u 3-4 sezone nije prebacio bio 10 asistencija.

Tako da Chiesa u ekipi koja nije orijentisana kako je bila se moze razviti u dobrog igraca dok drugi koji su vise talentirani mogu negdje drugo slabije proci.
Toliko ih je usporavao da su obojica kod Allegrija imali najbolje sezone karijere. :zviz:

Btw, Dybala ni sad nije prebacio 10 asistencija. Ima 8 što je jednako najboljem učinku pod Allegrijem.

slika

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 21 jul 2020, 21:14

BuffonGigi je napisao/la:
21 jul 2020, 09:30
Ja razumijem bijes na Lea zbog greske, meni prvom nikad nije bio drag, ali sjetite se njegove asistencije za Dybalu 10 minuta prije te greske. Sjetite se izblokiranog suta Caiceda mislim na 2 metra od gola.
Ma nije to poenta...svaki igrac moze napraviti gresku..ali Leo pravi PREGLUPE poteze na terenu..jednostavo, bezpotrebne greske..od jednog jednostavnog izbijanja, on usere stvar..o guJici necu ni govoriti...neko mozda i voli njegovu guJicu.. :crazy:

Kad se krene na loptu, onda se ide do kraja...u njegovom slucaju, ako nije cuo poljaka da je njegova, nema se tu sta misliti, izbacujes je preko tribina(Spahic vs France).. :crazy: kosta nas EP..

Meni je inace Leo drag igrac, daleko da ga mrzim ili sta vec..ali zadnjih godina igra preglupo u nekim situacijama..kikser
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 21 jul 2020, 21:35

Bonucci cini ekipu nervoznijom u odbrani... on napravi nekoliko greski tokom tekme samo sto to uglavnom de ligt ili Sandro neutralisu ili jednostavno protivnici ne kazne... naravno nisu sve to katastrofalne greske kao penal protiv milana gdje dize ruku da ga maksuz pogodi u ruku ili protiv Lazia gdje misli da je jedini na terenu pa se namjesta 20 sekundi i dodje imobile i uzme mu loptu te ovaj napravi idiotski penal zbog toga... ali takav je oduvijek bio samo sto je imao uz sebe chielinia i barzaglia koji su to fantasticno nadoknadjivali... ali to je cijena imati bonuccia koji je najbolji stoper svijeta u igri na zemlji, odnosno sa loptom kada zelis razviti igru i u citanju igre je među najboljim ako ne i najbolji.... on je savrsen suigrac za chielinia npr koji poskriva sve njegove mane ali i ovaj njega pokriva u fazi dodavanja, markiranja i sl...
Daleko je Bonucci od loseg stopera i dalje je dobar ali ne kao lider.... vidjelo se u milanu da on nije i ne moze biti lider ali da je potreban svakoj jakoj ekipi takav stioper koji razvija igru, pogotovo za ovog naseg wannabe sarriballa...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jul 2020, 21:47

IlCapitano je napisao/la:
21 jul 2020, 19:58

Toliko ih je usporavao da su obojica kod Allegrija imali najbolje sezone karijere. :zviz:

Btw, Dybala ni sad nije prebacio 10 asistencija. Ima 8 što je jednako najboljem učinku pod Allegrijem.

slika
U svim takmicenjima nije nikada preko 10 imao, sada ima preko. Golovi su tu za razliku od prosle sezone, sto je najbitnije opusten je i nije frustriran, gaji timsku igru. Po meni mu je ovo najbolja sezona u Juventusu jer je sada nosioc igre, dok se prije moglo u Serie A i bez njegove vece uloge gurati.

Realno ali realno zadnju sezonu kod Allegrija je bio ocajan i to je izvor gdje su pocele price o prodaji. Na svu srecu sada smo skontali da citavo vrijeme nije bilo samo do njega i da je krivo to sto smo sjedili golmanu u krilu, a od 60 minute nismo ni prelazili pola centra. On tu nije imao sta da radi kada su stizale druge instrukcije sa klupe, a to je da se do kraja ne igra fudbal. Ofanzivno takodje nije imao slobode, sve golove smo davali na sablon i srecu.

Za Bernardeschia je gotovo, a i to je sve zbog nacina na koji je on vodjen. On je unisten i za njega je gotovo..sada da dovedemo Chiesu taj momak bi bio daleko vise eksploatisan i imao bi vjetar u ledja kao ofanzivac. Druga situacija potpuno jer se ne igra samo za 3 boda, pokusava se naci mjesto za te igrace koji trebaju statistike. Allegrija to nije interesovalo uopste pa makar wc igrac upao u rupu od 20 utakmica bez gola.

Za Sarrija se kaze obicno da on ne zna gdje udara ali je planski vratio Rabiota u zivot, dao mu sansu da do kraja sezone pokaze jel za ostanka u Juventusu, kao i Berni sto daje iz utakmice u utakmicu.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jul 2020, 22:04

21 jul 2020, 21:47
IlCapitano je napisao/la:
21 jul 2020, 19:58

slika
U svim takmicenjima nije nikada preko 10 imao, sada ima preko. Golovi su tu za razliku od prosle sezone, sto je najbitnije opusten je i nije frustriran, gaji timsku igru. Po meni mu je ovo najbolja sezona u Juventusu jer je sada nosioc igre, dok se prije moglo u Serie A i bez njegove vece uloge gurati.

Realno ali realno zadnju sezonu kod Allegrija je bio ocajan i to je izvor gdje su pocele price o prodaji. Na svu srecu sada smo skontali da citavo vrijeme nije bilo samo do njega i da je krivo to sto smo sjedili golmanu u krilu, a od 60 minute nismo ni prelazili pola centra. On tu nije imao sta da radi kada su stizale druge instrukcije sa klupe, a to je da se do kraja ne igra fudbal. Ofanzivno takodje nije imao slobode, sve golove smo davali na sablon i srecu.

Za Bernardeschia je gotovo, a i to je sve zbog nacina na koji je on vodjen. On je unisten i za njega je gotovo..sada da dovedemo Chiesu taj momak bi bio daleko vise eksploatisan i imao bi vjetar u ledja kao ofanzivac. Druga situacija potpuno jer se ne igra samo za 3 boda, pokusava se naci mjesto za te igrace koji trebaju statistike. Allegrija to nije interesovalo uopste pa makar wc igrac upao u rupu od 20 utakmica bez gola.

Za Sarrija se kaze obicno da on ne zna gdje udara ali je planski vratio Rabiota u zivot, dao mu sansu da do kraja sezone pokaze jel za ostanka u Juventusu, kao i Berni sto daje iz utakmice u utakmicu.
Nije nikad imao preko 10, nema ni sad preko 10 u svim takmičenjima. Ima na transfermarktu, ali oni kao asistenciju broje i izboren penal/slobodnjak koji neko drugi zabije što nije asistencija.

Bio je očajan, niko nije porekao. Bio je očajan i na početku ove i igrao sa klupe. Sve je to u njegovoj glavi, kao što su u tvojoj te gluposti o ne prelaženju centra i sl. Milion puta dokazano.

Njemu je došlo iz guzice u glavu jer je i nakon odlaska Allegrija bio tjeran kao pas. Nije ga Allegri nikad javno kritikovao, ali jeste Nedved više puta. Shvatio da mu Allegri nije bio glavni problem i da mu ni klub ne vjeruje, da mu je biti ili ne biti i počeo igrati kao prije. Naravno, ima taktičkih problema od prošle sezone, ali ja opet kažem ekipa je najbitnija. Njegova bolja statistika nije donijela bolji timski uspjeh tako da...

Mislim ono, čovjek koji je od rezultata živio odjednom odlučio da mrzi Dybalu i traži od njega nešto što nije mogao. :yawn:

Ironija je da on sad radi ono što je Allegri i htio, tuttocampista. I igra manje i počinje utakmice manje nego kod Allegrija. Glavni je pokretač svega i srce ekipe. Radio je i prije s vremena na vrijeme, vidjet ćemo je li ovo sad norma ili još jedan bljesak.

Pa za Bernardeschija je gotovo jer nema u glavi, ali prije svega jer je 90% sezone igrao desetku, što je van pameti i što nije od pionira igrao. Kod Allegrija prošle sezone sasvim dobar uz periode gdje je bio odličan. Kriviti Allegrija za Bernardeschijev pad OVE sezone je :rol:

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 jul 2020, 23:17

Dybala igra sezonu karijere, ne izvodi slobodnjake i penale, inace bi isao preko 20 golova sigurno. Svaki njegov gol ove sezone je remek djelo, vecina su i odlucujuci, ovako kvalitetno nikad ranije nije igrao. Da je Allegri ostao, sad bi Dybala vec odavno naucio Engleski, a mi bi u napadu i dalje napucavali loptu na Mandzu.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 22 jul 2020, 09:41

Al fascinantna je cinjenica kako se Allegrijevi dobri rezultati pripisuju Conteu, a Sarrijevi losi rezultati pripisuju Allegriju. Za svaku dobru stvar je zasluzan Sarri, a svaka losa stvar je i dalje problem Allegrija.

Evo primjera kod Dybale. Jedva da je dao 10 golova u sezoni, a vi pisete o nekim njegovim najboljim sezonama ha hu. Pa dobro, zar smo zaboravili prve dvije sezone gdje je pokidao, sto igrački, sto sa golovima.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 22 jul 2020, 10:09

Ima vas par ovdje koji mrzite Sarrija iz dubine duse, a obozavate Allegrija. Ja niti volim jednog niti mrzim drugog, samo pokusavam biti realan. Max Allegri je nasa legenda, legitimno u top 3 trenera ovog kluba svih vremena. Isto kao sto je vama sad antipatican Sarri, tako je meni odvratan bio Allegri kad je dosao u Juve, zbog price Muntari i brojnih drugih zalopojki dok je vodio manje klubove. Ali svojim radom, trofejima pa i ponasanjem u Juventusu zasluzio je status koji danas ima, i normalno da ce uvijek kao takav imati mjesto u mom srcu, i srcu svih ljubitelja ovog kluba. Medjutim, i poslije vise nego uspjesnih sezona dodje vrijeme za rastanak. Ja pamtim 2 rastanka s Lippijem, rastanak s Deschampsom kojem se morala pruziti prilika, rastanak s Conteom, i sve su to uspjesni treneri i legende ovog kluba. Sad je dosao Sarri i u startu ga se satanizuje, i ne vidi se apsolutno nista pozitivno sto je donio ovdje. Niti ga branim niti ga kudim, samo kazem da mu se treba pruziti prilika. Ako prodje Lyon, ima identican rezultat kao i Allegri prosle sezone, s poprilicno neizmjenjenim timom. Ja se ne mogu raspravljati s ostrascenim ljudima, svako pravo na misljenje ima.

Mene sto se tice ja i dalje vjerujem Paraticiju i Agneliju, ako oni odluce da treba mijenjati Sarrija, samo naprijed. Ali ako ga odluce ostaviti, onda vjerujem da je to zasluzio. Kraj price.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.