Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Ma otići će Edin iz ovog debilnog Wolfsburga, inače...
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Eh da je Vanga ziva pa da nam kaze sta ce biti sa Dzekom 
- Los*Blancos
- Kontakt:
Monolog je napisao/la:Zašto bi prodali Džeku u slučaju dovođenja Babela? Babel je krilni igrač, a ne klasični centarfor, pobogu.

Mandzo
Zadnja izmjena: Los*Blancos, dana/u 18 avg 2010, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
El mejor club del siglo XX
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
- Los*Blancos
- Kontakt:
Dzeko ostaje jos uNoName je napisao/la:Ja ne mislim da je završena ova priča oko Edinovog odlaska ili ostanka.
njegov pajdo debeli Henes
neda, on ga puno 
- NoName
- Kontakt:
Ma prelazni rok traje do 31.08.2010 u 23:59 tako da je još sve moguće a Edin kopa i rukama i nogama da ode. Tačnije, kopao je, malo se i on sada primirio, ne možeš s onim idiotima a i ruku na srce nije mala lova što odbija većinu klubova. Jedina opcija koja je ostala je Juve i to u zamjenu za Diega, City je pao u vodu sa Balotelijem. Ja se sve nadam da će do isteka transfer perioda SAF napokon zavuči ruku u džep, nije se baš istakao do sada, možda čuva novce za Edina.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- majestic24
- Kontakt:
Zadovoljan je SAF s Berbatovim,iako ocekujem neki BUM u Unitedu do kraja prijelaznog roka. Svi ti napadaci koji su dosli...mozda se sprema odlazak RooneyaNoName je napisao/la:Ma prelazni rok traje do 31.08.2010 u 23:59 tako da je još sve moguće a Edin kopa i rukama i nogama da ode. Tačnije, kopao je, malo se i on sada primirio, ne možeš s onim idiotima a i ruku na srce nije mala lova što odbija većinu klubova. Jedina opcija koja je ostala je Juve i to u zamjenu za Diega, City je pao u vodu sa Balotelijem. Ja se sve nadam da će do isteka transfer perioda SAF napokon zavuči ruku u džep, nije se baš istakao do sada, možda čuva novce za Edina.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- NoName
- Kontakt:
Sve su to neke zakulisne radnje, pa mandrak će iko da izlazi sa informacijama dok se stvari ne završe. Mislim da bi bilo najbolje da Edin završi u Unitedu jer Berbatov teško da će postići onu staru formu više ikad. Ipak je UTD veliko ime da bi u njemu sad mjesto dobili neki igrači koji nisu baš posebno dobri, da ne kažem zvijezde. Mada, UTD je u finansijskim problemima, što može biti prepreka kupovini skupih igrača a Edin vala nije skup nego preskup.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Bezimeni,
Ne znam koliko pratiš, ali SAF je doveo Chicarita i nekog portugalca koji je također veoma ofanzivan igrač, a tu su još i Macheda, Berbatov, Rooney i Owen(uz 2-3 osobe koje su na posudbama). Dakako da je Džeko bolji od svih(osim Rooneya), ali ne vjerujem da će ga SAF dovesti(barem ne ovog ljeta).
Kako stvari stoje, sačuvao si 100 Eura, jer se niko nije kladio s tobom, a Džeko će ipak ostati u redovima "zelenih".
Ne znam koliko pratiš, ali SAF je doveo Chicarita i nekog portugalca koji je također veoma ofanzivan igrač, a tu su još i Macheda, Berbatov, Rooney i Owen(uz 2-3 osobe koje su na posudbama). Dakako da je Džeko bolji od svih(osim Rooneya), ali ne vjerujem da će ga SAF dovesti(barem ne ovog ljeta).
Kako stvari stoje, sačuvao si 100 Eura, jer se niko nije kladio s tobom, a Džeko će ipak ostati u redovima "zelenih".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
ma ko kaze.. ja se kladio s njim 
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Dzeko evo kako se to rijesi kad te nece pustit :
NIKICA JELAVIĆ ipak prelazi u Glasgow Rangers. Jelavić se jutros u devet sati pojavio na treningu i obznanio: "Neću igrati protiv Aston Ville". Kako Rapid večeras igra prvi dvoboj 4. pretkola Europa lige s Aston Villom, Jelavić je odbio nastupiti u tom dvoboju kako ne bi automatski izgubio i pravo nastupa za svoj potencijalno novi klub Glasgow Rangerse u Ligi prvaka.
U Rapidu su ogorčeni potezom svoga napadača. Predsjednik kluba Rudolf Edlinger rekao je kako "nije bilo ekonomskog motiva za prodaju", ali da Jelavić želi otići pa ga oni ne žele zadržavati.
"Suprotno svim očekivanjima, Jelavić nas je obavijestio da ne želi igrati za Rapid što nam je bio veliki šok. Ako netko izjavi da ne želi igrati za naš klub, slobodan je ići. Svi smo iznenađeni, ali nadamo se da će naši navijači shavtiti odluku", rekao je predsjednik Rapida.
Kurier saznaje da će do njegova transfera u Rangerse ipak doći i to uz odštetu od 4.9 milijuna eura, od kojih će u ruke Jelevićevog bivšeg kluba Zulte Waregema otići 25 posto. Jelavić boje Rapida brani protekle dvije godine, a prošle je sezone postigao 18 prvenstvenih golova, kao i njih devet u utakmicama Europa ligi.
NIKICA JELAVIĆ ipak prelazi u Glasgow Rangers. Jelavić se jutros u devet sati pojavio na treningu i obznanio: "Neću igrati protiv Aston Ville". Kako Rapid večeras igra prvi dvoboj 4. pretkola Europa lige s Aston Villom, Jelavić je odbio nastupiti u tom dvoboju kako ne bi automatski izgubio i pravo nastupa za svoj potencijalno novi klub Glasgow Rangerse u Ligi prvaka.
U Rapidu su ogorčeni potezom svoga napadača. Predsjednik kluba Rudolf Edlinger rekao je kako "nije bilo ekonomskog motiva za prodaju", ali da Jelavić želi otići pa ga oni ne žele zadržavati.
"Suprotno svim očekivanjima, Jelavić nas je obavijestio da ne želi igrati za Rapid što nam je bio veliki šok. Ako netko izjavi da ne želi igrati za naš klub, slobodan je ići. Svi smo iznenađeni, ali nadamo se da će naši navijači shavtiti odluku", rekao je predsjednik Rapida.
Kurier saznaje da će do njegova transfera u Rangerse ipak doći i to uz odštetu od 4.9 milijuna eura, od kojih će u ruke Jelevićevog bivšeg kluba Zulte Waregema otići 25 posto. Jelavić boje Rapida brani protekle dvije godine, a prošle je sezone postigao 18 prvenstvenih golova, kao i njih devet u utakmicama Europa ligi.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
Pa to nije ni slična situacija. Jelavića je klub odlučio prodati samo što hoće da ga natjeraju da odigra tu utakmicu protiv Aston Ville dok je još uvijek njihov igrač.
100% sportski i krajnje opušten potpis
ma svejedno.. trebo' je i on ovako postupit... 
ser del barça es el millor que hi ha !
Ne može jer Wolfsburg ne igra protiv Aston Ville
100% sportski i krajnje opušten potpis
- Los*Blancos
- Kontakt:
A ko muje kriv sto je prosle godine produzio ugovor 

Kad slava udari u glavu ili kad igrač glumi selektora
U Bosni i Hercegovini živi skoro četiri miliona selektora. Svi su stručni, pametni i sa jasnom vizijom. Svi imaju prava rješenja i zbog toga je baš teško biti pravi selektor. Nije jednostavno biti Safet Sušić. Svi su pametni, svi znaju ko treba da igra, a taktiku imaju u malom prstu.
Sve je to normalno, tako je valjda u svakoj zemlji na svijetu gdje se voli magična igra čiji je cilj probaciti loptu između dva direka jednake visine. Ali, kad jedan od najboljih igrača reprezentacije počne da izigrava selektora, e to je već problem. Veliki problem, koji nešto govori.
Elem, Edin Džeko je prije nekoliko dana kroz novine preporučio jednog igrača Safetu Sušiću. Jer, selektoru, odnosno reprezentaciji, treba lijevi bek. Očajni Pape samo što nije objavio konkurs u dnevnim novinama. I na press konferenciji nakon utakmice sa Katarom zavapio je: nađite mi lijevog beka, pa ćete vidjeti šta mogu. Ali, ovo je Sušić rekao novinarima, a ne igračima. Vjerovatno je Džeko pogrešno shvatio poruku.
Tako je mladi Edin odlučio da agitira za svog prijatelja Amira Spahića, nogometaša Slaska iz Wroclawa, bivšeg igrača Željezničara i Torpeda iz Moskve. Naizgled lijepa gesta, ali avaj... Njih dvojica su u biti dobri prijatelji; Edin i Amir su nerazdvojni za vrijeme odmora u Sarajevu, a često posjećuju jedan drugoga u Njemačkoj, odnosno Poljskoj. I jasno je da je prijateljska linija zaslužna da Džeko preporuči selektoru Spahića kao novog lijevog beka.
Međutim, pitanje je da li je Edin preporučio Amira selektoru jer je dobar igrač, ili mu nedostaje jaran s kojim će zatvarati sarajevske kafane i s kojim će bijesnim automobilima juriti kroz crveno. Što zna cijelo Sarajevo. Da li je Spahić pravo rješenje za lijevi bok jer to Džeko iskreno misli ili je to pokušaj da se ojača klan u reprezentaciji koji je svoje korjene dobrano pustio u vrijeme mandata Ćire Blaževića.
Taj klan se razvija, stekao je respekt među ostalim igračima i svi zaziru od njega. Taj klan se želi nametnuti i Sušiću, vršeći pritisak na njega ko bi trebao igrati u reprezentaciji. Džeko je prije to radio u rukavicama. A sada to čini bez ikakvog ustručavanja. Toliko drsko da je i preko novina odlučio da izrazi svoje viđenje kadrovskih rješenja u nacionalnoj selekciji.
Interesantno je da Džeko nije Sušiću predložio, primjerice, Samira Merzića, pomalo zaboravljenog lijevog beka, s kojim je Edin dijelio dobro i zlo u prvim mjesecima boravka u Češkoj. Jeli su iz istog tanjira, spavali u istom stanu, trenirali zajedno, jedan drugog hrabrili i bodrili... Kad je postao planetarna zvijezda zaboravio je Merzića. Šteta! Ili, zašto Džeko ne predložio Sušiću kvalitetne igrače kakvi su Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović iz Teplica. Odlično ih poznaje. Zna da ih vodi njegov trener Jiri Plisek. Zna, i to vrlo dobro, da su Mahmutović i Ljevaković igrači njegovog (Džekinog) menadžera Irfana Redžepagića. Zbog korektnosti prema svom menadžeru koji ga je izvukao iz blata i dao mu hljeb u ruke. Ne, Džeki treba jaran za sarajevske klubove i kafane.
Nema sumnje da se Džeko posljednjih godinu dana promjenio. Nije to više dečko s kojim se može razgovarati. Znaju to novinari, znaju navijači, znaju saigrači i treneri. Džeko je sada mister 40 miliona eura. S njim se teško komunicira, on se više ne javlja na telefon, novinare škartira, iako je do prije godinu dana uvijek bio na dispoziciji. I radovao se kad bi objavili tekst o njemu, trčao da da izjavu...
Zaboravio je Džeko da je vijek nogometaša kratak. I prije nego što se okrene oko sebe, već je kraj karijere. Vremena se mijenjaju... Za nekoliko godina će hodati svojim rodnim gradom, a da niko na njega neće obraćati pažnju. Prije njega su velike zvijezde bh. selekcije bili Baljić, Barbarez, Bolić, Konjić... Sada su obični smrtnici, ljudi koji žive normalan život.
Edin je zaboravio da grad Sarajevo nikada nije imao zvijezde. Zaboravio je da se u šeheru nije padalo na koljena ni jednom Mirzi Delibašiću, ni Safetu Sušiću, ni Ivici Osimu, koji su, by the way, ljudske i sportske gromade za sve vremena. Za razliku od tamo nekog dijamanta. Što prije dragi Džeko shvatiš koliko je loše parati nosom nebo, to će biti bolje za tvoju karijeru i za tvoj status u društvu koje te okružuje.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
I ako sam veliki fan Dzeko, potpuno se slazem sa ovim covjekom koji je napiso ovaj tekst. Bas sam o ovome isto razgovarao sa ocem jer sam vidio da je Dzeko skroz drugi igrac na terenu nego sto je bijo prije, hajmo reci, dvije godine. Al eto, nadam se da ce se momak promjenit i da ce sto vise golova davat u Wolfsburgu a pogotovu u dresu BiH!KONGO je napisao/la:
Kad slava udari u glavu ili kad igrač glumi selektora
U Bosni i Hercegovini živi skoro četiri miliona selektora. Svi su stručni, pametni i sa jasnom vizijom. Svi imaju prava rješenja i zbog toga je baš teško biti pravi selektor. Nije jednostavno biti Safet Sušić. Svi su pametni, svi znaju ko treba da igra, a taktiku imaju u malom prstu.
Sve je to normalno, tako je valjda u svakoj zemlji na svijetu gdje se voli magična igra čiji je cilj probaciti loptu između dva direka jednake visine. Ali, kad jedan od najboljih igrača reprezentacije počne da izigrava selektora, e to je već problem. Veliki problem, koji nešto govori.
Elem, Edin Džeko je prije nekoliko dana kroz novine preporučio jednog igrača Safetu Sušiću. Jer, selektoru, odnosno reprezentaciji, treba lijevi bek. Očajni Pape samo što nije objavio konkurs u dnevnim novinama. I na press konferenciji nakon utakmice sa Katarom zavapio je: nađite mi lijevog beka, pa ćete vidjeti šta mogu. Ali, ovo je Sušić rekao novinarima, a ne igračima. Vjerovatno je Džeko pogrešno shvatio poruku.
Tako je mladi Edin odlučio da agitira za svog prijatelja Amira Spahića, nogometaša Slaska iz Wroclawa, bivšeg igrača Željezničara i Torpeda iz Moskve. Naizgled lijepa gesta, ali avaj... Njih dvojica su u biti dobri prijatelji; Edin i Amir su nerazdvojni za vrijeme odmora u Sarajevu, a često posjećuju jedan drugoga u Njemačkoj, odnosno Poljskoj. I jasno je da je prijateljska linija zaslužna da Džeko preporuči selektoru Spahića kao novog lijevog beka.
Međutim, pitanje je da li je Edin preporučio Amira selektoru jer je dobar igrač, ili mu nedostaje jaran s kojim će zatvarati sarajevske kafane i s kojim će bijesnim automobilima juriti kroz crveno. Što zna cijelo Sarajevo. Da li je Spahić pravo rješenje za lijevi bok jer to Džeko iskreno misli ili je to pokušaj da se ojača klan u reprezentaciji koji je svoje korjene dobrano pustio u vrijeme mandata Ćire Blaževića.
Taj klan se razvija, stekao je respekt među ostalim igračima i svi zaziru od njega. Taj klan se želi nametnuti i Sušiću, vršeći pritisak na njega ko bi trebao igrati u reprezentaciji. Džeko je prije to radio u rukavicama. A sada to čini bez ikakvog ustručavanja. Toliko drsko da je i preko novina odlučio da izrazi svoje viđenje kadrovskih rješenja u nacionalnoj selekciji.
Interesantno je da Džeko nije Sušiću predložio, primjerice, Samira Merzića, pomalo zaboravljenog lijevog beka, s kojim je Edin dijelio dobro i zlo u prvim mjesecima boravka u Češkoj. Jeli su iz istog tanjira, spavali u istom stanu, trenirali zajedno, jedan drugog hrabrili i bodrili... Kad je postao planetarna zvijezda zaboravio je Merzića. Šteta! Ili, zašto Džeko ne predložio Sušiću kvalitetne igrače kakvi su Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović iz Teplica. Odlično ih poznaje. Zna da ih vodi njegov trener Jiri Plisek. Zna, i to vrlo dobro, da su Mahmutović i Ljevaković igrači njegovog (Džekinog) menadžera Irfana Redžepagića. Zbog korektnosti prema svom menadžeru koji ga je izvukao iz blata i dao mu hljeb u ruke. Ne, Džeki treba jaran za sarajevske klubove i kafane.
Nema sumnje da se Džeko posljednjih godinu dana promjenio. Nije to više dečko s kojim se može razgovarati. Znaju to novinari, znaju navijači, znaju saigrači i treneri. Džeko je sada mister 40 miliona eura. S njim se teško komunicira, on se više ne javlja na telefon, novinare škartira, iako je do prije godinu dana uvijek bio na dispoziciji. I radovao se kad bi objavili tekst o njemu, trčao da da izjavu...
Zaboravio je Džeko da je vijek nogometaša kratak. I prije nego što se okrene oko sebe, već je kraj karijere. Vremena se mijenjaju... Za nekoliko godina će hodati svojim rodnim gradom, a da niko na njega neće obraćati pažnju. Prije njega su velike zvijezde bh. selekcije bili Baljić, Barbarez, Bolić, Konjić... Sada su obični smrtnici, ljudi koji žive normalan život.
Edin je zaboravio da grad Sarajevo nikada nije imao zvijezde. Zaboravio je da se u šeheru nije padalo na koljena ni jednom Mirzi Delibašiću, ni Safetu Sušiću, ni Ivici Osimu, koji su, by the way, ljudske i sportske gromade za sve vremena. Za razliku od tamo nekog dijamanta. Što prije dragi Džeko shvatiš koliko je loše parati nosom nebo, to će biti bolje za tvoju karijeru i za tvoj status u društvu koje te okružuje.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
rapid i glasgow su bili saglasni oko sume zadnje sedmice. medjutim onda su iz rangersa javili da oni i jelavic nisu saglasni oko njegove plate pa ga ipak nece kupiti. i prije dva dana su ipak iz glasgowa javili da su se dogovorili sa jelavicem, medjutim onda rapid vise nije htio da ga proda posto ih je cekala utakmica protiv aston ville i jednostavno im je bilo prekasno za transfer. onda je jelavic ispao p**** i rekao je da nece nastupiti protiv aston ville da moze u rangerse.RiNo je napisao/la:Pa to nije ni slična situacija. Jelavića je klub odlučio prodati samo što hoće da ga natjeraju da odigra tu utakmicu protiv Aston Ville dok je još uvijek njihov igrač.
da se razumijemo, i ja bi volio da dzeko predje u drugi klub ali on u wolfsburgu ima vazeci ugovor, nije ga trebao potpisivati ako je htio otici nakon jedne sezone. ali sa tim dugogodisnji ugovorom se isto osigurao ako bi se (nedaj boze) povrijedio, kao sto je bio slucaj kod ibisevica.
klubovi sve manje sansi imaju zadrzati svoje igrace. nakon bosmana sad i jelavic. znaci svako ko zeli da predje nemora vise igrati. super, od toga profitiraju svi mali klubovi
Dzeko je majstor, mislim suvisno je pricati o njegovim kvalitetima al' bojim se da ga popularnost ne pojede. I glupo je od njega bilo da hvali nekog prosjecnog igraca iz tamo nekog veoma slabog kluba iz Poljske. Naravno hvalio ga jer mu je jaran, sto znaci da njemu nije ni vazno dal bi on bio najbolji za repku/rezultate. Vazno je da mu je jaran tu ! Nisko, veoma nisko od Edina Dzeke.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
- Omerbavarac
- Kontakt:
Tekst je fino napisan, ali samo u cilju da se napadne i popljuje Dzeko.
K'o da je ovo djelo Emerika Gudelja?

K'o da je ovo djelo Emerika Gudelja?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
neki propali novinar kojem dzeko nekad nije odgovorio pa se nasao kompetentan da pise o njemu....citavo vrijeme nabraja neke sarajevke klubove i kafane, covjek je ovdje na odmoru tako da ove kvazi novinare ne treba da interesuje gdje ce provoditi dane/noci, sa kim i sta ce raditi jer ne vidim kakve to veze ima sa tim kakav je dzeko igrac ili covjek
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 8 gostiju.