amertiger je napisao/la:Ljudi ba sta vam je, da niste fulili temu, de napravitesebi temu NAJVECI Brazilac i laganini se raspravljate.
Veceras spektalkl na Nou campu, bit ce ludilo samo aBd da nedjem negdje da gledam tekmu ibit ce jos bolje.
p.s. Od Brazilaca koje sam ja gledao poredak bi izgledao ovako: 1. Romario/Ronaldo/Dinho/Rivaldo ako me razumijte
Pa pošto su sva cetvorica ovih velikana igrala Barceloni svojevremeno, evo i njihovih doprinosa za klub.
Ronaldo, zabio pobjedonosni gol u finalu Kupa Kupova 1997 protiv PSG (inace te godine postavio klupski rekord Barce po broju potignutih golova u jednoj sezoni= 34 , tek prošle godine je Messi izjednacio taj rekord).
Te sezone 96/97 sa Barcom uzeo i titulu prvaka Španije.
Romario, igrao dvije sezone 93-95, u te dvije sezone bio ubjedljivo najbolji i najatraktivniji igrac na svijetu, svojim potezima odeševljavao citavu sportsku javnost, uzeo jednu titulu prvaka sa Barcom u sezoni 93/94 u toj sezoni zabio i 30 golova.
Rivaldo, ovaj velikan je odigrao u dresu Barce 5 sezona, skupio 157 nastupa i zabio 86 golova u La Ligi ,statistika vrlo slicna kao u Ronaldinha. Sa Barcom uzeo dvije titule prvaka (1998,1999) jedan kup Kralja (1998) i UEFA Superkup (1997)
Ronaldinho, pet nezaboravnih godina na Camp Nou (2003-2008), 145 nastupa i 70 golova u La ligi.
Sa Barcom osvojio dvije titule prvaka (2005,2006), super kup Španije (2005,2006) i titulu prvaka Evrope sezona 2005/2006 u utakmici protiv Arsenala.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja