Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

kobac
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la kobac » 08 feb 2015, 22:07

Ja da sam BR,ja bi počeo koristiti Rossitera ;)

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 08 feb 2015, 22:22

Fazon je u tome što je u opticaju još 42 boda (14 utakmica).Imamo gostovanja Arsenalu i Chelseaju gdje lagano možemo upisati poraze.To je 36 bodova + 39 trenutnih = 75. Otprilike toliko je dovoljno za Ligu Prvaka,ali to znači da moramo dobiti sada Tottenham pa onda Soton u gostima.United kod kuće te City kod kuće.I ne kiksati više nijednu,jer sa 70 bodova (dva remija uz 2 vjerovatna poraza) samo čudom možemo u LP.
Gledajući ovako,bolje se okrenuti Ligi Evrope jer minimalne šanse imamo.Opet kažem,gledajući ovako.
You'll never walk alone.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 08 feb 2015, 23:00

Evo brat Toure nam osvojio AKN-a. :thumbup:
ZZ

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 08 feb 2015, 23:13

Protiv Tottenhama se mora Can pomjeriti u sredinu jer je protiv Evertona nismo imali. Gerrard na klupu nažalost. Sterling je limitiran u špicu i mislim da je Sturridge spreman da počne utakmicu. Znači nešto ovako:
slika

Manquillo bolja opcija od Glena. Brza krila, sa trkačem i razbijačem na sredini terena. Pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. 3-1 :kafa:
At the end of the storm there's a golden sky..

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 08 feb 2015, 23:45

@believe kad si to tako opisao, onda mi nemamo sanse ni za EL. Jer mi kakvi smo,kiksat cemo na najmanje mogucim utakmicama. Tim od prosle sezone,npr., onakva igra pa je bilo sto je bilo. U novembru se vidjelo da smo daleko od LP... ne mora znaciti, ja bih volio da mi se poseru u usta ali bas mi tesko povjerovat u 4.mjesto.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 09 feb 2015, 21:24

Nesto sam razmisljao vec neko vrijeme oko Canove pozicije. Momak ima ogroman potencijal, donio je sigurnost u odbrani, ali bi mogao doprinijeti jos i vise u veznom redu. Nakon utakmice sa Boltonom sam siguran da moze puno vise doprinijeti u napadu. Ono sto mislim da bi moglo uspijeti je upravo formacija koju je @edo postavio, s mogucom izmjenom Manquillo/Glen oko cega ni sam nisam siguran (iskustvo vs borbenost)
Na papiru bi to izgledalo tako, s tim da u igri pruza mogucnost prelaska na trenutnu 3-4-2-1 formaciju.
slika

Poenta je u tome da jednostavnom izmjenom Lucasa koji igra dosta dobro, ali se sad povrijedio i svakako nije dugorocno rjesenje, te ubacivanjem defanzivnijeg beka Manquilla pruza veca fleksibilnost u igri. Osnovna 4-3-3 se lahko transformise u 3-4-3, 3-5-2 ili u 4-4-2 dijamant sa Coutinhom i Hendom kao b-tb veznim, te Lazarom/Ibem kao 10 iza Sterlinga i Sturridgea. Takodje u ovoj 4-3-3 formaciji moze se igrati tako da Can ostaje ispred odbrane, a Manquillo igra kao desni stoper, ili da Can predje u odbranu kao sweeper, Manquillo ide naprijed. Time igra postaje raznovrsnija i teze je predvidjeti, samim tim i teze se braniti protiv takvog tima.
Zamislite kako je protivnicima kad se u jednom napadu brane od nekog Spanca na krilu, a vec u drugom umjesto Spanca imaju tursko-njemackog tenka koji prolazi kroz sredinu. Ko ce njega cuvati?
Mislim da je ovo idealno vrijeme da se pokusa ova formacija s obzirom na Lucasovu povredu. Ne avidja mi se bas ideja da Allen igra zadnjeg veznog. Osim sigurnosti u prenosu lopte, nista znacajnije ne nudi.
:salut:
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 09 feb 2015, 21:57

Slazem se oko ovoga Keno, ali sustina i jeste da mi ovo i igramo skoro pola sezone od kako je Can side stoper i kad igra na toj poziciji. On je taj koji svojim trkovima napred, i sirenjem igre cini transformaciju ekipe o kojoj pricas. Kada Brendan oseti da nema vise potrebe za ofanzivan pristup, Can prelazi centralno i biva sweeper koji dugim i ostrim loptama, otvara novu mogucnost.

Ovo i jeste sustina o kojoj govorim, odmah sam istakao ovo posle Boltona, da nam treba taj treci stoper, direktno ili indirektno, ukazavsi koliki potencijal se gusi kod Cana. A izuzetno sam sumnjicav po pitanju Manquilla, jednostavno nije fizicki jak da iznese ovu poziciju, a ni napred ne nudi mnogo. Iako smo svi protiv njega, verovatno bi Glenno izneo bolje tu rolu.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 09 feb 2015, 23:49

U svakom slucaju, mislim da je ubacivanje nekog beka bolje rjesenje od ubacivanja Allena. Bek nudi puno vise mogucnosti od Velsanina. Mislim da bi za ovu poziciju bio idealan Wisdom ili Illori. Nazalost nijedan nije tu. Ja sam se opredijelio za Manquilla jer je solidan u odbrani, i za razliku od Glena, borben. Englez je iskusan, vjerovatno i bolje rjesenje, ali mi smeta njegova nezainteresovanost na terenu. Ne trudi se bas previse, a isto tako sumnjam da ce ostati u klubu sljedece sezone.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 10 feb 2015, 10:07

Keno,ne moze Manqilo pokriti toliko prostora,previse je mlad i neiskusan.Igrati kao do sad sve dok ne dode Toure.Onda staviti njega,Skrtela i Sakha nazad, a Cana prebaciti u sredinu i Stu nek ude u prvih 11. Ja bi igrao ovako

-----------Mignolet----------
---Toure---Skrtel----Sakho----

-Ibe---Can-----Hendo---Moreno--

-----Coutinho---Sterling---
------------Stu---------------

Ostane nam na klupi onda:Gerrard,Lalana,Markovic,Alen,Lovren,Glen,Borini i Lambert
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 10 feb 2015, 14:43

EdoMajka je napisao/la:Keno,ne moze Manqilo pokriti toliko prostora,previse je mlad i neiskusan.Igrati kao do sad sve dok ne dode Toure.Onda staviti njega,Skrtela i Sakha nazad, a Cana prebaciti u sredinu i Stu nek ude u prvih 11. Ja bi igrao ovako

Ostane nam na klupi onda:Gerrard,Lalana,Markovic,Alen,Lovren,Glen,Borini i Lambert
A Gerrard ce biti rezervni golman? :)

kunalic
Kontakt:

Post Postao/la kunalic » 10 feb 2015, 14:46

ElTigre9 je napisao/la:
EdoMajka je napisao/la:Keno,ne moze Manqilo pokriti toliko prostora,previse je mlad i neiskusan.Igrati kao do sad sve dok ne dode Toure.Onda staviti njega,Skrtela i Sakha nazad, a Cana prebaciti u sredinu i Stu nek ude u prvih 11. Ja bi igrao ovako

A Gerrard ce biti rezervni golman? :)

Igra Gerrard umjesto sterlinga večeras :D
A moguće je i da će Marković na njegovu poziciju

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 10 feb 2015, 14:51

:lol: :lol: nisam znao ko nam je sad drugi golman dok nam je Jones povrijeden pa sam izostavio tog golmana .
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

kunalic
Kontakt:

Post Postao/la kunalic » 10 feb 2015, 15:11

http://www.footballuser.com/1200349/Liverpool

Obzirom da Sterling ne igra ovako izać večeras po meni :D

BigAndy
Kontakt:

Post Postao/la BigAndy » 10 feb 2015, 15:15

Da je veceras pobjedit pa kako god... Sterling ne igra a Kutinjo mi se ne cini spremnim da odigra ovaj mec na nivou kao do sada. Jedino ako bude odigrao jedno poluvrijeme kako zna i umije moze napraviti dar mar sa Staridzom jer se izgleda njih dvojica odlicno razumiju.
Kokoske su također u vrhunskoj formi a pokazali su to protiv Celzija i Arsenala. Duplo su bolji nego prošle sezone.

Dao bi Lovrenu sansu sa Skrtelom i Sakhom a Dzana bi stavio u sredinu sa Hendersonom. Kapitenu bi dao zadnjih pola sata da ustabili igru ako budemo u prednosti i ako bude guravo. Moreno i Markovic po bokovima a Ibea gurnuti opet u vatru sa Staridzom i Kutinjom.
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 10 feb 2015, 16:11

Znaci veceras nema Lukasa i Sterlinga, Coutinho, Daniel, Lallana i Markovic nisu 100 % spremni, igrati ce nas xavi :crazy: , a s druge strane dolazi ekipa koja trenutno igra odlicno, odavno nisu bili na ovom nivou, i sigurno se zele osvetiti za ono sve sto smo im uradili u zadnje tri utakmice, a i rijesiti se jednom rivala u borbi za LP...teska situacija, i ne vidim kako mozemo do pobjede veceras...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 10 feb 2015, 17:01

Iako igramo bez Sterlinga, mislim da veceras mozemo dobiti spurse. Dati zadnju sansu Lovrenu, Cana u vezni red, Sturidge od pocetka. Gerrarda od 70 minute, da razigrava aki budemo gubili, ili da smiri loptu ako budemo vodili...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 10 feb 2015, 20:01

Confirmed #LFC team v @SpursOfficial: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Moreno, Gerrard, Henderson, Markovic, Coutinho, Ibe, Sturridge

Confirmed #LFC subs v @SpursOfficial: Ward, Johnson, Lovren, Lambert, Lallana, Allen, Balotelli

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 10 feb 2015, 20:03

Ne igra Allen :tokralju: :tokralju: Ibe na Sterlingovom mjestu, k'o da je mene pitao, Markec i Moreno po stranama :clap: Hajmo Daniele siluj kokošiiiiiiiiiiiiiiiiii
At the end of the storm there's a golden sky..

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 10 feb 2015, 20:34

Sretno veceras ocerupajte te kokoske :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.