JavierBosnia je napisao/la:Nisam za te zastitne mreze jer znam kako je bilo kada sam bio gost na Grbavici, pa tamo u onom cosku ona zelena mreža, em sto slabije vidis, em sto za 20 minuta je ili proderu ili zapale ili skinu nekako...
Ali sta je tu je, kad glumimo huligane i dok god je tako ona je nazalost potrebna. Sad da li je zbog bakljade i ne znam bas, svakako ce biti 1 ili 2 prekida zbog toga kao i obicno, mada se ovo lagano i prebaci ako je do toga.
Suma sumarum, na grbavici treba lijepo i kulturno ograditi onaj dio za gostujuće navijače, bar na dijelu gdje se spaja sa istokom. Ima tu finih rjesenja, a ne postavljanje armatura kao na nekim staidonima gdje se ogradjuju gosti
Talijani to po meni najbolje urade. Postavi se neprobojno staklo. Na Grbavici ograditi gostujuci sektor u kojem bi bilo tih nekih 1.000 sjedecih mjesta tamo na zdenci. Moze se postaviti tampon zona od po 2m na svaku stranu i bilo bi dovoljno. Navijaci bi bili odvojeni s dva zida, a izmedju moze biti red specijalaca ako je to potrebno, a mislim da nikad ne bi bilo potrebno.

Crveno bi bio gostujuci sektor i po tim linijama bi bilo postavljeno zastitno staklo. Zuta linija bi takodjer bila zastitno staklo, ali bi odmah do nje bilo dozvoljeno sjediti domacim navijacima. Izmedju zute i crvene linije bi bila tampon zona od neka dva metra. Ovo zastitno staklo dignuti 3-3.5m u visinu i ako je potrebno onda gore povuci zastitnu mrezu do krova kako bi se onemogucilo ubacivanje tupih predmeta u teren.
Nije nuzno da sektor bude tako kako sam ja iscrtao, samo dajem primjer kako bi moglo. I tko god da ti gostuje dobije toliko i zdravo. Vidjao sam stadione koji imaju ovo, ali nemaju tampon zonu, ali i stadione s velikim tampon zonama tipa 5 metara, ali mislim da bi za nase prilike dva metra, maksimalno tri bilo sasvim dovoljno. I mislim da ce ovako nesto biti nuzno na Grbavici kad se stadion zavrsi. Lako je goste sutniti u cosak kad imas jednu, dvije tribine. Kad imas stadion s cetiri jednake i spojene tribine onda trebas dvije tampon zone, a tampon zona moze biti najuza ako se postavi ovo staklo. Najmanje smeta pri pogledu na teren i nemoguce ga je trgati kao mreze. I jos ti nece biti potrebno toliko policije kad je sektor dobro osiguran.