Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 09:43

Probaj uci u bios (prtisni f8 ili del+f8 ili f12) i pod advanced boot option trazi opciju last good cofigurations, enter pa save.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 10:42

dobro drug, cim dodjem kuci s posla :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 10 avg 2015, 12:48

Zna li neko da mi pomogne u vezi ovoga?.
Naime, skinuo sam sa neta (torneta) igricu za PS koja se sastoji iz 6 rar dijelova u kojima je po jedan iso fajl. E, zanima me kako sve to prebaciti u jedan fajl da mogu sprziti na dvd.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 10 avg 2015, 12:52

Adi_Zepce je napisao/la:Zna li neko da mi pomogne u vezi ovoga?.
Naime, skinuo sam sa neta (torneta) igricu za PS koja se sastoji iz 6 rar dijelova u kojima je po jedan iso fajl. E, zanima me kako sve to prebaciti u jedan fajl da mogu sprziti na dvd.
Oznaci svih šest dijelova, desni klik i "extract here". Onda ceš imati jedan fajl, tj. cijelu igricu u iso obliku. Onda taj iso fajl otvoriš preko Deamon toolsa.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 13:08

Ma ne mora nista oznacavati, nek samo otvori jedan od tih 6 dijelova, extract-uje i dobice taj file koji mu treba...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 16:00

Asteriks je napisao/la:Probaj uci u bios (prtisni f8 ili del+f8 ili f12) i pod advanced boot option trazi opciju last good cofigurations, enter pa save.
ne moze druze da udje u bios nikako :roll:

a to sto si rekao da potrazim u biosu, to "last good configurations", to mi se pojavi u ovom dijelu bez biosa, evo "last known good configuration:
slika
ali kad idem na to, isto je kao kad idem ovo "start windows normally", pojavi se logo i tako se vrti jedno vrijeme i samo se restartuje :roll:

edit: evo usao sam u bios, al nema toga sto ti spominjes

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 16:05

Udji u safe mode. Otvori run pa kucaj msconfig, zatim ok. Pod general, cekiraj diagnostic startup. Pod gore opcijom startup pogasi nepotrebno, znaci neke lijeve programe.

Zatim udji u event viewer, pod system, prvih pet errora (izbacit ce ih vise posto si u safe mode, pa se ne dizu svi servisi). Mene zanima samo prvih pet, znaci klik, zapisi pa postiraj ovdje.

A da se vratimo na ovo prvo, probaj da li moze nakon sto si pogasio te programei odradi ovo sa run.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 16:12

Asteriks je napisao/la:Udji u safe mode. Otvori run pa kucaj msconfig, zatim ok. Pod general, cekiraj diagnostic startup. Pod gore opcijom startup pogasi nepotrebno, znaci neke lijeve programe.

Zatim udji u event viewer, pod system, prvih pet errora (izbacit ce ih vise posto si u safe mode, pa se ne dizu svi servisi). Mene zanima samo prvih pet, znaci klik, zapisi pa postiraj ovdje.

A da se vratimo na ovo prvo, probaj da li moze nakon sto si pogasio te programei odradi ovo sa run.
odma fail na prvom koraku, ne mogu uci u safe mode :roll:

evo sta se pojavi kad idem na safe mode i stoji tako oko 40-ak sekundi i opet se samo restartuje:
slika

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 16:15

Izbrisana / zarazena ti neka datoteka registra. Tu samo pomaze reinstalacija sistema. ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 avg 2015, 16:20

E jbg, sve ce se obrisat sta ima na njemu :roll: yebaji ga kad nema druge..

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 10 avg 2015, 17:33

Isto ali bas sve isto se meni desilo u subotu popodne, odnia sam ga jutros covjeku koji popravlja ali mi nije jos nista javio. Iskreno se nadam da je problem u windowsima a ne u hardwareu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 avg 2015, 17:37

Windows 10 za sad radi savršeno.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 10 avg 2015, 17:42

Sad kad sam zatvorio laptop, nastavio je sa radom dok mi se baterija nije istrosila. I prije toga mi se par puta desilo da je zaklopljen laptop, i u pola frke cujes ga kako pocinje radit mozda 15-20 sekundi :D
Zna li neko sta je problem ?
ZZ

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 10 avg 2015, 17:58

Pozdrav. Problem s racunarom znaci nov ,sklopljen za gejming...8GB RAM , fx 6300 six-core na 3.5 , gtx 650 grafa...sve novo znaci i sve fino islo do skoro kad su se poceli desavat random bsod ,pretezno tokom gejminga (90 % ) ,do grafe nije definitivno jer sam stavljao drugu , testirao procesor na pregrijavanje i nije ni to...kontam jel to moze bit do rama ili napojne ? izbaci mi cesto "display driver stopped responding..." pa eto ako neko ima iskustva kakva ili da me savjetuje sta ucinit bio bih zahvalan :) nosio sam u genelec na popravku i naravno da nista nisu sredili majstori veliki
hit you with so many rights you gonna beg for a left

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 18:23

XConTroL7 je napisao/la:Pozdrav. Problem s racunarom znaci nov ,sklopljen za gejming...8GB RAM , fx 6300 six-core na 3.5 , gtx 650 grafa...sve novo znaci i sve fino islo do skoro kad su se poceli desavat random bsod ,pretezno tokom gejminga (90 % ) ,do grafe nije definitivno jer sam stavljao drugu , testirao procesor na pregrijavanje i nije ni to...kontam jel to moze bit do rama ili napojne ? izbaci mi cesto "display driver stopped responding..." pa eto ako neko ima iskustva kakva ili da me savjetuje sta ucinit bio bih zahvalan :) nosio sam u genelec na popravku i naravno da nista nisu sredili majstori veliki
Koliko sam informisan, problem je sto u registru moras dodati vr 8 u novu vrijednost TdrDelay u toj tvojoj grafi. Znaci do postavke grafe je na kompu, nema veze sto si mjenjao istu.

Ovako, ides start - run i tu kucas regedit. Trazi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers.

Kada si nasao taj graphics drivers, samo jedan klik na to, ne da otvoris neg da oznacis. Sada gore iznad na traci imas: File, pa Edit, View itd. Ti idi na edit i pod new trazi Dword 32 bit ak ti je 32 bitna verzija ili Qword 64 ak je ta verzija. Imenuj taj novi registar sa TdrDelay znaci ovako, sve skupa i klikni enter. Onda, dupli klik na to TdrDelay kao value data dodaj broj 8 i klik ok.

Restartuj pc.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 avg 2015, 18:27

Moze biti vise urzoka tog problema, dobro provjeri sve.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 10 avg 2015, 18:30

Nakon ciscenja pc nece da se upali tj. upali se on al' ne daje sliku na monitoru nikako. Za ciscenje samo sam usisao iznutra i ocistio hladnjak na procesoru, nista nisam dirao oko graficke i sl. Slomih se 2 sata pokusavajuci da upalim al' ne ide, isprobao na 2 monitora i nece. Jedino mi pada na pamet da je otisla graficka od statickog elektriciteta ili nesto slicno, al' nije mi jasno sto ne radi onaj izlaz od integrisane graficke :hmmmmm: :hmmmmm:
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 avg 2015, 18:30

Ovo sam naletio na jednom forumu, i mislim da je odlicno rijesen problem. Imam dosta posla sa ovim registrom i ne bih mu predlagao da nisam siguran u sta pisem.

Pomenutu akcija, u slucaju da ne pomogne je vrlo lako eliminisati, naci ovo sta je imenovao i brisi, znaci ovo Tdrdelay. Nista se nece poremetiti.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 10 avg 2015, 18:41

afa97 je napisao/la:Nakon ciscenja pc nece da se upali tj. upali se on al' ne daje sliku na monitoru nikako. Za ciscenje samo sam usisao iznutra i ocistio hladnjak na procesoru, nista nisam dirao oko graficke i sl. Slomih se 2 sata pokusavajuci da upalim al' ne ide, isprobao na 2 monitora i nece. Jedino mi pada na pamet da je otisla graficka od statickog elektriciteta ili nesto slicno, al' nije mi jasno sto ne radi onaj izlaz od integrisane graficke :hmmmmm: :hmmmmm:
Mislis pc se cuje kako radi ali se nista ne desava?Moguce je da si pomjerio nesto kad si cistio hladnjak ili ga nisi kako treba vratio nazad i zato nece da se upali,prevencija od pregrijavanja...Probaj ram memoriju da izvadis i da je vratis ponovo na mjesto....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 10 avg 2015, 18:50

Ponos Torina je napisao/la:
afa97 je napisao/la:Nakon ciscenja pc nece da se upali tj. upali se on al' ne daje sliku na monitoru nikako. Za ciscenje samo sam usisao iznutra i ocistio hladnjak na procesoru, nista nisam dirao oko graficke i sl. Slomih se 2 sata pokusavajuci da upalim al' ne ide, isprobao na 2 monitora i nece. Jedino mi pada na pamet da je otisla graficka od statickog elektriciteta ili nesto slicno, al' nije mi jasno sto ne radi onaj izlaz od integrisane graficke :hmmmmm: :hmmmmm:
Mislis pc se cuje kako radi ali se nista ne desava?Moguce je da si pomjerio nesto kad si cistio hladnjak ili ga nisi kako treba vratio nazad i zato nece da se upali,prevencija od pregrijavanja...Probaj ram memoriju da izvadis i da je vratis ponovo na mjesto....
ma otvoren je on i vidim vrte se ventilatori od procesora i napojne, graficka se ugrije malo, al jednostavno nema slike. Pokazuje isto kao da je ugasen pc
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.