Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Probaj uci u bios (prtisni f8 ili del+f8 ili f12) i pod advanced boot option trazi opciju last good cofigurations, enter pa save.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
dobro drug, cim dodjem kuci s posla 

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Zna li neko da mi pomogne u vezi ovoga?.
Naime, skinuo sam sa neta (torneta) igricu za PS koja se sastoji iz 6 rar dijelova u kojima je po jedan iso fajl. E, zanima me kako sve to prebaciti u jedan fajl da mogu sprziti na dvd.
Naime, skinuo sam sa neta (torneta) igricu za PS koja se sastoji iz 6 rar dijelova u kojima je po jedan iso fajl. E, zanima me kako sve to prebaciti u jedan fajl da mogu sprziti na dvd.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Oznaci svih šest dijelova, desni klik i "extract here". Onda ceš imati jedan fajl, tj. cijelu igricu u iso obliku. Onda taj iso fajl otvoriš preko Deamon toolsa.Adi_Zepce je napisao/la:Zna li neko da mi pomogne u vezi ovoga?.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ma ne mora nista oznacavati, nek samo otvori jedan od tih 6 dijelova, extract-uje i dobice taj file koji mu treba...
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ne moze druze da udje u bios nikakoAsteriks je napisao/la:Probaj uci u bios (prtisni f8 ili del+f8 ili f12) i pod advanced boot option trazi opciju last good cofigurations, enter pa save.

a to sto si rekao da potrazim u biosu, to "last good configurations", to mi se pojavi u ovom dijelu bez biosa, evo "last known good configuration:

edit: evo usao sam u bios, al nema toga sto ti spominjes
Udji u safe mode. Otvori run pa kucaj msconfig, zatim ok. Pod general, cekiraj diagnostic startup. Pod gore opcijom startup pogasi nepotrebno, znaci neke lijeve programe.
Zatim udji u event viewer, pod system, prvih pet errora (izbacit ce ih vise posto si u safe mode, pa se ne dizu svi servisi). Mene zanima samo prvih pet, znaci klik, zapisi pa postiraj ovdje.
A da se vratimo na ovo prvo, probaj da li moze nakon sto si pogasio te programei odradi ovo sa run.
Zatim udji u event viewer, pod system, prvih pet errora (izbacit ce ih vise posto si u safe mode, pa se ne dizu svi servisi). Mene zanima samo prvih pet, znaci klik, zapisi pa postiraj ovdje.
A da se vratimo na ovo prvo, probaj da li moze nakon sto si pogasio te programei odradi ovo sa run.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
odma fail na prvom koraku, ne mogu uci u safe modeAsteriks je napisao/la:Udji u safe mode. Otvori run pa kucaj msconfig, zatim ok. Pod general, cekiraj diagnostic startup. Pod gore opcijom startup pogasi nepotrebno, znaci neke lijeve programe.

evo sta se pojavi kad idem na safe mode i stoji tako oko 40-ak sekundi i opet se samo restartuje:
Izbrisana / zarazena ti neka datoteka registra. Tu samo pomaze reinstalacija sistema. 

- Papastathopoulos
- Kontakt:
E jbg, sve ce se obrisat sta ima na njemu
yebaji ga kad nema druge..

Isto ali bas sve isto se meni desilo u subotu popodne, odnia sam ga jutros covjeku koji popravlja ali mi nije jos nista javio. Iskreno se nadam da je problem u windowsima a ne u hardwareu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Windows 10 za sad radi savršeno.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Sad kad sam zatvorio laptop, nastavio je sa radom dok mi se baterija nije istrosila. I prije toga mi se par puta desilo da je zaklopljen laptop, i u pola frke cujes ga kako pocinje radit mozda 15-20 sekundi 
Zna li neko sta je problem ?

Zna li neko sta je problem ?
ZZ
Pozdrav. Problem s racunarom znaci nov ,sklopljen za gejming...8GB RAM , fx 6300 six-core na 3.5 , gtx 650 grafa...sve novo znaci i sve fino islo do skoro kad su se poceli desavat random bsod ,pretezno tokom gejminga (90 % ) ,do grafe nije definitivno jer sam stavljao drugu , testirao procesor na pregrijavanje i nije ni to...kontam jel to moze bit do rama ili napojne ? izbaci mi cesto "display driver stopped responding..." pa eto ako neko ima iskustva kakva ili da me savjetuje sta ucinit bio bih zahvalan
nosio sam u genelec na popravku i naravno da nista nisu sredili majstori veliki

hit you with so many rights you gonna beg for a left
Koliko sam informisan, problem je sto u registru moras dodati vr 8 u novu vrijednost TdrDelay u toj tvojoj grafi. Znaci do postavke grafe je na kompu, nema veze sto si mjenjao istu.XConTroL7 je napisao/la:Pozdrav. Problem s racunarom znaci nov ,sklopljen za gejming...8GB RAM , fx 6300 six-core na 3.5 , gtx 650 grafa...sve novo znaci i sve fino islo do skoro kad su se poceli desavat random bsod ,pretezno tokom gejminga (90 % ) ,do grafe nije definitivno jer sam stavljao drugu , testirao procesor na pregrijavanje i nije ni to...kontam jel to moze bit do rama ili napojne ? izbaci mi cesto "display driver stopped responding..." pa eto ako neko ima iskustva kakva ili da me savjetuje sta ucinit bio bih zahvalannosio sam u genelec na popravku i naravno da nista nisu sredili majstori veliki
Ovako, ides start - run i tu kucas regedit. Trazi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers.
Kada si nasao taj graphics drivers, samo jedan klik na to, ne da otvoris neg da oznacis. Sada gore iznad na traci imas: File, pa Edit, View itd. Ti idi na edit i pod new trazi Dword 32 bit ak ti je 32 bitna verzija ili Qword 64 ak je ta verzija. Imenuj taj novi registar sa TdrDelay znaci ovako, sve skupa i klikni enter. Onda, dupli klik na to TdrDelay kao value data dodaj broj 8 i klik ok.
Restartuj pc.
Moze biti vise urzoka tog problema, dobro provjeri sve.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nakon ciscenja pc nece da se upali tj. upali se on al' ne daje sliku na monitoru nikako. Za ciscenje samo sam usisao iznutra i ocistio hladnjak na procesoru, nista nisam dirao oko graficke i sl. Slomih se 2 sata pokusavajuci da upalim al' ne ide, isprobao na 2 monitora i nece. Jedino mi pada na pamet da je otisla graficka od statickog elektriciteta ili nesto slicno, al' nije mi jasno sto ne radi onaj izlaz od integrisane graficke

FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
Ovo sam naletio na jednom forumu, i mislim da je odlicno rijesen problem. Imam dosta posla sa ovim registrom i ne bih mu predlagao da nisam siguran u sta pisem.
Pomenutu akcija, u slucaju da ne pomogne je vrlo lako eliminisati, naci ovo sta je imenovao i brisi, znaci ovo Tdrdelay. Nista se nece poremetiti.
Pomenutu akcija, u slucaju da ne pomogne je vrlo lako eliminisati, naci ovo sta je imenovao i brisi, znaci ovo Tdrdelay. Nista se nece poremetiti.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Mislis pc se cuje kako radi ali se nista ne desava?Moguce je da si pomjerio nesto kad si cistio hladnjak ili ga nisi kako treba vratio nazad i zato nece da se upali,prevencija od pregrijavanja...Probaj ram memoriju da izvadis i da je vratis ponovo na mjesto....afa97 je napisao/la:Nakon ciscenja pc nece da se upali tj. upali se on al' ne daje sliku na monitoru nikako. Za ciscenje samo sam usisao iznutra i ocistio hladnjak na procesoru, nista nisam dirao oko graficke i sl. Slomih se 2 sata pokusavajuci da upalim al' ne ide, isprobao na 2 monitora i nece. Jedino mi pada na pamet da je otisla graficka od statickog elektriciteta ili nesto slicno, al' nije mi jasno sto ne radi onaj izlaz od integrisane graficke![]()
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
ma otvoren je on i vidim vrte se ventilatori od procesora i napojne, graficka se ugrije malo, al jednostavno nema slike. Pokazuje isto kao da je ugasen pcPonos Torina je napisao/la:Mislis pc se cuje kako radi ali se nista ne desava?Moguce je da si pomjerio nesto kad si cistio hladnjak ili ga nisi kako treba vratio nazad i zato nece da se upali,prevencija od pregrijavanja...Probaj ram memoriju da izvadis i da je vratis ponovo na mjesto....afa97 je napisao/la:Nakon ciscenja pc nece da se upali tj. upali se on al' ne daje sliku na monitoru nikako. Za ciscenje samo sam usisao iznutra i ocistio hladnjak na procesoru, nista nisam dirao oko graficke i sl. Slomih se 2 sata pokusavajuci da upalim al' ne ide, isprobao na 2 monitora i nece. Jedino mi pada na pamet da je otisla graficka od statickog elektriciteta ili nesto slicno, al' nije mi jasno sto ne radi onaj izlaz od integrisane graficke![]()
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.