FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tm84
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tm84 » 15 maj 2012, 18:00

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
BlueBoy1921 je napisao/la:
BlueBoy1921 je napisao/la:Samo je JEDAN Grijeha je VRIJEDAN
Žeeeeeeeljjjjjjjjjjooooooooooooo :lol:
Što se tiče TV prava Željo treba fino napraviti tender poslije žrijeba evropskih utakmica za prenose domaćih utakmica za prvenstvo, kup i evropu i ponuditi ih pa bujrum ko da najviše taj dobija.Naravno treba se staviti neki relan donji limit mislim da bi oko realno bi fer bilo oko 350.000 KM uz recimo neke dodatne uslove i bonuse ako bi prošli pretkola i imali protivnike iz liga petice.
Ili recimo nuditi pakete
LOT 1. Evropa, 200.000
Lot 2. Premijer liga SUPER, (Široki,Borac,Zrinjski) 75.000
Lot 3. PL EX YU Derbiji (Čelik, Sloboda, Velež,Leotar) 50.000
Lot 4. PL Derbi sa Njanjama,Olimpic 70.000
Lot 5. PL (Zvijezda i Slavija i ostala sitna stoka) 30.000

Pa bujrum

a dogovoriti reciprocitet pa ponuditi marketinski prostor i protivnicima a zauzvrat mi na njihovim TV-ima
Znači ti misliš da mi koji nismo iz Sarajeva ne trebamo gledat Želju uopšte. Hajd fino, kad skupimo pare otićemo na par utakmica, a ostalo uz tranzistor k'o prije 50 godina...
pa imas internet i stream gdje mozes gledati, bilo koja televizija da prenosi, ne vidim u cemu je problem...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 15 maj 2012, 18:02

tm84 je napisao/la: pa imas internet i stream gdje mozes gledati, bilo koja televizija da prenosi, ne vidim u cemu je problem...
Ne radi se o tome, gore već rekoh šta sam mislio. A kad već spominješ stream, nije bitno sad hoće li Meho Mehić iz Mehića moć gledat utakmice na streamingu, a Suljo Suljić iz Suljića neće jer nema internet. Bitno je da to sve bude dostupno širom države, govorim to u ime FK Željezničara kao interesanta da skupi što više fanova širom države, nebiitno je da li ću ja kao pojedinac gledati utakmicu na ovaj ili onaj način.

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 15 maj 2012, 18:05

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
BlueBoy1921 je napisao/la: Ne znam od kuda ti to, čuj ako BHT ili OBN ili RTRS ili FTV ili AL Jazzera ili Kunto Pantic ima pravo emitiranja na citavoj teritoriji BH ne vidim razlog da u čitavoj zemlji ne-gledamo Želju. Ili da više televizija otkupi prenose pa šta imao bi opet na čitavoj teritoriji Željine tekme
Odnosilo se na te tvoje cijene. Da ti kažem odma, tolike pare za TV prenos Želji ne bi platio ni Sky Sports, a kamo li neka domaća TV. Da se razumijemo, ja sam za opciju tender, a tek tad bi se vidjelo koliko su zapravo televizije spremne platiti za TV prenose, to vjeruj mi nije uopšte u rangu ovih cifara koje ti spominješ. Naravno da nemam nikakvih problema sa tim ko će prenositi utakmice.
Ja sam stavio fer cijene u odnosu na pretpostavljene cijene iz okruženja, iako ja neznam kako se te cijene formiraju to je u domenu nekih stručnijih ljudi, ali ipak smatram da nisu toliko nerealne iako su optimistične. Ali bar otprilike pretpostavljam da se uz neki tim liga petice može dobiti i više u kvalifikacijama za CHL ili UEFA League a za domaću ligu po meni su smiješne cijene od 1.000, 2.000, 5.000 pa čak i 10.000 KM. Jer televizije tu pripremaju i reklame i sponzore itd.
Ipak možda je to najbolje riješti sa udruženjem prvoligaša kada i ako se osnuje i ako se liga skrati

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 15 maj 2012, 18:13

nanek je napisao/la:slika
Prava slika, s obzirom da je i moja malekost uveličala ovu fotografiju.
ZA SVE TI HVALA AMARE.....
Jer si JEDAN JEDINI...........

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 15 maj 2012, 18:16

BlueBoy1921 je napisao/la:Ja sam stavio fer cijene u odnosu na pretpostavljene cijene iz okruženja, iako ja neznam kako se te cijene formiraju to je u domenu nekih stručnijih ljudi, ali ipak smatram da nisu toliko nerealne iako su optimistične. Ali bar otprilike pretpostavljam da se uz neki tim liga petice može dobiti i više u kvalifikacijama za CHL ili UEFA League a za domaću ligu po meni su smiješne cijene od 1.000, 2.000, 5.000 pa čak i 10.000 KM. Jer televizije tu pripremaju i reklame i sponzore itd.
Ipak možda je to najbolje riješti sa udruženjem prvoligaša kada i ako se osnuje i ako se liga skrati
Čuj, cijene diktira tržište i bez obzira koliko je meni prenos Željine utakmice vrijedan suhog zlata, ljudi koji će dati pare za prenos ne misle tako i to je jedino bitno. Ako se pri emitovanju serije "Larin izbor" ili neke truske serije pred televizorom okupi sto hiljada ljudi, a pri emitovanju Željine utakmice pet ili deset hiljada, onda je to poruka za oglašivače da svoju reklamu trebaju staviti prije ovih serija, a ne prije utakmice Želje. To je znak televizijama da ove serije trebaju platiti koliko god se traži jer će na njima zaraditi, a da utakmicu Želje ne trebaju platiti puno jer će inače biti u gubitku. Mi koji volimo želju moramo nažalost da prihvatimo da je Željo televizijama samo marketinški potez i da će ga platiti onoliko koliko mogu zaraditi na njemu. Stvari se mogu popraviti, ali dok se stvari ne poprave treba prihvatiti realnost i uzeti što se nudi, bolje išta nego ništa.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 maj 2012, 18:30

Ma kakav Brkovic.. to je nijazov mali, pokusao ga nijaz ugurati u prvi tim prije godinu-dvije, naravno Amar nije dao, jer svi znamo da nema toga kod Amara... vjerovatno i zbog toga nijaz se zavadaio s Amarom pa vise nema neku ulogu u klubu tacnije nije vise u klubu..., hele nejse brkovic nije neki igrac
i da se nadovozem za ovaj prenos ...pa ove cifre su astronomske za nase tv kuce... plafon je da ti neka kuca da 30000-50000 i to je to... i to se jedva izvuku

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 maj 2012, 18:36

Buu je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/

Šta je sa stranicom ? Nema najave za finale, pogresan termin za derbi stavili, od Goska ne pisu kako smo to od njih navikli.
Jos jednom da ponovimo gradivo: Nova stranica je u izradi sa domenom .ba, potpuno druga ekipa ce da vodi web s toga se stranica ne azurira bas redovno, ali ce uskoro da bude tip top

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 15 maj 2012, 19:59

nime_tm87 je napisao/la:Ma kakav Brkovic.. to je nijazov mali, pokusao ga nijaz ugurati u prvi tim prije godinu-dvije, naravno Amar nije dao, jer svi znamo da nema toga kod Amara... vjerovatno i zbog toga nijaz se zavadaio s Amarom pa vise nema neku ulogu u klubu tacnije nije vise u klubu..., hele nejse brkovic nije neki igrac
i da se nadovozem za ovaj prenos ...pa ove cifre su astronomske za nase tv kuce... plafon je da ti neka kuca da 30000-50000 i to je to... i to se jedva izvuku
Prica se o Brkovicu iz Veleza a ne Nijazovom sinu.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 15 maj 2012, 20:04

Jedina je istina da je struci interesantan onaj Antolović iz Borca ali će vrlo vrlo teško doći u Želju, ovo ostalo što se piše po ovom forumu, Džafići i Brkovići, oni za Želju ne mogu igrati ni na igricil. Budite normalni.

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 15 maj 2012, 20:06

partibrejker1921 je napisao/la:Jedina je istina da je struci interesantan onaj Antolović iz Borca ali će vrlo vrlo teško doći u Želju, ovo ostalo što se piše po ovom forumu, Džafići i Brkovići, oni za Želju ne mogu igrati ni na igricil. Budite normalni.
Ne bih se slozio s tobom za ovog iz veleza ;)
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 15 maj 2012, 20:10

admirone je napisao/la:
partibrejker1921 je napisao/la:Jedina je istina da je struci interesantan onaj Antolović iz Borca ali će vrlo vrlo teško doći u Želju, ovo ostalo što se piše po ovom forumu, Džafići i Brkovići, oni za Želju ne mogu igrati ni na igricil. Budite normalni.
Ne bih se slozio s tobom za ovog iz veleza ;)
Da se kladimo? : )

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 15 maj 2012, 20:14

Ma nema potrebe da se kladimo, samo iznosim svoje misljenje :D
Željezničar 1921

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 15 maj 2012, 20:20

admirone je napisao/la:Ma nema potrebe da se kladimo, samo iznosim svoje misljenje :D
Ne bih rekao da će šef mnogo mijenjati, izuzev Markovića, Perice i Guše koji sigurno neće igrati u Želji naredne godine, većini prvotimaca se nigdje ne ide. Dolasci će zavisiti od odlazaka. Jedino se za Patricka vjerovatno neće tražiti zamjena jer upada Zola, kao ni za Edija koga će vjerovatno mijenjati Ramić i Pehilj, naravno ako negdje ode. Svi ostali važniji igrači imaju ugovore.

Moguće je i da Vasilić ode negdje iako ima još godinu ugovora. U godinama je, vrijeme mu je da zaradi nešto konkretno a na klupi ima igrača koji ga mogu dobro zamijeniti...

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 15 maj 2012, 20:24

Odavno mi je zelja da stoperski dvojac cine Kerla i Bogi ali jasno mi je sto sef ovog prvog drzi na klupi :D
Željezničar 1921

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 15 maj 2012, 20:28

admirone je napisao/la:Odavno mi je zelja da stoperski dvojac cine Kerla i Bogi ali jasno mi je sto sef ovog prvog drzi na klupi :D
Tako će i biti jer je Kerla realno bolji igrač Vasilića, prema kojem, pak, Amar ima strašno poštovanje jer je izuzetno korektan momak.

Zaboravio sam reći da će Hajradinović i Hasanhodžić vjerovatno potpisati ugovore vrlo brzo, od Hajre se očekuje mnogo, samo da se malo uozbilji - dečko ima ljevicu aman zaman.

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 15 maj 2012, 20:32

Nista onda ako cemo prodavati Bogicevica trebamo onda naci sto prije nekog stopera ali s nadom da odbjegli sin nece uraditi ono sto je uradio :D
Željezničar 1921

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 15 maj 2012, 20:45

Ma ja bi i kvesu prodao,ali za milion modernih!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 15 maj 2012, 20:47

http://bhsupersport.com/index.php/sport ... lji-titulu" onclick="window.open(this.href);return false;

ako je istina, svaka čast!
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 maj 2012, 20:48

eto ti dokaz ;) datum, pečat, potpis.
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 15 maj 2012, 20:49

BlingBling je napisao/la:Ma ja bi i kvesu prodao,ali za milion modernih!
Nemoj mi dirati Kvesu!! :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.