rammstein je napisao/la:Atromitos je, po ovome sto vidim, odigrao tri utakmice u ovom mjesecu.
To su:
23.07.2014 CF Panathinaikos 2-1 Atromitos FC
19.07.2014 CF Atromitos FC 3-0 Kallithea FC
15.07.2014 CF Niki Volos 0-2 Atromitos FC
Sto se tice utakmice sa Panathenaikosom, tu su postigli prvi gol... centarsut sa desne strane i zbunjenost odbrae Panatenaikosa.
Imaju izgleda jako dobru lijevu stranu sto nama APSOLUTNO NE ODGOVARA. Defanzivno Puzigaća je kao drvo, a
u koliko ne pritisnes njihove bekove automatski krilni napadaci imaju puno vise prostora za kretanje sto nije dobro. A upravo to je nas problem. Ja bih stavio Protica jer je mnogo, MNOGO bolji defanzivno. Zbog iste stvari, stavio bih Barica prije kalasa na desni jer baric je odbrambeno jako dobar. Nama je jako bitno utakmicu zavrsiti sa čistom mrežom, a u napadu sta uradimo

a mislim da mozemo jako puno. Bez zalijetanja bez euforije. Lagano i sigurno.
Dva gola koja su im zabili igraci Panatenaikosa me jako raduju. Zasto?
Zato sto su oba gola pala na akcijama koje smo na Koševu protiv Norvezana odigrali 100 puta i nijesu prosle, protiv Grka ce sigurno dvije proci jer im odbrana JAKO SE LOŠE POSTAVLJA a sto je jos bolje,
BEKOVI su im slabija strana posebno desni!
Ipak ovo je bila pripremna tekma pa nisam siguran da je to 100% ono sto je zaista tako. Također velika predost nas je sto imamo vec dvije takmicarske utakmice za sebe i imamo zavrsene pripreme, dok su oni pripreme poceli prije 15.ak dana tako da mislim da jos nisu 100% u igri.
Sto se tice proslog prvenstva, očigledno je da
gube utakmice sa ekipama koje igraju čvrsto sa brzom tranzicijom, dok sa ekipama koje igraju "fajterski" fudbal imaju dosta uspjeha. S toga je ovo jedna vrlo bitna činjenica.
35% utakmica su dobili sa dva ili vise golova razlije, dok su, za Grčki fudbal čudno

, dobili samo 6 utakmica sa jednim golom razlike.
Postižu 1,5 golova po utakmici a primaju 0,85.
U 40% utakmica imaju Clean Sheet tako da mi MORAMO iskoristiti 90% šansi koje budemo imali.
U 90% utakmica kuci postižu gol ili vise dok u gostima taj postotak je duplo manji.
Igrači su im jako stari posebno prvih 11 , sto znaci da su sada jos godinu stariji.
Papadopulos, koliko vidim, nij evise u ekipi. Mislim da nece biti opasniji nego prosle sezone, igraci su izgubili ono za sto su se borili a to je LP, nisu uspjeli i mislim da ce MORATI krenuti u podmlađivanje ekipe. Ova ekipa ima pritisak godina sto znaci da
NAŠI IGRAČI MORAJU TRČATI MARATONSKU UTAKMICU SA ŠTO VIŠE SPRINTEVA, ŠTO VIŠE TRKE, PRESINGA I ČEKATI PRILIKU ZADNJIH POLA SATA.
Očigledno je da su domaćinska ekipa i mislim da je jasno da će na koševo doći d aodigraju jednu utakmicu da ne izgube.
To treba iskoristiti i postaviti se tako da ih uvučemo u što jači ritam sa puno trke, a onda iskoristiti makar jednu priliku. Obavezno staviti Okća i pokušati sa kojpm dugom loptom jer prema onome što sam vidio lijevi bek i lijevi stoper su im katastrofalno spori i loše se postavljaju jedan naspram drugog, sto BRZI Okić može iskoristiti.
Bilbiju u špicu ce 90% zaustaviti jer igraju onako kako njemu ne odgovara, blizu igraca.
Ali ce problem imati sa stojčevom jer su grci inače ppoznati kao igraci koji ne vole ganjati protivnika nego prave faul. To je za nas i dobro i loše. Dobro jer cemo prekidima praviti pritisak i moguce da jedna uleti, a lose jer ce nam sjeći igru.
Ipak, dobra stvar je i to sto imamo par igraca koji vole ici 1 na 1 i sto ce grci dosta kartona dobiti.
Moramo braniti bokove dosta bolje nego protiv norvezana jer ovi vole dosta igrati po lijevoj strani i centrirati u sredinu ili na drugu stranu.
Prije par dana sam mislio da nemamo velike šanse, oko 30%, međutim sada sam mnogo vise pozitivan.
Mi imamo mladu ekipu oni iskusnu.
Trener koji uspije nametnuti ritam utakmice u oba meča prolazi dalje. Ako ih uvučemo u trku i upisjemo presing praviti prolazimo, u koliko budemo igrali poziciono i čekamo šansu na svojoj polovini šanse drastično padaju. Na zalost dosta toga ce zavisiti od bekova, nadam se da ce Puzigaća i desni bek mnogo bolje!
NEMA PREDAJE, MOŽEMO!
AKO ISPADNEMO, BOŽE MOJ, GRČKA LIGA JE SVEMIR ZA NAŠU, AKO PROĐEMO TO JE PODVIG I MISLIM DA ĆE SE DOSTA TOGA ODLUČITI U OVOJ PRVOJ TEKMI. A ONDA UZ HZ, U GRČKU PO PROLAZ!!!