FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samosarajvo
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la samosarajvo » 04 avg 2014, 23:52

Pjesnik je napisao/la:
rammstein je napisao/la:
Pjesnik je napisao/la:Samo sa ovim igracima od 18, 19 godina mi mozemo profitirati od ovih preko 22 nema nikakve koristi generalno. Mogu otici u neku azerbejdzansku ili iransku logu i to im je vrh. Gurati Radovca i jos nekog iz juniora pod svaku cijenu.
mislis? :)
kopiraj negdje ovaj post pa se cujemo iduce ljeto : )
Ako mislis na ligu, ok. Vjerujem da cemo je uzeti. Ali po meni to nije neki iskorak. Malo treba da bi bio vladar ove lige, ali to po meni nije mjerilo uspjesnosti jer nam je liga da ne kazem sta. Ja ocekujem da uradimo nesto vise, da se bar malo priblizimo bar Rijeci, da postanemo ekipa koja ce proizvoditi respektabilne igrace koje ce prodavati bar upola cijene za moju igraci iz HNL odlaze u Evropu.
To nije do nas samo.Ima tu do rejtinga lige,repke i svega ostalog.Oni su uboli sa par vrhunskih igraca prodavsi ih za milione (modric isl) i sada to ide puno lakse.Davno su igrali prvu grupnu fazu nekog euro takmicenja.Generalno dosta bolje kotiraju od nas sto najvise utice na transfere.
Znas kolko je para dinamu trebalo za prvu grupnu fazu EL? I ne samo para, vec vremena ? Puno vise nego cime mi raspolazemo TRENUTNO....

Pjesnik
Kontakt:

Post Postao/la Pjesnik » 05 avg 2014, 00:02

samosarajvo je napisao/la:
Pjesnik je napisao/la:
rammstein je napisao/la: mislis? :)
kopiraj negdje ovaj post pa se cujemo iduce ljeto : )
Ako mislis na ligu, ok. Vjerujem da cemo je uzeti. Ali po meni to nije neki iskorak. Malo treba da bi bio vladar ove lige, ali to po meni nije mjerilo uspjesnosti jer nam je liga da ne kazem sta. Ja ocekujem da uradimo nesto vise, da se bar malo priblizimo bar Rijeci, da postanemo ekipa koja ce proizvoditi respektabilne igrace koje ce prodavati bar upola cijene za moju igraci iz HNL odlaze u Evropu.
To nije do nas samo.Ima tu do rejtinga lige,repke i svega ostalog.Oni su uboli sa par vrhunskih igraca prodavsi ih za milione (modric isl) i sada to ide puno lakse.Davno su igrali prvu grupnu fazu nekog euro takmicenja.Generalno dosta bolje kotiraju od nas sto najvise utice na transfere.
Znas kolko je para dinamu trebalo za prvu grupnu fazu EL? I ne samo para, vec vremena ? Puno vise nego cime mi raspolazemo TRENUTNO....
Zato i kazem momci od 18, 19 godina. Jedino sa takvim mozemo povecati ugled u tom menadzerskom svijetu, ali sam kvalitet je ipak najbitniji. Nije slucajno sto Brozovica traze iz Premier lige a sto nasi idu u Kazahstan. Niko nije corav. Samo kod nas je igras sa 23 godine mlad i perspektivan, a realnost je da su i Bilbija i Krste i Stojcev dobri samo za ove nase lige i da dalje od recimo Austrije nikad nece dogurati. Nama je potrebniji dobar trener u omladinakim selekcijama nego centarfor u prvoj ekipi, trenutno. Nadam se da razumijes sta zelim reci.

samosarajvo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samosarajvo » 05 avg 2014, 00:05

razumijem...
Niko nije ni rekao da su Stojcev,Krste i Bilbija puno bolji od nase lige? Za nasu ligu su tamam,odlicni zapravo stim sto bi mogli igrati i u za nijansu jacoj ligi.
S druge strane mi optimizam temeljimo na Cimirotu,Radovcu i donekle Dupovcu.TO je zasad, kasnje na red dolaze Mihojevic,Anđušić,Aganspahic,Rastoder ...

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 05 avg 2014, 00:13

ne znam koliko ste upoznati sa igrama Akademije u evropi... na osnovu tih igara stigle su ponude klubova koje su stvarno velike... npr Andjusic... Radovac...

Osim njih Dupovac je imao izdasnu ponudu, kao i Cimirot....
Velkovski i Stojčev također ... sve fine lige i dosta velike pare...

Mladde igrace ne mozes prodavati ako nemas DOBAR RAZVOJ
da bi imao dobar razvoj, SD tog kluba dodje i pregleda nacin treniranja, ishranu, spremu ... plus talenat i na kraju dobijes cijenu... ne moze igrac pred trening jesti u pekari i ocekujes da ga prodas za milion, NE IDE...
Isto tako, nama pare nisu potrebne jos neki period, 2-4 godine, tu ce se sve bazirati na to da se igracima poboljsaju ugovori, pobodljsaju uslovi...
Jedno je kad odes na turnir za igrace do 20. godina pa te nabusi bilo kakva ekipa, a drugo je kad odes pa Intera nadigras, pa Švabe nabijes 4-2 pa nakon treceg mjesta menadzeri kazu da ste bili DALEKO najbolja i najtalentovanija ekipa na turniru

sve to ima cijenu, ali Boga mi i veliko je to ulaganje

Pjesnik
Kontakt:

Post Postao/la Pjesnik » 05 avg 2014, 00:28

Ramo sve se slazem. Dodao bih jos samo jednu cinjenicu, da bi nekog prodao za milion, on mora imati platu godisnju bar 100 000. Ne mozes ocekivati da ces zaraditi pare na nekome ko ima platu 500 maraka. Naravno da ce taj mladi igrac otici bilo gdje ako mu neko ponudi iole normalne uslove. Mislim da je ova uprava svjesna toga i da je postavila takav cilj za naredni period. Sad titulom kupiti mir medju navijacima a onda se kvalitetnim radom i ulaganjima maksimalno posvetiti akademiji i promociji tih igraca. To je jedini ispravan put. Kao sto i ti rece, vjerujem nakom ovih uspjesnih turnira da ce akademci dobiti bolje ponude za transfer od ovih starijih prvotimaca. Jako bi me obradovalo da se dovede neki strani strucnjak za rad sa omladinskim pogonima, puno vise nego da dovedemo recimo Muslimovica ili nekog slicnog igraca u prvi tim.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 avg 2014, 00:30

miky_hz je napisao/la:Mi ovog Muharemovica u Visoko posudili a on opet dobio Jagodicev poziv.Bosna Visoko ima mladog reprezentativca :)

Pored njega za U-21 poziv dobio i Fare...Malkocevic za U-19 zvao Mihojevica,Radovca i Burovica
Sta je sa Andjusicem? Zasto on nije dobio poziv?
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 05 avg 2014, 00:35

Pjesnik je napisao/la:Ramo sve se slazem. Dodao bih jos samo jednu cinjenicu, da bi nekog prodao za milion, on mora imati platu godisnju bar 100 000. Ne mozes ocekivati da ces zaraditi pare na nekome ko ima platu 500 maraka. Naravno da ce taj mladi igrac otici bilo gdje ako mu neko ponudi iole normalne uslove. Mislim da je ova uprava svjesna toga i da je postavila takav cilj za naredni period. Sad titulom kupiti mir medju navijacima a onda se kvalitetnim radom i ulaganjima maksimalno posvetiti akademiji i promociji tih igraca. To je jedini ispravan put. Kao sto i ti rece, vjerujem nakom ovih uspjesnih turnira da ce akademci dobiti bolje ponude za transfer od ovih starijih prvotimaca. Jako bi me obradovalo da se dovede neki strani strucnjak za rad sa omladinskim pogonima, puno vise nego da dovedemo recimo Muslimovica ili nekog slicnog igraca u prvi tim.
pa radovac nema 100 000 :o

posto pratim akademce u zadnje vrijeme mogu ti reci da je rad u akademiji na vrhunskom nivou, od igre, ponasanja na terenu i van terena, najvise se ta promjena primjetila na radovcu, a evo sad i na cijeloj ekipi...
na svakom turniru koji smo igrali svi su govorili da igramo daleko najljepsi fudbal, cak i u italiji

Vidi, nemoguce je da svage godine izbacis 5 mladih igraca... ako izbacis 2 ili cak 3 to je VRHUNSKI!
Nema nista lose u tome da odes u "Leotar" pa dovedes cimirota... da odes u "travnik" pa dovedes kovacevica i sl.
ALI moras u ekipi u zadnjoj liniji imati "dzemu" u vezi "jajala" i u napadu "muslimovica" da bo donijeli rutinu koju mladi igraci tek trebaju steci

nuerta
Kontakt:

Post Postao/la nuerta » 05 avg 2014, 08:49

U kolko je sjednica komisije?

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 avg 2014, 11:39

rammstein je napisao/la:
Pjesnik je napisao/la:Ramo sve se slazem. Dodao bih jos samo jednu cinjenicu, da bi nekog prodao za milion, on mora imati platu godisnju bar 100 000. Ne mozes ocekivati da ces zaraditi pare na nekome ko ima platu 500 maraka. Naravno da ce taj mladi igrac otici bilo gdje ako mu neko ponudi iole normalne uslove. Mislim da je ova uprava svjesna toga i da je postavila takav cilj za naredni period. Sad titulom kupiti mir medju navijacima a onda se kvalitetnim radom i ulaganjima maksimalno posvetiti akademiji i promociji tih igraca. To je jedini ispravan put. Kao sto i ti rece, vjerujem nakom ovih uspjesnih turnira da ce akademci dobiti bolje ponude za transfer od ovih starijih prvotimaca. Jako bi me obradovalo da se dovede neki strani strucnjak za rad sa omladinskim pogonima, puno vise nego da dovedemo recimo Muslimovica ili nekog slicnog igraca u prvi tim.
pa radovac nema 100 000 :o

posto pratim akademce u zadnje vrijeme mogu ti reci da je rad u akademiji na vrhunskom nivou, od igre, ponasanja na terenu i van terena, najvise se ta promjena primjetila na radovcu, a evo sad i na cijeloj ekipi...
na svakom turniru koji smo igrali svi su govorili da igramo daleko najljepsi fudbal, cak i u italiji

Vidi, nemoguce je da svage godine izbacis 5 mladih igraca... ako izbacis 2 ili cak 3 to je VRHUNSKI!
Nema nista lose u tome da odes u "Leotar" pa dovedes cimirota... da odes u "travnik" pa dovedes kovacevica i sl.
ALI moras u ekipi u zadnjoj liniji imati "dzemu" u vezi "jajala" i u napadu "muslimovica" da bo donijeli rutinu koju mladi igraci tek trebaju steci
1 da izbaciš dobrog i da ga utopiš za dobre pare je više nego dobro, a i realno, jer sa Tanom više igrači nam neće odlaziti za ciglu...

:opaopa:

nuerta
Kontakt:

Post Postao/la nuerta » 05 avg 2014, 11:54

OFANZIVNA VARIJANTA ZA ATROMITOS:

----------------Velkoski-----------Bilbija------------------------
-----Duljevic-------------Stojcev---------------Okic-----------
---------------------------Cimirot--------------------------------
--Puzigaća----Dupovac----------Tatomirovic-----Baric------
---------------------------Bandovic------------------------------

DEFANZIVNA VARIJANTA ZA ATROMITOS:

---------------------------Bilbija---------------------------------
------Velkoski-----------Stojcev------------------Okic---------
----------------Radovac----------Cimirot-----------------------
--Puzigaća----Dupovac----------Tatomirovic-----Baric------
---------------------------Bandovic------------------------------

Ja sam za ofanzivnu pa nek ide sve u...

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 05 avg 2014, 12:30

1. Oba gola smo primili preko lijeve strane, tj kada su nas napali po lijevoj strani
2. Utakmicu smo izgubili jer su naši krilni napadaci bili u odbrani nevidljivi, tj nisu se vraćali (nastavak..)
3. Velkovski je po njihovoj desnoj strani sa puzigaćom radio šta je htio
4. Mi nismo doigrali čvrsto, osim prvih 45 min kada smo i bili bolji , kada smo upali u njihov sistem igre primili smo oba gola
5. Naši su uradili obrnuto, zadnjih pola sata nisu mogli nista, a oni su 60 minuta se branili ali bez veceg napora, napravili izmjene na vrijeme i dobili utakmicu
6.Svaki put kad smo nametnuli nas ritam, stvarali smo prilike, kada god su nas "umirili" primili smo gol
7.Opet, dva puta sam rekao da im je lijeva strana ona preko koje ide 80% napada
8.Grci su prvi gol dali nakon greske golmana (s lijeve strane) a drugi gol nakon sto su umrtvili igru.... oba po lijevoj strani....

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 avg 2014, 12:41

rammstein je napisao/la:1. Oba gola smo primili preko lijeve strane, tj kada su nas napali po lijevoj strani
2. Utakmicu smo izgubili jer su naši krilni napadaci bili u odbrani nevidljivi, tj nisu se vraćali (nastavak..)
4. Mi nismo doigrali čvrsto, osim prvih 45 min kada smo i bili bolji , kada smo upali u njihov sistem igre primili smo oba gola
5. Naši su uradili obrnuto, zadnjih pola sata nisu mogli nista, a oni su 60 minuta se branili ali bez veceg napora, napravili izmjene na vrijeme i dobili utakmicu
6.Svaki put kad smo nametnuli nas ritam, stvarali smo prilike, kada god su nas "umirili" primili smo gol
8.Grci su prvi gol dali nakon greske golmana (s lijeve strane) a drugi gol nakon sto su umrtvili igru.... oba po lijevoj strani....
@ramo nemaju golovi veze sa lijevom stranom. Da je na golu bio bilo ko osim Deje ne bi primili gol. Kod drugog gola je nas igrac oteo loptu i poigravao se u 16m pa je izgubio, dakle nigdje veze.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 05 avg 2014, 12:42

Oba njihova gola su plod nase greske, kao i vecina prilika sto su imali.
Prvi gol, ocigledno greska golmana i stopera...
Drugi gol Baric umjesto da izbije loptu iz 16 u onoj guzvi, on pokusava dad je iznese, tu mu neko izbija loptu koja ide na kontra stranu gdje covjek stoji sam...

Opet podcrtavam MORAMO vise sutati sa ivice 16... Ne mozes se usetati u gol, niti smo Barselona, niti Arsenal a Boga mi ni Bajern.
Pogledajte snimak prilika nashih tj poluprilika, Stojcev, Bilbija, Okic, nalaze sa dijagonalno od gola na rubu 16 i imaju otvoren put prema golu oni umjesto da sutaju, pokusavaju neke pasove na 11 metara i tu izgubimo loptu. Ne ide to s Grcima.
Daj ba kad si sam kad ti je otvorena situacija na 18, 20, 16, nebitno, opali je, pa od 20 suteva sa te distance siguran sam da ce uci 2...

Ali dzaba ja krecim kada njima to trener ne govori...

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 05 avg 2014, 12:50

nisam citirao svoj post pa ti je cudno izgledalo :D :thumbup: evo sada
svaki bold je jedan redni broj
rammstein je napisao/la:Atromitos je, po ovome sto vidim, odigrao tri utakmice u ovom mjesecu.
To su:

23.07.2014 CF Panathinaikos 2-1 Atromitos FC
19.07.2014 CF Atromitos FC 3-0 Kallithea FC
15.07.2014 CF Niki Volos 0-2 Atromitos FC

Sto se tice utakmice sa Panathenaikosom, tu su postigli prvi gol... centarsut sa desne strane i zbunjenost odbrae Panatenaikosa. Imaju izgleda jako dobru lijevu stranu sto nama APSOLUTNO NE ODGOVARA. Defanzivno Puzigaća je kao drvo, a u koliko ne pritisnes njihove bekove automatski krilni napadaci imaju puno vise prostora za kretanje sto nije dobro. A upravo to je nas problem. Ja bih stavio Protica jer je mnogo, MNOGO bolji defanzivno. Zbog iste stvari, stavio bih Barica prije kalasa na desni jer baric je odbrambeno jako dobar. Nama je jako bitno utakmicu zavrsiti sa čistom mrežom, a u napadu sta uradimo :) a mislim da mozemo jako puno. Bez zalijetanja bez euforije. Lagano i sigurno.
Dva gola koja su im zabili igraci Panatenaikosa me jako raduju. Zasto?
Zato sto su oba gola pala na akcijama koje smo na Koševu protiv Norvezana odigrali 100 puta i nijesu prosle, protiv Grka ce sigurno dvije proci jer im odbrana JAKO SE LOŠE POSTAVLJA a sto je jos bolje, BEKOVI su im slabija strana posebno desni!
Ipak ovo je bila pripremna tekma pa nisam siguran da je to 100% ono sto je zaista tako. Također velika predost nas je sto imamo vec dvije takmicarske utakmice za sebe i imamo zavrsene pripreme, dok su oni pripreme poceli prije 15.ak dana tako da mislim da jos nisu 100% u igri.

Sto se tice proslog prvenstva, očigledno je da gube utakmice sa ekipama koje igraju čvrsto sa brzom tranzicijom, dok sa ekipama koje igraju "fajterski" fudbal imaju dosta uspjeha. S toga je ovo jedna vrlo bitna činjenica.
35% utakmica su dobili sa dva ili vise golova razlije, dok su, za Grčki fudbal čudno :mrgreen: , dobili samo 6 utakmica sa jednim golom razlike.
Postižu 1,5 golova po utakmici a primaju 0,85.
U 40% utakmica imaju Clean Sheet tako da mi MORAMO iskoristiti 90% šansi koje budemo imali.
U 90% utakmica kuci postižu gol ili vise dok u gostima taj postotak je duplo manji.

Igrači su im jako stari posebno prvih 11 , sto znaci da su sada jos godinu stariji.
Papadopulos, koliko vidim, nij evise u ekipi. Mislim da nece biti opasniji nego prosle sezone, igraci su izgubili ono za sto su se borili a to je LP, nisu uspjeli i mislim da ce MORATI krenuti u podmlađivanje ekipe. Ova ekipa ima pritisak godina sto znaci da NAŠI IGRAČI MORAJU TRČATI MARATONSKU UTAKMICU SA ŠTO VIŠE SPRINTEVA, ŠTO VIŠE TRKE, PRESINGA I ČEKATI PRILIKU ZADNJIH POLA SATA.

Očigledno je da su domaćinska ekipa i mislim da je jasno da će na koševo doći d aodigraju jednu utakmicu da ne izgube. To treba iskoristiti i postaviti se tako da ih uvučemo u što jači ritam sa puno trke, a onda iskoristiti makar jednu priliku. Obavezno staviti Okća i pokušati sa kojpm dugom loptom jer prema onome što sam vidio lijevi bek i lijevi stoper su im katastrofalno spori i loše se postavljaju jedan naspram drugog, sto BRZI Okić može iskoristiti. Bilbiju u špicu ce 90% zaustaviti jer igraju onako kako njemu ne odgovara, blizu igraca.

Ali ce problem imati sa stojčevom jer su grci inače ppoznati kao igraci koji ne vole ganjati protivnika nego prave faul. To je za nas i dobro i loše. Dobro jer cemo prekidima praviti pritisak i moguce da jedna uleti, a lose jer ce nam sjeći igru.
Ipak, dobra stvar je i to sto imamo par igraca koji vole ici 1 na 1 i sto ce grci dosta kartona dobiti.
Moramo braniti bokove dosta bolje nego protiv norvezana jer ovi vole dosta igrati po lijevoj strani i centrirati u sredinu ili na drugu stranu.

Prije par dana sam mislio da nemamo velike šanse, oko 30%, međutim sada sam mnogo vise pozitivan.
Mi imamo mladu ekipu oni iskusnu. Trener koji uspije nametnuti ritam utakmice u oba meča prolazi dalje. Ako ih uvučemo u trku i upisjemo presing praviti prolazimo, u koliko budemo igrali poziciono i čekamo šansu na svojoj polovini šanse drastično padaju. Na zalost dosta toga ce zavisiti od bekova, nadam se da ce Puzigaća i desni bek mnogo bolje!

NEMA PREDAJE, MOŽEMO!
AKO ISPADNEMO, BOŽE MOJ, GRČKA LIGA JE SVEMIR ZA NAŠU, AKO PROĐEMO TO JE PODVIG I MISLIM DA ĆE SE DOSTA TOGA ODLUČITI U OVOJ PRVOJ TEKMI. A ONDA UZ HZ, U GRČKU PO PROLAZ!!!
1. Oba gola smo primili preko lijeve strane, tj kada su nas napali po lijevoj strani

PS!!!
OD GOLMANA IZGLEDA NEMA NIŠTA (sad ce neki slaviti :D )

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 05 avg 2014, 13:11

Ramo gdje je zapelo oko golmana?
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 05 avg 2014, 13:22

Fudbalski klub Sarajevo raskinuo je ugovor sa srbijanskim internacionalcem, Irfanom Vusljaninom.

Kako saznaje SportSport.ba Irfan Vusljanin je ugovor raskinuo zbog privatnih razloga, a još uvijek nije poznato gdje će ovaj veznjak nastaviti karijeru.
Ti si opet šampion !

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 05 avg 2014, 13:25

Burberry46 je napisao/la:Ramo gdje je zapelo oko golmana?
:D ne znam, al nije ni da je zapelo, mi smo sa njim samo pregovarali :) mozda i bude, al tesko... ima nekih 10% šanese

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 05 avg 2014, 13:29

simon je napisao/la:Fudbalski klub Sarajevo raskinuo je ugovor sa srbijanskim internacionalcem, Irfanom Vusljaninom.

Kako saznaje SportSport.ba Irfan Vusljanin je ugovor raskinuo zbog privatnih razloga, a još uvijek nije poznato gdje će ovaj veznjak nastaviti karijeru.
Sad mogu rahat u Grcku, hvala ti boze!!!!!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 05 avg 2014, 13:30

Idemo u Grcku sa supernapadackom igrom i primamo tricu. Nedo Bog odigrati pametno.
Za njim Puric i jos 5-6 likova, a moze i Ibrakovic. Niko se ne bi ljutio da on ode.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 05 avg 2014, 13:33

Sarajlijc@ je napisao/la:
simon je napisao/la:Fudbalski klub Sarajevo raskinuo je ugovor sa srbijanskim internacionalcem, Irfanom Vusljaninom.

Sad mogu rahat u Grcku, hvala ti boze!!!!!
Jel to ides i ti tebra? :opaopa:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hamagara, Proximic, VolimoSarajevo i 35 gostiju.