FK Radnički Lukavac

sodaacm
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la sodaacm » 23 dec 2016, 17:27

Cestitke na novoizabranim clanovima skupstine FK Radnickog. Koliko ce to donijeti samom klubu, vidjet cemo i vrijeme ce pokazati. Nek' nam je svima sa srecom.
Po meni idealni scenarij za nas Radnicki bi bio da ispadnemo iz ove preskupe lige i da na ne ulazimo u istu sve dok ne napravimo uslove priblizno onima kojima bi uz dodatna , sitna , ulaganja mogli igrati u PL. A plastikari sto ovde pojedinci navode je tema koja je vise puta pomenuta i ta cifra od 200K nije realna, mislim da je mnogo vise od toga jer sama plastika kosta taj iznos(za trenutne dimenzije naseg pomocnog) a gdje je postavljanje itd. Doduse postoji mogucnost povlacenja novca iz UEFA fondova sa dobro uradjenim projektima i stalnim apliciranje kod UEFA-e .Bilo bi dobro naci nekog ko ima iskustva i ko se konta u te stvari. Sve ovo opet ovisi o mnogo faktora , srece i znanja. Po meni bilo bi super da se "pobratimo" sa kojim Njemackim ili bilo kojim drugim dobrostojecim klubom i uspostaviti saradnju na neki nacin. Uglavnom , ja bih sada potpisao 5 godina igranja u saban ligi level 9 samo da konacno napravimo infrastrukturu na i oko stadiona.Koliko je to sve realno , pa i nije bas, nazalost, ali ne treba gubiti nadu.
Opet kazem, sretno nam. :bih:

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 23 dec 2016, 20:29

Ma kakvo ispadanje???Dva boda do opstanka????J..es idealan stadion ako poljice i prokosovici igraju na njemu.Brigada jarane omladinski pogon je u banani.Nema trenera a ni igraca.
Samo Sioux 1989

Brigada89
Kontakt:

Post Postao/la Brigada89 » 23 dec 2016, 22:29

Anamneko je napisao/la:Ma kakvo ispadanje???Dva boda do opstanka????J..es idealan stadion ako poljice i prokosovici igraju na njemu.Brigada jarane omladinski pogon je u banani.Nema trenera a ni igraca.
Znam,zato sam i napisao da je prvo omladinski pogon u prvom planu,poslat će se ponude par kvalitetnih trenera za omladinske selekcije,sredit će se neke stvari da se privuku djeca,naravno i onaj dio što je problem za omladinski pogon,znamo svi šta je ..a poslije toga ide infrastruktura,to su planovi,a vjerujem da će se realizovati

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 23 dec 2016, 22:34

Ovako stvari stoje

1.Kadeta i pionira što je valjalo otislo je u slobodu.
2.Beta je tanka kao sto je i radnicki bio jer vecinom su tu dosla djeca koja nisu mogla igrati u Radnickom.
3.Planira se neka plastika i nešto što u ovom trenutnku nema veze s vezom,ne poričem da je teren na nezavidnom nivou.
4.Umjesto ovog pod 3,bolje bi bilo da se neko aktivira i raspita o igračima.Trenutno se igra zimska liga u gradu i stvarno je grad pun iskusnih ali i mladih talentovanih igrača.
5.Bez podrske barem 3 privredna giganta ukljucujuci i opstinu nema nam spasa.
6.Treba krenuti po ovim seoskim klubovima i uspjeti se dogovoriti za jednog najboljeg igraca iz svakog od njih.
7.Uvijek se treba imati opciju ŠTA AKO i tu treba postenih ali ljudi sa iskustvom u ovom.
8.Unaprijed iskalkulisati sve utakmice do kraja ali kako i naše tako trenutnih "konkurenata" za opstanak.
9.Da svako iz clanova "skustine" ima svoj zadatak.

OmarGabriel
Kontakt:

Post Postao/la OmarGabriel » 24 dec 2016, 00:01

Na skupstini sam pricao sa jednim od trenera u OP i momak kaze da juniori polu sezonu nikako nisu imali trenera isto tako pioniri mladji.Kaze da su on i jos jedan trener molili LEGENDE KLUBA da dodju da se ufate rada u omladinskom pogonu niko nije htjeo.kad sa u se nekima clanovima uprave obratili da probaju zaposliti jos potrebni trenera odgovor je bio moze ako ce te ih vi placatia ni oni sami nisu dobili marke 5 mjeseci...

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 24 dec 2016, 14:30

Za svaku upravu omladinski pogon je nesto sto se mora imati a naj radije bi svu djecu rastjerali.Nisu im nikada ni carapa kupili a kamoli opremu ili nedaj boze kopacke.Dobri su samo kada plate clanarinu i cim pare dodju do sekretara nestanu a nista se ne vraca u omladinski pogon,o pomocnom igralistu gdje treniraju ne treba ni govoriti.Jos su i treneri posebna prica ali necu to spominjati zato sto vise nisu tu.Uglavnom koji god je pokusao da radi nezavisno izdrzao je mjesec dva i napustio zbog pritisaka roditelja i uprave da neka povlastena djeca moraju igrati a zbog istoga dosta djece je otislo ili jednostavno prestalo trenirati.
Samo Sioux 1989

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 24 dec 2016, 14:47

Kakva korist od omladinskog pogona? Klubovima poput Radničkog nikakva. Čim nauči dupli pas napravit il preć jednog igrača roditelji ih pokupe i pravac Sloboda. A ima i opcija druge lige poljske, češke i sl. Jbg tako je kako je. Para se nema da se tu djecu veže za Radnički.

solvay
Kontakt:

Post Postao/la solvay » 24 dec 2016, 14:51

Jedna od stvari za koju ce se nova skupstina zalagati uz nadamo se podrsku i razumijevanje uprave je rekonstrukcija omladinskog pogona. Plan je da treneri budu nasi momci koji daju srce i dusu za tu djecu a da se rijesimo trenera koji su dosli politickom linijom. Uz napor da im se pokusaju obezbijediti bolji uslovi koji su realno sada katastrofalni za cilj je postavljeno i slijedece. Cim se stvore uslovi ( da Radnicki krene nekom uzlaznom putanjom) plan je da se clanarina smanji na neki minimum da bi se privuklo sto vise djece a da se oml. pogon direktno finansira iz sredstava koja su obezbjedjena iz budzeta i na taj nacin da se gradjanima na neki nacin vrate sredstva od "drzave".

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 25 dec 2016, 17:59

Anamneko je napisao/la:Ma kakvo ispadanje???Dva boda do opstanka????J..es idealan stadion ako poljice i prokosovici igraju na njemu.Brigada jarane omladinski pogon je u banani.Nema trenera a ni igraca.
Poenta je ta sto ti treba 250K + na godisnjem nivou da taboris u ovoj ligi sto odmah ne ostavlja prostora za infrastrukturno ulaganje. Pametnom dosta.Primjer toga je Bosna V ljudi ispali par sezona ulozili koliko toliko u infrastrukturu i vrate se i sa djecom igraju vise nego dobro. To sto ti predlazes samo ce nastaviti agoniju kluba. A o tvom problemu prema Prokosovicima ili Poljicu tj.kako sam zakljucioza tebe ispod casti da igramo sa njima , onda zasto se pitamo sto nas okolne mjesne zajednice mrze? Nama je jedina sansa kao klubu da CIJELA opstina stoji iza Radnickog.

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 25 dec 2016, 18:46

Ta sela okolo nisu nikada ni voljela Radnicki a ne vole ga ni sada.Seljak moze otici iz sela ali selo iz njega nikada.Posto je sad 80% novopecenih gradjana u gradu to znaci da 20% lukavcana voli i podrzava Radnicki.Cak i priateljske utakmice u poljicu,prokosovicima i puracicu su na noz i naravno da mi je ponizenje igrati ligu sa njima.
Samo Sioux 1989

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 25 dec 2016, 19:21

Anamneko je napisao/la:Ta sela okolo nisu nikada ni voljela Radnicki a ne vole ga ni sada.Seljak moze otici iz sela ali selo iz njega nikada.Posto je sad 80% novopecenih gradjana u gradu to znaci da 20% lukavcana voli i podrzava Radnicki.Cak i priateljske utakmice u poljicu,prokosovicima i puracicu su na noz i naravno da mi je ponizenje igrati ligu sa njima.
Eto neka ostanemo ,ove ispat cemo sledece sezone, Budzet od opstine za Radnicki 194 K sledece godine (kalendarske) a tebi za jednu sezonu treba kao sto sam naveo 250 K + da samo taboris u ovoj ligi. Pricac o omladinskom pogonu a djeca ti imaju iste uslove , zapravo i gore , nego 1997, 98 itd... Bazirati se na nasu djecu a ne pruziti im uslove tj infrastrukturu mislim da to nije moguce. Jedino ako se nadje pored budzetskih para jos par 100K sa sastrane pa da budemo u mogucnosti to sve uciniti. Mene licno nije sramota da budemo u ligi sa Bistarcem ( bez uvrede ) samo ako ce konacno nesto biti uradjeno na infrastrukturi , kako bi sutra djeca imala solidne uslove za napredak. A uvjerena sam da djeca sa nase opstine sa pravim uslovima i pravilnim treniranjem mogu zadovoljiti potrebe kluba za ove lige.Ovako kako ti kazes nista se nece promijeniti definitivno.

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 25 dec 2016, 19:29

Ajd dobro ne bih pocinjao raspravu.Sve je uradjeno kako treba za upravu a sad se cekaju ljudi koji mogu pomoci ako opet svi ne kazu :guz:
Samo Sioux 1989

hrubesch
Kontakt:

Post Postao/la hrubesch » 26 dec 2016, 11:31

Sve je to lijepo zamišljeno sto se tice omladinskog pogona, infrastrukture itd.Ali je i činjenica da nedostaju sredstva.Drugo, koliko je djece spremno cekati uslove, ulazak ponovo u l ligu fbih.Licno znam koliko košta ulazak.Sadasnji budzet je puko prezivljavanje.Pa, sama kotizacija je 10500km, pa plate, pa troskovi utakmica (sluzbena lica, snimanje, razglas, redari, obezbjedjenje itd), pa gostovanja (prevoz, rucak, eventualno nocenje).Ova sredstva nisu dovoljna ni za to, a kamoli za kapitalne projekte, kao što je plastični teren itd.

OmarGabriel
Kontakt:

Post Postao/la OmarGabriel » 26 dec 2016, 12:15

Prevoz je drug unazad par godina placala fabrika sode a ti sto nezele i nemogu cekati bolje dane slobodno neka idu gdje ce im biti bolje

hrubesch
Kontakt:

Post Postao/la hrubesch » 26 dec 2016, 13:17

Znam ja drug da je soda plaćala prevoz. Samo sam pokusao nabrojati sve rashode. Zaboravio sam tu jos kazne za zute i crvene kartone, sto je isto velika stavka.Tako savez puni budzet.Prestavnici klubova kad se jače nakaslju prema sudiji 300km kazne, drugi put vec 500km, itd.Poenta je bila da su ova sredstva minimalna, odnosno bukvalno za prezivljavanje.

Brigada89
Kontakt:

Post Postao/la Brigada89 » 26 dec 2016, 14:39

Da malo objasnim ali ukratko za ovo "ulaganje" za plastiku i balon...ljudi moji neće Radnički iz opštinskog budžeta pokušavat šta napraviti,te pare su nam potrebne da samo dišemo u ovoj ligi (nekako) ... samo ću vam reći da imamo već ponudu da se uradi plastika i balon od jedne firme..

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 26 dec 2016, 14:44

:thumbup: Koliko bude para toliko ce da bude i muzike.Citam da velez dobija pomoc iz citavog svijeta a Radnicki niko ne sljivi.To samo potvrdjuje ono sto sam rekao da samo 20% pravih orginalnih lukavcana podrzava i voli Radnicki.
Samo Sioux 1989

Brigada89
Kontakt:

Post Postao/la Brigada89 » 26 dec 2016, 16:06

Anamneko je napisao/la::thumbup: Koliko bude para toliko ce da bude i muzike.Citam da velez dobija pomoc iz citavog svijeta a Radnicki niko ne sljivi.To samo potvrdjuje ono sto sam rekao da samo 20% pravih orginalnih lukavcana podrzava i voli Radnicki.
Kao što je jedan gore već napisao,jeste 20% je samo pravih lukavčana i boraca za Radnički.. ono ostalo je ionako seljadija koja se sjatila u grad i zauzela pozicije na razlicitim mjestima...tuga

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 26 dec 2016, 17:01

O tome ti ja pricam.
Samo Sioux 1989

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 26 dec 2016, 17:48

Nesto kontam ako turcin placa prevoz onda treba indijca zajahati za sluzbena lica makar.Ionako nas potrova nizasto.
Samo Sioux 1989

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.