VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Damir_BvB
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Damir_BvB » 31 jan 2011, 13:30

Da da upravo taj, po meni je to super igrac samo mu treba dat pravu priliku odlican transfer i nije puno skup nekih 8 miliona
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jan 2011, 16:12

Uh, pravi bum u Vukojebini. :D
Iznenadili su me sa ovim transferima, jer iskren da budem nisam ocekivao bas ovoliko igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jan 2011, 17:21

Jan Polak je peto danasnje pojacanje Wolfsburga. :roll:
Potpisao je ugovor do ljeta 2013.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 31 jan 2011, 17:59

helmes je odlicno pojacanje, ali diter mora dovesti i dva krilna napadaca ako misli napraviti nesto.
imaju odlicnu odbranu, solidnu sredinu i los napad. istina, farfan bi im leg´o ko budali samar, al´ ne dade se... :lol:
------helmes-------
?------diego-------?
---josue---rieth.---
sch.--kj.--fri.--pek
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 jan 2011, 19:18

torrenteS je napisao/la:helmes je odlicno pojacanje, ali diter mora dovesti i dva krilna napadaca ako misli napraviti nesto.
imaju odlicnu odbranu, solidnu sredinu i los napad. istina, farfan bi im leg´o ko budali samar, al´ ne dade se... :lol:
------helmes-------
?------diego-------?
---josue---rieth.---
sch.--kj.--fri.--pek
Rither će na beka, a njegovo mjesto zauzeće Polak ili ovaj mali Koreanac kojije impresionirao na AFC-u.Lijevo krilo bi trebao biti Orozco osim ako bude igrao sa 3 napadača pa bi to trebali biti:
------------Grafite-------------
Helmes---------------Tuncay

Ono što bih ja volio:

---------------Helmes-----------

Orozco--------Diego-------Tuncay

-------Josue---------Koo Cheol--------

Shafer----Kjaer---Friedrich--Rither

---------------Benaglio------------

NA papiru vrlo snažan tim koji bi morao izaći iz krize u kojoj se nalaze.

Omerbavarac je napisao/la:Jan Polak je peto danasnje pojacanje Wolfsburga. :roll:
Potpisao je ugovor do ljeta 2013.

On ih je koštao 3 mil eura.Na kraju sve to iznosi blizu 60 mil eura.Puno je to novca da bi se na kraju klub borio za opstanak.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 31 jan 2011, 19:39

volfsburgovac, nismo te prepoznali :lol:
nego, koji ce im moj taj tundzaj :? gledao sam ga par puta i nije me impresionirao, pogotovo ne na krilu.
tog kosookog kooa ne poznajem, ali vrlo dobro znam ritu koji bi, po meni, bio odlican zadnji vezni. svakako imaju igraca(peka) za poziciju desnog beka.
uboli su dovodjenjem helmesa, sto jes-jes, i vjerujem da ce unijeti zivost u polumrtvi volfsov napad jer grafo je svakako ispuh´o k´o dusica :) mandzukic i grafo :roll: helmes 8-)
samo da im se ne obije o glavu to tumbanje i dovodjenje izmedju 5 i 15 :o :lol: igraca svake godine :roll:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 31 jan 2011, 20:10

U INTERVJUU za njemački sportski magazin Kicker Edin Džeko oprao je vodeće ljude Wolfsburga, jer su nedopustivo pogriješili kada su Zvjezdana Misimovića pustili u Galatasaray.

"Bila je to pogreška, nema dvojbe. Zvjezdan nije smio otići. Moje je mišljenje da ga je trebalo pod svaku cijenu zadržati", rekao je 24-godišnji napadač Manchester Cityja o svom bivšem suigraču, s kojim je Wolfsburgu donio jedini nacionalni naslov u klupskoj povijesti, iz 2009. godine.

Bosanski centarfor, koji je ovog mjeseca preselio u Manchester City uz odštetu od 35 milijuna eura, istaknuo je da njegov stav o Misimoviću nema nikakva doticaja s Brazilcem Diegom, koji je došao kao zamjena za bosanskog playmakera.

"Nemam ništa protiv Diega, niti sam s njim imao ikakvih problema. Nismo se pronašli na terenu, no vjerojatno nam je za to trebalo samo malo više vremena", zaključio je Džeko.

Najjače pojačanje u finišu prijelaznog roka - Patrick Helmes

A posljednjeg dana prijelaznog roka Wolfsburg se pojačao čak petoricom nogometaša. Svi su oni A-reprezentativci svojih država.

Redom je riječ o Nijemcu Patricku Helmesu (26 godina, došao iz Bayera iz Leverkusena), Turčinu Tuncayu Şanliju (29, Stoke City), Čehu Janu Polaku (29, Anderlecht), Južnokorejcu Ja-Cheul Koou (21, Jeju United) i Venezuelcu Yohandryju Orozcu (19, Zulia Futbol Club).

Najjače bi pojačanje trebao biti njemački reprezentativac, napadač Patrick Helmes (26), koji u Leverkusenu nije mogao u prvi plan. Potpisao je ugovor do srpnja 2014. godine. Za reprezentaciju je u 13 nastupa zabio dva gola, dok je u 70 bundesligaških nastupa za Bayer skupio 32 gola.

Do srpnja 2014. potpisao je i ofenzivni veznjak Tuncay, kapetan turske nogometne reprezentacije (86 nastupa, 22 gola), koji je pristigao iz Stoke Cityja, s tim da je s trenerom Steveom McClarenom ranije surađivao i u Middlesbroughu.

Defenzivni veznjak Polak (55 nastupa za reprezentaciju Češke, 7 golova) potpisao je do srpnja 2013. godine.

Kao perspektiva su pak dovedeni južnokorejski veznjak Ja-Cheul Koo, inače najbolji strijelac nedavno završenoga Azijskog kupa (5 golova), koji je potpisao do srpnja 2014. godine, te Venezuelac Yohandry Orozco, također veznjak, koji je potpisao godinu dana dulji ugovor, do srpnja 2015.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 feb 2011, 00:08

kad se samo sjetim kako su se pojedini juventini sprdali na racun molinara, kao kloc zesci pojacava stuttgart i jedan je od najboljih igraca u tom timu.
sada njihove redove "pojacava" jos zesci kloc barzaghli, koji ce uci u anale kao jedan od najvecih promasaja bundeslige.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 feb 2011, 00:14

@ geronimo

Barzagli je dio igrackog ruleta kojeg se igra Felix Magath. Po nasu srecu uspio je ubosti s Dzekom i Misimovicem, a ovo ostalo sve propast.

Sto se tice Wolfsburga doveli su dobra pojacanja ali je pitanje hoce li se u ovoj sezoni moci uklopiti ili ce ovu sezonu "halaliti" i graditi ekipu za narednu godinu. Samo jedno znam da ce sljedeca sezona za Vukojebinu biti sezona odluke. Jer ukoliko se opet ne pokaze uspjeh, mislim da ce VW konacno zavrnuti ventil i onda nastaju jos veci problemi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 07 feb 2011, 17:08

Diego kažnjen sa 100.000 eura

Prema pisanju njemačkog dnevnika Bilda brazilski fudbaler Wolfsburga Diego kažnjen je od strane kluba sa 100.000 eura zbog nepoštivanja trenerovih odluka.

Naime, Wolfsburg je u subotu poražen na gostovanju kod Hannovera u sklopu 21. bundesligaškog kola, a Diego je u 80. minuti susreta propustio realizirati jedanaesterac, tačnije njegov udarac zaustavila je prečka. U klubu nisu tragično shvatili samu činjenicu da je Diego propustio realizirati najstrožiju kaznu, već činjenicu da nije ispoštovao odluku trenera Stevea McClarena koji je odredio Patricka Helmesa kao izvođača penala.

„Izluđuje me kada igrači ne slušaju naredbe i kada odluče prekršiti moje odluke“, prokomentarisao je McClaren nakon susreta.

Bild navodi da Diego neće biti samo novčano kažnjen, već i da će ga trener izostaviti iz udarne postave sljedećeg vikenda kada Wolfsburg dočekuje Hamburg u 22. ligaškom kolu.

:lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 feb 2011, 17:47

slika

Kaj je moguće da je njima došlo iz guzice u glavu? mcLaren dobio otkaz. Ova katastrofa od kluba počinje biti sve gora i gora...naravno otkaz su mu dali prekasno i sad me baš zanima ko će preuzeti ovaj vruči krumpir...ragnick?!???
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 feb 2011, 18:43

anton 1983 je napisao/la:slika

Kaj je moguće da je njima došlo iz guzice u glavu? mcLaren dobio otkaz. Ova katastrofa od kluba počinje biti sve gora i gora...naravno otkaz su mu dali prekasno i sad me baš zanima ko će preuzeti ovaj vruči krumpir...ragnick?!???
Problemi se ne rjesavaju povrsinski vec u korijenu, a taj korijen kod Vukojebine se zove Dieter Hoennes. Covjek je jucer u emisiji na NDR koja se zove Sportclub sam priznao da ove igrace koje je doveo neodgovaraju taktici koji preferira McLaren i da bi s ovim igracima koje je on doveo trebao igrati neki drugi sistem. Dakle Hoennes dovodi sta njemu odgovara, a ne igrace koje su potrebni. Hoennes je duznost kao Sportski direktor ili Vam ga Manager VfL Wolfsburga preuzeo 15.01.2010. godine i u tom vremenu potrosio 90 miliona eura, a podsjecanja radi za te novce Alemannia Aachen i FC Augsburg su izgradili dva nova stadiona. Pametnom dosta. McLaren je na ljeto trazio Eliu umjesto Diega jer je imao takvog igraca u Misimovicu, ali ovaj je Hoennes insistirao na dovodjenju Diega i tako Misimovica otjerao iz kluba. Ukoliko mu VW dopusti da radi sta zeli bojim se da ce se desiti Hertha 2.0.
Za kraj jedna pametna Udo Latteka koji kaze da VfL Wolfsburg nema taj kvalitet kao sto neki misle i da su isti s Magathom do zadnjih kola vodili bitku za Evropu, a onu titulu bi trebali da zahvale povredi Ibisevica i eksperimentu zvani Juergen Klinsmann u Bayernu.

Sto se tice nasljednika tesko je i sta prognozirati, trenutno je ukazano povjerenje Littbarskiju (sto je za mene jos veca glupost), ima tu dosta imena koja se spominju kao Ragnick koji mislim nece preuzeti tu funkciji, jer je on tip trenera koji ne voli da mu neko drugi naredjuje, zatim je sam izjavio da se do ljeta zeli odmoriti, tu je dalje Martin Jol koji je rekao da zeli sistem Magath kada bi preuzeo ponovo neki klub, a Hoennes sigurno mu nece dati toliko ovlastenja i nece se samovoljno povuci. Ja licno mislim da ce ili Stevens od naredne sezone preuzeti ekipu jer je poznato da je u dobrim odnosima s Hoennesom i ako ga je posljednje vrijeme kritikovao radi politike dovodjenja igraca, ili njegov "pajdo" iz Herthe Lucien Favre. I kada dodje novi trener onda on zeli neke svoje igrace pa ce Hoennes krenuti opet samovoljno u kupovinu i opet se vrte u krug.

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 07 feb 2011, 21:36

amerosm je napisao/la: Za kraj jedna pametna Udo Latteka koji kaze da VfL Wolfsburg nema taj kvalitet kao sto neki misle i da su isti s Magathom do zadnjih kola vodili bitku za Evropu, a onu titulu bi trebali da zahvale povredi Ibisevica i eksperimentu zvani Juergen Klinsmann u Bayernu.
Pa i nije bas pametna. Wolfsburg sa Magathom u prvoj sezoni bio 5, a u drugoj 1. Ekipa je odrastala, zajedno se razvijala, radjao se Dzeko.

Sam Juergen Klinsmann ne moze biti jedini krivac, nije on igrao, ta ekipa je bila preiskusna da je neki 'eksperiment' toliko zayebe da fasuju petaka od Wolfsburga :lol: :lol: :lol: Upravo nakon te utakmice Wolfsburg je izbio na prvo mjesto. Jednostavno, bili su autsajderi i igrali bez pritiska. Imali su mocan napad koji je resetao protivnicke mreze. Grafite i Dzeko su postigli 54 gola zajedno. Sruseni su rekordi.

Da je Ibisevic ostao nepovrijedjen, opet ne bi sam mogao donijeti titulu Hoffe. Ipak je to seoski klub, nisu navikli igrati pod pritiskom, pali bi u nastavku i sa Vedom kao sto su pali i bez njega.

Odlazak Magatha je bio tezak udarac za ovu ekipu, on je napravio uspjeh radom i disciplinom, od igraca je napravio ratnike, ali su imali jos puno raditi na sebi. Medjutim njegovim odlaskom disciplina je nestala, nastupio egoizam i nije se vise ni radilo koliko treba i sada su opet tamo gdje su bili prije 2007. godine.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2011, 23:53

dobar post, zeljovac.
jbg, magath je ptica selica, ne drzi ga mjesto. ne zelim reci da trci za lovom, ali i to nije daleko od istine. poznato je da je najplaceniji trener u bundesligi.
pored odlaska famoznog mage, kljucni problem je bio dolazak baksuz-trenera kakav je veh.
naravno da je slag na tortu angazovanje mravojeda dietera, koji je propast od menadzera.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 feb 2011, 00:30

@ geronimo i zeljovac

o fenomenu zvani Felix Magath dalo bi se dosta stranica i sati raspravljati i svako ima neko vidjenje svoje situacije, ali je cinjenica da je Felix Magath dosta mudar i "namazan" covjek. Kao prvo ne moze ostati ta cinjenica da trci za parama, jer da je tako onda bi ostao u Wolfsburgu i ne bi dosao u Schalke gdje sam priznaje da je finacijska situacija veoma teska. Dalje stoji cinjenica da ona kada je pravi trenutak da se povuce s pozicije koju obavlja i kada mu igraci igraju na limitu i kada je svjestan da moze samo izgubiti. @ geronimo ti sigurno kao simpatizer "Cluba" se dobro sjecas njegovog preuzimanja isto u jesen 1997.godine kada ih je od borbe za ispadanje u "Cvajti" doveo u Bundesligu i onda podnio ostavku radi privatnih problema da bi samo dva mjeseca poslje u jesen 1998. godine preuzeo trenersku poziciju u Bremenu. Tako je isto on napustio Wolfsburg jer je bio svjestan da je tadasnja ekipa igrala na limitu i da bi naredne sezone samo izgubio na reputaciji i imidzu. Evo nek njegov nasljednik Armin Veh nije odgovarao igracima i nek je on krivac za njihove losije partije, onda se postavlja pitanje sta je dalje bilo pod trenerskom palicom Lorenza Guentera Koestnera, i zatim McLarena, a za vrijeme ere trajanja ta tri trenera jedino su Dzeko, Misimovic i donekle Benaglio opravdali kvalitet koji posjeduju. Takodje bi napomenuo da ekipa koja je te godine osvojila titulu na polovini sezone se nalazila na poziciji broj 9 (devet). Naravno da je bilo greski i kod trenera kada je Veh produzio ugovor Dzeki uz dosta poboljsanje uslove i tako napravio domino efekat, no buducnost je pokazala da je to produzenje donijelo Wolfsburgu dosta novca.
Moj zakljucak: Ova ekipa nije toliko dobra koliko ih neko zeli predstaviti tako, to je moje misljenje gdje ce se neki sloziti, a neki ne. No u vecini slucajeva @ geronimo i ja se slazemo u pogledu na fudbal, samo ovdje imamo razlicito misljenje. ;) ;)

PS: Zanimljiva statistika u jedinim Njemackim novinama. Za novac koji je VfL Wolfsburg platio za Kjaera, Borussia Dortmund je kupila Hummelsa, Subotica i Barriosa. Littbarski ce biti 18 trener u eri velikog Dietera Hoennesa kao sportskog direktora VfB Stuttgarta, Herthe BSC i VfL Wolfsburga.

PPS: Pierre Littbarski ce ekipu voditi do kraja sezone, a Ragnick je izjavio da bi pristao da dodje ali tek pocetkom nove sezone, no bojim se da za to ne bude kasno.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2011, 11:08

Idiotizam vlada u ovoj ekipi i to je to. Sve je tu krivo i Wolfsburg je postao plačenički klub ja jako puno idiota u ekipi. Nije toliko bit u tome da taj kadar nema kvalitete, ali je užasTno glupo posložen i nema rep i glavu. dal će to Ragnick promijeniti neznam, ali sa Hoenessom na ćelu teško jer on brije da je bitno dovoditi velike zvijezde a ne igrače koji su potrebni za napredak kluba. Pa sam idiot može dovesti Diega dok imaš Mišketa u ekipi, a na nekim drugim pozicijama ti škripi...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 11 feb 2011, 22:16

DIegu je ponistena kazna od 100.000€ i dobit ce samo jednu utakmicu kazne od dosadasnjeg pomocneg trenera Litbarskog. Mislim da se Wolfsburg vrlo dobro pojacao i da imaju sjajunu ekipu koja ce se slijedece sezone, uz pravog trenera, boriti za izlazak u evropu.
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 feb 2011, 23:30

edo3majka je napisao/la:DIegu je ponistena kazna od 100.000€ i dobit ce samo jednu utakmicu kazne od dosadasnjeg pomocneg trenera Litbarskog. Mislim da se Wolfsburg vrlo dobro pojacao i da imaju sjajunu ekipu koja ce se slijedece sezone, uz pravog trenera, boriti za izlazak u evropu.
Imaju oni evo vec nekoliko godina odlicnu ekipu, uz mnogo dobrih igraca, dosta reprezentativaca, ali trener je taj koji je bio glavni uzrok njihovih rezultata. :?
Iskreno da ti kazem, ako ne dovedu vrhunsko ime za trenera nema od njih nista ni sljedece sezone, a uz to dok imaju Dietera na klupi menadzera tesko da ce imati svojih 5 minuta slave.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 12 feb 2011, 01:20

edo3majka je napisao/la:DIegu je ponistena kazna od 100.000€ i dobit ce samo jednu utakmicu kazne od dosadasnjeg pomocneg trenera Litbarskog. Mislim da se Wolfsburg vrlo dobro pojacao i da imaju sjajunu ekipu koja ce se slijedece sezone, uz pravog trenera, boriti za izlazak u evropu.
Složio bih se u potpunosti da će se naredne sezone ukoliko ne bude kakvih medjuljudskih previranja boriti za plasman u evropska takmičenja i da će biti u vrhu njemačkog fudbala. Jedino me malo čudi da su se nekako lako odrekli Andree Barzaglia,al valjda su to uradili iz sebi razumnih razloga,stoga ne mislim donositi možda subjektivne zaključke kada se radi o odlasku italijana.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 feb 2011, 09:55

melanholicar je napisao/la:Jedino me malo čudi da su se nekako lako odrekli Andree Barzaglia,al valjda su to uradili iz sebi razumnih razloga,stoga ne mislim donositi možda subjektivne zaključke kada se radi o odlasku italijana.
Na kraju sezone mu je istico ugovor. Bio je najplačeniji igrač Wolfsburga koji je zarađivao 5 milaj eura brutto po sezoni, a igrao je gore od Buytena ;). Niko sretniji od mene ak postane prvotimac Juvea...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.