Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

BH430
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la BH430 » 05 okt 2012, 23:14

zizu1991 je napisao/la:Sušić oštro kritikovao "Vučicu": Ovo je bezobrazluk, Pjanić dolazi na pripreme svidjelo im se to ili ne
slika
Tražiti od mene da se Miralem Pjanić poštedi dolaska u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za predstojeće dvije važne utakmice kvalifikacija za Mundijal blago rečeno je bezobrazluk od strane Rome, kazao je Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije BiH za "Nezavisne".
Italijanski klub poslao je dopis Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH u kojem zahtijeva da se njihov veznjak ne odazove okupljanju pred Grčku i Litvaniju, zakazanom u ponedjeljak u Sarajevu.

Istina je da je Pjanić određeno vrijeme van trenažnog procesa zbog povrede, ali se uspješno oporavlja, a i sam je nekoliko puta potvrdio da će biti spreman do kvalifikacijskih mečeva 12. oktobra u Atini i četiri dana poslije u Zenici. S druge strane, iz Rome navode da je njihov ljekarski tim spremio medicinsku dokumentaciju koja svjedoči o Pjanićevoj povredi i da ga zbog toga neće pustiti. Zahtjev iz Rima ne da je iznenadio, već je razljutio inače mirnog i staloženog Sušića.
"To što oni traže od mene je nekorektno i bezobrazno i nadam se da će imati priliku negdje da pročitaju moju izjavu. Pravilnik UEFA i FIFA je jasan. Klubovi su obavezni pustiti igrača da se odazove reprezentaciji ukoliko je riječ o zvaničnim terminima, a ja nisam lud da stavim u igru fudbalera koji je povrijeđen. Uostalom, ja sam i ranije rekao da Pjanić vjerovatno neće igrati u Atini. On je meni, ukoliko bude spreman, potrebniji protiv Litvanije u Zenici. Međutim, o tome da li je spreman ili ne konačno mišljenje daće naši ljekari i on će se u ponedjeljak pojaviti na okupljanju", rekao je Sušić.
Iz krovne kuće bh. fudbala u petak je poslan urgentan odgovor u Romu, a selektor je takođe obavio i razgovor sa Pjanićem.
"On je izvrstan momak. Ja dobro znam koliko on želi da igra za reprezentaciju i doći će na okupljanje svidjelo se to Rimljanima ili ne. Ne mogu mu uzeti pasoš", naglašava selektor BiH.
Podsjeća i da su Rimljani izgleda zaboravili da je upravo Pape bio izuzetno korektan kada je potpisivao ugovor sa Romom.
"Kada je trebalo potpisati prelazak iz Liona u Romu ja sam mu odobrio da na 24 sata napusti pripreme reprezentacije pred važnu utakmicu sa Bjelorusijom. Oni su to izgleda zaboravili. No, umjesto što šalju dopise bilo bi im bolje da se više pozabave svojim trenerima, koji su poznati po tome da forsiraju igrače dok ne puknu", poručio je Sušić. (Reprezentacija. ba/ Nezavisne novine)
svaka cast Susicu. Mamu im Italijansku

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 okt 2012, 23:16

Bravo za Papeta, nismo mi San Marino pa da nam neko soli pamet.

Samo ne znam zasto stalno ponavlja ovo da je potrebniji protiv Litvanije, sve do jedan igrac je potrebniji u Grckoj nego protiv Litvanije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 okt 2012, 23:17

Garant Pape negdje dobro mahno kad se ovako raspričo :mrgreen: Inače novinari moraju kliještima riječi iz njega čupati, a sad... :lol: Ali u pravu je sve što je rekao, bravo Pape.
DRUG NEBI TI PUNCA

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 05 okt 2012, 23:18

Cartman je napisao/la:Bravo za Papeta, nismo mi San Marino pa da nam neko soli pamet.

Samo ne znam zasto stalno ponavlja ovo da je potrebniji protiv Litvanije, sve do jedan igrac je potrebniji u Grckoj nego protiv Litvanije.
sigurno se predao protiv Grcke :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 okt 2012, 23:23

bagrcavi je napisao/la:Garant Pape negdje dobro mahno kad se ovako raspričo :mrgreen: Inače novinari moraju kliještima riječi iz njega čupati, a sad... :lol: Ali u pravu je sve što je rekao, bravo Pape.
Ma Pape grize gore od Cire kad se naljuti, sjetite se Bukuresta. A Zeman ga je izgleda dobro naljutio. :D

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 okt 2012, 23:28

Pjanic je spreman ali mu debili neće dati da igra protiv Atalante kao lafo je povrijeden jer im ne godi da igra u repki jer je u opasnosti da obnovi povredu!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 okt 2012, 23:35

Ne ocekujem nikakav komentar Pjanica,jer bi mogao biti ''bjen'':mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 06 okt 2012, 00:06

Iznenađen sam ovom izjavom Papeta.Nisam se nadao da ima m*da za to :mrgreen: Bravo Pape ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 06 okt 2012, 00:09

Bravo za Papeta, pozitivno me iznenadio.. tako je Pape, pokazi im inat bosanski :!:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 okt 2012, 00:14

Al pazite članka na jednom drugom portalu od prije par dana :lol:
Roma štedi Pjanića da bi igrao protiv Grka - GRAZIE AMICI!

Prema najnovijim vijestima koje dolaze iz Italije naš Miralem Pjanić, najvjerovatnije, neće igrati protiv Atalante…

Prema najnovijim vijestima koje dolaze iz Italije naš Miralem Pjanić, najvjerovatnije, neće igrati narednog vikenda u prvenstvenom susretu protiv Atalante.

Na osnovu pisanja uglednog „Corriere dello sporta“, ljekari u Romi ne žele riskirati sa Pjanićem, kako se stanje oko povrede mišića ne bi ponovo pogoršalo. U rimskom klubu istakli su da se Pjanić osjeća bolje, ali da ljekari smatraju da bi eventualnim nastupom protiv Atalante mogao ugroziti zdravlje.

Jedan od naših najboljih igrača, javljaju sa Apeninskog poluostrva, nastavit će trenirati prema posebnom režimu. Isto tako, u Romi vjeruju se da će Pjanić biti spreman za utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“, a koje igramo protiv Grčke 12. oktobra u Atini, te četiri dana kasnije sa Litvanijom u Zenici. Posebno su istakli da se nadaju da povredu neće obnoviti u spomenutim mečevima u dresu sa državnim grbom.

Dakle, moglo bi se reći da Roma štedi Pjanića da bi naš genije u kopačkama mogao nastupiti u „atinskom paklu“ protiv Grka. Grazie amici (hvala prijatelji)!
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 okt 2012, 00:23

Mislim da nemozemo vise ocekivati od drage Fortune, nego da Papa ne igra protiv nas. Kako god da se okrene njihova defanziva ce time biti oslabljena (da, da znam sad ce ga zamjenuti neki sa ogromnim *udama koji ce zapeti da se dokaze blabla malo morgen), jos jedan razlog vise za ofanzivnu igru.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 06 okt 2012, 00:51

bravo pape svaka cast **** im mater zabarsku :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 okt 2012, 12:28

Evo na grčkom forumu pišu da neće igrati ni Avraam Papadopoulos ako sam dobro shvatio.
Kukaju Grci kukavički.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 okt 2012, 12:29

To je onaj sto se povrijedio protiv Poljske na Euru, ako se ispravno sjećam?

Za njega se znalo jer je pokidao ligamente a to je 6 mjeseci!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 okt 2012, 12:50

E ovako. Spisak je stvarno dobar. Ali kad dodje vrijeme i buric zamjeni avdukica, bicakcic sunjica, hadzic sesara, galesic svraku i mahmutovic vrsajevica onda je to ono najjace sta imamo, sto se tice ukupnog kadra :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 okt 2012, 12:51

Kažu da će im štoperski par najvjerovatnije činiti Sokratis Papastathopoulos iz Werdera, i Stelios Malezas iz Dusseldorfa.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 okt 2012, 12:52

zizu1991 je napisao/la:Kažu da će im štoperski par najvjerovatnije činiti Sokratis Papastathopoulos iz Werdera, i Stelios Malezas iz Dusseldorfa.
Znaci stoperi iz Njemacke, znamo da Ibisevic i Dzeko takve vole. :D

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 okt 2012, 12:53

PS:
pratili galesica iko u belgiji? kakve partije pruza?
http://www.transfermarkt.at/de/goran-ga ... 77140.html" onclick="window.open(this.href);return false;

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 okt 2012, 12:55

Pa kada pređe u Belgiju iz Slovenije Galešić, pojma nisam imao da je otišao. ?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 okt 2012, 12:59

Fortuna ima najbolju odbranu Njemacke lige pored Bayerna, primili su zasad samo 2 gola (oba protiv Schalke-a), a medju najzasluznijim je upravo Malezas, tako da nije za podcijeniti.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.