Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
ne znam da li je ona bitna za Skype ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
vala nemas nista vise,
ne znam, da probas mozda negdje u nekoj posti imaju xperiu p ili u,
a sto se tice ovih sad telefona, nema sta, uzimaj ovaj.
amsung kamera slabija od sonijeve, soni snima bolji video 30fps, samsung 24fps, dalje mu je minus sto je stariji, ima slabiji displey, ne podrzava multitouch za razliku od sonija, procesori su im isti,
a Htc je dosta slabiji, ne razumijem sto je toliko skuplji... znaci biras izmedju ova dva, ja preporucujem xperiu,
bolja je bar sto se specifikacija tice,
et pogledaj i sam
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4831" onclick="window.open(this.href);return false;
ne znam, da probas mozda negdje u nekoj posti imaju xperiu p ili u,
a sto se tice ovih sad telefona, nema sta, uzimaj ovaj.
amsung kamera slabija od sonijeve, soni snima bolji video 30fps, samsung 24fps, dalje mu je minus sto je stariji, ima slabiji displey, ne podrzava multitouch za razliku od sonija, procesori su im isti,
a Htc je dosta slabiji, ne razumijem sto je toliko skuplji... znaci biras izmedju ova dva, ja preporucujem xperiu,
bolja je bar sto se specifikacija tice,
et pogledaj i sam
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4831" onclick="window.open(this.href);return false;
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
trebace ti prednja kamera,anonimni je napisao/la:ne znam da li je ona bitna za Skype ?
buduci da android trazi da imas gmail racun da bi ga mogao koristit u punom kapacitetu
a na gmailu imas super video chat, slicno skajpu, pa mozes ko gospodin da se gledas sa onim s kim pricas, a mozes i da slikas sam sebe a da znas kako ces ispast, moze ti posluzit i ko ogledalo

uglavnom, prednja kamera je jako korisna.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
što se Xperia P i U tiče, nema ih na stranici, pa ne vjerujem da ih imaju i u prodaji, a sjećam se da mi je jedan forumaš ovdje pohvalio Xperiu P još prije par mjeseci, al' je tad nisam mogao uzeti... sad vidim dopunu vezanu za prednju kameru, dakle, sve je riješeno
upoređivao sam ja Galaxy i Xperiu i na geekaphone.com i tamo je ispalo neriješeno
hvala na rasterećenju što se ovih misli tiče, nadam se da ću uzeti mobitel konačno sljedeće sedmice 

Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
evo sad sam i ja uporedio na tom sajtu telefone,
i vala nije nerijeseno jer im fali podataka, npr, nemaju ih za kameru a da imaju bila bi pobjeda mire, a i odnos ovih 'reasons to buy' od 4:7 za sony, govore nesto. I samsung nema ni flash, tako da je to jos jedan minus.
Ma nema ovdje dileme, uzimaj i nek je sretno!
i vala nije nerijeseno jer im fali podataka, npr, nemaju ih za kameru a da imaju bila bi pobjeda mire, a i odnos ovih 'reasons to buy' od 4:7 za sony, govore nesto. I samsung nema ni flash, tako da je to jos jedan minus.
Ma nema ovdje dileme, uzimaj i nek je sretno!

gore piše neriješeno
vidio sam i ja da im fali podataka, al' nekako me je Xperia dojmila tamo gdje ih je bilo
hvala

hvala

Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
šta mislite o ovom telefonu
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_vivaz-3022.php" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_vivaz-3022.php" onclick="window.open(this.href);return false;
- red devil88
- Kontakt:
nije čemu...azTer je napisao/la:šta mislite o ovom telefonu![]()
@red devil88
a nek će propala nokia valjati,
samo gledaj sonija, ljudi su vec sad opasno uzdrmali samsung i htc, a za npr. godinu dana bice tu svega jer se sony okreće totalno proizvodnji telefona,
evo za par dana izlazi ovo čudo (il je vec izasao), teško da ima išta jače trenutno...
[youtube][/youtube]
- red devil88
- Kontakt:
Ni Nokia nije vise ono sto je nekad bila, a vjeruj ti meni Samsung ce i u buduce da bude broj 1 sto se mobitela tice, jedino sto se meni kod Samsunga ne svidja je kvalitet tih uredjaja mislim od cega se prave tu je meni LG ubijediljivo najbolji sa svojom Optimus serijom.
Glory Glory Man United !!! 

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Sony nevalja, podrska im je katastrofalna, eto donedavno Xperia S koji je bio flagship, ima losiju podrsku, recimo Xperia P koji je "losiji" telefon od Xperie S, ce dobiti prije update na Jelly Bean
da ne pricam o tome koliko sam cuo i procitao kako se ljudi zale na ICS od Xperie S, dok na Xperiji P daleko bolje ispoliran isti OS
Nokia ce se vratiti, novi os WP8 je dobar, glavna mana, ako je mozemo nazvati manom, je nedostatak aplikacija, ali market se svakim danom puni, jos kad bi Nokia poradila na dostupnosti svog uredjaja i spustila cijenu, to bi bilo odlicno
ni LG nema kvalitetnu podrsku za svoje uredjaje, eto Optimus 2x, prvi dual core uredjaj, koji je iz 2010 godine ako se ne varam, tek nedavno dobio oficijelni update za Ice Cream Sandwich
sto se tice podrske Apple i Nokia imaju najbolju podrsku
da ne pricam o tome koliko sam cuo i procitao kako se ljudi zale na ICS od Xperie S, dok na Xperiji P daleko bolje ispoliran isti OS
Nokia ce se vratiti, novi os WP8 je dobar, glavna mana, ako je mozemo nazvati manom, je nedostatak aplikacija, ali market se svakim danom puni, jos kad bi Nokia poradila na dostupnosti svog uredjaja i spustila cijenu, to bi bilo odlicno
ni LG nema kvalitetnu podrsku za svoje uredjaje, eto Optimus 2x, prvi dual core uredjaj, koji je iz 2010 godine ako se ne varam, tek nedavno dobio oficijelni update za Ice Cream Sandwich
sto se tice podrske Apple i Nokia imaju najbolju podrsku
- red devil88
- Kontakt:
Ja nisam govorio o podrsci za update-e vec o kvalitetu telefona (izradi), ako je tebi do podrske kupis sebi fino NEXUS i nema sanse da podrska nevalja !
Glory Glory Man United !!! 

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Nexus je tesko nabaviti, mislim na ovaj Nexus 4
mislim da nisi svjestan kakvu si glupost napisaored devil88 je napisao/la:Sony nikad nece valjati kao telefon.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Očigledno nikad nisi imao sony mobitel.... Imao sam sve mobitele, osim Iphone al mi buraz ima Iphone i do sada najviše mi se sviđa i najbolji mi je Sony i evo hoču da nabavim Sony opet.LenBias je napisao/la:mislim da nisi svjestan kakvu si glupost napisaored devil88 je napisao/la:Sony nikad nece valjati kao telefon.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- moustapha
- Kontakt:
Naravno da je mana. I to nije mana broj aplikacija koliko je mana sto vecina dobrih aplikacija prvo izlazi za iOS, pa za Android, pa tek onda za ostale. Kad obicni korisnik kupuje telefon on hoce da ima sve aplikacije koje su danas popularne, nece da trazi alternative.QUARESMA 18<<< je napisao/la: Nokia ce se vratiti, novi os WP8 je dobar, glavna mana, ako je mozemo nazvati manom, je nedostatak aplikacija, ali market se svakim danom puni, jos kad bi Nokia poradila na dostupnosti svog uredjaja i spustila cijenu, to bi bilo odlicno
Sigurno ce potrajati vremena dok windows postane bitan faktor na polju mobilnih OS-ova. Meni se licno tile-ovi nimalo ne svidjaju, a to je nekako prva barijera koju treba preci da bi koristio ovaj OS.
#divovi
Iskreno,za mene je windows phone(barem za sada) smeće..
Nimalo mi se ne sviđa način na koji radi,pa onda izbornik kako je napravljen
Ali mislim da će u budućnosti popraviti ove sitne nedostatke i da će postati barem ravnopravan androidu,ako ga i ne prestigne..
Ipak,ovo je zadnja prilika za Nokiu,mora uspjeti.
Nimalo mi se ne sviđa način na koji radi,pa onda izbornik kako je napravljen

Ali mislim da će u budućnosti popraviti ove sitne nedostatke i da će postati barem ravnopravan androidu,ako ga i ne prestigne..
Ipak,ovo je zadnja prilika za Nokiu,mora uspjeti.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
moustapha je napisao/la:
Naravno da je mana. I to nije mana broj aplikacija koliko je mana sto vecina dobrih aplikacija prvo izlazi za iOS, pa za Android, pa tek onda za ostale. Kad obicni korisnik kupuje telefon on hoce da ima sve aplikacije koje su danas popularne, nece da trazi alternative.
Sigurno ce potrajati vremena dok windows postane bitan faktor na polju mobilnih OS-ova. Meni se licno tile-ovi nimalo ne svidjaju, a to je nekako prva barijera koju treba preci da bi koristio ovaj OS.
ne svidjaju se ni meni, posebno aplikacije u metro stilu, ali nista dok se ne proba

- Papastathopoulos
- Kontakt:
Cuj ? Hahahahared devil88 je napisao/la:Sony nikad nece valjati kao telefon.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, kraljttbvb, L-Train i 6 gostiju.