Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

LenBias
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la LenBias » 19 mar 2014, 14:38

realov vezni red bez modrica moze funkcionisati dok bez alonsa ne postoji, cisto da se zna ko je najbolji vezni real madrida, mozete dalje nastaviti sa raspravom ali sam se ovde ipak morao ubaciti uz ovu konstataciju :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 mar 2014, 14:40

LenBias je napisao/la:realov vezni red bez modrica moze funkcionisati dok bez alonsa ne postoji, cisto da se zna ko je najbolji vezni real madrida, mozete dalje nastaviti sa raspravom ali sam se ovde ipak morao ubaciti uz ovu konstataciju :)
To je tako bilo prošle sezone. Pod Mourinhom. Ove sezone, pod Carlom, Modrić je važniji igrač od Alonsa. Činjenica.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 mar 2014, 14:40

Vidi, ne ulazim ja u to tko ce ga braniti ili zasto, tko ce ga kuditi ili zasto, njemu to nije potrebno.
Moja poanta je bila da je to izraz kompleksa i nista vise, jer to je cinjenica.
Covjek igra u Real Madridu i jedan je od kljucnih figura, i nadje se pametnjakovic da kaze precijenjen. Na osnovu nicega.
Isto vrijedi i za brojne druge igrace sa ovih prostora, bitno samo popljuvati, a hoces li ga ti braniti jer je ovo ili ono, Hrvat, Bosnjak, Afganistanac, to je nebitno, poanta je da im takvo sto ne treba, jer svoje govore na terenu i svoje govore statusom, a samo se blamiraju likovi koji to pokusavaju omalovazavati po forumima.
To hoces se ti s mojim misljenjem sloziti ili ja s tvojim, je takodjer nebitno, to su subjektivne preferencije i razlicito gledanje i poimanje sporta, ali to su sve navedene svjetske klase na svojoj poziciji koje su trazili najveci svjetski strucnjaci u oblasti nogometa i smatraju ih ponajboljim na svojim pozicijama, svidjalo se to nekome ili ne, a ako nekome trebaju jos nekakve ljestvice pritom, u redu i to.

Na ovo lenbiasovo trolanje se klasicno covjek nema sta ni obazirati, covjek zivi u svom svijetu.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 19 mar 2014, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 mar 2014, 14:41

Monolog je napisao/la:Pogba, Vidal, Toure, Schweinsteiger.

Modrić je, barem po meni, iza njih. To ne znači da je precijenjen, već da ima boljih.
Pogba je dobar tek jednu sezonu,Toure nije isti igrac kao on,ova dvojice ajde neka bude .. Ali reci da je precjenjen ,ja ne mogu vjerovat,maestro,covjek je najbolji veznjak spanjolske lige,pored takvih veznjaka .. A Vidal opet u velikim utakmica je poslab dosta,vise fizicki mocan igrac,box to box igrac,meni je Modric bolji i od njega .
Zeljeznicar! 1921 !

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 mar 2014, 14:41

real proigra ove sezone kako se alonso vrati pa ti budi pametan, modric je sjajan ove sezone, ne sporim to ali i dalje alonso over modric sto se mene tice, dzaba sve, bradonja je tata i dalje :mrgreen:

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 mar 2014, 14:44

LenBias je napisao/la:realov vezni red bez modrica moze funkcionisati dok bez alonsa ne postoji, cisto da se zna ko je najbolji vezni real madrida, mozete dalje nastaviti sa raspravom ali sam se ovde ipak morao ubaciti uz ovu konstataciju :)
Alonso je zadnji vezni,ocemo i 10ke onda da nabrajamo ? Svasta.

Ljudi valjda ne shvataju da je razlika u def.veznom i CM poziciji,ja sam rekao da nema 3bolja igraca na svijetu na toj poziciji od Modrica .
Zeljeznicar! 1921 !

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 mar 2014, 14:44

Format je napisao/la:

Ljudi valjda ne shvataju da je razlika u def.veznom i CM poziciji,ja sam rekao da nema 3bolja igraca na svijetu na toj poziciji od Modrica .
pricam o najboljem veznom reala, ako ne kontas to onda se nemoj ukljucivati

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 mar 2014, 14:46

Vidim tebi ni ne pada na pamet da je to mozda zato sto je Alonso idealni fit Modricu, a ne nuzno obrnuto, jer drugonavedeni samim time dobiva vise slobode u igri, kreacije, dok takvo sto ne mozes u paru s pojedinim drugima koji su se izmijenjivali, dok je Modric, naglasavam i ovo je jako bitno - bio svejedno konstantno dobar, s kim god da si ga stavio ove sezone. No, kao sto rekoh, naravno da je klasa poput Alonsa ipak perfect fit gdje ce jos vise dobiti na znacaju.
I da se razumijemo, Alonso je defanzivni veznjak, on nema niti moze imati Modricevu mehaniku pokreta, kreaciju i isti efekt na ekipu u ofenzivnom smislu ili smislu povezivanja obrane i napada. Upari ga sa istim, odnosno slicnim sebi, pa ces vidjeti razliku, odnosno tko bi imao veci ucinak na momcad u tom momentu. Ne mijesaj kruske i jabuke.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 19 mar 2014, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 mar 2014, 14:46

LenBias je napisao/la:
Format je napisao/la:

pricam o najboljem veznom reala, ako ne kontas to onda se nemoj ukljucivati
To si ti rekao a najveci strucnjaci kazu da je Modric poslije Ronalda najbolji igrac Reala ove godine,pametnom dosta .
Zeljeznicar! 1921 !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 mar 2014, 14:48

Ne znam eŠBi, ali momak je tražio tri bolja centralna vezna ove sezone. Dobio je četiri. :mrgreen: Ti sad možeš o ovome ili onome, ovo je svakako sve subjektivno.

Da je svjetska klasa - pa dakako da jeste. Da je ubjedljivo najbolji igrač sa ovih prostora u posljednje dvije godine - dakako da jeste.

Ono, zapanjujuća je činjenica šta se sve (ne) može porediti. Recimo, porede se Messi i Ronaldo (dva ubjedljivo najbolja fudbalera na dunjaluku) koji su više različiti negoli su, recimo, Yaya i Modrić. Ali, prvi dvojac se može porediti, drugi, pak, ne može.

Uživajte.

Rekoh da Modrić nije precijenjen (nije), ali haman uvrijedih neke ne stavivši ga na listu 3 najbolja. Izvinjavam se, neću više. :P
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 mar 2014, 14:49

Format je napisao/la:
Vandelanoite je napisao/la:Mandžukić, Valdes, Modrić, Peluso, B.Yilmaz
Sta sve necu procitat na ovom forumu,ajde ti meni reci 3bolja CM igraca od Modrica ja cu sebi mudo pojest ako ih nadjes .
Meni je bolji Kovačić recimo.

SB haj nam svima priznaj da si prikriveni nacionalista :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 mar 2014, 14:49

ŠB_Fidelis je napisao/la:Vidim tebi ni ne pada na pamet da je to mozda zato sto je Alonso idealni fit Modricu, a ne nuzno obrnuto, jer drugonavedeni samim time dobiva vise slobode u igri, kreacije, dok takvo sto ne mozes u paru s pojedinim drugima koji su se izmijenjivali, dok je Modric, naglasavam i ovo je jako bitno - bio svejedno konstantno dobar, s kim god da si ga stavio ove sezone. No, kao sto rekoh, naravno da je klasa poput Alonsa ipak perfect fit gdje ce jos vise dobiti na znacaju.
I da se razumijemo, Alonso je defanzivni veznjak, on nema niti moze imati Modricevu mehaniku pokreta, kreaciju i isti efekt na ekipu u ofenzivnom smislu ili smislu povezivanja obrane i napada. Upari ga sa istim, odnosno slicnim sebi, pa ces vidjeti razliku, odnosno tko bi imao veci ucinak na momcad u tom momentu. Ne mijesaj kruske i jabuke.
vezni su vezni pa ti dalje pricaj sta ti volja a pricali ste o najboljem veznom real madrida, ispade da je alonso samo dobar kada je bio na terenu kad i modric jer eto modric je dobar pa radi svoje zadatke i popunjava i onu prazninu za koju je alonso slabiji, modric moze raditi sve sto moze alonso a alonso ne moze raditi nista od onog sto radi modric, daj odvadi malo ba, nema smisla

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 mar 2014, 14:50

Bez uvrede drug ali nemoj vise,ako ti je Pogba bolji veznjak od Modrica koji igra uz Bayern za najbolju ekipu Europe i uz to je ponajbolji igrac,ja ne znam onda .. :)
Zeljeznicar! 1921 !

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 mar 2014, 14:52

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Format je napisao/la:
Vandelanoite je napisao/la:Mandžukić, Valdes, Modrić, Peluso, B.Yilmaz
Sta sve necu procitat na ovom forumu,ajde ti meni reci 3bolja CM igraca od Modrica ja cu sebi mudo pojest ako ih nadjes .
Meni je bolji Kovačić recimo.

SB haj nam svima priznaj da si prikriveni nacionalista :)
Dobro meni je bolji Rafael od Alvesa ,ono .. Cijenim ja tvoje misljenje ali nije realno jbt. Recimo ja sam se svadjao sa ljudima koji su tvrdili da je Kova bolji igrac od Pjanica a od argumenta imaju samo "bolji je" .
Zeljeznicar! 1921 !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 mar 2014, 14:53

Format je napisao/la:Bez uvrede drug ali nemoj vise,ako ti je Pogba bolji veznjak od Modrica koji igra uz Bayern za najbolju ekipu Europe i uz to je ponajbolji igrac,ja ne znam onda .. :)
Igra i Thiago za najbolju ekipu Evrope, pa ga opet ne stavih na ovu listu. Što li? :?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 mar 2014, 14:54

Ne mozes stavit dva najbolja centralna Juventusa , ispred najboljeg CM Reala
nea logiike :mrgreen:

Vidal je masina
dok Pogba je najtalentovaniji igrac na svojoj poziciji i bit ce najbolji vjerovatno
al ne mogu reci da je ispred Luke 13/14(koji je u svom prime-u).

I ne znam kako si uspio progurati Švajnija ispred Luke (OVE SEZONE) , jer igra valda svaku drugu utakmicu ove sezone.

I svemu tome nije mjesto na ovoj temi
jer niko od pomenutih nije precjenjen

a ako ce ljudima sajtovi poput indexa ogadit neke igrace , onda ti ljudovi imaju probleme.

Modric je najkonstantniji igrac Reala koji gura odlicno na svim frontovima i nije izgubio 5 mjeseci tbt
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 19 mar 2014, 14:55

Monolog je napisao/la:Pogba, Vidal, Toure, Schweinsteiger.

Modrić je, barem po meni, iza njih. To ne znači da je precijenjen, već da ima boljih.
Dodao bih i Nemanju Matića.

Vidim da većina kvalitet igrača ocjenjuje na osnovu kluba u kojem pomenuti nastupa.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 mar 2014, 14:56

LenBias je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Vidim tebi ni ne pada na pamet da je to mozda zato sto je Alonso idealni fit Modricu, a ne nuzno obrnuto, jer drugonavedeni samim time dobiva vise slobode u igri, kreacije, dok takvo sto ne mozes u paru s pojedinim drugima koji su se izmijenjivali, dok je Modric, naglasavam i ovo je jako bitno - bio svejedno konstantno dobar, s kim god da si ga stavio ove sezone. No, kao sto rekoh, naravno da je klasa poput Alonsa ipak perfect fit gdje ce jos vise dobiti na znacaju.
vezni su vezni pa ti dalje pricaj sta ti volja a pricali ste o najboljem veznom real madrida, ispade da je alonso samo dobar kada je bio na terenu kad i modric jer eto modric je dobar pa radi svoje zadatke i popunjava i onu prazninu za koju je alonso slabiji, modric moze raditi sve sto moze alonso a alonso ne moze raditi nista od onog sto radi modric, daj odvadi malo ba, nema smisla
Ne, nego ti ocito ne shvacas sta ti se govori - Alonso svakako da je jedan od kljucnih igraca Reala, medjutim ti na to ne gledas nuzno ispravno, jer za tebe ne postoji da je Alonso slucajno ideal fit za Modrica ove godine, nego je nuzno obrnuto, a to sto je ovaj i bez Alonsa igrao odlicno i drzao Real i onda jos sa Alonsom u konacnici takodjer jos bolje, kad se konacno stabilizirao cijeli vezni red, sto je i logicno i od cega je profitirao citav Real i Modric potom dosao jos vise do izrazaja i pruzio jos bolje partije zbog svega toga, to je nebitno. Bolan ta dva igraca se nadopunjuju maltene savrseno, medjutim, kao sto rece covjek iznad, po svim pokazateljima i po svim neovisnim procjenama struke Modric je najbolji i najkonstantniji veznjak Reala ove sezone, i to nije moje misljenje samo.
Sad, ako je to nesto pogresno receno, onda u redu, eto, bitno da svi imamo misljenje i OK.
...Život za Široki...

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 19 mar 2014, 14:57

Monolog je napisao/la:
Format je napisao/la:Bez uvrede drug ali nemoj vise,ako ti je Pogba bolji veznjak od Modrica koji igra uz Bayern za najbolju ekipu Europe i uz to je ponajbolji igrac,ja ne znam onda .. :)
Igra i Thiago za najbolju ekipu Evrope, pa ga opet ne stavih na ovu listu. Što li? :?
Aj mi reci po cemu je bolji Pogba od Modrica kao centralni vezni ?
Zeljeznicar! 1921 !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 mar 2014, 14:58

Monolog je napisao/la:Ne znam eŠBi, ali momak je tražio tri bolja centralna vezna ove sezone. Dobio je četiri. :mrgreen: Ti sad možeš o ovome ili onome, ovo je svakako sve subjektivno.

Da je svjetska klasa - pa dakako da jeste. Da je ubjedljivo najbolji igrač sa ovih prostora u posljednje dvije godine - dakako da jeste.

Ono, zapanjujuća je činjenica šta se sve (ne) može porediti. Recimo, porede se Messi i Ronaldo (dva ubjedljivo najbolja fudbalera na dunjaluku) koji su više različiti negoli su, recimo, Yaya i Modrić. Ali, prvi dvojac se može porediti, drugi, pak, ne može.

Uživajte.

Rekoh da Modrić nije precijenjen (nije), ali haman uvrijedih neke ne stavivši ga na listu 3 najbolja. Izvinjavam se, neću više. :P
To je, kao sto rekoh, tvoje misljenje, po mom je on ove sezone svakako medju 3, 4 najbolja CM i mogu to lako popratiti konkretnim razlozima i cinjenicama. ;)

Mene to ne vrijedja, ako mislis na mene, sto bi me vrijedjalo. Kao sto ti vec rekoh, meni je samo smijesan ovaj balkanski sindrom gdje netko po defaultu naklapa kako je Modric precijenjen, kako je Dzeko precijenjen, ili ovaj, onaj, a na osnovu cega? Cinjenica, realnosti ili mozda pak sto ga nerviraju novinski naslovi, mediji, kompleksi, zavist, pa mu to sve formira i utjece na stanje svijesti? Gluposti, bolan, shvati poantu.

Sva sreca takvi ne vode najbolje klubove u svijetu. Ancelotti, Mourinho, Ferguson, Mancini, Guardiola i brojni drugi bi vec davno ostali bez posla pored takvih strucnjaka.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 19 mar 2014, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.