Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

Tribalian
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la Tribalian » 03 jul 2011, 16:13

marijo_leeds je napisao/la:Guillermo Ochoa jedan od najbolih mladih golmana na svjetu i moj idol je prešao iz Meksičkog kluba CF America u Francuski Ajaccio.....kralju sve najbolje ti želim u Evropi i u Ajaccio....i da što prije se dokažeš
u Ajaccio da potpišeš za još bolji klub.....i ako je ovo odličan transfer za Ajaccio jer klub ce na njemu za
par godina jako puno zaradit kada ga budu prodavali ja se nadam nekom velikom klubu.........svaka cast za upravu Ajaccio.....plakat ce ubojiti napadaci velikih Francuskih klubova kad im bude Ochoa branio ubojite udarce...SRETNO KRALJU.........MEMO OCHOA....... :D :D :D :D

http://hr.soccerfame.com/transfer/498/g ... isco-ochoa
:mrgreen: I ja se pridruzujem cestitkama.
Samo jos da kazem da ce danas ili sutra Milan Bisevac potpisati cetvorogodisnji ugovor sa PSG.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 03 jul 2011, 17:48

Nisam bas neki pratitelj francuske lige.....i ako mi je Ajaccio bio klub koji sam simpatizirao zbog onog njihovo maloga stadiona i zbog tog sta su sa otoka Korzike.....a uvijek su znali zadavat probleme velikim klubovim kad su igrali pogotovo kod kuće...
Vidim da je PSG prije mjesec dana kupio neki šejk 70% dionica kluba....znaci navijaci PSG napokon mogu priželjkivat borbu za titulu.....po meni sad ce Francuska liga biti jako zanimljiva i to mi je bas drago....sad mogu rec da ce napokon Francuska liga
bit onako kako se spada sa tri velika kluba koji ce se boriti za titulu Francuskog prvaka PSG,Marseille i Lyon...bilo je i vrijeme....žalosno je kad gledamo da jedan siromašni klub ko što je Lille bori se za naslov prvaka....a Francuski se velikani vuku po tablicama....primjerice St.Etienne ili Monaco koji je ove sezone ispao ....

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 jul 2011, 18:04

Brate urusavanju te lige su doprineli i mafijski poslovi 90-tih,bili su oni(francuzi) u klupskom smislu malo hebani i od strane UEFE i FIFE.Sad ce valjda krenuti na bolje,PSG nema neku tradiciju,ali OM,St.Etienne i jos neki svakako imaju cime da se ponose.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 jul 2011, 06:38

Landry N'Guemo(25),napustio je Nansi da bi potpisao trogodisnji ugovor sa Bordoom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 jul 2011, 19:28

PSG ove sezone medju prve tri ekipe sampionata. Spominje se Anelka kao pojacanje :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 jul 2011, 19:54

harry_90 je napisao/la:PSG ove sezone medju prve tri ekipe sampionata. Spominje se Anelka kao pojacanje :D
PSG ide na titulu .o tome vise i ne treba razmisljati.cak sam i ubedjen da ce je i uzeti.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 04 jul 2011, 20:37

zao mi je st.etiennea, mozda i najveci francuski klub s odlicnim navijacima koji jednostavno nema znacajni rezultata zadnji par sezona.. bili su bljesnuli malo prije mozda 2-3 godine gdje su i odradili solidnu sezonu u kupu uefa al' nije to kao prije nekad jbga
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 jul 2011, 22:13

STEVIE je napisao/la:zao mi je st.etiennea, mozda i najveci francuski klub s odlicnim navijacima koji jednostavno nema znacajni rezultata zadnji par sezona.. bili su bljesnuli malo prije mozda 2-3 godine gdje su i odradili solidnu sezonu u kupu uefa al' nije to kao prije nekad jbga
Im ih jos Steve,ima bar 3-4 kluba koja su se srozala na najnize grane :roll: Saint-Étienne je realno najveci klub(10 titula).Tu je i Reims,tu je i Bastia,tu je i onaj Paris FC iz kog je razdvajanjem na dva kluba nastao i PSG...

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 04 jul 2011, 22:26

Tribalian je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:zao mi je st.etiennea, mozda i najveci francuski klub s odlicnim navijacima koji jednostavno nema znacajni rezultata zadnji par sezona.. bili su bljesnuli malo prije mozda 2-3 godine gdje su i odradili solidnu sezonu u kupu uefa al' nije to kao prije nekad jbga
Im ih jos Steve,ima bar 3-4 kluba koja su se srozala na najnize grane :roll: Saint-Étienne je realno najveci klub(10 titula).Tu je i Reims,tu je i Bastia,tu je i onaj Paris FC iz kog je razdvajanjem na dva kluba nastao i PSG...
to je nazalost moderni nogomet, jednostavno nema vise mjesta za one "stare" velikane. :(

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 jul 2011, 22:33

Doci ce i tome kraj.Jbem im pleme vise sa "monstruoznim" ciframa :!: Jedino sto mi je drago na neki nacin sto ce se u Francuskoj PSG ukljuciti u borbu za titulu,njih simpatisem zbog navijaca ,vise nego zbog samog kluba,koji bas i nema neku tradiciju.Postoji 36-37 godina,Zorz Vea je nekad bio legenda :mrgreen: kralj iz Liberije. :mrgreen:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 04 jul 2011, 22:51

nemogu reci da bas pratim francuski nogomet mnogo, al' od njihovi klubova hajmo reci nemam nista protiv upravo st.etiennea. ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 jul 2011, 23:30

STEVIE je napisao/la:nemogu reci da bas pratim francuski nogomet mnogo, al' od njihovi klubova hajmo reci nemam nista protiv upravo st.etiennea. ;)
Igralo je tamo i nekoliko ovih nasih iz bivse Jugoslavije ja mislim,klub je bio vrhunski u proslom veku.Ne znam sta se desilo i kako se srozao a voleo bih da znam.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 04 jul 2011, 23:33

Tribalian je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:nemogu reci da bas pratim francuski nogomet mnogo, al' od njihovi klubova hajmo reci nemam nista protiv upravo st.etiennea. ;)
Igralo je tamo i nekoliko ovih nasih iz bivse Jugoslavije ja mislim,klub je bio vrhunski u proslom veku.Ne znam sta se desilo i kako se srozao a voleo bih da znam.
curkovic je tamo branio meni se cini, nisam sad siguran dali je tamo presao iz veleza ili partizana.. sjecam se da je bila neka afera mozda pocetkom 2000-ti kad se ispostavilo da je tadasnji predsjednik kluba stimao lazne pasose brazilcima u klubu(ili tako nesto).

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 jul 2011, 00:25

Tribalian je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:PSG ove sezone medju prve tri ekipe sampionata. Spominje se Anelka kao pojacanje :D
PSG ide na titulu .o tome vise i ne treba razmisljati.cak sam i ubedjen da ce je i uzeti.
Ako hoce titulu ne smiju kiksat na mecevima protiv slabijih ekipa,tu se sampionat osvaja,ali vidjecemo.Zasad uprava radi dobar posao,ali do pocetka ima jos,tako da se nadam jos jedno 2-3 dobra pojacanja i pohod na titulu.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 jul 2011, 02:00

STEVIE je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
curkovic je tamo branio meni se cini, nisam sad siguran dali je tamo presao iz veleza ili partizana.. sjecam se da je bila neka afera mozda pocetkom 2000-ti kad se ispostavilo da je tadasnji predsjednik kluba stimao lazne pasose brazilcima u klubu(ili tako nesto).
Tacno,Curkovic ;) A i ta afera mi nesto poznata.

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 05 jul 2011, 15:40

Po meni PSG je među gl.favoritima za osvajanje titule....među prva tri ce bit 100%.....tako da cemo ih gledat od sljedece sezone u LP..... :D

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 05 jul 2011, 15:43

Prvi trening Ochoe u svom novom klubu..... :D :D :D :D

http://www.ac-ajaccio.com/photos.html?r ... idpht=4834

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 jul 2011, 22:18

BIVŠI francuski nogometni reprezentativac Sidney Govou (31) potpisao je dvogodišnji ugovor s novim francuskim prvoligašem Evianom.

Govou se tako vraća u Le Championnat nakon samo jedne sezone provedene u Panathinaikosu. Podsjećamo, ovaj krilni napadač raskinuo je ugovor s atenskim klubom nakon što se u nekoliko navrata ogriješio o klupske pravilnike.

Prvi klub u karijeri za Govoua je bio Lyon čije je boje branio između 1999. i 2010. godine. Za francusku reprezentaciju skupio je 49 nastupa i postigao je deset golova.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 jul 2011, 23:40

U Francuskoj danas nije bilo bitnijih desavanja ,jedino je Ren doveo dva nova igraca a to su Yacine Qasmi(20) i Fantamady Diarra (19).

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 jul 2011, 12:38

Fabian Luciano Monzon(24) ,levi bek Boke Juniors,napustio je taj klub i potpisao ugovor na 4 godine sa Nicom.

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.