Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 21:31

Nikako zivo. Zbog bakterija. Najbolje ih je skuhati, ja ih jedem prije treninga i ne odvajam nesto zumance i bjelance.

Importane jeste skup zato i ne valja :P Sad sam cuo da je mjesec poskupio na 70 :o Previse sminkerska teretana. Uredu je za onog ko ima dobru platu pa mu se moze :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jan 2013, 21:34

Negdje sam čitao da lakše apsorbuje tjelo jaje u tekućem stanju, pa ajd, da se posavjetujem sa iskusnijima, onima koji koriste teretanu.
Ja lično nisam, imam kući jedan teg, razmišljam da uzmem i bučice, pa da počnem raditi na sebi, relativno kasno sam se dosjetio, ali ....
Radim sklekove, trbušnjake, vježbe za tricepse i sl, volio bih da mase dobijem, znam da ne može bez ishrane, jer se mišići dobivaju u kuhinji, tako da ću pokušati koliko mogu, u skladu svojih mogućnosti da se držim tih nekih pravila.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 21:36

Pusti to sto se lakse apsorbuje, puno je bakterija a nigdje ne zuris. Sto si zakasnio? Nikad nije kasno. Trenriraj u teretani 6 mjeseci i bices zvjer s pravilnom ishranom. Vjeruj mi

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jan 2013, 21:42

Vidjeti ću, hvala na savjetima u svakome slučaju.
Znam to za ishranu, samo eto nisam znao za bakterije u živom jajetu, uglavnom čovjek uči dok je živ.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 21:46

A salamonela je najopasnija. Takodjer postoje i druge koje mogu biti prilicno zeznute. Ma nista ;) I ja sam pio ziva jaja pa kad su me uvjerili neki momci svojim iskustvima prestao sam :)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 jan 2013, 21:53

Raja jedno pitanje vezano za teretanu i treniranje.

Ja sam sebe bas zapustio pa imam sad namjeru da krenem pa tamo do juna, ali cu i nastaviti za vrijeme ljeta. Ja samo hocu da se "izjednacim" ako treba dodati par kila, ako razumijete da mi ne visi stomak, da se ne vide rebra da imam neku jednakost u tjelu. Necu ja sada da se definisem jer znam da za to bas treba truda i vremena.

Uglavnom zanima me koliko je moguce uraditi za taj period januar-pocetak juna ? Osnovne vjezbe, cucnjevi, sklekovi, trbusnjacni, bucice ...itd.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 21:55

imas i previse vremena vjeruj mi :D A trcanje ti je majka, pocni sa sklekovima, zgibovi... radi s tijelom samo 1 mjesec da dobijes snagu, onda se prebaci na neki umjereni plan trening

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 07 jan 2013, 22:02

Evolution87 je napisao/la:idem ja u importane i teretana je odlicna. Jest' poskupa ali vrijedi.
Nego da pitam. Je li bolje jesti prije treninga ili poslije? :mrgreen:

Jel se ti ovo zajebavas?
SI AMO CONte!!!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 jan 2013, 23:32

Je.beš ti sve,plivanje je majka,imam bezbroj jarana koji su bili krmad debela,pa su krenuli da rekreatvino plivaju,da ih vidiš sad. ;)

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 08 jan 2013, 09:03

Idi plivaj 4-5 puta sedmicno pa ce ti se voda gaditi nakon mjesec dana, neces moci ni pod tus otici...
SI AMO CONte!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 jan 2013, 09:07

u svakom slucaju je zanimljivije i bolje plivati vodi nego dizati razne tegove, trcat na trakama, voziti bicikla i ostale stvari koje bi se radile u teretani :roll:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 jan 2013, 09:33

zizu1991 je napisao/la:Mene zanima, da li ima neki omjer, koliko u jajetu okoprilike dođe grama proteina, i sl ?
Dosta sam tih tekstova ( stručnih ) iščitavao, međutim nisam našao nigdje tu informaciju, i zanima me, koliko ustvari jaja pomažu, kako je jaje najbolje konzumirati, jel onako živo, ili ?

1 Jaje 7 gr proteina.Ako treniras redovno treba ti 0.5 g proteina denvno na tvoju kg(KG :0.5GR) .Posle treninga se dobro najesti,ili kupi sebi proteine i glucide ;) Koliko pomazu jaja? Pomazu da rastu misici ;) Kokosije meso ti ima vise proteina,riba,itd.....

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 08 jan 2013, 11:14

@LenBias

Reci koliko ti sedmicno vremena provodis u bazenu, da ne raspravljamo dalje...

@lumani

care ako treniras redovno, dnevno ti treba 1,8 grama proteina po kg tjelesne mase. Eh sad da li ti to unosis kroz ishranu ili kroz suplementaciju to je do tebe, i do rezultata koji zelis postici. Cinjenica je da su suplementi uvijek iskljucivo dodatak prehrani, ne mogu je zamijeniti. Ako zelis uzeti protein u prahu, moras unijeti i odredjenu kolicinu proteina kroz hranu, da se prah ima za sta vezati.
SI AMO CONte!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 jan 2013, 11:38

Mitar je napisao/la:@LenBias

Reci koliko ti sedmicno vremena provodis u bazenu, da ne raspravljamo dalje...

@lumani

care ako treniras redovno, dnevno ti treba 1,8 grama proteina po kg tjelesne mase. Eh sad da li ti to unosis kroz ishranu ili kroz suplementaciju to je do tebe, i do rezultata koji zelis postici. Cinjenica je da su suplementi uvijek iskljucivo dodatak prehrani, ne mogu je zamijeniti. Ako zelis uzeti protein u prahu, moras unijeti i odredjenu kolicinu proteina kroz hranu, da se prah ima za sta vezati.

Treniram care duze od 10 god ;) Ovaj momak je tek poceo ,pa mu ne bih preporucio 100 g +proteina na dan ;)
Imama ja u Prahu ,Protein sa Creatinom jedna porcija 750 kalorija,ali to nije za pocetnike ;)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 08 jan 2013, 11:47

Bosniacum Lilium je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Pa šta je onda meni preporučuješ :D :roll:
Jedino ovako ove mahalske :D
Mahalske su najbolje ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 08 jan 2013, 11:50

Po mom shvatanju, unos proteina kod pocetnika se ne bi trebao razlikovati od unosa kod iskusnijih rekreativaca. Ovo govorim zbog toga sto prosjenom pocetniku treba povecan unos bjelancevina kao bi stvarao misicnu masu, dok nekom malo masivnijem i razvijenijem treba isto tako povecan unos kako bi nahranio postojecu misicnu masu i sprijecio propadanje, te nastavio napredak...

Uglavnom protein je cudo i trebao bi ga koristiti svaki sportista. Bilo da ganjate misicnu masu, definiciju ili bilo sta slicno, protein u svakom slucaju pomaze...naravno ako se upotreba prilagodi potrebi. Isto tako treba razgraniciti vrste proteina jedne od drugih, ali to je vec nauka i o tome mi se ne da ovaj put :)
SI AMO CONte!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 jan 2013, 12:06

Mitar je napisao/la:Po mom shvatanju, unos proteina kod pocetnika se ne bi trebao razlikovati od unosa kod iskusnijih rekreativaca. Ovo govorim zbog toga sto prosjenom pocetniku treba povecan unos bjelancevina kao bi stvarao misicnu masu, dok nekom malo masivnijem i razvijenijem treba isto tako povecan unos kako bi nahranio postojecu misicnu masu i sprijecio propadanje, te nastavio napredak...

Uglavnom protein je cudo i trebao bi ga koristiti svaki sportista. Bilo da ganjate misicnu masu, definiciju ili bilo sta slicno, protein u svakom slucaju pomaze...naravno ako se upotreba prilagodi potrebi. Isto tako treba razgraniciti vrste proteina jedne od drugih, ali to je vec nauka i o tome mi se ne da ovaj put :)

Kao pocetnik uvjek malo manje treniras,to dode vremenom ;) ja samo govorim da se ne pretvore u sarajevske mahalase,koji samo treniraju prsa,a stomak do poda :D (masa,masa)
P.S Najbitnije smo zaboravili ,voda,voda treba da se pije :)

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 08 jan 2013, 12:24

patriot je napisao/la:ma neznam kume, nisam ga nikad ni probo ni cuo za njega. hajde DM mi je blizu, bas cu otici, hvala!
l karnitin nema skoro nikakvog ucinka, treniraj i uvedi pravilnu ishranu ;)

Zna li nekako kako da se rijesim strija koje sam dobio ovo ljeto jer znam odjednom naglo dobio veliku misicnu masu i nastao mi je haos u citavom podrucju nadlaktica. Znaci na podrucju bicepsa i tricepsa imam zastrasujuce strije, a na ramenima i latovima mi nije neka hica da to rijesim jer ne setam se go po gradu i tako :D Ali mi ofirno nekako, svi ono kad vide strije :o sta je to toliko. Ima li ikakvog nacina da ih barem umanjim ako ne mogu da ih se rijesim
Prijateljica pomocu l carniti smrsala 3-4 kg.
NO PYRO NO PARTY

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jan 2013, 13:18

GunnerS je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Pa šta je onda meni preporučuješ :D :roll:
Jedino ovako ove mahalske :D
Mahalske su najbolje ;)
normalno. Znaci meni moja mahalska 3x bolja od ove na c vili a jeftinija. Ima vise toga za ponudit a imas i protein da popijes za 2 KM, kreatine, hemorage i ostalo :P

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jan 2013, 13:20

Buu je napisao/la:
patriot je napisao/la:ma neznam kume, nisam ga nikad ni probo ni cuo za njega. hajde DM mi je blizu, bas cu otici, hvala!
l karnitin nema skoro nikakvog ucinka, treniraj i uvedi pravilnu ishranu ;)

Zna li nekako kako da se rijesim strija koje sam dobio ovo ljeto jer znam odjednom naglo dobio veliku misicnu masu i nastao mi je haos u citavom podrucju nadlaktica. Znaci na podrucju bicepsa i tricepsa imam zastrasujuce strije, a na ramenima i latovima mi nije neka hica da to rijesim jer ne setam se go po gradu i tako :D Ali mi ofirno nekako, svi ono kad vide strije :o sta je to toliko. Ima li ikakvog nacina da ih barem umanjim ako ne mogu da ih se rijesim
Prijateljica pomocu l carniti smrsala 3-4 kg.
izguglaj koliko su kazenjene odredjene firme zbog l karnitina ;) Nije smrsala uz pomoc nejga nego uz pomoc vlastite volje 100%. i 3-4 kg je smijesno. Ja kad sebi stavim na dijetu, za 15-20 dana izgubim 5 kila ;)

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.