Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arvid
Kontakt:

Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Post Postao/la Arvid » 02 sep 2021, 01:08

Joj al brate onaj Cipelić je zalutao ovdje majke mi, žao mi ga bi kad se okliznu tačno vidiš da se trese, reko patnja samo da završi da ne padne u komu kakvu.

I takvog ga onaj balvan Martial nije uspio predriblati :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2021, 01:14

hurem je napisao/la:
02 sep 2021, 01:07
Civic je zadnje 2 godine a i trenutno bolji od svih naših bekova na desnoj strani (Todorović, Gazibegovic, Cipetic, Susic).
Smanjite malo doživljaje!
Da nam je bogdom jedna takva rezerva na desnoj strani a kvalitetnija opcija kao starter.
I to je tačno, makar ima konstantu igranja u klubu (koji redovno zadnjih godina učestvuje u europskim takmičenjima), kao što sam napisao nije neka klasa ali boljeg teško da imamo, kao rezervu.
Arvid je napisao/la:
02 sep 2021, 01:08
Joj al brate onaj Cipelić je zalutao ovdje majke mi, žao mi ga bi kad se okliznu tačno vidiš da se trese, reko patnja samo da završi da ne padne u komu kakvu.

Prođe ona lopta do njega na desnu strane, nigdje nikog u radijusu od 10 metara okolo, hajde reko sad centaršut, ja kad se prosu brat malo mi je falilo da suzu pustim :mrgreen:

Podsjetila me njegova situacija (iako ulog svakako nije ni blizu velik kao tada, iako smo igrali protiv Francuske) na onu sa Svjetskog protiv Argentine, kada je pred kraj tekme Bičakčić ostao sam na desnoj strani (jer igrao je on beka neki dio te tekme pred kraj, pošto je čini mi se Mujdža izašao) i ode mu, koliko se sjećam, lopta preko noge u gol aut :urnebes:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 02 sep 2021, 01:17

Raonffa je napisao/la:
02 sep 2021, 00:59
Slažem se, na terenu nikao ne izgleda kao bek, sav nekakav hramlje dok trči i hoda, al' yebaji ga trudi se, nužno je zlo ali tako je kako je, nemamo (puno) boljih od njega kako god okreneš.
Ima i to smisla, ali treba kopati rukama i nogama da se nađe rješenje. Od trenutnih, na pamet mi pada jedino Nastić, ali vjerovatno je isti klinac ko i ovaj. Na drugoj strani će puno jednostavnije biti pokriti poziciju, sa Gazibegovićem i Dedićem u usponu. Tako da, desno ćemo riješiti kroz par godina, bez problema :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2021, 01:21

Hantraga je napisao/la:
02 sep 2021, 01:17
Raonffa je napisao/la:
02 sep 2021, 00:59
Slažem se, na terenu nikao ne izgleda kao bek, sav nekakav hramlje dok trči i hoda, al' yebaji ga trudi se, nužno je zlo ali tako je kako je, nemamo (puno) boljih od njega kako god okreneš.
Ima i to smisla, ali treba kopati rukama i nogama da se nađe rješenje. Od trenutnih, na pamet mi pada jedino Nastić, ali vjerovatno je isti klinac ko i ovaj. Na drugoj strani će puno jednostavnije biti pokriti poziciju, sa Gazibegovićem i Dedićem u usponu. Tako da, desno ćemo riješiti kroz par godina, bez problema :D
Nastić mi je vala najbolje izgledao u onoj prijateljskoj protiv Turske, činio mi se kao kompletan bek, dobar u oba pravca, ali svaka druga tekma mimo toga je bila, pa ništa posebno u najmanju ruku.

Nije ih ni odigrao puno da se razumijemo, ali igrao je dovoljno da sam dobio utisak da nije neka pljačka.

Možda nije lošiji od Ćivića ali je na klupskoj razini zadnjih godina tonuo sve dublje i dublje, zato se vjerovatno i izgubio sa radara repke.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 sep 2021, 01:31

Ovaj bod protiv Francuske ce imati svoju težinu tek kada pobjedimo Kazahstan. Ali smo pobjeda dolazi u obzir, nikakav remi.

Džeko ce i u 45-toj biti naš najbolji igrac. Demirovic i Pljevak su mlađi po 10,15 godina, pa ne mogu meda. U njihovim godinama Dzeko je trpao sve redom, riješavao utakmice, bio najbolji strijelac kvalifikacija itd.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 sep 2021, 01:38

Svaka cast momcima dobro su odigrali.

Cipetic uopste nije za reprezentaciju, neko moje misljenje kad je pao crveni pa da smo sistem promijenili u nesto kao 4-5-1 umjesto Kolasinca recimo da su usli Stevanovic ili Gojak pa da smo neki presing u sredini napravili mogli smo mi ovo dobiti jest da je nerijesen rezultat odlican ali vidi se da smo malo ukocili pred kraju da sacuvamo bod.

Da nije bilo VAR taj gol nebi nikad bio priznat a tako i onaj crveni, ali cudi me ni jedan snimak ne dokazuje 100% da lopta je presla preko linije pa valjda moraju biti 100% sigurni a ne 90%.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 02 sep 2021, 01:51

Bod protiv France je kao kuca dok je bilo 11vs11...ovdje se morala traziti pobjeda...sta to nama francuzi napravise do crvenog?? apsolutno nista...koga briga sto baponja leta okolo...zujali, a meda laznuli nisu...gol su nam dali na nasu nesrecu...da su nas izdominirali, pa hajde..
Zadnjih 10-15 minuta nismo ni pokusali uradi nesto konkretno...jedva smo cekali da utakmica zavrsi, ko da smo mi imali igraca manje..

Ako hocemo na takmicenje, pa onda moramo barem pokusati nesto uraditi protiv vecih repki...cemu strah?? uvijek neki strah, uvijek sami sebe sputavamo...kod njih baponja vrijedi kao nas cijeli tim..koga briga to..ne interesuje me...i oni su od krvi i mesa, a mi i dalje cekamo da ih "ujedemo"...

Koga to mi imamo u repki?? pogledaj momaka kako se bore i takticki odradjuju trenerovu zamisao...nemamo se koga bojati...nikome pardona, samo gazi.. :bih:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 sep 2021, 03:53

mene stvarno iznenadjuje ovaj Luxembourg, za velicinu drzave i stanistvo ljudi stvarno napreduju sto se rezultati tice, vidim ima par "nasi" igraca, opet to je jedna od najbogatijih drzava na svijetu, vidi se da ljudi investiraju u omladinske skole i evo rezultati polako dolaze, nisu ni oni vise mala maca da se mogu gaziti, mi bi trebali neki primjeri uzeti od njih, haj ok mi nemamo financija niti infrastrukture ali opet mozemo sve uloziti u omladinske skole da necekamo kad ce neko se pojaviti iz dijaspore

kad bi gledali razliku izmedju vrijednost reprezentacije i gdje igraju, meni nikako nije jasno koliko su samo pretjerali sa ovim cijenama i koliko nisu realni na papiru oni su trebali nas najmanje zgaziti 3-0, i sad pogledajte igraca poput Hadziahmetovica, momak stvarno je dokazao da moze igrati sa najboljim igracima na svijetu a vrijedi samo €2.20m ja mislim da bi se svi samnom slozili da momak bi trebao igrati makar u ligu petice, Krunic koji igra u AC Milan i da samo vrijedi €6.00m je nerealno ja neznam da li je to do losi menadzera ili sta vec ali ovo je nerealno.

da ekipa koja vrijedi toliko na papiru odigra nerijeseno i to jedva kad bi samo nekome pokazao na papiru vrijednosti igrace i gdje igraju i da kazem da će odigrati nerijeseno kod kuce rekao bi da si lud, sa ovim kadrom da odigras kod kuce nerijeseno moras biti glupan od trener, zato kažem mi vrijedimo vise nego sto piše na ovom

GK - Lloris - €9.00m (Tottenham Hotspur)
RB - Kounde - €60.00m (Sevilla FC)
CB - Varane - €70.00m (Manchester United)
CB - Kimpembe - €40.00m (PSG)
LB - Digne - €35.00m (Everton)
DM- Veretout - €33.00 (Roma)
CM - Lemar - €25.00m (Atletico De Madrid)
CM - Pogba - €60.00m (Manchester United)
RW - Griezmann - €60.00m (Atletico De Madrid)
LW - Mbappe - €160.000 (PSG)
ST- Benzema - €25.00m (Real Madrid)

Total = 1.07bn

GK - Sehic - €900th (Konyaspor)
RB - Susic - €1.10m (CFR Cluj)
CB - Sanicanin - €1.70m (FK Partizan)
CB - Ahmedhodzic - €4.00m (Malmo FF)
CB - Hadzikadunic - €2.50m (FK Rostov)
LB - Kolasinac - €6.50m (Arsenal)
DM - Cimirot - €3.20m (Standard Liege)
DM - Hadziahmetovic - €2.20m (Konyaspor)
CM - Pjanic - €20.00m (FC Barcelona)
ST - Demirovic - €12.00m (FC Freiburg)
ST - Dzeko - €4.00m (Inter Milan)

Total = €86.95m

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 02 sep 2021, 05:41

Sa igracem vise u posjedu lopte smo bar trebali ici na gol. Ne jurisati i stiskati francuze ali igrati da damo taj go. To raja zamjera, jer s igracem vise smo gledali samo da sacuvamo svoj go. A realno imali smo prostora da zabijemo jos jedan i uzmemo sve tri bobe.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2021, 06:23

Pa i išli smo na pobjedu jednom strpljivom i pametnom igrom. To sto neki centarsutevi, korneri nisu prošli ili sut Prevljaka je sasvim druga stvar. Francuzi su se nakon crvenog kartona branili bunkerom. Kao sto oni nisu mogli probiti nas, tako ni mi nismo njihov. Naveo vam je čovjek primjer Engleske koja je prije koju godinu s igračem više izgubila od Francuske.
Faktički nakon crvenog kartona smo bili hajmo reci ravnopravni na terenu sa svjetskim prvacima i šanse za pobjedu su bile 50:50.
Da je ostalo 11:11, šanse za pobjedu ne bi bile veče od 10% a za remi od 30%.
Hajmo ih napasti a tamo takvo što jedva cekaju Mbappe, Coman, Martial (Benzema).

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 sep 2021, 06:38

Civic nema centarsut :hmmmm:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

HasicuVratiSe
Kontakt:

Post Postao/la HasicuVratiSe » 02 sep 2021, 07:28

Koga briga sta forumski liliputanci pisu. Petev je prvi pravi selektor kojeg imamo ! Kakav pogodak sa formacijom i taktikom, Odlicno skautirana Francuska, ispravljene greske iz prve utakmice.

Edin Džeko je Bog lopte za cijeli Balkan i najbolji špic svih vremena kojeg su ovi prostori vidjeli ! Kao što sam rekao prije utakmice, babuka ce sam sebi stvorit par šansi, pojeo onog Kebaba iz PSG.

Kazahstan moramo dobit, Tuta mi vraca povjerenje u ovu ekipu, natjerao je Pjanica da trci :O
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2021, 08:22

Dobra partija.
Jbg zasad ne mogu napadat Tutu, al biće prilike.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 sep 2021, 08:26

Arvid je napisao/la:
02 sep 2021, 01:08

Decko je molio Boga samo da ga ne stavi da igra i Petev ga uvodi a on bijel ko zid od straha. Vidis mu na licu grc, na tijelu grc, i kad je usao bilo je kriminalno. Tek kada je izasao Mbappe malo je otpusio.
Nisam znao da je toliki trtaros. Puno bolje bi izgledao Miro na toj poziciji.
Sa druge strane Civic umjesto Seje odlicno pokrio. Nisam neki fan Civica ali vecinu utakmica u reprezentaciji odigrao korektno, sa tim da mora biti rezerva Kolasincu.
Petev postavio formaciju koja nam najvise odgovara. Odlicno to izgleda sa tri stopera, Susicem i Sejom na bokovima i sredinom gdje oko Pjanica imamo dva trkaca Amira i Cimirota. U napadu se pokazala dobitna kombinacija Demirovic i Dzeko.
Nama fali zamjena za Demira u ovom sistemu jer Prevljak, Koljic, Bajic svi su oni slicniji Dzeki nego Demiru, gdje nam treba brzi igrac da ganja protivnika.
Sve pohvale timu na celu sa strucnim stabom i selektorom.
Bit ce zanimljivo gledati utakmicu sa Kazahstancima kako cemo se postaviti i u kojoj formaciji izaci. Oni su sve samo ne naivan protivnik. Ako nas Ukrajina nije opametila nece niko.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 sep 2021, 08:43

Jel kartoniran Hadziahmetovic? Nesto je komentator sinoc spominjao.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 02 sep 2021, 08:57

Maestro je napisao/la:
02 sep 2021, 08:43
Da. Nece igrati protiv Kazahstana.

HasicuVratiSe
Kontakt:

Post Postao/la HasicuVratiSe » 02 sep 2021, 09:04

NerminFatic je napisao/la:
02 sep 2021, 08:57
Maestro je napisao/la:
02 sep 2021, 08:43
Da. Nece igrati protiv Kazahstana.
I ne treba nam pretjerano sa boratima, nadam se da ce Rade biti spreman
Džemil Šošon: ako radite na nekom projektu i želite da propadne, samo se meni obratite da to sredim

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2021, 09:23

harden je napisao/la:
02 sep 2021, 00:38
h1a2s3o4 je napisao/la:
01 sep 2021, 23:52
Dirati ovu odbranu je grijeh. Apsolutno nema potreba za mijenjanjem formacije. Nakon dugo vremna odbrana nam izgleda ozbiljno!
3-5-2 formacija nije uopste defanzivna.

Uigravas nesto 3-4 utakmice i onda da mijenjas radi Kazahstana. Nema to smisla.
Tako je. Dignuti blok gore, pomjeriti bekove napred, desno Stevanovic umjesto Susica i igrati pa sta bude. Ne sumnjam da ce Petev naci dobro rjesenje, samo kad dobijemo 2-0 nasa gamad ce reci nekad smo ove punili 5-0 :crazy:
:thumbup:

Bas tako. Trio u odbrani nikako ne dirati, eventualno uigravati jos par igraca za te pozicije ako i kad neko od ove trojice bude kartoniran ili iz drugog razloga ne bude mogao igrati.
Ono na cemu bi ovaj trio trebao raditi jesu svakako prekidi. To im je bolna tačka.
A kad smo kod toga, bilo bi zanimljivo vidjeti koliko smo golova primili sa 3 u odbrani u mandatu Peteva, a da nisu bili iz prekida? :hmmmmm: :kafa:
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 sep 2021, 00:38
Majstore, WB će nam biti Ćivić i Cipetić. Imperativ je imati jos jednog veznog igrača, kontrolisati utakmicu tako što ćemo držati posjed i pokušati slomiti otpor ovih iz Kazakhstana.

Besmisleno je imati trojicu nazad a da ti napad predvode Ćivić i Cipetić.
A ko ce ti igrati krila ako predjes na 4-3-3? :D
OK, Stevanovic je opcija ali on moze igrati i WB protiv Kazahstana. On i Civic, za slucaj da Seo ne moze, ce biti sasvim dovoljno za tu utakmicu.
A tvojom logikom i da pređemo na 2 u odbrani i Stevanovic na krilu opet bi imao Civica i Cipetica po krilima. :D I sta si uradio? Nista.

Drzimo se mi onoga sto je do sada uigravano, da ne bude posao bačen niz vodu. A vidimo da radi.
Spomenuo si da se bavis IT, ne znam da li si inzinjer ili na koji nacin se bavis time, ali inzinjerski gledano ako si nesto napravio i to radi onda ostavi i ne diraj. Kad se pokvari onda ga čačkaj. :D

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 sep 2021, 09:36

-----------------------------------Sehic----------------------------
---------Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin
Stevanovic----------Pjanic------Cimirot ----------------Civic
----------------------------------Krunic -----------------------------
------------------------Dzeko-------Demirovic-------------------

Nema tu plaho pametovanja...fali samo Seo. Na oko ista formacija kao sinoć ali zapravo poprilično ofanzivnija.
Mada ne bi bilo loše izaći i sa 2 stopera u 442 formaciji (domaći teren, slabiji protivnik)...čisto da ne budemo toliko predvidivi u nastavku kvalifikacija...jer ako i protiv Kazahstana izadjemo s 3 nazad onda ce takvu formaciju očekivati svi protivnici i prilagođavati se spram 532 (352) do kraja.
Recimo sinoć je Demirovic bio ključna figura i iznenađenje za Deschampsa i Francuze...bez sumnje...i upravo je on korekcija u odnosu na prvu utakmicu protiv Frnacuske.

Civic - ne znam koliko gledate Ferencvaros ali on tamo ima jako dobre centarsuteve. Sinoć nije uspio uputiti koji jer je bio dobro zatvoren...zapravo odlično zatvoren.
On u Ferencvarošu kada ima loptu i par metara prostora odmah saigraci ulaze u 16 jer znaju da slijedi centarsut, kao da imaju takve instrukcije od trenera...dok od desnog beka njihovog nećete vidjeti centarsut.
Eh sta je kod nas bio problem kod Civica i centarsuteva - taj sto u 16 bude usamljen Dzeko, i bas zato mora imati Demirovica pored sebe.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, dime, hurem i 26 gostiju.