Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
I u onoj Engleskoj svima dresovi bijeli, crveni ili plavi. Jesi vidio papaka. Pa da bar ko Norwich budu originalni
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Hajd sto su dresovi isti vec u Hrvatskoj i Hercegovini 95% ekipa ima iste i grbove.akisarajevo92 je napisao/la:kod nas uvijek kod ekipa dresovi plavi, crveni ili bijeli
nemaju smisla napraviti neki identitet pa tako i ova Tuzla, da su bar izabrali neki unikatan dizajn dresova i boju, ima li neko u BiH sa zutim dresovima, crno bijelim, roze?
**** nerviraju me ovakve stvari

Je li jos neko od vas primjetio da se kod nas utakmice zavrsavaju do 80.og ili 85.og minuta? Tj,kakav je rezultat pet-deset minuta prije kraja,tako ce i ostati,i skoro nikad ne padne neki gol koji bi uticao na ishod utakmice...ako je nerijeseno,ostane nerijeseno..ako neko vodi,ostace tako..
To sam ja primjetio jos prije desetak godina,a svaka nova sezona me samo ucvrscuje u tom stavu.
Dok u svijetu apsolutno najvise golova pada u zadnjih 5-10 minuta,i sudijskoj nadoknadi,i golovi samo pljuste....kod nas se to skoro i ne desava.
Nije poenta da mi sad neko navede neki primjer kad se to desilo,naravno da ih ima...Ali ima ih mozda 5% ,u odnosu na bilo koju drugu ligu na svijetu.I ne pricam o ovoj sezoni samo,ili zadnjih 5..Vec od postanka ove lige,2002
Sta mislite,sta je razlog tome?
Da li je jos neko primjetio to,ili sam ja ipak to umislio.
To sam ja primjetio jos prije desetak godina,a svaka nova sezona me samo ucvrscuje u tom stavu.
Dok u svijetu apsolutno najvise golova pada u zadnjih 5-10 minuta,i sudijskoj nadoknadi,i golovi samo pljuste....kod nas se to skoro i ne desava.
Nije poenta da mi sad neko navede neki primjer kad se to desilo,naravno da ih ima...Ali ima ih mozda 5% ,u odnosu na bilo koju drugu ligu na svijetu.I ne pricam o ovoj sezoni samo,ili zadnjih 5..Vec od postanka ove lige,2002
Zadnja izmjena: Schlager, dana/u 22 sep 2019, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sudijska organizacija, ne dopustaju igru. Igra se prahistorijski fudbal zbog njih, a kako utakmica ide prema zadnjih 15 minuta dopusti se i kradja vremena, valjanje, gruba igra, plase se svirati neke stvari iako su ocite. Generalno poludiriguju utakmice.Schlager je napisao/la:Je li jos neko od vas prijetio da se kod nas utakmice zavrsavaju do 80.og ili 85.og minuta? Tj,kakav je rezultat pet-deset minuta prije kraja,tako ce i ostati,i skoro nikad ne padne neki gol koji bi uticao na ishod utakmice...ako je nerijeseno,ostane nerijeseno..ako neko vodi,ostace tako..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 22 sep 2019, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.
Prije svega nedostatak fizičke spreme. Isto tako u zavisnosti od rezultata, ko vodi, njemu je cilj samo da ukrade vrijeme, niko ne ide prema golu, a ako je neriješeno, niko ne napada, ciganija klasična.Schlager je napisao/la:Sta mislite,sta je razlog tome?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Zenicanin988
- Kontakt:
Sve neke kockicetuzlak1987 je napisao/la:Hajd sto su dresovi isti vec u Hrvatskoj i Hercegovini 95% ekipa ima iste i grbove.akisarajevo92 je napisao/la:kod nas uvijek kod ekipa dresovi plavi, crveni ili bijeli
nemaju smisla napraviti neki identitet pa tako i ova Tuzla, da su bar izabrali neki unikatan dizajn dresova i boju, ima li neko u BiH sa zutim dresovima, crno bijelim, roze?
**** nerviraju me ovakve stvari

Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Mene najvise nerviraju arbitri. Kada odrede nadoknadu, samo cekaju da istekne i da sviraju kraj.Virtu4l je napisao/la:Prije svega nedostatak fizičke spreme. Isto tako u zavisnosti od rezultata, ko vodi, njemu je cilj samo da ukrade vrijeme, niko ne ide prema golu, a ako je neriješeno, niko ne napada, ciganija klasična.Schlager je napisao/la:Sta mislite,sta je razlog tome?
Produze tri minute, od toga se ekipa kojoj odgovara rezultat izlezava dvije minute, i na kraju dobijes bukvalno samo minut nadoknade. Nema sanse da nadoknade tu "kradju" vremena.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
Jel Kajkut dao za Borac gol Radniku u 97 minuti za pobjedu ?Schlager je napisao/la:Je li jos neko od vas primjetio da se kod nas utakmice zavrsavaju do 80.og ili 85.og minuta? Tj,kakav je rezultat pet-deset minuta prije kraja,tako ce i ostati,i skoro nikad ne padne neki gol koji bi uticao na ishod utakmice...ako je nerijeseno,ostane nerijeseno..ako neko vodi,ostace tako..
Jel Borcu dao Ubiparip gol za pobjedu u 85 minuti ?
eto ti samo Borac u zadnjih 5 kola.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
dao je Kajkut,ili izborio penal,ne sjecam se vise tacno,i ono kad je Zrinjskom donio titulu u Bjeljini..te sezone,ili poslije te, je i Zeljo primio tri gola pod Bijelim Brijegom u zadnjih 10 minuta....Ali nisi shvatio poentu.lako je naci neke primjere,vise mislim globalno,na citavu ligu,sve ove godine.
Zrinjski protiv mladosti
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Nažalost ne mogu naći od 85. minute, nadam se da neće smetati od 75. pa nadalje. Isto svi podaci samo uzimaju u obzir trenutnu sezonu, ako mi se da napravit ću update sa zadnjih 5-10 godina.Schlager je napisao/la:dao je Kajkut,ili izborio penal,ne sjecam se vise tacno,i ono kad je Zrinjskom donio titulu u Bjeljini..te sezone,ili poslije te, je i Zeljo primio tri gola pod Bijelim Brijegom u zadnjih 10 minuta....Ali nisi shvatio poentu.lako je naci neke primjere,vise mislim globalno,na citavu ligu,sve ove godine.
Kada upoređujemo sa regionalnim ligama:
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Željo je primio tri gola u 5 a ne u 10minSchlager je napisao/la:dao je Kajkut,ili izborio penal,ne sjecam se vise tacno,i ono kad je Zrinjskom donio titulu u Bjeljini..te sezone,ili poslije te, je i Zeljo primio tri gola pod Bijelim Brijegom u zadnjih 10 minuta....Ali nisi shvatio poentu.lako je naci neke primjere,vise mislim globalno,na citavu ligu,sve ove godine.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
Nije ta statistika baš relevantna za ovo što Schlager piše. Ovdje se računaju svi golovi dati u tom određenom periodu, dok Sclager govori o golovima koji su promijenili "znak" na utakmici.Kulesza je napisao/la:Nažalost ne mogu naći od 85. minute, nadam se da neće smetati od 75. pa nadalje. Isto svi podaci samo uzimaju u obzir trenutnu sezonu, ako mi se da napravit ću update sa zadnjih 5-10 godina.Schlager je napisao/la:dao je Kajkut,ili izborio penal,ne sjecam se vise tacno,i ono kad je Zrinjskom donio titulu u Bjeljini..te sezone,ili poslije te, je i Zeljo primio tri gola pod Bijelim Brijegom u zadnjih 10 minuta....Ali nisi shvatio poentu.lako je naci neke primjere,vise mislim globalno,na citavu ligu,sve ove godine.
Kada upoređujemo sa regionalnim ligama:Kada upoređujemo sa svjetskim ligama:
Konkretno za FKS, sezona 17/18 protiv Mladosti u 88. za 1-1. Protiv Krupe kući od 2-1 do 2-3 u 80. i 82. minuti. Pa onda u sudijskoj za pobjedu u gostima protiv Krupe. Za prošlu se nešto ne sjećam.
Željo je prošle sezone mislim protiv Tuzle i Širokog primao pred kraj golova. Pa ono protiv Zrinjskog i gol Kjosevskog Širokom u sezoni 17/18.
Zrinjski ove protiv Mladosti, prošle isto protiv Mladosti Bilbija iz slobodnog u 80. minuti.
To je sve ovako na prvu, kad bi se zadubio, vjerovatno bi bilo još toga. Bilo bi lijepo napraviti neko poređenje s ligama iz regiona i ovim najjačim.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ja mislim da je nama puno "crnija" statistka prvih 15 minuta, dje po mom nekom dojmu dajemo jako rjetko golovo, pogotovo u derbi ili izjednacenim utakmicam. Najvise postizemo u razdoblju od 45 do 70 minute.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Pa jesu nadigrali , niko ne spori... Samo je bio penal nad RahmanovicemAlipasino je napisao/la:Divi divi ljudi ih nadigrali,ginuli za svaku loptu jos im ga bivsi zabi i oni poceli pricu o Azmiru i sudiji,Onaj Mesin go juce se trebo ponistit jer se usudio opucat sa vise od 20 metara sto nije u skladu sa premijer ligom ali sudija je to ipak pogresno procjenio.

I protiv Širokog nije bio penal za izjednačenje.
Oni su ušli kao underdog igrači i niko ih nije pratio za penale, Bogami će sada svima biti na radaru.
Sve je dobro dok najmanje golova ne bude padalo između 1' i 90' minute.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Tek u euro utakmicama se vidi da naše ekipe imaju snage za 60-70 minuta pravog profesionalnog nogometa. Jako bih volio da ždrijebovi počnu spajati naše sa HR ili SRB klubovima, baš da vidimo ima li razlike. Prijateljske utakmice nisu mjerilo.
Što se Slovenije tiče, imali smo Zrinjski - Maribor, i tu se ne sjećam neke kondicijske nadmoći Slovenaca.
Što se Slovenije tiče, imali smo Zrinjski - Maribor, i tu se ne sjećam neke kondicijske nadmoći Slovenaca.
- prisonbreak
- Kontakt:
Huawei ce Slobodi sve isplatiti, samo da potpisu sponzorski ugovor vrijedan jedan milion.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Hajde Čelik malo ba igrajte fudbala, ne igrate protiv Liverpula
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Realno gledajuci kvalitetu sastava Zrinjski i dodje “Liverpul” za trenutni Celik.BocaJuniors1905 je napisao/la:Hajde Čelik malo ba igrajte fudbala, ne igrate protiv Liverpula
Nesto se opasno lose desilo u klubu jer nista ne lici na pocetak sezone gdje je to bilo relativno ok s obzirom na proslu sezonu i to sve.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.