RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 02 jun 2011, 18:21

Kao što je neko ovdje napisao, mislim da je NeToBola napisao, samo strpljenje i doći će to na svoje, naravno, uvijek će odlaziti i dolaziti igrači, bitno je stabilizovati prilike u klubu, a kad se to uradi, onda će se nuditi mnogi da obuku veležov dres..i kimbo je dobro napisao šta je prioritet, a što se čini mi se počelo rješavati, a za ostalo nas nije briga...

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 02 jun 2011, 18:42

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 jun 2011, 18:51

Svaka cast upravi, ovako se ponasa klub sa tradicijom.
Radi ove izjave sledeci put en sirite dezinformaicije i poluistine sve da 100 godina poznajete pojedine igrace ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 02 jun 2011, 18:54

kimbo je napisao/la:Svaka cast upravi, ovako se ponasa klub sa tradicijom.
Radi ove izjave sledeci put en sirite dezinformaicije i poluistine sve da 100 godina poznajete pojedine igrace ....
igraci svasta pricaju sta njima ide u korist....

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 02 jun 2011, 18:58

Znate biti supci,znate pljuvati po Zelji,lizete se sa pitarima,ali bi ja od srca zelio vidjeti jak Velez.Znajte da ste od manijaka uvijek imali podrsku,i to u najtezim trenutcima.Nekako uvijek se nadam da ce vase legende pomoci da klub opet bude ono sto je nekad bio.Imati takve velicine kao sto su Bajevic,Barbarez,Hasan,Halilhodzic,Kodro,prosto ne mogu da vjerujem da ce oni jos dugo moci gledati Velez kako se pati.Meni ste uvijek bili dragi,i zelim vam sve najbolje.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 02 jun 2011, 19:00

barbarez je napisao/la:Znate biti supci,znate pljuvati po Zelji,lizete se sa pitarima,ali bi ja od srca zelio vidjeti jak Velez.Znajte da ste od manijaka uvijek imali podrsku,i to u najtezim trenutcima.Nekako uvijek se nadam da ce vase legende pomoci da klub opet bude ono sto je nekad bio.Imati takve velicine kao sto su Bajevic,Barbarez,Hasan,Halilhodzic,Kodro,prosto ne mogu da vjerujem da ce oni jos dugo moci gledati Velez kako se pati.Meni ste uvijek bili dragi,i zelim vam sve najbolje.
pozdrav za manijake i sve najbolje :)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 jun 2011, 19:11

Skinuto sa fkvelez stranice ...

Upravi hvala na razjasnjavanju ovih stvari i iskorjenjivanju bilo kakvih glasina ...

Velež je institucija i sve drugo je prolazno

U povodu upita koji su posljednje vrijeme, ali i tokom dana došli na adresu FK Velež Mostar, oko odlaska dvojice fudbalera koji su posljednjih tri mjeseca trenirali za „Rođenim“, Upravni odbor kluba zauzeo je jasan stav:

- Dejan Drakul i Admir Vladavić su fudbaleri koji su svoje prve ozbiljnije fudbalske korake načinili u našem klubu i na njihov upit još u martu mjesecu, mi smo im izašli u susret i omogućili da treniraju sa ekipom, kako bi koliko toliko imali takmičarski ritam. Možda to u tom trenutku i nije bilo sasvim pošteno prema igračima koji su ugovorom profesionalno vezani sa Veležom, ali uzimajući u obzir da Drakul nije zbog svojih zdravstvenih razloga trenirao godinu i pol, a da je Vladavić igrač koji može konkurisati za reprezentativni dres, mi smo im to omogućili. U aprilu mjesecu sa obojicom igrača je razgovarano. Sa Vladavićem su dogovoreni uslovi i pružena je ruka, a ponuđeno je i da se potpiše građanski ugovor, jer u tom trenutku još nije bila razriješena „trakavica“ Vladavića sa Žilinom, pa naravno nije se ni mogao potpisati uobičajeni ugovor i registrovati u Savezu. Sa Drakulom isto tako je razgovarano, a obzirom da momak nije iz Mostara, omogućeni su mu uslovi za život i ishranu kao i svakom igraču koji je član Veleža, a nije iz Mostara. Upravo sa Drakulom, na obostranu želju, je razgovarano prvo 6 dana prije nego što je objavljeno da je potpisao sa Željezničarom, a noć prije nego što je objavljena ta vijest o potpisu, ponovno je razgovarano i dogovoreno da se sutradan u 12.00 sati sjedne u klupskim prostorijama i stavi paraf na pripremljen ugovor o dvogodišnjoj saradnji. U 12.15, a nakon što smo vidjeli da kasni na sastanak u dogovoreno vrijeme, kontaktiran je telefonom, a na njegov telefon javio mu se menadžer, kazavši da je on u tom trenutku dogovorio saradnju sa Željezničarom. Isto tako, nije istina da nije razgovarano sa Vladavićem, već suprotno još prije skoro dva mjeseca, a on je i jutros pozivan čak dva puta telefonom, a na te pozive nije bilo odgovora. Mi obojici želimo puno sreće u nastavku karijere i uspjeh u njihovim klubovima. Ako je njihova odluka takva, poštujemo je, ali isto tako ne želimo da kojekakve priče po gradu ili nekom drugom mjestu bacaju ljagu na naš klub i šire pesimizam ili neke destruktivne priče. Za nas ne postoji nikakav „slučaj Drakul“ niti „slučaj Vladavić“ i ne želimo o ovome više diskutovati, iako imamo mnoštvo argumenata. Naglašavamo, da su svi oni, kao i bilo koji drugi igrač koji je ikada nosio dres Veleža, naša djeca, a svako sebi traži sreću i egzistenciju. U sljedećoj sezoni ćemo biti rivali onih 90 minuta na terenu, a prije i poslije toga sportski prijatelji. Fudbalski klub Velež uveliko vrši pripreme za predstojeću sezonu i radi se "punom parom", o čemu svjedoče potpisani sponzorski ugovori od prije nekoliko dana, te mnogi drugi koji su u pripremi i uskoro će biti potpisani. U sljedećoj sezoni, naš klub slavi 90 godina postojanja. Devet decenija u kojima je promovisano časno ime kluba i u kojima su brojne generacije sa ponosom nosile crveni dres. Upravni odbor FK Velež je u januaru istakao da mu je cilj opstanak i to ostvario za 7-8 kola. Također, Upravni odbor FK Velež za sljedeću sezonu je postavio jasan cilj, a to je da Velež postane stabilan klub, koji će se vratiti na svoje mjesto u bh fudbalu i Evropi. Mi radimo u tom pravcu i ispunit ćemo ono što smo obećali našim navijačima. U sljedećoj sezoni će Velež opet imati 25 igrača i stručni štab i ostala imena na pozicija u klubu koja treba da ima, jer samo je Velež institucija, a svi drugi su prolazni i tako treba da bude.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 jun 2011, 19:20

Svaka čast upravi, ovdje se tačno može vidjeti pravo lice tih igrača i kojekakvih menadžera, još jednom čestitke upravi na pravim informacijama...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 jun 2011, 19:21

barbarez je napisao/la:Znate biti supci,znate pljuvati po Zelji,lizete se sa pitarima,ali bi ja od srca zelio vidjeti jak Velez.Znajte da ste od manijaka uvijek imali podrsku,i to u najtezim trenutcima.Nekako uvijek se nadam da ce vase legende pomoci da klub opet bude ono sto je nekad bio.Imati takve velicine kao sto su Bajevic,Barbarez,Hasan,Halilhodzic,Kodro,prosto ne mogu da vjerujem da ce oni jos dugo moci gledati Velez kako se pati.Meni ste uvijek bili dragi,i zelim vam sve najbolje.
Druze, navedi 1 primjer kada je Velez Zelju ostetio ili Red Army ostetio Manijake - 1 primjer molim te eto pa cu ti se izvinuti.

Prvo, tebi hvala na simpatijama, kao i svima ostalim. To je lijepo i naravno da mi je drago cuti.

Drugo, kritika upravi Zelje - nema veze sa kritikom tebi ili manijacima. Uprava Zelje jeste ostetila Velez nekoliko puta u zadnjih 3-4 godine. To je cinjenica. Pa sami Manijaci su protestovali zadnju zeljinu "pobjedu" nad Velezom i sami su govorili i ovdje a i van foruma da je sve ono bilo dobro sumnjivo i ruzno. Da ne zaboravimo prije 3 godine 3 crvena kartona Velezu na Grbavici od kojih je jedan bio u tunelu (jesi li ikad cuo da igrac u tunelu, izmedju 2 poluvremena, fasuje crveni? -- ja nisam).

Trece, cinjenica jeste da je Zeljina uprava kupila redovno najbolje Velezove igrace i to bas onih godina kada je prijetilo ispadanje.

Cetvrto, ne zaboravimo da je bojkot Veleza od strane RA poceo upravo na utakmici protiv Zelje koja je na kraju ispala prodata. Opet ista uprava Zelje je sjela za sto sa najvecim kriminalcima koji su se ikad vrtili oko Veleza, znajuci da ti kriminalci kradu od Rodjenih i s njima su dogovorili 3 boda u zamjenu za pare. Izvini druze, ali to prijatelji prijateljima ne rade. Zamisli da najveca bagra u SA zauzmu Zelju i pocnu ga prodavat, bi li ti vjerovao da su ti Rodjeni prijatelji da to koriste za 3 boda?

S druge strane, prosle sezone Zeljo jeste posudio Velezu 2 igraca koja su jako bitna. Znaci ima tu nesto i pozitivno. Ali opet, igraci se posudjuju da se nadorade i da se oforme onda kada tom klubu ne trebaju. Mnogi igraci su isli iz Mostara Velezu hiljadu puta, pa Velez isto tako nije imao od toga nikakve koristi (Vladavic primjer). Tako da je to sve tu negdje - ali ipak, nemozes glavu okrenuti od nekih cudnih stvari koje se jesu desavale vec zadnje 3-4 godine.

Znaci - ima li Sarajevske raje koja gotivi Rodjene - ima. Ima li Velez prijatelje medju navijacima Zelje - absolutno. Jesi li ti jedan od njih? Vjerovatno, nemas razloga da lazes. Ima li Velez odlicnu istoriju sa Zeljom? Naravno. Sve to stoji.

Ukratko, ja tebe svatam, ali i ti malo nepristrasno i realno pogledaj sve sta se desava, i vidjeces da se isto tako dosta cudnih desavanja dogadja izmedju sadasnje uprave Zelje i Veleza. Ovo nije nikakva kritika prema tebi - opet kazem - tebi hvala za lijepe zelje (koje vjerujem da su iskrene) ali ono sto uprava Zelje radi Velezu vec nekoliko godina - ne mirise na dobro i to nije pljuvanje - to jednostavno nasa tuzna realnost.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 jun 2011, 19:24

AlemC85 je napisao/la:Svaka čast upravi, ovdje se tačno može vidjeti pravo lice tih igrača i kojekakvih menadžera, još jednom čestitke upravi na pravim informacijama...

Znaci izasli su im u susret. Pustili ih da koriste Velezov teren za treninge. Pustili ih da treniraju sa igracima koji SU BILI POD UGOVOROM (pa to nema nigdje) ... i da im barem ne dignu slusalicu i kazu "hvala na ponudi, mi cemo ipak negdje drugo" - nije bas lijepo ni od Vladavica ni od Drakula.

Necu pljuvat po njima - svak zaista ima pravo da izabere svoju buducnost i da gleda svoj hljeb, ali trebali su barem da se jave i kazu "hvala, necemo prihvatiti ponudu - drugi put" - a ne onako, da se javlja menadzer neki posrani. To nije nacin da se okonca saradnja i zatvore guzicom vrata.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 jun 2011, 19:30

MostaracVelezovac je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Svaka čast upravi, ovdje se tačno može vidjeti pravo lice tih igrača i kojekakvih menadžera, još jednom čestitke upravi na pravim informacijama...

Znaci izasli su im u susret. Pustili ih da koriste Velezov teren za treninge. Pustili ih da treniraju sa igracima koji SU BILI POD UGOVOROM (pa to nema nigdje) ... i da im barem ne dignu slusalicu i kazu "hvala na ponudi, mi cemo ipak negdje drugo" - nije bas lijepo ni od Vladavica ni od Drakula.

Necu pljuvat po njima - svak zaista ima pravo da izabere svoju buducnost i da gleda svoj hljeb, ali trebali su barem da se jave i kazu "hvala, necemo prihvatiti ponudu - drugi put" - a ne onako, da se javlja menadzer neki posrani. To nije nacin da se okonca saradnja i zatvore guzicom vrata.
Pa ako se sjećaš, ja sam jednom davno napisao da su menadžeri najveće zlo oko veleža, sjeti se, jer oni vrbuju igrača i okreću ga protiv kluba, tj. prave od njega ovisnika, isto kao đavo kad čovjeka obuzme..potez vladavića i drakula no comment...

EDIT: Treba menadžerima objaviti rat, jer uništavaju kako klubove tako i naš fudbal - oni su najveće zlo..

mostarski
Kontakt:

Post Postao/la mostarski » 02 jun 2011, 20:16

Samo ću naglasiti što sam i prijepodne napisao : JEDAN KLUB JEDAN GRAD - VELEŽ MOSTAR. A sto se tiče igrača, trenera, uprave ko je dio Veleža dio je mene, ko nije koga ****, pa da je i Duško Bajević ili Enver Marić a ne neki Dejan Drakul iili sta ja znam vec ko. Uprava na čelu sa Nerminom Nikšićem ima punu moju podršku i to podrazumjeva i naredne mjesece, a ne samo do danas. Ljudi znaju sta rade i nebi jebote vodio Federaciju BiH a ne neki tamo klub. I zato neka bude pseimista, pametnjaković ili serator ko god hoće, džaba mu , jer Velež ide gore i ja sa njim jer mu vjerujem, a nek ljudi u klubu rade posao i pustimo ljude da rade, a ne vazda pametovanje....

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 02 jun 2011, 22:35

Evo su nam lijepo objasnili iz kluba sta je i kako je bilo i skidam im kapu jer su po meni,ispali gospoda i pustili ih da treniraju a kako sam shvatio,Drakul se hranio na racun Veleza a otisao je u Zelju.Sretno im bilo svima ali je po meni ovo dokaz kako se pocelo normalno radit pa bar koliko-toliko

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 jun 2011, 22:43

Očigledno su vidljivi pomaci, ova uprava se ne zaliječe informacijama i obećanjima, već to ide korak po korak, samo nek rade i naravno, bitno je da se ne vrši bezpotreban pritisak na njih...

VLADAVIĆ I DRAKUL ZAVRŠENA PRIČA, IDEMO DALJE...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 02 jun 2011, 23:30

Ma sigurno je da ima i da ce biti pritiska ali imaju valjda znanja da znaju kakav je Mostar i da znaju da koliko god dobro radio,vazda ti Mostar nadje manu i to je bilo i bit ce vazda.Vazno je da se vide neki pomaci a drago mi je da se i klub oglasio nakon duzeg vremena i da sad svi znamo sta se desavalo sa pomenutim igracima a ja licno,zelim im puno srece a neka drugi sude o njima.
Velez treba jednom zauvijek da postane jak i stabilan klub a ne da iz godine u godinu slusamo ista obecanja a na kraju nigdje nista a oni sto su davali obecanja traze krivce u drugima a oni su glavni krivci a prije svega mislim na prosli period kad su nam zvocali nad glavom o Evropi pa nigdje nista i ti sto su nam spominjali Evropu su trazili krivce u drugima i to se jednom zauvijek mora sasijeci u korijenu

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 jun 2011, 23:45

Nego, mene brine što od 1. jula 2011. poskupljuje struja, pa će se biti manje na netu, kako uništavaju ovaj narod, braćo mila...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 03 jun 2011, 00:10

Ali trebali su još u tekstu dodati, da ne računaju da će ikada više zaigrati za naš klub. Jer dešavalo se to tako, kao naprimjer s Čolom, ispali se u Čelik i žuga na Velež pa u Zenici propadne pa se vrati u Velež, progleda mu se kroz prste, pa opet ode u Želju i na vrhuncu daje nam gol u Vrapčićima i ljubi grb Želje, u inat svima nama koji smo bili na stadionu.

Drakul je slično uradio, samo što nije pričao na Velež i na raju.

Jednostavno, nek od.jeb.u od naše svetinje. Jer taman da igra u kantonalnoj ligi, da nema ama baš nikakvih uslova, da je ne znam šta više, mi ovaj klub volimo iznad svega i nemaju pravo to raditi a mi im ne smijemo to dopustiti pa da je svaki od njih bolji od Messia.
Who dares, wins !

SRETO
Kontakt:

Post Postao/la SRETO » 03 jun 2011, 08:36

cunami je napisao/la:Evo su nam lijepo objasnili iz kluba sta je i kako je bilo i skidam im kapu jer su po meni,ispali gospoda i pustili ih da treniraju a kako sam shvatio,Drakul se hranio na racun Veleza a otisao je u Zelju.Sretno im bilo svima ali je po meni ovo dokaz kako se pocelo normalno radit pa bar koliko-toliko
Sta su bola objasnili????!!!! Tana izdao saopstenje zasto je to tako bilo!!! A nije rekao da je Drakul svaki dan placao 10KM u onome pansionu na luckom mostu! Kada su se javili Zeljo i Olimpik onda on kao htio razgovarati! Ma zasto nisi rjesio prije 2 mjeseca??? STVARNO NEKI ,ODNOSNO ZNAM DA SU TO TANOVICEVI LJUDI, PRESERAVAJU NA OVOME FORUM!!! Sta vise prdi nekakvim obecanjima??? On je dao pare Rovcaninu, jer je u talu sa njim,sandzacka veza i nekakva tjestenina, a nije "imao" za Vladavica! Prvo,pare nisu njegove nego Velezove, drugo Rovcanin nije nigdje pojacanje! A sada sta spremaju on i Cevra...ma to je za anale Velezove crne istorije.... ma treba mu opet zapaliti auto kao i prije 5 godina! Fuj Tanovicu prevarantu!
TANOVIC JE LOPOVCINA!!!

SRETO
Kontakt:

Post Postao/la SRETO » 03 jun 2011, 08:40

A ,ovaj, "malo jaci vjetar sa Havaja" mu je ili sin ili on!!!
TANOVIC JE LOPOVCINA!!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 03 jun 2011, 09:09

MostaracVelezovac je napisao/la:
Druze, navedi 1 primjer kada je Velez Zelju ostetio ili Red Army ostetio Manijake - 1 primjer molim te eto pa cu ti se izvinuti.

Prvo, tebi hvala na simpatijama, kao i svima ostalim. To je lijepo i naravno da mi je drago cuti.

Drugo, kritika upravi Zelje - nema veze sa kritikom tebi ili manijacima. Uprava Zelje jeste ostetila Velez nekoliko puta u zadnjih 3-4 godine. To je cinjenica. Pa sami Manijaci su protestovali zadnju zeljinu "pobjedu" nad Velezom i sami su govorili i ovdje a i van foruma da je sve ono bilo dobro sumnjivo i ruzno. Da ne zaboravimo prije 3 godine 3 crvena kartona Velezu na Grbavici od kojih je jedan bio u tunelu (jesi li ikad cuo da igrac u tunelu, izmedju 2 poluvremena, fasuje crveni? -- ja nisam).

Trece, cinjenica jeste da je Zeljina uprava kupila redovno najbolje Velezove igrace i to bas onih godina kada je prijetilo ispadanje.

Cetvrto, ne zaboravimo da je bojkot Veleza od strane RA poceo upravo na utakmici protiv Zelje koja je na kraju ispala prodata. Opet ista uprava Zelje je sjela za sto sa najvecim kriminalcima koji su se ikad vrtili oko Veleza, znajuci da ti kriminalci kradu od Rodjenih i s njima su dogovorili 3 boda u zamjenu za pare. Izvini druze, ali to prijatelji prijateljima ne rade. Zamisli da najveca bagra u SA zauzmu Zelju i pocnu ga prodavat, bi li ti vjerovao da su ti Rodjeni prijatelji da to koriste za 3 boda?

S druge strane, prosle sezone Zeljo jeste posudio Velezu 2 igraca koja su jako bitna. Znaci ima tu nesto i pozitivno. Ali opet, igraci se posudjuju da se nadorade i da se oforme onda kada tom klubu ne trebaju. Mnogi igraci su isli iz Mostara Velezu hiljadu puta, pa Velez isto tako nije imao od toga nikakve koristi (Vladavic primjer). Tako da je to sve tu negdje - ali ipak, nemozes glavu okrenuti od nekih cudnih stvari koje se jesu desavale vec zadnje 3-4 godine.

Znaci - ima li Sarajevske raje koja gotivi Rodjene - ima. Ima li Velez prijatelje medju navijacima Zelje - absolutno. Jesi li ti jedan od njih? Vjerovatno, nemas razloga da lazes. Ima li Velez odlicnu istoriju sa Zeljom? Naravno. Sve to stoji.

Ukratko, ja tebe svatam, ali i ti malo nepristrasno i realno pogledaj sve sta se desava, i vidjeces da se isto tako dosta cudnih desavanja dogadja izmedju sadasnje uprave Zelje i Veleza. Ovo nije nikakva kritika prema tebi - opet kazem - tebi hvala za lijepe zelje (koje vjerujem da su iskrene) ali ono sto uprava Zelje radi Velezu vec nekoliko godina - ne mirise na dobro i to nije pljuvanje - to jednostavno nasa tuzna realnost.
Velezovac istog sam razmisljanja kao Barbarez i postoji zal za starim vremenima, vase podrske protiv zrinjskog 2004 godine i podrske u sirokom 2002 godine, medjutim od dolaska ibrake su stvari krenule na gore, on je licno inicirao svo to pljuvanje i tenzije izmedju dva kluba.

Dalje sto se tice kupovanja, pa reagovali smo najbrze i kupili igrace, evo Gracic vam pokupova pola tima pa nikom nista, on valja a mi ne valjamo, jos pojedinci ovdje govore kako je bolje sto idu u olimpic nego u Zelju. Vasa uprava da ima imalo mozga, treba se ugraditi u dalji transfer Velzovih igraca koji preko Zelje idu vani.

Meni nikad nece biti draze da neko ode u Zrinjski nego u Velez, a ista je situacija i jedan i drugi novi klubovi i jedan i drugi imaju i pare i moc, sada se Gracic izborio i za uticaj u savezu i neka je pojedincima na cast.

Meni pojedinci nikad nece zgaditi Velez ma koliko se trudili, a iskreno trude se i previse.
Cuva Bog Zelju svog!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.