Postao/la BuffonGigi » 26 jun 2020, 10:39
Pjanic je nas, ne moze mi ne biti drag sve i da je od g.ovana. Ali u zadnje dvije sezone ne radi ono sto se ocekuje, ne vodi ovaj vezni red na nivou na kom bi trebao. Igraci poput njega ocekivano dostizu zenit karijere malo kasnije, ali kod njega to fakat nikako da krene. Sad ljudi spominju MVP, i kao da bi se on sjajno uklopio tu. Ja vam kazem da ni Marchisio, ni Pogba a ni Vidal ne bi postali ono sto su postali kasnije, da s njima nije igrao jedan jedini i neponovljivi Profesor, koji je bez obzira na sve te igrace bio pocetak i kraj Juventusa tih godina, drzao je tim na ledjima. Meni je Pirlo iz one zadnje sezone kvalitetniji nego Pjanic iz najbolje, druge sezone u Juventusu. Mi smo svi ocekivali da Pjanic bude novi Pirlo, ali fali mu jedna glavna karakteristika, a to je da cini saigrace boljima nego sto jesu. Ako je ikad postojao pravi trenutak za prodaju igraca, onda je to sad. Samo iskreno ne kontam kakva je to famozna "plusvalenza", ako dajemo 10 miliona skupa s Pjanicem, te ako ovaj nece zaradjivati nista manje nego Mire. Zao mi je jedino sto ide u Barcu, u klub u kom opet nece moci izvoditi slobodnjake, al eto, to je cijena da igras sa 2 najbolja igraca u zadnjih 20 godina.
Sto se tice Arthura ne znam sta da kazem, momka nisam dovoljno gledao ni pratio. Logicno da se navijaci barce javljaju i da pisu kako su oni bolje prosli, ali prava ce se istina znati za 2-3 godine. Mozda Arthur postane legenda Juventusa, mozda ode za 2 sezone u Real za 100 miliona, a mozda i bude novi Thiago Alcantara - nerealizovani talent.
Ako tim ide u pravcu podmladjivanja, a sve su prilike da ide, onda se nadam da ce iduce sezone naci nove klubove Costa, Khedira, Danilo, MDS i Higuain. To su igraci koji su zdravi i u formi mjesec dana tokom citave sezone, imas ih na spisku, mislis da imas nesto, a nemas nista. Bolje gurati mlade talente nego njih.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)