James Pearce bas uveren da cemo tesko, ali na kraju uspesno dovesti Origia u januaru vec i da ga treba ocekivati krajem ili polovinom ovog meseca. Kaze da Lille odoleva dodatnom lovom koju nudimo, ali da bi na kraju trebali da pristanu. Ovo je logican potez iz razloga sto se sve vise suska da bi Lambert mogao na pozajmicu u Crystal Palace.
Sto se Shaqirija tice, dosta je blizi Interu nego nama, Italijani jednostavno imaju konkretnu ponudu na stolu, dok mi jos nista nismo poslali.
I dodao bih moje vidjenje na stvari, koje se ticu Gerrarda i cele situacije.
Mislim da je Kapiten, sto se njega samog tice, doneo dobru, i logicnu odluku, jer njegov mentalitet mu ne dozvoljava da on polako krene stopama Carraghera i postane squad igrac ili igrac za rotacije. Tu ga podrzavam. Jednostavno hoce da igra i oseca se da moze fizicki da pruzi full 90 minuta.
Ali, isto tako i Brendana podrzavam u odluci da polako smanjuje minutazu Gerrardu, iako sam to zaista svim srcem zeleo da se desi sto kasnije, ocigledno da to vise nije moguce. Gerrard cele sezone igra vrlo lose i ima apsolutno mizeran uticaj na terenu, pogotovo "in game", ako zanemarimo prekide koji u poslednje vreme, su jedino njegovo oruzje. Kao sto pomenuh, on misli da moze fizicki da izdrzi 90 minuta, i mozda i moze, ali kvalitet i nivo igre u tih 90. minuta je znatno nizak nego ranijih godina, ili najsvezije, nivo od prosle sezone. Mislim da je i ta prosla sezona prosla u jednom emotivnom boom-u, u kretanju prica i sav onaj hype da LFC ide po titulu, Stivi je jednostavno dao i vise od 100% svojih mogucnosti, da bi taj emocionalni trenutak doziveo krah, verovatno vec porazom od Chelsea, a onda i kasnije. Losa transfer politika, lack of ambition sto nas klub poseduje dugi niz godina, pa i ove povrede Sturridgea, i lose partije na pocetku sezone, su dovele do toga da covek ne pruza partije koje se ocekuju od njega kada pogledamo proslu sezonu. On je mentalno i emocionalno na nuli.
I sve bi ovo bilo ok, da Brendan, ako vec smanjuje minutazu Stiviju, daje potencijalnoj vezi Henderson - Emre Can vise sansi, a ne da Gerrard ima manje minuta, zbog Lucasa ili mozda Allena. Tu je ono, gde Brendana uopste ne podrzavam.
Sto se ugovora tice, mislim da je sama sramota kluba i uprave da mu produzetak saradnje nisu omogucili vec (sada) proslo leto, posle onakvih partija i onakve sezone.
Tesko ce biti zamisliti ga u nekom drugom klubu i Liverpool bez njega. Za mene najveca legenda Liverpoola koju sam ikad gledao, nikad nece uspeti da baci mrlju, ma sta god uradio, rekao, jer je previse dao za klub da bi mu iko sudio.