FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

EXIT
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la EXIT » 01 avg 2014, 02:48

Malo opet presabra utiske....
I niko da pohvali Barica... nudio se, defanzivno bio solidan, par puta iskusno oduzeo loptu i bez komplikovanja proslijedio dalje..istina imao jednu veliku gresku, ali jako pozitivan utisak na mene ostavio sto sam jos primjetio iz prijateljskih... naprijed je bio odlican... nekoliko dobrih centarsuteva koji su pravili velike pometnje grcima, ali dzaba kad nije imao niko to da iskoristi... vidi se da zna i da nije dzaba igrao u belgiji.. izgleda da mu je falilo stabilnosti jer je promjenio nekoliko ekipa po pola godine i vidi se sad nakon pola godine da ima kvaliteta.. po meni, ja se za Dzemu ne bi zalio za suspenziju za revans :mrgreen: barka je zasluzio da odigra jos jednu u evropi..
Isto tako iako nam fali klasni spic.. opet kad je Biblija izasao mi smo totalno otupili... bica trci pravi pritisak bori se al nazalost nedaje golove...i krste jednostavno sam nemoze igrati spica bar protiv ovako kvalitetnih ekipa.. mora biti tu jos jedna klasa sto ce i njemu dati prostora.. bica nazalost za evrope je jedino za klupe kod ozbiljnih ekipa.. opet nesumnjam da ce se obojica nadavati golova u PL....
I za kraj Dejo.....drag mi je momak, ali evo trecu sezonu cemo ispasti velikom zaslugom zbog njega..
zeta, lose postavljen zivi zid pred kraj tekme primamo gol koji ce nas izbaciti....
kuksi 2 od 3 gola velikom vecinom njegova greska..
Prvi gol veceras, a vidjecemo da li ce biti presudan... nije dzaba jedini dobio ugovor na godinu, nek je odradi al vec treba kopati i pronaci rjesenje do zime za evropu iduce godine... vjerujem da ce dejo opet biti jedan od najboljih golmana iduce sezone u PL, ali u evropu se nesmije dogodine izaci sa njim...
Ovdje nam fali jos jedan klasan spic te zadtzati kostur ekipe i mislim da se mozemo nadati nekom iskoraku...za pola godine TANA, ovo je odlicno i samo su bolja vremena pred nama...
Bilo kako bilo nek odigraju jos jednu na ovom nivou, ja nisam nezadovoljan ovim evropskim izletom..
btw. i ove grke je nakav milijarder kupio i oni vec ulazu godinama u ovu ekipu... ne bi se zacudio da zavrse u grupama ove godine .. ukoliko nas prodju :mrgreen:
P.S. milos nije bio na nivou, ali nije da je bio ni los.. kontrolise igru...vuce dvojicu-trojicu za sobom..imao je nekoliko dobrih i atraktivnih poteza, pogledati biblijinu sansu...steta sto je bica nije proslijedio okanom ondje..

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 01 avg 2014, 03:02

Evo počinje snimak utakmice na Face TV. :kafa:

Velahalve
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la Velahalve » 01 avg 2014, 07:06

Komšije moje neutralno mišljenje, Bandović mi je nikakav golman uvijek bio,Dupovac bi mogao malo na klupu kao i Bilbija...Puzigaća je sinoć bio vas najbolji igrac....S ovim primjenama i jos s nekim novim igracima, da ostanu ovi koji su tu možete sljedece godine do 4 kola EL...jer necete biti prvi pored Želje...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 01 avg 2014, 07:51

Na odbrani se mora debelo raditi, svaki napad imam osjećaj da je prilika za protivnika, lopta idu kuda hoćeš, propuh a na sve strane.
Da li je u timu previše ofanzivnih igrača ili je do taktike to najbolje dženo zna.

Što se tiče grka, ništa posebno, naše greške i gluposti nas koštaju kao i obično. Neka igraju strpljivo u gostima, pa šta bude.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 01 avg 2014, 07:57

Nas tim je u razvoju kao i klub. Trener je takođe u razvoju, bez trenerskog a i igračkog iskustva velikih i tijesnih utakmica. A mi smo bez strpljenja a pogotovo sezonski odnosno evropski navijaci.
Mislim da Dzeno ima hrabtosti kao trener i da ga treba istrpit dvije sezone, ne otvara karte do kraja, rizikuje ali se i ne predaje, vjerujem da će nešto smislit i da ćemo tamo prvi dati go a poslije sta bude.
Do sada kad se neki igrač kritikovao obično bi slijedeću utakmicu sve to poništio tako da očekujem da nas Bandović odvede dalje svojim odbranama.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 01 avg 2014, 08:53

Sa ovom.ekipom naš klub će izdominirati našu ligu. Kada se možemo nositi sa 3ekipom iz Grčkog prvenstva .....tako da prva žrtva će biti Zvijezda sa 3-4 kom. Za evropu i prolazak u play off, treba nam nešto više. Konkretno, treba ju nam 3 igrača.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 avg 2014, 08:54

mma_hz je napisao/la:
E svasta..pa covjece Atromitos je ekipa koja je savladala Olimpijakos..bila ispred Panatenaikosa,malo iza Paoka..
Jos su se sada jos malo pojacali...ne razumijem..ta prica igrali koliko im treba ne pije vode..
Kada je to Atromitos savladao Olympiakosa ??
25/08/13 Olympiakos Piraeus 2 - 1 Atromitos
12/01/14 Atromitos 0 - 0 Olympiakos Piraeus

Atromitos jeste bio treci poslje regularnog dijela:
Super League table
# Team MP D P
1 Olympiakos Piraeus 34 +69 86
2 PAOK 34 +31 69
3 Atromitos 34 +29 66
4 Panathinaikos 34 +29 66
5 Asteras Tripolis 34 +11 58

Ali je zato poslje doigravanja pao za jedno mijesto i zavrsio kao cetvrti. Pretekao ih je Panathinaikos:
# Team MP D P
1 Panathinaikos 6 +2 11
2 PAOK 6 +4 10
3 Atromitos 6 -3 7
4 Asteras Tripolis 6 -3 7

Olympiakos kao prvak nije ucestvovao u doigravanju.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 01 avg 2014, 08:59

nakon prespavane noci i vracanje filma na zadnje 3 utakmice samo mogu reci
ŠPIC NAPADAČ CENTARFOR to je rjesenje za nase probleme...bibija borbenost ok ali sve ostalo :thumbdown: ...da bude jasno ja bih bio borbeniji od bilbije ali ne znaci da trebam da igram za moje sarajevo..i u nasoj saban ligi ce tesko biti probiti bunkere bez klasicnog centarfora
Samo Sarajevo

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 avg 2014, 09:03

Samo fudbalski laik moze reci da Atromitos nije jaka ekipa i da nisu jaci od Sarajeva. Ljudi su kvaliteti igraju onoliko koliko im treba. Sarajevo je sinoc pokazalo da su ekipa koja se ne zna braniti, sad kad na drugoj strani imas dobru ekipu koja zna da kazni protivnika onda ce se i desavati da iz 3-4 suta primis 2 gola.

Sto se tice prvog gola kumovale su greske Tatomirovica i Bandovica. Prvo je Tatko cistu loptu umjesto u aut izbacio u korner a onda po ko zna koji put Bandovic zguzio sopstveno Sarajevo. Vakat je traziti novog golmana, pa taman da mi je Dejo brat rodjeni.
Expresan povratak je vratio nadu da mozemo nesto uraditi. Svaka cast Puzigaci, pozitivno me je iznenadio sinoc, ima covjek muda ali i snage da povuce naprijed. Bilo je tu par dobrih situacija ali je realizacije falilo. Samir je u prvom povukao jednu dobru loptu ali umjesto da osuta uposlio je Okica. Sad je li to strah od dobre sanse ili je imao neku bolju viziju u glavi ne znam.

Drugo poluvrijeme sto dobro otvorili, par dobrih situacija, krenuvsi od one kad je Stojcev izbacio dvojicu u sesnaest i na povratnu dao Puzigaci ocekivao sam gol, mozda je bolja solucija bio i Bilbija jer je bio u petercu ali sad je totalno nebitno zaliti za tim.
I sad, akcija koja mi je mozda i najvise zapela za oko ali i iznervirala, Milos pruza odlicnu loptu, Krste je pusta kroz noge i ona doalzi do Bilbije, koji je bio usamljen i ispred njega jedan igrac, Krste mu pruza pomoc i odlazi u stranu ne bi li mu Bilbija pruzio loptu, to bi bio zicer, Bilbija puca sa 16 metara lijevom nogom i naravno preko gola. :facepalm: :damn:

Tad mi je doslo da preorem onaj beton od muke. Kardinalna greska.
Drugi gol, greska, daleko smo stajali od igraca i to su odmah kaznili.

Sve u svemu ja zadovoljan, nismo se obrukali i drago mi je sto ispadamo da se mozemo potpuno posvetiti ligi. Kad bi pruzali partije u ligi kao sinoc siguran sam da bi dobili svaku utakmicu.
Drago mi je sto je Baric pokaz'o ono sto pricam citavo vrijeme. Nije uopste losiji bek od Dzeme trenutno. Cak sta vise mislim da je bolje odigrao sinocnju utakmicu nego Dzem ove dvije protiv Haugesunda.

Cimirot je klasa, nema se tu sta puno pametovati.
Razocaran sam Bilbijom i mislim da mu je mjesto na klupi, ne moze se Krste zavlaciti na krilo, covjek je napadac killer i mora igrati u napadu.
I Duljevic me razocar'o ulaskom, nista nije napravio i uopste ne igra odbranu. Ne mozes igrati u 40 metara to mu mora biti jasno.

Da skratim, dobro je ovo sve, bice titula ako se po jutru dan poznaje.

SVI NA KOSEVU, NEDJELJA 19:00
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 avg 2014, 09:05

kanarinac je napisao/la:nakon prespavane noci i vracanje filma na zadnje 3 utakmice samo mogu reci
ŠPIC NAPADAČ CENTARFOR to je rjesenje za nase probleme...bibija borbenost ok ali sve ostalo :thumbdown: ...da bude jasno ja bih bio borbeniji od bilbije ali ne znaci da trebam da igram za moje sarajevo..i u nasoj saban ligi ce tesko biti probiti bunkere bez klasicnog centarfora
+1
Spic koji ce navlaciti na sebe obrambene igrace. Koji nece bjezati od duela. BIlbija je previse mekan za pravog centarfora. Spic koji ce igrati jedan na jedan, nadigrati protivnika i zabiti pogodak. A ne samo cekati na neki odbijanac. Iskreno ni Krste nije nesto pokazao juce. Jedino mu je opravdanje sto se je trosio na krilu. Treba ga konacno isprobati kao jedinog spica a Duljevica na krilu vec sljedecu utakmicu u Grckoj. Pa da se vidi koliko moze. Bez pravog centarfora Sarajevo se nikada nece probiti to cetvrtog kruga a kamoli grupa. Dali ce igrati drugo ili trece kolo zavisi od srece i protivnika. Cetvrto ili grupe nikako bez napadaca.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 avg 2014, 09:10, ukupno mijenjano 2 puta.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 avg 2014, 09:07

fcsforever je napisao/la:Sa ovom.ekipom naš klub će izdominirati našu ligu. Kada se možemo nositi sa 3ekipom iz Grčkog prvenstva .....tako da prva žrtva će biti Zvijezda sa 3-4 kom. Za evropu i prolazak u play off, treba nam nešto više. Konkretno, treba ju nam 3 igrača.
Baš sam sinoć ovo komentarisao, sve su prilike da će se Sarajevo prošetat' ligom, jednostavno ne vidim ko im može zasmetat' na putu do titule.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 avg 2014, 09:10

kanarinac je napisao/la:nakon prespavane noci i vracanje filma na zadnje 3 utakmice samo mogu reci
Napadac bi nam valjao pravo ali i bez njega protiv nas se nece niko moci tako lahko odbraniti jer bunkeri u nasoj ligi su smijesni u poredjenju sa Norvezanima ili Grcima koji igraju daleko jace tekme u svojim ligama tako da se ne brinem previse mada se malo pribojavam Dzeninog neiskustva i te neke formacije od koje tesko odstupa al Boze moj tek je poceo i on pa ne treba mu zamjeriti puno
Pyro is not a crime !

nuerta
Kontakt:

Post Postao/la nuerta » 01 avg 2014, 09:13

mandraX je napisao/la:
fcsforever je napisao/la:Sa ovom.ekipom naš klub će izdominirati našu ligu. Kada se možemo nositi sa 3ekipom iz Grčkog prvenstva .....tako da prva žrtva će biti Zvijezda sa 3-4 kom. Za evropu i prolazak u play off, treba nam nešto više. Konkretno, treba ju nam 3 igrača.
Baš sam sinoć ovo komentarisao, sve su prilike da će se Sarajevo prošetat' ligom, jednostavno ne vidim ko im može zasmetat' na putu do titule.
To smo opet poletjeli, a? Taman kad covjek pomisli da smo postali realni. Znaci dominacija je zamijenjena setnjom? Fino, fino. Sve ce to biti osim setnje ligom. Trebace puno truda i znoja da se dodje do titule. Da imamo sve produslove za duplu krunu - imamo, ali je to jos daleko od setnje. Zato, vi koji to do sada niste uradili, prizemljite se. Niko se danas ne seta ligama.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 01 avg 2014, 09:16

FKS može i u grčkoj zabiti go. Naravno, ispali smo još sinoć ali mora se i revanš odigrati...pa šta Bog da.
Sjever i istok sinoć FANTASTIČNI.Istok sinoć skoro ko šibica ( oko 7500)...na sjeveru oko 3500).
.ali baš raduje kad vidiš oko 3500 na zapadu. Znači sigurno da je bilo 15 a možda i 16 milja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 avg 2014, 09:27

EXIT je napisao/la:Malo opet presabra utiske....
I niko da pohvali Barica... nudio se, defanzivno bio solidan, par puta iskusno oduzeo loptu i bez komplikovanja proslijedio dalje..istina imao jednu veliku gresku, ali jako pozitivan utisak na mene ostavio sto sam jos primjetio iz prijateljskih... naprijed je bio odlican... nekoliko dobrih centarsuteva koji su pravili velike pometnje grcima, ali dzaba kad nije imao niko to da iskoristi... vidi se da zna i da nije dzaba igrao u belgiji.. izgleda da mu je falilo stabilnosti jer je promjenio nekoliko ekipa po pola godine i vidi se sad nakon pola godine da ima kvaliteta.. po meni, ja se za Dzemu ne bi zalio za suspenziju za revans :mrgreen: barka je zasluzio da odigra jos jednu u evropi..
Isto tako iako nam fali klasni spic.. opet kad je Biblija izasao mi smo totalno otupili... bica trci pravi pritisak bori se al nazalost nedaje golove...i krste jednostavno sam nemoze igrati spica bar protiv ovako kvalitetnih ekipa.. mora biti tu jos jedna klasa sto ce i njemu dati prostora.. bica nazalost za evrope je jedino za klupe kod ozbiljnih ekipa.. opet nesumnjam da ce se obojica nadavati golova u PL....
I za kraj Dejo.....drag mi je momak, ali evo trecu sezonu cemo ispasti velikom zaslugom zbog njega..
zeta, lose postavljen zivi zid pred kraj tekme primamo gol koji ce nas izbaciti....
kuksi 2 od 3 gola velikom vecinom njegova greska..
Prvi gol veceras, a vidjecemo da li ce biti presudan... nije dzaba jedini dobio ugovor na godinu, nek je odradi al vec treba kopati i pronaci rjesenje do zime za evropu iduce godine... vjerujem da ce dejo opet biti jedan od najboljih golmana iduce sezone u PL, ali u evropu se nesmije dogodine izaci sa njim...
Ovdje nam fali jos jedan klasan spic te zadtzati kostur ekipe i mislim da se mozemo nadati nekom iskoraku...za pola godine TANA, ovo je odlicno i samo su bolja vremena pred nama...
Bilo kako bilo nek odigraju jos jednu na ovom nivou, ja nisam nezadovoljan ovim evropskim izletom..
btw. i ove grke je nakav milijarder kupio i oni vec ulazu godinama u ovu ekipu... ne bi se zacudio da zavrse u grupama ove godine .. ukoliko nas prodju :mrgreen:
P.S. milos nije bio na nivou, ali nije da je bio ni los.. kontrolise igru...vuce dvojicu-trojicu za sobom..imao je nekoliko dobrih i atraktivnih poteza, pogledati biblijinu sansu...steta sto je bica nije proslijedio okanom ondje..
+1

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 01 avg 2014, 09:29

Da smo sinoć imali klasičnog špic igrača i na golu golmana u pravom smislu riječi...onim grcima bi utrpali još jedan. Kod nas napad čine oganzivni vezni a to je za ovakvo takmičenje premalo.
Fascinira činjenica da apsolutno niko nije bio nezadovoljan poslije tekme. Kada se ova igra i sama postavka uporedi sa Robertovom i HM..igrom i taktikom može se reči da je 3 svjetlosne godine ispred.
Reko sam juče prije tekme na ovom forumu a evo da ponovim. Hoću srce i dušu na teren..pa ako i zijanimo od mene je halal ko Fahrin toranj. Upravo se to i desilo..!!!!

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 01 avg 2014, 09:36

Koja prepotencija i samouvjerenost.Objektivno za našu ligu imate lijepu ekipicu.Ipak mislim da će vam baš biti veći problem utakmice sa ekipama koje smatrate žrtvama za trpanje golova.Polahko,nije niko za podcijenit kao sto nije niko ni za poseban respekt. ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 avg 2014, 09:46

EXIT je napisao/la: Slazem se sa tobom za kvalitet i iskustvo grka, nedostatak kvalitetnog spica za evrope kod nas, al da su nam mogli utrpati pet, utrpali bi nam bez ikakvog razmisljanja. To ti je nako bezveze bilo na realan post. Da se mogao dovesti kvalitetniji spic za evrope, doveo bi se. Ovdje neubrajam Komazeca koji na zalost to nije.
:roll: :roll:
Komazec je duplo bolji spic od Bilbije. Bilbija je dobar ali iz drugog plana kao neki povuceniji napadac koji dijeli asistencije i zabija nesmetano zicere. Sto se tice Krste nadam se da je on kao Komazec ili bolji od njega ali to je samo pretpostavka. Igrajuci na krilu to nikako necemo saznati dali je to tako. Komazec je ako nista pokazao svoj kvalitet sa 14 golova u 19 utakmica polusezone. I to kakvih golova pravih napadackih a ne nekih odbijanca kada si sam na 5 metara. Znaci BIblija iza Komazeca ili Krste ( ako potvrdi kvalitet ). Ali posto kod Sarajeva Stojcev ( potpuno opravdano) igra 10-tku. Bilbija moze igrati ili klasicnog spica ili krilo ( sto sada igra Krste ). U nijednoj od tih poziciji nije jako dobar osim mozda u Premijer ligi protiv 80% timova.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 avg 2014, 09:57, ukupno mijenjano 1 put.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 01 avg 2014, 09:57

centarfor,stoper i po meni vaša najslabija karika golman

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 avg 2014, 09:58

Za Evropu nam trebaju jos tri ekatra igraca tipa Jajala,Vranjesa I jedan dobar centarfor.Sto se tice Premijer lige,ekipa koja ravnopravno igra sa Grcima je za svaki respekt.Mislim da ce Sarajevo ne samo da se proseta ligom vec ce oboriti sve rekorde u osvajanju bodova,pobjeda,postignutih golova.Zivi bili pa vidjeli.!
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 01 avg 2014, 09:59, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.