Marsal je napisao/la:Monolog je napisao/la:
...
Slažem se sa svime samo mislim da kad bi klub pokazao ozbiljnost i ponudio dobru lovinu, Allegri bi se možda i mogao zainteresovati i nagovoriti da pokuša nešto novo, Simeone bi vjerovatno nekog štocir'o od ovih debila iz uprave, a onda osim Jardima zaista i nema boljeg kandidata...
Ti gledaš navijačkim očima, zato bi i želio Simeonea. Ja, iskreno, ne bih volio da takav trener preuzme Arsenal, Barcelonu, United, Liverpool... Šta ja znam, on mi je više za talijanskih klubova i(li) Chelseaja.
Što se tiče Allegrija, mišljenja sam da novac tu ne igra presudnu ulogu, nego projekat. A Arsenalovi vlasnici, ako smijem napisati, djeluju kao da još uvijek nemaju projekat. Zbog toga napisah da je Allegri nedostupan (dobro, ne samo zbog toga).
Jardim bi bio najbezbolnije rješenje, kako za igrače, tako i za navijače i upravu. Arsenal bi i dalje igrao lijep fudbal, akcenat bi bio na mladim igračima i na sistemu, a bilo bi tu rezultata koji bi zadovoljili svačije apetite.
Usput, šta misliš koliko bi igrača ispovraćalo dušu kad bi Simeone preuzeo Arsenal?! Bi l' iko preživio?

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”