Ne znam vala nisam pametan oko Maresce. Pod njegovim vođenjem gledali smo zaista fenomenalne partije, taktičku umjetnost protiv jakih ekipa i igrače koji su davali 150% sebe, za klub, za pobjedu. Ali.... Kad podvučemo crtu ne možemo biti zadovoljni, ovom sezonom naročito zbog brojnih kikseva i loših nastupa na domaćem i gostujućim terenima.
Kvaliteta u ekipi ima, ima i upitnih igrača i ima Marescinih forsiranja sa određenim igračima.
Cucurella, James, Caicedo, Enzo i Palmer su all star igrači. Pojedini u zadnje vrijeme igraju značajno ispod svog nivoa, da li je pad forme, da li je umor ili igrači bacaju pod voz Marescu ne znamo.
Znamo za defanzivne probleme, ali da naši stoperi koji već imaju niz utakmica iza sebe ne znaju ko treba gdje biti i šta raditi kod defanzivnih prekida to mi nije jasno.
Naša sreća je što je Sanchez uhvatio formu inače bi bio debakl za debaklom jer nas on iz utakmice u utakmicu čuva u životu.
Maresci zamjeram upravljanje Estevaom, Santosom i Garnachom od kojeg traži igru 1 na 1, a njemu značajno više odgovara napadanje prostora.
Što se mene lično tiče Maresca ne zna kontrolisati ekipu protiv jačijih i slabijih ekipa i to mu je najveća mana. Ja bih se pozdravio sa njim i doveo negdje dokazanog trenera jer je sa eksperimentima dosta, ali ovako neće biti.