FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- nidjo_barca
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Xavi,12 godina s prvom ekipom !
Prije 12 godina, pod vodstvom Luisa van Gaala u Superkup utakmici protiv Mallorce na Lluis Sitjaru, debitovao je Xavi za prvi tim Barcelone. Igrao je od prve minute, nosio broj 26 i postigao pogodak. Dvanaest godina poslije, Xavi je veliki ponos kluba i primjer sljedećim generacijama. Jedan mit, koji može pobjediti sve druge u historiji Barcelone s još 6 godina ugovora.
Tih dvanaest godina nisu promijenile ovog igrača iz ponosne Terrasse. Kročio je kroz njih s istom dozom poniznosti i profesionalizma, koji su ga doveli na vrh.
''Upisali bi pobjedu i bez mog gola '' -rekao je Xavi nakon svog debija, 18. augusta 1998.
Tokom ovih 12 godina, Xavi je osvojio sve, s klubom i s reprezentacijom, ali zbog toga nije izgubio želju za daljim uspjehom. Xaviju,koji ima ugovor do 30. juna 2016., nedostaje samo 26 utakmica da bi postao igrač Barcelone s najviše odigranih oficijelnih utakmica, samo dvije sezone da se izjednači s Miguelijem (15) i 4 trofeja da bi stigao 17 koje je osvojio Amor tokom svoje etape u Barçi.
Ono što je već osvojio jeste broj odigranih utakmica u Ligi prvaka (105) te broj pobjeda u Ligi (203). Na drugoj strani, moguće je da postane prvi Katalonac koji je osvojio Zlatnu loptu. Liga s 99 bodova i osvojeni Mundijal, pored onoga što može još pokazati do dodjele te nagrade, su njegova 'lična' karta za ovaj izbor. Priznanje više nego zasluženo za sve što je ponudio klubu i reprezentaciji.
U izjavama za COMRadio, njegov otac se prisjećao najsretnijih trenutaka u životu njegovog sina kao što je debi za prvi tim Barcelone. Poziv od Luisa van Gaala je iznenadio Xavijevog oca, a utakmicu je gledao u jednom baru i kako kaže bilo je smiješno, zanimljivo, slušati komentare koji su hvalili njegovog sina.
Od 12 godina koje je proveo Xavi s prvom ekipom, njegov otac je izdvojio kao najbitnije trenutke to što je imao van Gaala kao trenera, što je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2008. i što je dio Guardioline ekipe. Također, među tim sretnim trenutcima našli su se i 6 trofeja 2009-te i Svetsko prvenstvo ove godine
Xavi je veoma spreman,zato je i proveo 12 godina u prvoj ekipi. U suprotnom ne bi bio tu. "- rekao je Joaquim Hernandez i dodao da je imao ponuda od drugih klubova, kao ponuda od Milana poslije OI u Sidneyu, ali je ostao vjeran Barceloni.
Prije 12 godina, pod vodstvom Luisa van Gaala u Superkup utakmici protiv Mallorce na Lluis Sitjaru, debitovao je Xavi za prvi tim Barcelone. Igrao je od prve minute, nosio broj 26 i postigao pogodak. Dvanaest godina poslije, Xavi je veliki ponos kluba i primjer sljedećim generacijama. Jedan mit, koji može pobjediti sve druge u historiji Barcelone s još 6 godina ugovora.
Tih dvanaest godina nisu promijenile ovog igrača iz ponosne Terrasse. Kročio je kroz njih s istom dozom poniznosti i profesionalizma, koji su ga doveli na vrh.
''Upisali bi pobjedu i bez mog gola '' -rekao je Xavi nakon svog debija, 18. augusta 1998.
Tokom ovih 12 godina, Xavi je osvojio sve, s klubom i s reprezentacijom, ali zbog toga nije izgubio želju za daljim uspjehom. Xaviju,koji ima ugovor do 30. juna 2016., nedostaje samo 26 utakmica da bi postao igrač Barcelone s najviše odigranih oficijelnih utakmica, samo dvije sezone da se izjednači s Miguelijem (15) i 4 trofeja da bi stigao 17 koje je osvojio Amor tokom svoje etape u Barçi.
Ono što je već osvojio jeste broj odigranih utakmica u Ligi prvaka (105) te broj pobjeda u Ligi (203). Na drugoj strani, moguće je da postane prvi Katalonac koji je osvojio Zlatnu loptu. Liga s 99 bodova i osvojeni Mundijal, pored onoga što može još pokazati do dodjele te nagrade, su njegova 'lična' karta za ovaj izbor. Priznanje više nego zasluženo za sve što je ponudio klubu i reprezentaciji.
U izjavama za COMRadio, njegov otac se prisjećao najsretnijih trenutaka u životu njegovog sina kao što je debi za prvi tim Barcelone. Poziv od Luisa van Gaala je iznenadio Xavijevog oca, a utakmicu je gledao u jednom baru i kako kaže bilo je smiješno, zanimljivo, slušati komentare koji su hvalili njegovog sina.
Od 12 godina koje je proveo Xavi s prvom ekipom, njegov otac je izdvojio kao najbitnije trenutke to što je imao van Gaala kao trenera, što je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2008. i što je dio Guardioline ekipe. Također, među tim sretnim trenutcima našli su se i 6 trofeja 2009-te i Svetsko prvenstvo ove godine
Xavi je veoma spreman,zato je i proveo 12 godina u prvoj ekipi. U suprotnom ne bi bio tu. "- rekao je Joaquim Hernandez i dodao da je imao ponuda od drugih klubova, kao ponuda od Milana poslije OI u Sidneyu, ali je ostao vjeran Barceloni.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
Od 2000. godine navijam za Real. Ok ti pratis 10 godina Barcu ali po tvojim postovima se to ne bi dalo zakljuciti. Ne mozes biti uz Barcu kad pobjedjuju a kada gube psovati im sve zivo i mrtvo. Ne ide to uz nekoga ko 10 godina navija za neki klubAndres je napisao/la:Aj mi ti reci od kad za Real naviajs ????? Kad si vidio zidanea i ronalda u istoj ekipi jel???? Pa nekog Figa itd *?
Smjesan si bolan , to ti iams 49 godina pa naviajs za Real 30 godina ???
Ja sam momak od 22 i navija m za Barcu vec 10 godina ,, tacnije od kako sam aktivno poceo preko tv-a pratit nogomet ! Ako je ko mogao pocet navijati za koji klub radi troeja to si onda ti ! Sigurno neke 2002 god kakda ste bili dominantni , na celu sa Del Bosqueom !
A ostale smijurine molim te ne pisi , jadan si !
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar
Ovdje se vidi koliko ti uopste poznajes nogomet. Raul je otisao, ne mogu to preboliti ali mladji dolaze a svi znaju da ce se Raul vratiti u upravu i da su mu vrata Reala uvijek otvorena. Pa i Di Stefano nije zavrsio karijeru u Realu pa se kasnije vratio u upravu i evo ga danas pocasni predsjednikAndres je napisao/la:Ne mislim od kad ti ej Dedo poceo naviajt , pa ti se ovde uplices pa da vidim od kad ti navijas ! Btw : Skini sliku sa profila jedinog igraca Reala , tacnije Schalkea kojeg cjenim ! Trebao bi sada za Schalke naviajt ?Los*Blancos je napisao/la:Mislis ja od kad navijam za Real Madrid??
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar
ovdje najmanje price o barci... 

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
- nidjo_barca
- Kontakt:
Sta ces,spammeri,ne mo's nista od njih napisat...
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
-
- Kontakt:
zalosno je to sto vidim na barcinom forumu... vidim mnogo ''navijaca'' koji kad jednom barca, mjenjajuci postavu, i probavajuci druge, mladje igrace, izgubi, oni pocinju da kenjaju... Ja imam 18g. a navijam za barcu od perioda 98-99, al to nije ni bitno, svako neka navija od kada hoce, ali nemoj da pljujes barcu ovdje kada izgubi, jer ja barcu volim vise nego mater rodjenu, i navijam i srcem i dusom za barcu, i navijat cu dok sam ziv, kad bi ispali u trecu ligu, ja bi navijao za njih, zivim u zenici, navijam za celik, ali kada bi bila tekma celik-barca, ja bi za barcu navijao, e kada ovi hejteri, takozvani navijaci barce, budete 1/10 navijali kao sto ja navijam, onda se javite, a do tad makar postujte ovaj forum, i kenjajte negdje drugo
...rob do bagro...
- Arsenalisation
- Kontakt:
pitaj ramosa za ovo...Los*Blancos je napisao/la:Monolog je napisao/la:Došao si da osvojiš ligu prvaka i uspio si u tome. Iako si zakasnio sa transferom na godinu dana, ostavio si dobar dojam na navijače ovog kluba. Sretan rođendan Henry, sve najbolje u New Yorku.
@Monolog cestitas Henry rodjendan cuje li te u New Yorku![]()
p.s. Henry je u Barci bio kita![]()
nogama nezna vise, samo ostalo jos da igra rukama

“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
- Arsenalisation
- Kontakt:
jbg...svako ima svoje rooney za silovanja kao i RVP.adriano droga,robinho isto,ronaldinho pijanstvo,ibra ****Raul7 je napisao/la:Istina je da je Henry jedan od najboljih u zadnjih 10 godina. Najbolji je bio u Arsenalu, u Barci je bio realno ispod svog nivoa iako je drugu sezonu dobro odigrao. Sjajan igrac, samo velika mrlja na karijeru je ruka protiv Irske.

“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
nijedan klub ne postupa losije sa svojim zvijezdama kao real, primjer fernanda hiera!!Raul7 je napisao/la:Ovdje se vidi koliko ti uopste poznajes nogomet. Raul je otisao, ne mogu to preboliti ali mladji dolaze a svi znaju da ce se Raul vratiti u upravu i da su mu vrata Reala uvijek otvorena. Pa i Di Stefano nije zavrsio karijeru u Realu pa se kasnije vratio u upravu i evo ga danas pocasni predsjednikAndres je napisao/la:Ne mislim od kad ti ej Dedo poceo naviajt , pa ti se ovde uplices pa da vidim od kad ti navijas ! Btw : Skini sliku sa profila jedinog igraca Reala , tacnije Schalkea kojeg cjenim ! Trebao bi sada za Schalke naviajt ?Los*Blancos je napisao/la:Mislis ja od kad navijam za Real Madrid??
Volim te Bosno!!!
ljudi, jel zna neko hoce li hayat i ove godine prenositi spansku ligu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Citao sam da ce biti na Hayatu opet.Oni njihovi termini,subota 20.00 i 22.00 i nedjelja u 21.00. I gledace da Barcu i Real prenose opet najvjerovatnije.Romariooo je napisao/la:ljudi, jel zna neko hoce li hayat i ove godine prenositi spansku ligu
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- Los*Blancos
- Kontakt:
Sranje Real igra u Mallorci, nedalju 21:00..vijerovatno ce prenosti Barcu, neznam skime igrajunidjo_barca je napisao/la:Citao sam da ce biti na Hayatu opet.Oni njihovi termini,subota 20.00 i 22.00 i nedjelja u 21.00. I gledace da Barcu i Real prenose opet najvjerovatnije.Romariooo je napisao/la:ljudi, jel zna neko hoce li hayat i ove godine prenositi spansku ligu

El mejor club del siglo XX
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
- nidjo_barca
- Kontakt:
Vjerovatno ce Real prenositi prvo kolo,jer oni igraju u 21.00 a Barca u 19.00. I da,Barca igra s Racingom u gostima.Los*Blancos je napisao/la:Sranje Real igra u Mallorci, nedalju 21:00..vijerovatno ce prenosti Barcu, neznam skime igrajunidjo_barca je napisao/la:Citao sam da ce biti na Hayatu opet.Oni njihovi termini,subota 20.00 i 22.00 i nedjelja u 21.00. I gledace da Barcu i Real prenose opet najvjerovatnije.Romariooo je napisao/la:ljudi, jel zna neko hoce li hayat i ove godine prenositi spansku liguRacing ?
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Šta se bunite? Kad mogu ja gledati voljene Newcastle i Al-Ahly preko streamova, možete i vi Barcelonu i Real(ukoliko ih ne budu prenosili na Mreži Plus). 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- nidjo_barca
- Kontakt:
Ko se buniMonolog je napisao/la:Šta se bunite? Kad mogu ja gledati voljene Newcastle i Al-Ahly preko streamova, možete i vi Barcelonu i Real(ukoliko ih ne budu prenosili na Mreži Plus).

Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- nidjo_barca
- Kontakt:
To je ekipa za sljedecu sezonu ukljucujuci i mlade igrace koje ce Guardiola zvati po potrebi :

EDIT : Sutra se igra revans utakmica kupa protiv Seville gdje ce Guardiola vjerovatno izaci sa mnogo jacim sastavom u odnosu na proslu utakmicu i da ce zaigrati i Spanski reprezentativci.Vjerovatno nece svi igrati,a i koji budu,ne bi trebali igrati citavu utakmicu.
Takodje,Guardiola priznaje da bi volio dovesti jos jednog igraca i da je vec poslao zahtjev za odredjenog igraca.Ako ne dodje,on je zadovoljan ekipom koja mu je na raspolaganju.

EDIT : Sutra se igra revans utakmica kupa protiv Seville gdje ce Guardiola vjerovatno izaci sa mnogo jacim sastavom u odnosu na proslu utakmicu i da ce zaigrati i Spanski reprezentativci.Vjerovatno nece svi igrati,a i koji budu,ne bi trebali igrati citavu utakmicu.
Takodje,Guardiola priznaje da bi volio dovesti jos jednog igraca i da je vec poslao zahtjev za odredjenog igraca.Ako ne dodje,on je zadovoljan ekipom koja mu je na raspolaganju.
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
Pa zar želi još nekoga Guardiola?Romariooo je napisao/la:Ko li je taj kojeg Pep zeli?

Šta ce mu iko više pored ovakvog atomskog sastava?
Krkić,Ibrahimović,Pedro,Messi,Villa,Iniesta,Xavi...to je sve puno ko šibica,nema mjesta ni za koga više.
Ko ce ovo sve zaustaviti

Ja mislim MascheranoRomariooo je napisao/la:Ko li je taj kojeg Pep zeli?

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.