Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 197

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la *p!p!t@* » 22 jan 2015, 08:06

Dva najiskusnija igrača te prodaju i tu je kraj priče. Jedan nakon svog katastrofalnog nastupa smiruje tenzije, drugi se i ne oglašava. Šta ćeš onda od mladosti očekivati nego da se useru ko grlice. Dobro smo mi prošli... A rukomet je sport koji sam oduvijek najviše i volio a ujedno i mrzio. Pa haj što nam se ne da, nego i sudije daju razlog da se još više nerviramo. :evil: :evil:

Ali barem imamo jednu veliku lekciju za Euro, i ako ništa veću reputaciju nego smo je do sada imali. Jer kako selektor reče, apsolutno niko nas do sada nije nadigrao, osim što smo mi sami sebe. Sad šta će sa komšijama da bude ostaje da se vidi...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 22 jan 2015, 08:37

Ne ulažemo u sport
Kadeti...juniori...ništa
Ni škole, ni gradovi, ni države...ništa...niko...
Mali broj rukometnih škola...klubovi se raspadaju...
Dobro smo išta koliko ulažemo...
Samo srce i inat...zbog toga smo bili tamo...

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 22 jan 2015, 08:44

Ljudi moji daj budimo realni, u zadnje tri utakmice u 90 -95% slucajeva smo tokom utakmice gubili sa 1,2 ili 3 gola razlike dok smo u 5% slucajeva vodili, mozda svega ukupno po jednu - dvije minute. Nasi momci zasluzuju sve pohvale, kapa do pobda, najbolji su za nas. Medjutim mi istini moramo pogledati u oci i reci da smo realno kvalitetniji samo od Irana, ispred kojeg cemo i zavrsit, odnosno tabela je pravi omjer snaga. Nama fali jos puno kvalitetnih igraca kako bi se mogli nositi sa najjacim reprezentacijama, a uz to i dosta iskustva, koje je sastavni dio kvalitete ekipe. U sve tri utakmice nas komentator proglasava protivnickog golmana igracem utakmice, kao vidi sta covjek brani, samo naivni vjeruju u to, ocigledno je u pitanju nesto drugo, nedostatak kvalitetne realizacije nasih igraca. Zasto ostale ekipe koje su igrale protiv nas u tri zadnje tekme nisu imali ovaj "problem"? zato sto posjeduju veci level kvaliteta i to im se ne desava. Ne treba tugovati, nasi zmajevi su dali maksimum i postigli maksimum - to je realnost.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 jan 2015, 09:12

nasa realizacija sa igracem vise na SP je blago receno bila ocajna
pa dan te yebo veci procenat iskoristenosti imaju ekipe u hokeju nego mi u rukometu
o izgubljenim loptama je izlisno i pricati
nijednu prakticno vaznu Buricevu odbranu nismo pretvorili u nesto pozitivno

sami smo sebe izbacili i sami sebe treba najvise da krivimo
nazalost mi smo nacija sa "chokerskim" mentalitetom
kad god je vazno i kad se lomi, mi pucamo po savovima

svaka im cast na plasmanu ali SP je moglo da se odradi 10x bolje
sta je razlog to samo oni znaju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 22 jan 2015, 09:17

juveboy je napisao/la:Ljudi moji daj budimo realni, u zadnje tri utakmice u 90 -95% slucajeva smo tokom utakmice gubili sa 1,2 ili 3 gola razlike dok smo u 5% slucajeva vodili, mozda svega ukupno po jednu - dvije minute. Nasi momci zasluzuju sve pohvale, kapa do pobda, najbolji su za nas. Medjutim mi istini moramo pogledati u oci i reci da smo realno kvalitetniji samo od Irana, ispred kojeg cemo i zavrsit, odnosno tabela je pravi omjer snaga. Nama fali jos puno kvalitetnih igraca kako bi se mogli nositi sa najjacim reprezentacijama, a uz to i dosta iskustva, koje je sastavni dio kvalitete ekipe. U sve tri utakmice nas komentator proglasava protivnickog golmana igracem utakmice, kao vidi sta covjek brani, samo naivni vjeruju u to, ocigledno je u pitanju nesto drugo, nedostatak kvalitetne realizacije nasih igraca. Zasto ostale ekipe koje su igrale protiv nas u tri zadnje tekme nisu imali ovaj "problem"? zato sto posjeduju veci level kvaliteta i to im se ne desava. Ne treba tugovati, nasi zmajevi su dali maksimum i postigli maksimum - to je realnost.
bice da je otprilike ovako kako si napisao! Ali ne treba zaboraviti da smo prije 2 godine gubili od 'velesile' estonije, a da smo sada bili na SP, znaci imamo odlicne temelje, e sad je pitanje ima li savez snage, zelje i volje da uradi nesto kao kosarkaski savez, pogotovo mislim na rad sa mladima, a pitanje je i imamo li mi toliko rukometnog potencijala u tim mladima kao sto trenutno imamo u kosarci. Siguran sam da ce nakon ovog SP dobar dio djece pozeljeti da bude novi Buric, Perić, Malinovic...a odatle puno toga i pocinje!
Volim te Bosno!!!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 jan 2015, 09:53

ustao ponosan! hvala vam, nek se dzeko i kompanija ugledaju u vas!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 22 jan 2015, 09:54

Poslije prespavane noci zelim samo momcima cestitati na borbi.Neiskustvo I SUDIJE su ucinili svoje.Glavu gore.Bit ce jos sansi I Svjetki samo nastabite takp

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jan 2015, 10:01

Vracam unazad na TV-u na onih 24:22 .. :( :(

Litvanija - Nigerija - Tunis .. dokad bem mu :(

Znaci potpuno pogubljeni, sruseni su izgledali Tunizani, imali smo ih u saci i onda ih sudije vrate. Ubjedjen sam da bi ih do kraja dobili 5 razlike minimum.

Ponosan sam ipak na ove momke i na borbenost koju su pokazali. Mng je prostora za napredak. :bih:
Don't believe the hype.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jan 2015, 10:17

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Don't believe the hype.

Pelo
Kontakt:

Post Postao/la Pelo » 22 jan 2015, 10:33

Kada vidim borbu na terenu jednostavno ne mogu da budem nezadovoljan. :bih:
Jedno novo iskustvo kako za igrače tako i za nas navijače, godinama pratim rukometna prvenstva već mi je postalo normala navijati za hrvate, ali evo hvala bogu dočekao sam i našu repku i stavarno sam uživao u ovih par dana.
Još samo mogu reći da Malinović poslje ovog prvenstva ide u koš sa Džekom i Teletovićem bar što se mene tiče. :D :bih:
x

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 22 jan 2015, 10:37

na zalost, toromanovic je uhvatio za nogu protivnika... ne mogu da vjerujem koliko limitirana osoba moras biti da kao kapiten i iskusan igrac mislis da ce ti to proci kod sudija koje su ti dosudila 8 sedmeraca?

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 jan 2015, 10:38

Kad se slegnu emocije (koliko toliko), jedino sto mogu reci SVAKA CAST MOMCI - VI STE PONOS BIH!

Hajde da vidimo jednu drugu stranu ove lijepe price s gorkim okusom, gdje ipak kad se sve sabere i oduzme mi smo napravili iskorak dalje od utakmica sa Islandom.

Kada smo igrali protiv Islanda imali smo Prcea i Karacica u odlicnoj formi - ali nazalost oni su na ovom prvenstvu bili blijeda sjena samih sebe - i to sa razlogom tj. zbog povreda koje od tada do danas vuku. Nismo imali Panica koji bi dodatno granitizirao odbranu i u napadu koliko toliko odmorio Malinovica. Takodjer nismo u formi imali Vrazalica (koji je totalno down - desava se). E sad kad saberemo ono sto smo imali protiv Islanda (u formi Prce, Karacic, Panic i Vrazalic) mi smo na ovom Svjetskom bili oslabljeni itekako...i takvi kakvi jesmo mi smo realno odigrali 4 utakmice na vrhunskom nivou i 1/16 nam je izmakla kako zbog neiskustva tako i zbog sudija, ali smo zato dobili nesto novo i iskusniji za prvenstvo izasli sa Pericem, Malinovicem, bracom Buric i Jankovicem.

Koje smo pehove i van forme igrace imali i ko je sve teret iznio a da nas niko nije nadigrao i da nismo imali srece, ja sam prezadovoljan! Svaka cast momcima, sto su nam uopste obezbjedili nerviranje jer su se plasirali na prvo Svjetsko Prvenstvo u Rukometu.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 22 jan 2015, 10:42

Benko je napisao/la:na zalost, toromanovic je uhvatio za nogu protivnika... ne mogu da vjerujem koliko limitirana osoba moras biti da kao kapiten i iskusan igrac mislis da ce ti to proci kod sudija koje su ti dosudila 8 sedmeraca?
de ti ebi stavi naocale, pa ponovo pogledaj tu situaciju..
Volim te Bosno!!!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jan 2015, 10:50

Benko je napisao/la:na zalost, toromanovic je uhvatio za nogu protivnika... ne mogu da vjerujem koliko limitirana osoba moras biti da kao kapiten i iskusan igrac mislis da ce ti to proci kod sudija koje su ti dosudila 8 sedmeraca?
Cini ti se iz tog ugla da ga ja uhvatio, on se jedva i ocesao od njegovu ruku, i tek kad je ovaj sudija vidio da je Buric odbranio, odlucio je sedmerac i 2 minuta svirati.

slika

Imao je cistu poziciju sto se vidi u skoku, da ga je zesce zakacio, mislis da bi bio u ovakvoj poziciji?

slika

slika

Ovo se nigdje ne svira kao 2 minuta, jos uz sedmerac.

A sad gledajte sudca kad odlucuje da svira.

slika

slika

slika

Plus; slicna situacija je bila nekoliko minuta ranije, kad je golman Tunisa odbranio, njihov igrac dobio 2 minuta zbog faula, ali su dobili loptu...

A nama ovdje oduzeta odbrana i lopta, sedmerac i drugo iskljucenje?
Don't believe the hype.

Sheldon
Kontakt:

Post Postao/la Sheldon » 22 jan 2015, 10:56

Plaćen je danak neiskustvu igranja na velikim takmičenjima. Očekivanja su apsolutno i igrača i navijača bila prolazak u drugi krug međutim ako realno sagledamo i ovo je zaista veliki uspjeh ako pogledamo na koji način se trebaš plasirati na prvenstvo a to je baraž gdje moraš pobijediti neku od rukometnih velesila da bi se plasirao a to smo mi učinili sa Islandom. Ne zamjeram momcima ništa, osim jedne stvari, MANJAK HRABROSTI. Ne ide mi u glavu da niko ne smije preuzeti odgovornost na sebe, posebno se to odnosi na iskusnije igrače, koji su apsolutno zakazali i više se uplašili nego ovi golobradi mladići.

Prce, šta reći? Nisam očekivao ništa, ali i ništa bi bilo odlično spram onoga što nam je radio. Bespotrebna isključenja na svakoj utakmici, preveliki broj izgubljenih lopti a malo toga korisno za naš tim. Hvala ti što si nas odveo u Katar ali nisi morao na silu igrati i zauzimati mjesto drugim igračima koji bi puno bolje odradili posao.

Vražalić, rukometni Nedžad Fazlija, državni neprijatelj broj 1 i šta sve nismo govorili za njega, totalni promašaj prvenstva. Jednu utakmicu svako ima pravo loše odigrat i da nema svoj dan, ali cijeli turnir odigrati na najnižem nivou je neprihvatljivo. Vjerujem da je razlog ovakvih igara i to da nije imao nikakvu konkurenciju na svojoj poziciji, i hitno treba pronaći desno krilo.

Ovčina, momak koji najviše varira od svih. Jednu utakmicu odigra maestralno, sljedeću katastrofalno. Za razliku od mnogih ima hrabrosti šutati, mada se par puta bez potrebe dizao sa bekovske pozicije i šutao. Ovo se odnosi na utakmice u kojima nije imao ulogu statiste gdje u 30 minuta lopta jednom ili ni jednom dođe do njega.

Malinović, uz braću Burić jedina svijetla tačka ove reprezentacije na ovom prvenstvu. Razorna ljevica, mu*a do poda, ne libi se šutirati i sa 9-10 metara što nam je najviše falilo u ovim utakmicama.

Toromanović, realizacija odlična ali pravio previše prekršaja napravljenih u napadu gradeći sebi prostor na crti. Od iskusnijih jedini može dobiti prolaznu ocjenu.(Pod iskusnije smatram samo njega, Nikolu i Mirsada.)

Terzić, dobra igra u odbrani kao i svih ostalih, ali realizacija sedmeraca 2/5 i to barem dva su bila u izuzetno ključnim momentima.

Burić B. nasljednik Enida Tahirovića, fenomenalne partije i očekujem transfer u ASOBAL ili Bundesligu. Maestralne intervencije ali nažalost 90 % njih uzaludne jer nisu krunisane golovima.

Burić S. odlično iskoristio vrijeme koje je proveo na parketu, hladnokrvan u realizaciji, sasvim pristojan nastup. Ne moramo brinuti za poziciju pivota u budućnosti.

Vranješ, BH Didier Dinart, odlična igra u odbrani, fali tu iskustva vidi se ali vremenom će izrasti u jednog od boljih odbrambenih igrača svijeta u to sam ubijeđen. Nekoliko solidnih golova iz kontra napada, sve u svemu na zadovoljavajućem nivou.

Čelica, prvu utakmicu igrač utakmice, u ostalim mečevima se uklopio u sivilo naše reprezentacije.

Perić, već ga neki vide kao novog Balića, i nekim lucidnim potezima je i podsjetio na rukometnog Ronaldinja, ali još dosta rada i iskustva tu treba. Svijetla budućnost je pred njim.

DRAGAN MARKOVIĆ- Kapa do poda ovom čovjeku sa ovakvim fondom i kvalitetom igrača napraviti ovako nešto treba smatrati kao jedan veliki uspjeh. Iz svakog igrača izvukao je maksimum ali nažalost ni to nije bilo dovoljno.

Sami sebe smo izbacili sa ovog prvenstva, ne treba žaliti već izboriti što bolji plasman ma kakav god on bio, a onda se usredotočiti na predstojeće kvalifikacije i održati kontinuitet igranja na velikim takmičenjima, a uspjeh će vremenom biti sve veći i veći.
:bih: :bih: :bih:

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 22 jan 2015, 11:05

Ma nema koristi sad...

Ono sto je bitno je da smo jaki kao tim, kao kolektiv ... Mi smo ipak reprezentacija bez ijedne zvijezde u timu i bez nekog individualnog kvaliteta al opet smo svaku utakmicu bili egal sa protivnikom...

Na Evropsko idemo iskusniji i zreliji

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 jan 2015, 11:31

Jeli poslije HR idemo kuci ili ce biti jos tekmi za konacan plasman?

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 22 jan 2015, 11:34

I ako cu bit proglasen budalom.

Iran ce dobit Tunis, mi ce mo dobit Hrvatsku.

Idemo dalje, imam neki taj ludi osjecaj da ce mo se sa Hrvatima tamo do 45 minute revijalno u egalu dobacivat, rezultatski do tad nekih 20-20, sve dok ne sazna Markovic, da je Iran poveo protiv Tunisa. Uzima Time-Out i govori to momcima, iz nekog razloga budi se i Hrvatska - Duvnjak, Vori i kako se vec zovu svi pocinju igrat kao da je Finale protiv Francuske u pitanju.

Iran pobjedi utakmicu, mi smo na 28-28 sa Hrvatima nakon sto smo se jedva nekako drzali s njima.

Imamo napad i 7 sekundi na satu, Vrazalic ispali bombu sa nekih 12metara i vodi nas u 1/8 finala :D

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jan 2015, 11:38

Amarinho je napisao/la:I ako cu bit proglasen budalom.

Iran ce dobit Tunis, mi ce mo dobit Hrvatsku.

Idemo dalje, imam neki taj ludi osjecaj da ce mo se sa Hrvatima tamo do 45 minute revijalno u egalu dobacivat, rezultatski do tad nekih 20-20, sve dok ne sazna Markovic, da je Iran poveo protiv Tunisa. Uzima Time-Out i govori to momcima, iz nekog razloga budi se i Hrvatska - Duvnjak, Vori i kako se vec zovu svi pocinju igrat kao da je Finale protiv Francuske u pitanju.

Iran pobjedi utakmicu, mi smo na 28-28 sa Hrvatima nakon sto smo se jedva nekako drzali s njima.

Imamo napad i 7 sekundi na satu, Vrazalic ispali bombu sa nekih 12metara i vodi nas u 1/8 finala :D
slika
Don't believe the hype.

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 22 jan 2015, 11:38

Batko je napisao/la:Jeli poslije HR idemo kuci ili ce biti jos tekmi za konacan plasman?
Mislim da će biti za plasman od 17. do 20. mjesta.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.