FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mohz87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mohz87 » 27 jul 2014, 11:27

Ja sam već prezadovoljan učinjenim u europi...nek se ne osramotimo protiv grka i mjera. Ove godine prvenstvo i kup, tu očekujem mnogo :)
p.s. često se spominje ne samo ovdje, nego i inače taj transfermarkt i cijene igrača na njemu. Veze to nema sa zdravom pameću... Jedan Stojčev je na nekih 200K dok imate igrača iz hrvatske lige ili srpske koji imaju obje lijeve a ti "stručnjaci" ih procjenjuju na milion i sl.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 27 jul 2014, 11:36

Treba imati u vidu da Stojcev ima 27 godina, a da jos nije izgradio ozbiljnu karjeru. Tesko je ocekivati da ce neko iskesirati neku vecu lovu za igraca kojeg definitivno nece moci prodati kasnije, a kvalitet nije dokazao na nekom ozbiljnijem nivou. Da ne bude zabune, Stojvec je jedan od najvecih majstora koje sam ja gledao u ovoj ligi, lakoca s kojom igra se ne vidja cesto u Premijer ligi. Da ima 21-22 godine, za njega bi se mogao uzeti milion eura, ovako tesko i pola od toga da ce neko dati... A da transfermarket lupa, lupa..
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

mohz87
Kontakt:

Post Postao/la mohz87 » 27 jul 2014, 11:42

exbabilon je napisao/la:Treba imati u vidu da Stojcev ima 27 godina, a da jos nije izgradio ozbiljnu karjeru. Tesko je ocekivati da ce neko iskesirati neku vecu lovu za igraca kojeg definitivno nece moci prodati kasnije, a kvalitet nije dokazao na nekom ozbiljnijem nivou. Da ne bude zabune, Stojvec je jedan od najvecih majstora koje sam ja gledao u ovoj ligi, lakoca s kojom igra se ne vidja cesto u Premijer ligi. Da ima 21-22 godine, za njega bi se mogao uzeti milion eura, ovako tesko i pola od toga da ce neko dati... A da transfermarket lupa, lupa..
Jako mali procenat je u kojem se slažem s tobom :) Po meni nikakav razlog je taj kao da mu je 27...frajer na ovom nivou može igrati još bar 5-6 godina...tako da ne vidim tu neki bitan faktor...krenimo od toga da su i Puric i Vusljanin fol skuplji od njega..iako velim taj site i njihove procjene mi ništa ne predstavljaju...nego pamtim da je nedavno tu bila rasprava da je FK Sarajevo "jeftinije" u odnosu na prošlu sezonu...pa i rasprave koliko koja ekipa vrijedi od protivnika...a najveći debilizam mi je kad se novinari na nacionalnim televizijama služe tim informacijama u svojim pripremama za prijenos utakmice -_-

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 jul 2014, 11:45

exbabilon je napisao/la:Treba imati u vidu da Stojcev ima 27 godina, a da jos nije izgradio ozbiljnu karjeru. Tesko je ocekivati da ce neko iskesirati neku vecu lovu za igraca kojeg definitivno nece moci prodati kasnije, a kvalitet nije dokazao na nekom ozbiljnijem nivou. Da ne bude zabune, Stojvec je jedan od najvecih majstora koje sam ja gledao u ovoj ligi, lakoca s kojom igra se ne vidja cesto u Premijer ligi. Da ima 21-22 godine, za njega bi se mogao uzeti milion eura, ovako tesko i pola od toga da ce neko dati... A da transfermarket lupa, lupa..
Stojčev vec sad ima ponudu koja premašuje debelo ovu "cijenu" na transfermarktu...

naravno, neće ići jer je jako tesko naci igraca sa njegovim karakteristikama a i vlasnik je stopirao sve transfere do iduceg ljeta, a mozda i tada ne ode niko osim ako dodje ponuda koja nas zadovoljava
sto se tice njegove karijere, tu glavnu krivicu snosi on i njegov menadžer koji ga je selio svake pola sezone negdje, nigdje nije igrao u kontinuitetu. Kod nas ce to uraditi i ja sam siguran da ce poslije nas napraviti dobar transfer i rijesiti svoj zivotni status.... :)

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 27 jul 2014, 12:00

Ma stoji sve to, govorimo o vanserijskom igracu za kojeg nema dileme da bar jos 3-4 godine moze igrati na trenutnom nivou, a poslije toga u zavisnosti koliko je pametan... Ali godine se nikad ne mogu zanemariti i po meni ce Cimirot i Radovac prije naci neki dobar angazman od Stojceva, ali ostaje vrijeme da pokaze. Ja se samo stavljam u glavu eventualnog kupca iz neke jace lige, bolje solidan igrac od 20 godina nego neki koji igra vrhunski, a sa 27 godina jos nije napravio nista vrijedno pomena.. toliko od mene, lp ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 jul 2014, 12:05

exbabilon je napisao/la:Ma stoji sve to, govorimo o vanserijskom igracu za kojeg nema dileme da bar jos 3-4 godine moze igrati na trenutnom nivou, a poslije toga u zavisnosti koliko je pametan... Ali godine se nikad ne mogu zanemariti i po meni ce Cimirot i Radovac prije naci neki dobar angazman od Stojceva, ali ostaje vrijeme da pokaze. Ja se samo stavljam u glavu eventualnog kupca iz neke jace lige, bolje solidan igrac od 20 godina nego neki koji igra vrhunski, a sa 27 godina jos nije napravio nista vrijedno pomena.. toliko od mene, lp ;)
Ma i jeste tako jer svi gledaju eventualnu zaradu...od Cimirota i Radovca ce i sljedeci klub koji ih kupi aBd imati veliku zaradu dok od Stojceva zbog godina nece..naravno ako se gledaju euri..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 27 jul 2014, 12:09

Kako ramo reče, istina je da je Stojčev imao extra ponudu ljetos. Isto tako, istina je da je klub odbio ( recimo 450 000 eura)...i tada je amidža rekao da se niko neće prodavati. Ova ekipa sada sa pridodatim 3-4 igrača na zimu ( isključivo igrači za koje se plaća obeštećenje)...pokušat će ući u grupe nekog euro kupa. A o domačoj ligI i DOMINACIJI u istoj, ne treba trošiti riječi

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 jul 2014, 12:15

fcsforever je napisao/la:Kako ramo reče, istina je da je Stojčev imao extra ponudu ljetos. Isto tako, istina je da je klub odbio ( recimo 450 000 eura)...i tada je amidža rekao da se niko neće prodavati. Ova ekipa sada sa pridodatim 3-4 igrača na zimu ( isključivo igrači za koje se plaća obeštećenje)...pokušat će ući u grupe nekog euro kupa. A o domačoj ligI i DOMINACIJI u istoj, ne treba trošiti riječi
Ma nek mi pocnemo sa tom dominacijom vise u nasoj ligi a u Europi ako sta bude elhamdullilahi..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 jul 2014, 12:18

exbabilon je napisao/la:Ma stoji sve to, govorimo o vanserijskom igracu za kojeg nema dileme da bar jos 3-4 godine moze igrati na trenutnom nivou, a poslije toga u zavisnosti koliko je pametan... Ali godine se nikad ne mogu zanemariti i po meni ce Cimirot i Radovac prije naci neki dobar angazman od Stojceva, ali ostaje vrijeme da pokaze. Ja se samo stavljam u glavu eventualnog kupca iz neke jace lige, bolje solidan igrac od 20 godina nego neki koji igra vrhunski, a sa 27 godina jos nije napravio nista vrijedno pomena.. toliko od mene, lp ;)
ne ne, mozda nisi shvatio, appsolutno si u pravu, stojcev sa ovim znanjem u nogama i u glavi i ovom fizickom spremom da ima 21 godinu ,a i 23 da ima letio bi u lige petice.... u neki slabiji klub al bi mogao u lige petice sigurno, ovako sa 27 to je nerealno, ali da ce naci klub po mjeri, sigurno hoce :)
recimo, dobar klub u švicarskoj, austrriji i sl. a sto da ne i u kinu tamo i u koreji su masne pare... stojcev sigurno u ovim godinama vise ce ganjati lovu nego "klub"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 jul 2014, 12:19

neka nama stojceva u bordo dresu ,zaboli me za pare i koliko ce zaradit ,uprava to radi dobro tako da se ne brinem oko prodaje i tih stvari .mene vise zanima kako cemo mi s ovim atromitosom ,prva ce ovsa biti nezgodna moras cuvati svoj gol a treba i pokusati zabiti sto ce njima otvoriti dosta prostora a nasi krilni i bocni nisu bas toliko mocni da stalno idu i naprijed i nazad .puno bolje bi bilo da smo prvu gostovali al sta je tu je 1-0 extra a i 0-0 nije loše .

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 jul 2014, 13:48

I ja sam misljenja da ce se Stojcev tesko prodati za neke prevelke pare.On je odlican igrac, veliki majstor.Za nasu ligu vrh a sigurno moze i igrati u dosta jacoj ligi na istom nivou.
ALi ipak zbog godina tesko da bi se oparili i bolje ga je ostaviti u Sarajevu jos 3-4 sezone, povecati mu platu maximalno, ako treba dati sta i na ruke da covjek rješi egzistenciju KOLKO TOLKO ali ga za neke cifre od 200-300k eura ne prodavati jer cemo tesko naci takvog igraca da igra u nasoj ligi.

Cimirot, Radovac i Dupovac su druga prica.Stopere i zadnje vezne je mnogo lakse napraviti, proizvesti iz pogona/akademije nego kreativca.Vidimo po primjeru Farisa Handzica, mali je talenat veliki bio, i sad je, kazu i da se u zadnje vrijeme dosta uozbiljio na treninzima al ne moze primirisati prvih 11 u iole vaznijoj tekmi...tj ne moze ni sklupe da uđe...
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 27 jul 2014, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 jul 2014, 13:50

Ma nek zavrsi karijeru kod nas i to je to :salut:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 jul 2014, 14:56

ako nasi akademci sutra abd prodju one slovake u polufinalu moci cemo ih gledat u finalu na eurosportu :cool: a da su handzic plakalo i radovac tu sa njima izdiominirali bi ovaj turnir :cool:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 27 jul 2014, 14:59

samosarajvo je napisao/la:I ja sam misljenja da ce se Stojcev tesko prodati za neke prevelke pare.On je odlican igrac, veliki majstor.Za nasu ligu vrh a sigurno moze i igrati u dosta jacoj ligi na istom nivou.
ALi ipak zbog godina tesko da bi se oparili i bolje ga je ostaviti u Sarajevu jos 3-4 sezone, povecati mu platu maximalno, ako treba dati sta i na ruke da covjek rješi egzistenciju KOLKO TOLKO ali ga za neke cifre od 200-300k eura ne prodavati jer cemo tesko naci takvog igraca da igra u nasoj ligi.

Cimirot, Radovac i Dupovac su druga prica.Stopere i zadnje vezne je mnogo lakse napraviti, proizvesti iz pogona/akademije nego kreativca.Vidimo po primjeru Farisa Handzica, mali je talenat veliki bio, i sad je, kazu i da se u zadnje vrijeme dosta uozbiljio na treninzima al ne moze primirisati prvih 11 u iole vaznijoj tekmi...tj ne moze ni sklupe da uđe...
Handze ima potencijal da postane nesto poput Stojceva, i ove sezone Dzeno mora svaku situaciju koristiti da mu pruzi priliku za napredak.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 jul 2014, 15:01

Rule_hz je napisao/la:ako nasi akademci sutra abd prodju one slovake u polufinalu moci cemo ih gledat u finalu na eurosportu :cool: a da su handzic plakalo i radovac tu sa njima izdiominirali bi ovaj turnir :cool:
Bas po netu gledam nesto vezano za ovaj turnir,i citam da eurosport radi prenose,ono gledam wow :o Kako bi to super bilo,kako za njih tako i kao pravo dobru promociju za klub :thumbup:

Jbt kad skontas na koliko dobrih i jakih turnira su ti momci bili u tako kratko vrijeme,strasno :tokralju:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 jul 2014, 15:10

miky_hz je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:ako nasi akademci sutra abd prodju one slovake u polufinalu moci cemo ih gledat u finalu na eurosportu :cool: a da su handzic plakalo i radovac tu sa njima izdiominirali bi ovaj turnir :cool:
Bas po netu gledam nesto vezano za ovaj turnir,i citam da eurosport radi prenose,ono gledam wow :o Kako bi to super bilo,kako za njih tako i kao pravo dobru promociju za klub :thumbup:

Jbt kad skontas na koliko dobrih i jakih turnira su ti momci bili u tako kratko vrijeme,strasno :tokralju:

zato cemo imati ekipu u buducnosti da se sjebes :cool: evo i ovaj novi mali tomovic medzedovic pravo se fino uklopili znaci iduce sezone nosioci igre uz milosa dzemu kalasija protica bit ce tu golman plakalo na golu mihojevic, radovac handzic andzusic uz jos 2 3 igraca iz akademije uz to i ciljanih pojacanja :cool: a kad se akademija zavrsi ako bog da onda ce tek pervezija biti...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 27 jul 2014, 15:21

Neka nama Stojčeva u svetom bordo dresu još makar 5 god :D taman što je dovoljan da mrsi racunice dušebrižnicima :silent:
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 27 jul 2014, 15:21

Au odlicno bi bilo gledati akademce na eurosportu :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 jul 2014, 15:32

protiv koga je polufinalei kad je to finale ako bi se plasirali :?: steta sto handzic nije s juniorima realno tesko ce dobiti priliku protiv atromitosa.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 jul 2014, 15:52

bordobijeli je napisao/la:protiv koga je polufinalei kad je to finale ako bi se plasirali :?: steta sto handzic nije s juniorima realno tesko ce dobiti priliku protiv atromitosa.

AS TERCIN U 15:30 sutra a utorak srijeda finale
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”