FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ako ništa ovaj poraz od Krupe je ubrzao ono neizbježno, a to su hitni razgovori o novim solucijama za oporavak kluba. Da nije bilo poraza opet bi se sve guralo pod tepih i ne bi bile ovog sastanka UO od preksinoć da se vidi kako šta dalje. Tako da bi to mogla biti jedina pozitiva stvar u tom porazu.
A ovo je email iz 2017 godine,
Ovaj diktatorski odnos prema klubu nas je najviše koštao, ovako su se uništavala Željina djeca i omladinski pogon pa smo u rekordnom roku ostali bez talentovanih klinaca i sad ispaštamo zbog toga.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Picke svi od predsjednika do primadona na terenu.
Shvatio sam da se ne trebam previše ičemu nadati, samo se mogu razočarati. Moje je da navijam i da sam srcem uz klub, pa šta bude bit će, gore ne može. Izvući ćemo se, moramo i trebamo gledat naprijed. Jednom Željezničar, zauvijek Željezničar 

Ne branite neodbranjivo. Isto su radili i predhodni, branili neodbranjivo. Zbog toga smo razvučeni na dvije strane. Trenutni UO je tanak, i ne mogu ništa napraviti ni u normalnoj situaciji. Jednostavno niko im ne vjeruje, a sa druge strane nemaju znanja i vještine da naprave bilo kakvu ozbiljnu priču prema bilo kome. Amar...neprcojenjiv, ali po trofejima, dok za bilo kakve druge aktivnosti mimo ekipe nije. Ne može se pitati a ne snositi odgovrnost, što je situacija koju trenutno imamo. Ne ide. Izgubili smo dvije utakmice kući od dvije "otpisane" ekipe, gdje je on isključivi krivac. Nisam nigdje niti vidio, niti pročitao imalo samokritike, ili ne daj Bože izvinjenja navijačima zbog igre i zalaganja igrača koje je on pripremio i stavio da igraju. Izvini ali nisi "sveta krava". Griješiš kao i svi ljudi u životu, priznaj to onda.
Ne znam mnogo nam fali trenutno u svim segmentima, daj Bože da izdobri...
Ne znam mnogo nam fali trenutno u svim segmentima, daj Bože da izdobri...
Raja, kupi se u nama od onih teško izgubljenih titula, neigranja u europi, korone i prekida prvenstva, ispadanja u europi, gledanje kona i zrinjskog u europi..ali ne treba klonuti.
Treba biti podrška svakom čovjeku koji je dio Želje i to za mene lično znači biti navijač, a kroz međusobno bodrenje i razumijevanje dolaze i rezultati.
1. Podrška igračima u svakom trenutku je najbitnija stavka. Podrška navijača i trenera igraču, jer samo bodrenjem ga se može natjerati da da svoj maksimum, a psovanjem i vrijeđanjem samo mu samopouzdanje možemo uništiti. Još ako nije platu dobio, što je generalno u našoj ligi nerijetka pojava, imati razumijevanje.
2. Podrška treneru na duže staze, gdje će imati priliku napraviti ekipu. Prečesto nam se dešavalo da mijenjamo većinu ekipe čak i na polusezoni. Amar je idealna opcija i po mom mišljenju je to Adžem, koji je znao bljesnuti. Pustiti trenera od povjerenja bar 2-3 godine.
3. Podrška i upravi koja god da je u pitanju, uz preporuku i molbu samo da budu transparentniji i iskreniji prema navijačima i igačima. Ako se prljavi veš (eventualno nemanje novaca za plate) ne iznese, uglavnom se gura pod tepih, a to je samo gore i jedan zdrav kolektiv to ne smije dozvoliti.
Poruka svima od mene je da budemo strpljivi i puni podrške, ako već nemamo neke ozbiljne novce za ulaganje u klub.
Osim ovoga, jedno pitanje za sve. S obzirom na to da smo poprilično deficitarni na poziciji krila, zna li iko radi li se neki scouting po našim drugim ligama? Realno svaki igrač iz tih klubova kad bi došao u Želju ima motiv da grize, nije skup, a mislim da ima potencijala.
Halalite na nešto dužem postu...pozz svima.
Treba biti podrška svakom čovjeku koji je dio Želje i to za mene lično znači biti navijač, a kroz međusobno bodrenje i razumijevanje dolaze i rezultati.
1. Podrška igračima u svakom trenutku je najbitnija stavka. Podrška navijača i trenera igraču, jer samo bodrenjem ga se može natjerati da da svoj maksimum, a psovanjem i vrijeđanjem samo mu samopouzdanje možemo uništiti. Još ako nije platu dobio, što je generalno u našoj ligi nerijetka pojava, imati razumijevanje.
2. Podrška treneru na duže staze, gdje će imati priliku napraviti ekipu. Prečesto nam se dešavalo da mijenjamo većinu ekipe čak i na polusezoni. Amar je idealna opcija i po mom mišljenju je to Adžem, koji je znao bljesnuti. Pustiti trenera od povjerenja bar 2-3 godine.
3. Podrška i upravi koja god da je u pitanju, uz preporuku i molbu samo da budu transparentniji i iskreniji prema navijačima i igačima. Ako se prljavi veš (eventualno nemanje novaca za plate) ne iznese, uglavnom se gura pod tepih, a to je samo gore i jedan zdrav kolektiv to ne smije dozvoliti.
Poruka svima od mene je da budemo strpljivi i puni podrške, ako već nemamo neke ozbiljne novce za ulaganje u klub.
Osim ovoga, jedno pitanje za sve. S obzirom na to da smo poprilično deficitarni na poziciji krila, zna li iko radi li se neki scouting po našim drugim ligama? Realno svaki igrač iz tih klubova kad bi došao u Želju ima motiv da grize, nije skup, a mislim da ima potencijala.
Halalite na nešto dužem postu...pozz svima.
Strpljiv sam 9 godina...ne zelim vise iskreno.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Znači po tebi bi bilo u redu da sazovu press i kažu nemamo za plate, to bi po tebi bilo sasvim ok? Šta bi konkretno dobili takvim potezom? Dobili bi transparentnost? I šta onda?Kova991 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 23:573. Podrška i upravi koja god da je u pitanju, uz preporuku i molbu samo da budu transparentniji i iskreniji prema navijačima i igačima. Ako se prljavi veš (eventualno nemanje novaca za plate) ne iznese, uglavnom se gura pod tepih, a to je samo gore i jedan zdrav kolektiv to ne smije dozvoliti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- invincible1921
- Kontakt:
Ja mislim da prljavog vesa nema...jednostavno losei potezi bivse uprave prije svega sto su nas ostavili bez ikakvih igraca za prodat a sa beskorinsnim timom koji nas je ogolio do koze + korona + evropa tj NE EVROPA = nema para. Ne znam stvarno sta sad treba neku urotu trazit kad svak moze skontati. Ne znam sta raja ocekuje da je neko ukro pokro od ovih pa da ga mogu razapet...sve i da je htio cisto sumnjam da je imo sta...Virtu4l je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:04Znači po tebi bi bilo u redu da sazovu press i kažu nemamo za plate, to bi po tebi bilo sasvim ok? Šta bi konkretno dobili takvim potezom? Dobili bi transparentnost? I šta onda?Kova991 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 23:573. Podrška i upravi koja god da je u pitanju, uz preporuku i molbu samo da budu transparentniji i iskreniji prema navijačima i igačima. Ako se prljavi veš (eventualno nemanje novaca za plate) ne iznese, uglavnom se gura pod tepih, a to je samo gore i jedan zdrav kolektiv to ne smije dozvoliti.
=\_1921_/=
Nek razgule i ne moraju nista !
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Virtu4l je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:04Znači po tebi bi bilo u redu da sazovu press i kažu nemamo za plate, to bi po tebi bilo sasvim ok? Šta bi konkretno dobili takvim potezom? Dobili bi transparentnost? I šta onda?Kova991 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 23:573. Podrška i upravi koja god da je u pitanju, uz preporuku i molbu samo da budu transparentniji i iskreniji prema navijačima i igačima. Ako se prljavi veš (eventualno nemanje novaca za plate) ne iznese, uglavnom se gura pod tepih, a to je samo gore i jedan zdrav kolektiv to ne smije dozvoliti.
Dio o transparentnosti za plate se odnosi na komunikaciju sa igračima, jer po meni nije isto kad ne primiš platu i šuti se o tome i kad ti dođe neko ko je odgovoran, održi sastanak sa igračima i objasni situaciju. U prvom slučaju se javlja sujeta i daje se prostora negativoj priči, a u drugom se računa na razumijevanje igrača. Tako se po meni gradi zdrav odnos u jednom kolektivu.Virtu4l je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:04Znači po tebi bi bilo u redu da sazovu press i kažu nemamo za plate, to bi po tebi bilo sasvim ok? Šta bi konkretno dobili takvim potezom? Dobili bi transparentnost? I šta onda?Kova991 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 23:573. Podrška i upravi koja god da je u pitanju, uz preporuku i molbu samo da budu transparentniji i iskreniji prema navijačima i igačima. Ako se prljavi veš (eventualno nemanje novaca za plate) ne iznese, uglavnom se gura pod tepih, a to je samo gore i jedan zdrav kolektiv to ne smije dozvoliti.
Transparentnost prema navijačima eventualno o nekim projektima, al to je već sekundarno. Zadovoljstvo igrača donosi rezultate, a to nama donosi zadovoljstvo tako da je to najbitnije.
- invincible1921
- Kontakt:
Jel ti stvarno mislis da amar i ljudi iz uprave ne kominuciraju sa igraciam...eto tebi kasni plata 3 mj na poslu i ti se pravis lud ne znas kome bi se obraito...
Transparentnost prema navijacma je irelevantana pojam, odnosno onolika je koliko je raja shvati. Prosla uprava je jedino transprateno o kartama pricala kolko se prodalo, dok recimo nikad nisu rekli kolko su potrosili u tri sezone zarad jednog kupa...niti su ikada objasnili zasto gomilamo nakih plovnjaka i koliko oni kostaju... I NES VJEROVAT MOJ REUFE, RAJA GOVORI TRANSPRANTENO....
Dalje Amar nije ublehas ako nista, sta treba da izadje i lupi nesto sto i sam zna da nece bit nista od toga da bi neko pola godine gajio nade o tome...
Transparentnost prema navijacma je irelevantana pojam, odnosno onolika je koliko je raja shvati. Prosla uprava je jedino transprateno o kartama pricala kolko se prodalo, dok recimo nikad nisu rekli kolko su potrosili u tri sezone zarad jednog kupa...niti su ikada objasnili zasto gomilamo nakih plovnjaka i koliko oni kostaju... I NES VJEROVAT MOJ REUFE, RAJA GOVORI TRANSPRANTENO....
Dalje Amar nije ublehas ako nista, sta treba da izadje i lupi nesto sto i sam zna da nece bit nista od toga da bi neko pola godine gajio nade o tome...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 25 sep 2020, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Ne smijes dozvoliti da ti kasni 3 mjeseca plata taman da je smak svijeta...ako kasni znaci da ne radis dobro svoj posao,a nama plate nisu neke aman zaman a oni ni to ne mogu skupiti...Ok korona ostao si bez prihoda ali i mnogi drugi su ustali,samo nas presidente izlazi na portalima i kuka na koronu...
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma sve je jasno kao dan, samo što pojedincima ne može iz guzice u glavu, ali nikako. Mislim na one koji nisu maliciozni.invincible1921 je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:11Ja mislim da prljavog vesa nema...jednostavno losei potezi bivse uprave prije svega sto su nas ostavili bez ikakvih igraca za prodat a sa beskorinsnim timom koji nas je ogolio do koze + korona + evropa tj NE EVROPA = nema para. Ne znam stvarno sta sad treba neku urotu trazit kad svak moze skontati. Ne znam sta raja ocekuje da je neko ukro pokro od ovih pa da ga mogu razapet...sve i da je htio cisto sumnjam da je imo sta...
Meni samo nije jasno ni kako smo do sad funkcionisali obzirom na obaveze koje su ostale iza njih. Tu prije svega mislim na masne ugovore igračima koji su se morali ispoštovati. Vjerovatno je bilo nekih para u dolasku pa smo se nekako krpili.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako se dobro sjećam i mali Duraković je htio ili bio otišao u Zrinjski pa ako još nekom nešto nije jasno...
- invincible1921
- Kontakt:
Ne brnaim ih uopste , ali evo stvarno ja sad razmisljam vako objektivno da sam ja na njihovom mjestu kako bi namako pare...iskreno nemas puno opcija, imas li ti kojudelinjo je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:19Ne smijes dozvoliti da ti kasni 3 mjeseca plata taman da je smak svijeta...ako kasni znaci da ne radis dobro svoj posao,a nama plate nisu neke aman zaman a oni ni to ne mogu skupiti...Ok korona ostao si bez prihoda ali i mnogi drugi su ustali,samo nas presidente izlazi na portalima i kuka na koronu...

=\_1921_/=
Nije ovaj nas Durakovic vec onaj sto je sad u TC. On je bek. Mislim da se bio vratio kod nas pa je onda opet otisao Bratstvo pa sad TC.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ja ne znam ni ko je u upravi, eto.invincible1921 je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:20Ne brnaim ih uopste , ali evo stvarno ja sad razmisljam vako objektivno da sam ja na njihovom mjestu kako bi namako pare...iskreno nemas puno opcija, imas li ti kojufkt iskreno pitam
![]()
Nemaju ti oni opcije, samo bi mijenjali, ko Miske kad je mijenjao 30 igrača za jedan prelazni rok.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Brate kako drugi namaknu ?? ali nije ni bitno ovi su kasnili sa platama u martu ,tad nije bilo korone niti bilo cega...invincible1921 je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:20Ne brnaim ih uopste , ali evo stvarno ja sad razmisljam vako objektivno da sam ja na njihovom mjestu kako bi namako pare...iskreno nemas puno opcija, imas li ti kojudelinjo je napisao/la: ↑25 sep 2020, 00:19Ne smijes dozvoliti da ti kasni 3 mjeseca plata taman da je smak svijeta...ako kasni znaci da ne radis dobro svoj posao,a nama plate nisu neke aman zaman a oni ni to ne mogu skupiti...Ok korona ostao si bez prihoda ali i mnogi drugi su ustali,samo nas presidente izlazi na portalima i kuka na koronu...fkt iskreno pitam
![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Aha ma nešto sam bio načuo jer je Željo igrao u pionirskoj konkurenciji te godine protiv kluba moga brata.Sjećam se Durakovića i tad se dijete izdvajalo a odmah poslije toga je bilo nekog govora kod nas da je otišao na neke probe u Zrinju pa sam sad povezivao sa ovim čistkama.Hvala za info drug moj.