LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Starteri odigrali pravo loše a Kobe je previše htio. Treba mu malo vremena, no playoff je mnogo realniji nego što je to bio slučaj prošle sezone kada su se u posljednjih par utakmica izvukli.
Sta ono rece Gasol prije par mjeseci "ne planiram pristati na rezanje plate"
.
Moj Gasolu, skaci od srece ako ti neko ponudi 3-4 miliona a kamoli sta vise jer ocigledno tones ko titanik.

Moj Gasolu, skaci od srece ako ti neko ponudi 3-4 miliona a kamoli sta vise jer ocigledno tones ko titanik.
Veoma loša tekma ekipe, a i Bryanta na čelu sa njima. Indirektno je dao prednost Raptorsima sa svojim glupim pokušajima divljih pasova, rezultat toga 8TO i +10 za Toronto. Dalje, D'Antoni mi nije jasan, znači klupa ubi nogama od dobre igre i on vadi njih u ključnim trenucima. Bryant previše proveo vremena na terenu, ovo mu ne smije raditi, shvatam i veliki povratak i marketing i zaje.bancije, al' će onda prije putem kojim Rose ide, nego u playoff.
Al' prva je tekma s Bryantom, ovo će ići na bolje i nadam se puno boljoj igri, kako Kobaje, tako i čitavog tima.
Al' prva je tekma s Bryantom, ovo će ići na bolje i nadam se puno boljoj igri, kako Kobaje, tako i čitavog tima.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!
Neznam sta ce poslati Torontu za njega... Ujiri je u potpunom rebuilding modu.Scof1eld je napisao/la:Kolike su sanse da dodje Lowry ?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
svi starteri manje a sve rezerve koje su igrale više od 10 poena
- BeyKopites
- Kontakt:
Nije mi se dopao koncept minule utakmice, al' raduje povratak Bryanta iako je sinoć bio loš (očekivano?).D'Antoni opet pokazao svoje (ne)znanje, i komotno se može reći da je prelomio utakmicu u korist Raptorsa.Kobe je izgubio mnogo na brzini i explozivnosti, ostao mu je svakako ego i želja za nadigravanjem mada ne znam koliko je to sad dobro jer možda neće moći ispratiti pokretom sve što zamisli a to će za njega biti pogubno...
Mislim da će on vremenom biti sve bolji i bolji, ipak mu treba vremena da uđe u pravu takmičarsku formu.
Mislim da će on vremenom biti sve bolji i bolji, ipak mu treba vremena da uđe u pravu takmičarsku formu.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Bryant je nakon utakmice izjavio da je njegova predstava bila totalni promasaj i da jos nije siguran sta moze uciniti/raditi za ekipu.
Ukoliko D`Antoni cita izmedju redova mislim da ce mu sve biti jasno...
Jednostavno kada se pogledaju sve cinjenice dodje se do zakljucka da je poraz sinoc bio neminovan. Povratak Bryanta, velika medijska paznja, prevelika zelja Bryanta da se dokaze, omogucavanje pokusaja od trenera 2.0 da to ucini, iako je vidio da ga ne ide itd itd.
Sutra nas ocekuje utakmica protiv Sunsa i nadam se da ce se igraci iskupiti za sinocnji poraz - koji je inace znacio prvu pobjedu Raprotrsa u protiv Lakersa u LA-u od 2001.
Ukoliko D`Antoni cita izmedju redova mislim da ce mu sve biti jasno...
Jednostavno kada se pogledaju sve cinjenice dodje se do zakljucka da je poraz sinoc bio neminovan. Povratak Bryanta, velika medijska paznja, prevelika zelja Bryanta da se dokaze, omogucavanje pokusaja od trenera 2.0 da to ucini, iako je vidio da ga ne ide itd itd.
Sutra nas ocekuje utakmica protiv Sunsa i nadam se da ce se igraci iskupiti za sinocnji poraz - koji je inace znacio prvu pobjedu Raprotrsa u protiv Lakersa u LA-u od 2001.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Prvi pick na precijenjenom draftu. Ja bi bio sretan da dođe.Pirke je napisao/la:Neznam sta ce poslati Torontu za njega... Ujiri je u potpunom rebuilding modu.Scof1eld je napisao/la:Kolike su sanse da dodje Lowry ?
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
LAL ima jedan pick u cijelom draftu. Sumnjam da ce prodati pick u ovakom draftu za Lowerya!dijabola je napisao/la:Prvi pick na precijenjenom draftu. Ja bi bio sretan da dođe.Pirke je napisao/la:Neznam sta ce poslati Torontu za njega... Ujiri je u potpunom rebuilding modu.Scof1eld je napisao/la:Kolike su sanse da dodje Lowry ?
I nije precijenjen. Prvih deset pickova su buduci All Star igraci. Ovo je najbolja klasa od one sa Jamesom.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
-
- Kontakt:
Nije to toliko lose. Kobeu se previse stavlja na teret, citam neke komentare o tome kako nije dovoljno eksplozivan, i slicno....pa ljudi, ima igraca koji slome ruku pa se vrate bez pola eksplozivnosti, Kobe je najtezu mogucu povredu imo u tom smislu, normalno je da mu treba vremena. Osim toga, zna se kako on ima perioda (narocito zadnjih godina) u kojima trazi svoj sut neko vrijeme, jednostavno ne ulaze, pa onda poludi i adaptira se, krene ga kad najvise treba...
Pitanje je samo koliko ce mu vremena trebati da pronadje taj svoj sut i svoju igru (on to moze uradit samo na utakmicama, to je tako), jer ce sve vrijeme ekipa ispastat za to vrijeme. Dobro je sto su igrali odlicno za vrijeme njegovog odsustva, pa nisu u negativnom skoru i ima mjesta jos i za takav luksuz, da se opet kiksa u par utakmica dok se ne posloze opet uloge sviju na terenu.
Isto tako, najsmjesnije mi je citat komentare kako je D'antoni kriv jer ga pusta da igra, i omogucava mu da se dokazuje i slicno...ljudi moji, koji god trener da je na klupi, ako je Kobeu ceif, igrat ce 48 minuta. Ko ce njega otjerat na klupu i rec mu da ne igra???? Nije mi jasno kako neko moze pratit Lakerse niz godina i ne razumjet to....
Pitanje je samo koliko ce mu vremena trebati da pronadje taj svoj sut i svoju igru (on to moze uradit samo na utakmicama, to je tako), jer ce sve vrijeme ekipa ispastat za to vrijeme. Dobro je sto su igrali odlicno za vrijeme njegovog odsustva, pa nisu u negativnom skoru i ima mjesta jos i za takav luksuz, da se opet kiksa u par utakmica dok se ne posloze opet uloge sviju na terenu.
Isto tako, najsmjesnije mi je citat komentare kako je D'antoni kriv jer ga pusta da igra, i omogucava mu da se dokazuje i slicno...ljudi moji, koji god trener da je na klupi, ako je Kobeu ceif, igrat ce 48 minuta. Ko ce njega otjerat na klupu i rec mu da ne igra???? Nije mi jasno kako neko moze pratit Lakerse niz godina i ne razumjet to....
U globalu vjerovatno si upravu ali sinoc ga je mogao ostaviti na klupi...vec je prije tekme receno da ce igrati oko 20 minuta(igrao 28) a i sam Kobe je bio svjesniji nego ikad da ne moze dati znacajan doprinos.sundancekid je napisao/la: Isto tako, najsmjesnije mi je citat komentare kako je D'antoni kriv jer ga pusta da igra, i omogucava mu da se dokazuje i slicno...ljudi moji, koji god trener da je na klupi, ako je Kobeu ceif, igrat ce 48 minuta. Ko ce njega otjerat na klupu i rec mu da ne igra???? Nije mi jasno kako neko moze pratit Lakerse niz godina i ne razumjet to....
Jel imaju Lakersi neki pick za draft slijdece godine da se mozda pored dolaska Mela il nekog od FA dovede i neki dobar rookie
Imaju.king33 je napisao/la:Jel imaju Lakersi neki pick za draft slijdece godine da se mozda pored dolaska Mela il nekog od FA dovede i neki dobar rookie
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Jedan pick u prvoj rundi. Pick iz druge runde ide Milwaukeeu.
Ovoga su se odrekli lani za Nasha i Howarda:
Ovoga su se odrekli lani za Nasha i Howarda:
http://basketball.realgm.com/nba/draft/ ... s/detailed" onclick="window.open(this.href);return false;2014 second round draft pick to Milwaukee
L.A. Lakers' 2014 2nd round pick to Milwaukee (via Phoenix to Minnesota) [L.A. Lakers-Phoenix, 7/11/2012 and then Minnesota-New Orleans-Phoenix, 7/27/2012 and then Milwaukee-Minnesota-Oklahoma City, 7/11/2013]
2015 first round draft pick to Phoenix
L.A. Lakers' 1st round pick to Phoenix protected for selections 1-5 in 2015, 1-3 in 2016 or 1-3 in 2017 or unprotected in 2018 [L.A. Lakers-Phoenix, 7/11/2012]
2015 second round draft pick to Orlando
L.A. Lakers' 2015 2nd round pick to Orlando protected for selections 31-40 (if this pick falls within its protected range and is therefore not conveyed, then the L.A. Lakers' obligation to Orlando will be extinguished) [Denver-L.A. Lakers-Orlando-Philadelphia, 8/10/2012]
2017 first round draft pick to Orlando
If at least two years after the L.A. Lakers conveyed a 1st round pick to Phoenix, then the L.A. Lakers' 1st round pick to Orlando protected for selections 1-5 in 2017 or 1-5 in 2018 or unprotected in 2019; if the L.A. Lakers have not conveyed a 1st round pick to Phoenix by 2017, then the L.A. Lakers will instead convey their 2017 2nd round pick and 2018 2nd round pick to Orlando [L.A. Lakers-Phoenix, 7/11/2012 and then L.A. Lakers-Orlando, 8/10/2012]
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
-
- Kontakt:
Mozda je mogo donekle uticati prije utakmice da Kobe propusti i ovu tekmu, ali i to tesko. A minutaza na utakmici i slicno...pa kad je pokido ahilovu tetivu nisu ga mogli sprijecit da se vrati i zabije bacanja, a sad da mu neko kaze izadji, kad nije igro toliki period... Ma opcenito, bezobzira na trenera, Kobe u principu radi sta zeli u klubu, to se zna. Ruzno te pogleda i dobijes otkaz (Brown)...pa ga ti izbaciadnan24 je napisao/la:U globalu vjerovatno si upravu ali sinoc ga je mogao ostaviti na klupi...vec je prije tekme receno da ce igrati oko 20 minuta(igrao 28) a i sam Kobe je bio svjesniji nego ikad da ne moze dati znacajan doprinos.sundancekid je napisao/la: Isto tako, najsmjesnije mi je citat komentare kako je D'antoni kriv jer ga pusta da igra, i omogucava mu da se dokazuje i slicno...ljudi moji, koji god trener da je na klupi, ako je Kobeu ceif, igrat ce 48 minuta. Ko ce njega otjerat na klupu i rec mu da ne igra???? Nije mi jasno kako neko moze pratit Lakerse niz godina i ne razumjet to....

Ma nek je on nama ziv i zdrav

Zasluzen poraz protiv Sunsa...
Mike D`Antoni je ponovo pokazao koliko je limitiran trener. Cim nas stane sut za tri poena onda nema sanse da dodjemo do pobjede.
Morris nabija sebi statistiku protiv Gasola, a on ga drzi u igri. Opet ponavljam ukoliko Gasolu ponude bilo sta sto je vece od vet-minimuma onda stvarno imamo blentavu upravu.
I nadam se da ce se konacno odluciti za nesta. Ili ce napraviti neki trade i boriti se za PO, ili ce poceti tankirati i uzeti kvalitetan pick. Hebem ti ovu situaciju gdje nisi ni na nebu ni na zemlji.
Sljedeca utakmica je u Petak i to u Oklahomi...
Mike D`Antoni je ponovo pokazao koliko je limitiran trener. Cim nas stane sut za tri poena onda nema sanse da dodjemo do pobjede.
Morris nabija sebi statistiku protiv Gasola, a on ga drzi u igri. Opet ponavljam ukoliko Gasolu ponude bilo sta sto je vece od vet-minimuma onda stvarno imamo blentavu upravu.
I nadam se da ce se konacno odluciti za nesta. Ili ce napraviti neki trade i boriti se za PO, ili ce poceti tankirati i uzeti kvalitetan pick. Hebem ti ovu situaciju gdje nisi ni na nebu ni na zemlji.
Sljedeca utakmica je u Petak i to u Oklahomi...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
jedna rijec savrseno opisuje lakerse u zadnje dvije utakmice a to je "patnja", slucajno ili ne ostaje nam da vidimo, ipak je mali uzorak, sacekajmo bar pet utakmica da bi se moglo komentarisati vise
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Dragić k'o Steve Nash , paradox šta smo sve dali za staca koji ne igra

Skok i odbrana tranzicije su kostali Lakerse pobjede sinoc.
D'Antoni opet pokazuje da cim se malo uspori ritam on ne zna da vodi ekipu...fino je to sto je ovu ekipu vodio do solidnih 50% bez Bryanta ali takva igra nikad nije niti ce donijeti neke velike rezultate.
Bryant mnogo bolji nego u prvom mecu...dobar izbor suta,smanjen broj izgubljenih ali primjetno je da je zadnji i kad se vraca u odbranu i kad treba istrcati u napad,iako sinoc ni saigraci nisu bili bas najbrzi kad se treba vratiti nazad.
D'Antoni opet pokazuje da cim se malo uspori ritam on ne zna da vodi ekipu...fino je to sto je ovu ekipu vodio do solidnih 50% bez Bryanta ali takva igra nikad nije niti ce donijeti neke velike rezultate.
Bryant mnogo bolji nego u prvom mecu...dobar izbor suta,smanjen broj izgubljenih ali primjetno je da je zadnji i kad se vraca u odbranu i kad treba istrcati u napad,iako sinoc ni saigraci nisu bili bas najbrzi kad se treba vratiti nazad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.