Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Cautinho
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Cautinho » 18 feb 2014, 16:44

Bolje Demichelis umjesto Lescotta.Koliko god mišljenja bila da je Martin slab igrač,po meni je dosta dobar branič i sigurno bolji od Lescotta.Nije toliko nesiguran,bio je na početku,ali to je vremenom otišlo.Dobar je u predaji lopte,a mislim da će imati prednost u skok-duelima.Jedini problem bi mu mogli prestavljati brži igrači sitnije građe.Znači da bi ga Iniesta,Pedro i sigurno Messi mogli kar@ti.
Keep walking.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 18 feb 2014, 17:53

Veceras uz City,da dobiju Barcelonu sa vise od 2 razlike aBda.

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Manchester City FC

Post Postao/la Cautinho » 18 feb 2014, 19:46

Hart, Zabaleta, Kompany (c), Demichelis, Clichy, Navas, Toure, Fernandinho, Kolarov, Silva, Negredo

Pelle oprezno s jednim napadačem,i Kolarovom kao pojačavanje krila,pa može biti jasno šta želi.
Nazad obrana očekivana,tu nema šta mjenjati.Oporavljeni Fernandinho se vraća na teren i s Yayom pravi taj prepoznatljivi Cityev zadnji vezni par.Tu ne može bolje.
Veza od tri igrača,dva krila i playom.Silva će da organizira sredinu i možda s Yayom kreirati šanse i biti možda najspominjanije ime komentatora u Cityjevom timu.
Sa Navasom i Kolarovom će ići na probijanja sa krila ili eventualnim ubačajima jakom Negredu na špicu koji će probati iskoristiti slabosti Barcine obrane.

Po meni vrlo pametna postava,Pelle je išao na sigurno.
Keep walking.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2014, 22:52

Glavni krivac za ovaj debakl je Pellegirni koji je totalno promašio taktiku.

Čovjek je uložio tolike milione u ofanzivni dio ekipe a u odbranu doveo kloca Demichelisa.Inžinjer nije za velike utakmice nebrojeno puta dokazano.

Sad se mogu okrenuti ligi jer izlet u CL je završio, na ljeto opet neka skrši 100-200mil na napadače.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 18 feb 2014, 22:52

Dok se ne nadje stoper svjetske klase da igra zajedno sa Kompanyjem od ozbiljnog napada na ligu prvaka nema nista.Ne mislim da je City bio toliko nadigran ali jednostavno se znalo da ce jednom morat ispast Demichelis.Sto se tice lige prvaka gotovo je to.Nadam se da ovo nece djelovati negativno na ekipu pa da se izgubi i utrka na ostala 3 fronta.Jos ovo vrlo lako moze zavrsiti kao dobra sezona.Pellegrini ce ostat trener bez obzira sta se desilo do kraja sezone.Mancini je prve sezone bio 5 pa je ostao menadzer.Mislim da ce i Pellegrini biti tu barem 3 sezone bez obzira na sve.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 feb 2014, 22:56

tevezito je napisao/la:Dok se ne nadje stoper svjetske klase da igra zajedno sa Kompanyjem od ozbiljnog napada na ligu prvaka nema nista.N
Mislim da je Mangala tu siguran na ljeto, neće vam pobjeći :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2014, 23:00

Atmosfera na stadionu pozorišna i još razmišljaju da povećaju kapacitet, mislim da nema potrebe.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 18 feb 2014, 23:07

rio_Ferdy88 je napisao/la:
tevezito je napisao/la:Dok se ne nadje stoper svjetske klase da igra zajedno sa Kompanyjem od ozbiljnog napada na ligu prvaka nema nista.N
Mislim da je Mangala tu siguran na ljeto, neće vam pobjeći :)
A i Kompany je svjetska klasa nema sta..
Nocas nema igraca kojeg se moze izdvojit da je nesto pokazao, prepali se barce i prepustili im da igraju svoju igru..steta sto Jovetic nije sansu dobio, mada ne vjerujem da bi ista promijenio..nisam dugo gore utakmice gledao..i barca sa svojim dodavanjima, bas mi se gadi gledat ono silovanje lopte i dodavanje..

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 18 feb 2014, 23:08

Sa previse straha od protivnika je usao City u ovu tekmu,i to ih je na kraju i kostalo glave,pored Demichelisa naravno.

Hammertz
Kontakt:

Post Postao/la Hammertz » 18 feb 2014, 23:28

Ni p od penala nije bilo.

slika
Posjeti : www.hammersbalkan.com ili nam se pridružit putem Facebooka : https://www.facebook.com/pages/Hammers-Balkan/130683560422305

bezze
Kontakt:

Post Postao/la bezze » 18 feb 2014, 23:33

Eto nemojte računat taj gol, računajte crveni i da je 0-1. Primit cete tricu na nou kampu.

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Manchester City FC

Post Postao/la Cautinho » 18 feb 2014, 23:39

U većini slučajeva,ova bi taktika uspjela,ali splet nezeljenih okolnosti i izgubio si u 2 poteza.
Demichelis nije mogao ništa drugo napraviti,imao je tek mali postotak šanse da izbije loptu iz Messijevih nogu i izvuče je bez prekršaja.
Vidjelo se da se ide preko krila na Negreda,bilo je par prilika,mozda se moglo bolje reagirati,ali eto.Previše kukakvička igra sa puno respecta i nekog straha,nisu iskoristili ništa od svog potencijala.Yaya dobar na sredini,Kolarov isto radio dobar posao,Hart isto na nivou,ali jedan je čovjek izdominirao-Kompany.Po meni prvo štopersko ime svijeta.Pravilan spoj snage i pameti,i nema prolaza pokraj njega.Cijela obrana generalno dobra,čistili su sve Barcine vrlo dobre pokušaje po beku i krilima.
Prolaz je po meni rješen i pridružujem se @tevezitovom konstataciji,nadam se da se ovo neće puno reflektirati na ostale frontove.
Keep walking.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 19 feb 2014, 14:55

Samo da napomenem,jer nisam vidio da je itko spomenuo,8. Marta igramo utakmicu četvrtfinala FA Cupa protiv Wigana,branioca naslova.Mislim da lagano prolazimo i tu prepreku.Osim duela Arsenal-Everton ne vidim ekipu koja bi nas mogla ugroziti u osvajanju ovog trofeja.
Keep walking.

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 19 feb 2014, 15:02

slika

misljenje legende
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 19 feb 2014, 15:03

@Cautinho Jesi li se odlučio za Barcu ili City?
Ja te volim, volim Željo..

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 19 feb 2014, 15:19

Nemam šta odlučiti,utakmicu sam pratio bez većih emocija i objektivno sam mišljenje imao i isto izložio.
Nadao sam se boljem tempu i više "prave igre" sa obe strane,ali eto,na kraju malo tvrđa tekma.
Ali Barcelona je bila bolja,dominirala je i posjedu lopte,mogla su imati i više čistijih prilika,ali je obrana Cityja radila dobar posao i dosta tih akcija razbila i presjekla.Valjda ovaj rezultat bude neki dobar uvod u uzvratnoj utakmici,jer City ako želi nešto mora napasti kao sivonja,a to znači da će biti manje taktike i više igre.
Sad polako čekamo Bayern,vrlo se radujem toj tekmi.
Keep walking.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 21 feb 2014, 10:20

Bit ce tesko mislim da je CL zavrsena prica definitivno nisu imali srece sa onim crvenim kao i sa penalom.

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 21 feb 2014, 10:22

Demichelis,te Pellegrini i njegov kukavičluk su koštali City boljeg rezultata u prvom meču. Igrali su protiv sjenke one Barce od prije 2-3 sezone i nisu je znali pobjediti. Ukenjali su se prije nego je utakmica uopšte počela.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 21 feb 2014, 18:01

Sutra vazan mec sa Stoke Cityjem i nadam se da su igraci vec zaboravili na LP jer slijede utakmice u EPL.Mislim da Stoke ne bi trebao praviti neke ogromne probleme jer su u zadnje vrijeme na Etihadu redovna musterija za City.Ono sto je najvaznije da se Aguero vratio na trening i ocekuje se da bi uskoro trebao biti 100 % spreman.Vec dvije povrede ove sezone valjda sad bude bez povreda neki duzi vremenski period.
slika

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 22 feb 2014, 15:02

Hart, Zabaleta, Kompany (c), Demichelis, Kolarov, Fernandinho, Yaya Toure, Nasri, Silva, Dzeko, Negredo

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 81 gost.