FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnički Lukavac
zavrsi se neslavno po radnicki prvi dio sezone pun turbulencija i jedan od tezih u dugogodisnjoj istoriji kluba. kad je u pitanju danasnja utakmica najbolje je sto prije zaboraviti. kao i sve domace utakmice u ovom dijelu sezone i ovu danasnju smo odigrali mlako, stihijski i bez ataka prema protivnickom golu. sto je vecina ekipa pa i danasnji protivnik veoma lukavo iskoristio i izblamirao nas na nasem terenu. a da se mozemo ravnopravno nositi sa vecinom ekipa pokazale su gostujuce utakmice gdje je radnicki postizo po 2,3 i 4 gola i donio veoma bitne bodove. zasto se u sve domace utakmice ulazilo sa zatvorenom narijantom nikom nije jasno. na kraju hvala djeci koja su u ovim teskim vremenima nastupali za nas tim bez ikakvih ili minimalnih primanja. hvala im sto su igrali po onakvom terenu i sto nas nisu uslovljavali kao "nasi" koji koriste svaku priliku da napuste radnicki i igraju za klubove iz banovica, gradacca, gracanice, poljica itd. ako cemo ispast iz ove supacko-sudijske lige vise bi volio da ispadnemo sa sakibom brezicaninom, mehmedom cosicem, mirnesom salihovicem itd. nego sa "nasim", sretno radnickom u drugom dijelu sezone.
slažem se ja i sa ovim sto piše studeni i sto piše barbrez. ja gledam ovu djecu od početka. i hvalim ih. da je lakše igrat na lijepom terenu , zna svako. da su djeca igrala džaba i to se zna. ali analiza igre treba uvijek. uklanjat i smanjit greške koje se prave. prebroj bolan penale , kolko smo napravili. itd. eto prvi gol danas 3 nasa u 16-ercu i njihov jedan skače i daje ga. i da ne širim.
a ako studeni zbog nečega umanjuje vrijednost veznih i nije vidio lijepu akciju , evo nek se sjeti utakmica sa drinom , bosna semom , bosnom visoko , ili te utakmice sa goškom koju smo izgubili. bilo je brate lijepe igre od kuduzovića, ćosića,h. salihovića i ako će pravo njih trojica plus napadač mirnes s. i golman brezičanin i jesu ono što nas je držalo u igri .
volio bi da se klub stabilizuje. da ostanu ovi momci.da se dovede bar jedan iskusniji u odbrani .
volio bi i da se teren popravi i bolje održava.
volio bi da ostanemo u ligi da ne ispadamo.
a ako studeni zbog nečega umanjuje vrijednost veznih i nije vidio lijepu akciju , evo nek se sjeti utakmica sa drinom , bosna semom , bosnom visoko , ili te utakmice sa goškom koju smo izgubili. bilo je brate lijepe igre od kuduzovića, ćosića,h. salihovića i ako će pravo njih trojica plus napadač mirnes s. i golman brezičanin i jesu ono što nas je držalo u igri .
volio bi da se klub stabilizuje. da ostanu ovi momci.da se dovede bar jedan iskusniji u odbrani .
volio bi i da se teren popravi i bolje održava.
volio bi da ostanemo u ligi da ne ispadamo.
Ma nema se ovim momcima sta prigovorit, oni su u vrapcicima, gracanici i na kosevu pokazali sta znaju. U Lukavcu u datim uslovim dali su najvise sto su mogli. Nije niko slijep, od pocetka se vidi da je odbrana najlosiji dio tima. Al sta da se radi kad ni na klupi nema boljih. Ovdje kritika ide prema upravi, potpuno neozbiljno je bilo uci u sezonu sa stoperskim parom od 19godina!
Ono sto je evidentno je da su momci najbolje partije pruzili kada su im to uslovi dozvoljavali. Josik nazalost vise nije ni t od terena vec je jedna obicna njiva sa iscrtanim linijama na kojoj se bolje snalaze iskusniji igraci. S godinama postaje sve gore, jbg.
Ono sto je evidentno je da su momci najbolje partije pruzili kada su im to uslovi dozvoljavali. Josik nazalost vise nije ni t od terena vec je jedna obicna njiva sa iscrtanim linijama na kojoj se bolje snalaze iskusniji igraci. S godinama postaje sve gore, jbg.
Ovo je takva liga koja se od svih ostalih u svijetu razlikuje po tome što nemaš dibidus favorita već jednu utakmicu ćeš dobiti favorita za prvaka na njegovom terenu, a sljedeću će te kući nakantat neko ko je ispod tebe i bori se za opstanak i svi timovi u ovoj ligi su to prošli po jednom u dosadašnjem toku prvenstva. Nadam se da će biti ubrzo sastanak s načelnikom i da se napravi neki plan i UO. Za drugi dio prvenstva nam treba par iskusnih igrača u odbrani i možda jedan na sredini. Mislim da to možemo priuštiti. Volio bih još da zadržimo Brezičanina, Mehu i Mirnesa, tu se možda mogu naći još i Kuduz, Almis i Salihbegović (ako ostane Kuduz onda mora i Hasmir, jer su najbolji kad igraju zajedno, a mislim da mogu pridonijeti mnogo toga). Iskustvo je jedan od presudnih faktora i tako će biti u drugoj polusezoni. Mislim da 2. polusezona počinje u 3. mjesecu, ali eto kakva država takvo i fudbalsko takmičenje.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!
-
- Kontakt:
Kakav plan kakav uprava vidite da su svi digli ruke od svetinje.Dosuse ostalo je jos par ,, budala,,uz Radnicki...
Upravlja "neko", ne može klub funkcionisat bez toga. Mislim da vas većina zna o čemu je riječ. A sad bi se trebao formirat UO, određenu ulogu igraju Struja, novi načelnik i neki stari ljudi (već ranije poznati lukavačkoj javnosti, jer su bili u i oko kluba), ali o tom potom..OmarGabriel je napisao/la:Kakav plan kakav uprava vidite da su svi digli ruke od svetinje.Dosuse ostalo je jos par ,, budala,,uz Radnicki...
-
- Kontakt:
Daj Boze drug.ima ovaj nacelnik i veci problema od Josika...
I ja mislim, njemu je Radnički zadnji, ali želi tu transparentnost i formiranje UO, Skupštine kluba i tih stvari kako bi normalno funkcionisali. A on se samo nešto "iščuđava" k'o da je s Marsa pao. Puna usta lažnih ideala, džaba glava k'o sepet.OmarGabriel je napisao/la:Daj Boze drug.ima ovaj nacelnik i veci problema od Josika...
-
- Kontakt:
O tome ti i govorim.ovoj upravi i njima slicnim i neodgovara da je u Radnickom dobro.To je jedna istina.Uzmi u obzir da clan uprave radi kao trener u privatnoj skoli fudbala..
Radnicki prije svega uopste nema UO.Treba napraviti UO od ljudi koji nece biti tu zbog svoje vlastite promocije, nego od ljudi koji vole klub, koji su spremni zasukati rukave, napraviti nesto dobro.Bilo je takvih u bliskoj proslosti, ali su otisli nezadovoljni stanjem, a ruke su im bile vezane da sta promjene.
-
- Kontakt:
Tako ce biti drug i u bliskoj buducnosti...
-
- Kontakt:
Smail Karic preuzima od januara Fk Radnicki
Valjda bude uspjesniji ovaj put
Jedno pitanje momci.Gdje je sada i sta radi onaj vas igrac Karic(10).Bio kapiten prije jedno 10 god.Kako je taj udaro mati draga
Trebao bi biti u svojoj rodnoj Orahovici. E sad da li jos igra ili vodi klub, ne znam.Zodi41 je napisao/la:Jedno pitanje momci.Gdje je sada i sta radi onaj vas igrac Karic(10).Bio kapiten prije jedno 10 god.Kako je taj udaro mati draga
A da je udarao, jeste. Meni ogadio Josik, jbg
Krvio sam se sa njim godinama i sa Zlatkom Teparicem istostudeni je napisao/la:Trebao bi biti u svojoj rodnoj Orahovici. E sad da li jos igra ili vodi klub, ne znam.Zodi41 je napisao/la:Jedno pitanje momci.Gdje je sada i sta radi onaj vas igrac Karic(10).Bio kapiten prije jedno 10 god.Kako je taj udaro mati draga
A da je udarao, jeste. Meni ogadio Josik, jbg

-
- Kontakt:
Onda druze sigurno si krvio i sa Zeljkom Kolaricem
U Orahovici igra u prvoj kantonalnoj. Teško je reći da li je tada ili sada veći krkan.Zodi41 je napisao/la:Jedno pitanje momci.Gdje je sada i sta radi onaj vas igrac Karic(10).Bio kapiten prije jedno 10 god.Kako je taj udaro mati draga
Udara ovu mladu djecu , jednostavno lik koji ti moza zgaditi sve vezano za fudbal.
Prije par godina ja u Tucepima, vlasnik kuce u kojoj sam boravio u hol smjestio neke trofeje, fudbalske lopte i medalje. Ja stao, gledam, zanima me. Kad ide on i pita: da se ne bavis i ti nogometom? Rekoh ma jok, onako gledam. Kaze odakle si? Rekoh iz Lukavca. A on se odmaknu od mene i veli: "A majke ti, igra li u Lukavcu jos onaj Karic. A jes' me ubio po nogama, oca mu *ebem"
. Ja stao, ne mogu da vjerujem
. Covjek je nekad igrao za Brotnjo iz Citluka
.

Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Ma udara kod kuce ko i uvijek al kad ode na stranu mala maca.Doduse tad su sudije to dozvoljavale.Kako necu znat Kolarica.ccccc,ali vjerujte on je mala maca za golmana Blasku iz Lipnice.Mati draga kakav je ono lik.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.