Safet Sušić - Pape

vrana
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la vrana » 17 avg 2011, 12:46

Edo_77 je napisao/la:Jasno i otvoreno za koga? Za vas koji nemate povjerenje u njega. Ja mu vjerujem u slucaju Begovic, i vjerujem da je Begoviceva krivica zasto se nije odzavao. Ni jedan se trener nece odreci dobrog igraca tek tako?

Kod nas se u Bosni sve mora javno objasniti svaki potez, da nedaj boze se u nesto nebi moglo sumnjati.
pa to je normalno da stvari moraju biti jasne. pape se svojom krivicom doveo u neprijatnu situaciju, duplim standardima i prije svega netransparentnoscu. da je poslije drugog begovicevog gafa rekao da je begovic odstranjen iz reprezentacije, da je ibricica kaznio radi gafa sa mexikom i hajdukom itd. sada ne bi imali pravo da ga prozivamo.
ponavljam, ne branim begovica ali i pape snosi dobar dio krivice za to i druga pitanja.
pokusavam biti nepristrasan.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 12:50

vrana je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Jasno i otvoreno za koga? Za vas koji nemate povjerenje u njega. Ja mu vjerujem u slucaju Begovic, i vjerujem da je Begoviceva krivica zasto se nije odzavao. Ni jedan se trener nece odreci dobrog igraca tek tako?

Kod nas se u Bosni sve mora javno objasniti svaki potez, da nedaj boze se u nesto nebi moglo sumnjati.
pa to je normalno da stvari moraju biti jasne. pape se svojom krivicom doveo u neprijatnu situaciju, duplim standardima i prije svega netransparentnoscu. da je poslije drugog begovicevog gafa rekao da je begovic odstranjen iz reprezentacije, da je ibricica kaznio radi gafa sa mexikom i hajdukom itd. sada ne bi imali pravo da ga prozivamo.
ponavljam, ne branim begovica ali i pape snosi dobar dio krivice za to i druga pitanja.
pokusavam biti nepristrasan.
Ti trebas da shvatis neke stvari diplomatski. Svaki advokat ce ti uvijek reci da ni jedan slucaj nije isti. A slucaj Begovic Ibricic ni blizu.

Koja je razlika? Ibricic je trazio da ga Susic postedi, Susic mu dopustio.
Begovic je u 2 navrata bez razloga izostao sa okupljanja reprezentacije, dakle nije ga Susic postedio, izostao neopravdano.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 avg 2011, 12:55

mnogi govore kako je pape nedorecen, no njegova izjava iz avaza je jasna kaocdan. pape je fino rekao radi cega nije pozivao begovica. ocigledno je da su imali otvoren razgovor i da mu je pape rekao ds je keno radi okolnosti i kontinuiteta trenutno(!) br 1, a da mu je ovaj rekao da i nije bas za klupe. ja mislim da je to posteno i da nema neke velike mrznje. jednostavno, beg ce cekati priliku kada ne bude kene da preuzme kormilo. mozda to sve ruzno izgleda, no mislim da vise nisu u pitanju igre gluhih telefona. no beg je u toj prici ipak malo preponosan jer se lako moze desiti da se keno na nekom treningu povrijedi, a tada ovog drugog nece biti da uskoci
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

vrana
Kontakt:

Post Postao/la vrana » 17 avg 2011, 12:58

Edo_77 je napisao/la:
Ti trebas da shvatis neke stvari diplomatski. Svaki advokat ce ti uvijek reci da ni jedan slucaj nije isti. A slucaj Begovic Ibricic ni blizu.

Begovic je u 2 navrata bez razloga izostao sa okupljanja reprezentacije, dakle nije ga Susic postedio, izostao neopravdano.
ja to shvatam ali treba shvatiti i da ljudi nisu diplomate,advokati niti trebaju da se time bave. javnost zeli osobu koja je transparentna,principijelna i odlucna.ljudi takvim tipovima vjeruju.
pape nije takav,iako ima dosta pozitivnih strana i ja ga ,u principu,podrzavam citavo vrijeme ali cu ga kritikovati tamo gdje nije u pravu, to je,bar meni, normalno.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 13:10

vrana je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:

ja to shvatam ali treba shvatiti i da ljudi nisu diplomate,advokati niti trebaju da se time bave. javnost zeli osobu koja je transparentna,principijelna i odlucna.ljudi takvim tipovima vjeruju.
pape nije takav,iako ima dosta pozitivnih strana i ja ga ,u principu,podrzavam citavo vrijeme ali cu ga kritikovati tamo gdje nije u pravu, to je,bar meni, normalno.
Ne podrzavam ga ni ja u svemu, i ja kritikujem sve za sta ima osnove. U slucaju Begovic, mislim da je upravu, nazalost ispalo je tako. Begovic j epo meni najvise kriv sto nije dosao barem na jedno od ovih okupljanja. Ja ne opravdavam ni Ibricica, al razumijem, svakome se moze dopustiti po nesto s vremena na vrijeme, al Begovic je morao doci na okupljanja jer mu je to bila sansa za uzimanje golmanske pozicije. Ibricic nije imao puno toga izgubiti, a Begovic mnogo. Nemozes postati prvi golman BH reprezentacije dobrim odbranam protiv Chelsea, moras se izboriti u nasem timu, mi imamo golmana koji brani uspjesno 10 godina, nemozemo ga tek tako odstarniti i staviti nekog golmana koji nije htio da iskoristi ni pruzenu sansu.

vrana
Kontakt:

Post Postao/la vrana » 17 avg 2011, 13:46

Ne podrzavam ga ni ja u svemu, i ja kritikujem sve za sta ima osnove. U slucaju Begovic, mislim da je upravu, nazalost ispalo je tako. Begovic j epo meni najvise kriv sto nije dosao barem na jedno od ovih okupljanja. Ja ne opravdavam ni Ibricica, al razumijem, svakome se moze dopustiti po nesto s vremena na vrijeme, al Begovic je morao doci na okupljanja jer mu je to bila sansa za uzimanje golmanske pozicije. Ibricic nije imao puno toga izgubiti, a Begovic mnogo. Nemozes postati prvi golman BH reprezentacije dobrim odbranam protiv Chelsea, moras se izboriti u nasem timu, mi imamo golmana koji brani uspjesno 10 godina, nemozemo ga tek tako odstarniti i staviti nekog golmana koji nije htio da iskoristi ni pruzenu sansu.
naravno da je i begovic kriv,vjerovatno najvise,ali pape je glava i mora poredati stvari tako da su jasne i da nema mjesta nagadjanjima, pretpostavkama jer svako ima svoje vidjenje, raja najcesce pati za atraktivnim igracima iz jakih liga i ako se ostavi prostor za sumnju , problem ce se produbljivati.
to papetu zamjeram jer se u par slucajeva postavio neprincipijelno i to je dovoljno da ga, narocito protivnici, sahranjuju iz dana u dan .

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 14:12

vrana je napisao/la:
naravno da je i begovic kriv,vjerovatno najvise,ali pape je glava i mora poredati stvari tako da su jasne i da nema mjesta nagadjanjima, pretpostavkama jer svako ima svoje vidjenje, raja najcesce pati za atraktivnim igracima iz jakih liga i ako se ostavi prostor za sumnju , problem ce se produbljivati.
to papetu zamjeram jer se u par slucajeva postavio neprincipijelno i to je dovoljno da ga, narocito protivnici, sahranjuju iz dana u dan .
Pape je izricito jasan u slucaju Begovic, o tome je par puta govorio i u intervjuima. A druga je stvar sto to vecina raje nece da skonta.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2011, 14:26

Edo_77 je napisao/la: Pape je izricito jasan u slucaju Begovic, o tome je par puta govorio i u intervjuima. A druga je stvar sto to vecina raje nece da skonta.
U čemu je bio jasan i de mi nađi taj intervju gdje je on objasnio situaciju ... Zaje*i ti to prazna baterija bila pa valjda se šalje prvo poziv u klub i onda ide kontaktiranje igrač-selektor jer ako se igrač ne odazove ide kazna ...

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 14:30

thulkazal je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la: Pape je izricito jasan u slucaju Begovic, o tome je par puta govorio i u intervjuima. A druga je stvar sto to vecina raje nece da skonta.
U čemu je bio jasan i de mi nađi taj intervju gdje je on objasnio situaciju ... Zaje*i ti to prazna baterija bila pa valjda se šalje prvo poziv u klub i onda ide kontaktiranje igrač-selektor jer ako se igrač ne odazove ide kazna ...
Hajmo uzeti Slovacku za primjer. Dobio je poziv, nije se pojavio u Becu na okupu. Zvali ga Susic i Spahic, nije se javljao, dan prije utakmice, onda nakndano dosao Avdukic.

Begovic se posliej par dana javio i rekao da se nije mogao javiti na telefon jer je bio bolestan i mislio je da ce umrijeti. Dakle istina je da su ga zvali i istina je da nije javio da nece doci.

Sta tebi ovdje nije jasno? O kazni se pricalo, NSBIH ga je mogao kazniti al nisu, mogao je dobiti 3 utakice ne igranja za Stoke?

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2011, 14:40

Edo_77 je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:
Hajmo uzeti Slovacku za primjer. Dobio je poziv, nije se pojavio u Becu na okupu. Zvali ga Susic i Spahic, nije se javljao, dan prije utakmice, onda nakndano dosao Avdukic.

Begovic se posliej par dana javio i rekao da se nije mogao javiti na telefon jer je bio bolestan i mislio je da ce umrijeti. Dakle istina je da su ga zvali i istina je da nije javio da nece doci.

Sta tebi ovdje nije jasno? O kazni se pricalo, NSBIH ga je mogao kazniti al nisu, mogao je dobiti 3 utakice ne igranja za Stoke?
Nezz ja ništa jer vidim da ti uzimaš zdravo za gotovo izvještaje naši kvazi novinara kojim ja ništa ne vjerujem ...
Ko je koga prvi zvao, kome se baterija istrošila isto ko kakva sapunica.

Već sam napisao, ja mislim na temi Asmira Begovića, da se ovo sve može razrješiti samo iz usta il Asmira il Sušića a ne nekakvi sportski portala i novinara. Sledeća press konferencija na kojoj bude čitao spisak igrača za Bjelorusiju neka Safet Sušić objasni zašto nema na spisku Asmira Begovića al bez muljanja, mada sumnjam da će to uraditi jer to znači nekakav sukob, preuzimanje odgovornosti i iznošenje stvari na vidjelo što nije karakteristično za našu zemlju ...

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 14:44

Tvoj problem je sto hoces da vjerujes u ono sto zelis da vjerujes.

Kad vec ne pratis situaciju dovoljno i kazes ne vjerujes novinarima, trebao si vidjeti par intervjua VIZUALNO pa bi znao da se radi o istini, ono sto se desilo prije meca sa Slovackom.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2011, 15:06

Edo_77 je napisao/la:Tvoj problem je sto hoces da vjerujes u ono sto zelis da vjerujes.

Kad vec ne pratis situaciju dovoljno i kazes ne vjerujes novinarima, trebao si vidjeti par intervjua VIZUALNO pa bi znao da se radi o istini, ono sto se desilo prije meca sa Slovackom.
Boli mene dupe za Asmirom Begovićem ako je on popljuvao po BiH ... neka se fino objasni ko je koga zaje*ao i gotova priča a gledao sam intervju i Sušić isto ko da je izbjegavao da konkretno odgovori e sada imaš dvije solucije il je njemu stalo za BiH i Asmirom pa neće da ulazi u sukob jer zna da je on budućnost il je on q*ac od čojka pa neće da diže tenzije ...

vrana
Kontakt:

Post Postao/la vrana » 17 avg 2011, 16:22

thulkazal je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Tvoj problem je sto hoces da vjerujes u ono sto zelis da vjerujes.

Boli mene dupe za Asmirom Begovićem ako je on popljuvao po BiH ... neka se fino objasni ko je koga zaje*ao i gotova priča a gledao sam intervju i Sušić isto ko da je izbjegavao da konkretno odgovori e sada imaš dvije solucije il je njemu stalo za BiH i Asmirom pa neće da ulazi u sukob jer zna da je on budućnost il je on q*ac od čojka pa neće da diže tenzije ...
i ja pokusavam reci da je pape upao u u tu varijantu muljanja,nedorecenosti,nepreuzimanja odgovornosti........
to je linija manjeg otpra koja dugorocno donosi stetu i daje mogucnost domacim pseudomedijima da proizvode afere , izmisljaju intervjue, prave sebi promociju i pale raju.cini mi se da je pape cekao da mediji lincuju begovica pa da izadje sa odlukom s kojom je, recimo, izasao prije par dana ali opet nedorecen.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 avg 2011, 16:39

Pape svaka cast za poziv Begovica !!! De ovi kriticari , stt je jos ostalo od kritika ????

Sta sada zamjerate ???
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 avg 2011, 16:54

Safetu svaka cast na potezu, sad je do golmana. Drago mi je sto je ovo uradio. Jos da se stvari srede sa Jahicem da ne gledam Mravca ni blizu reprezentacije i eto...

a sto se tice zamjeranja Safetu ima tu jos toga, ali vidjet cemo protiv Bjelorusije. I dalje mislim da nije nesto posebno kao trener, vidjet cemo prvo jel skontao da treba pa onda ima li mu.a na klupi ostaviti Pjanica ili Misimovica na klupi, onda slucaj Jahic(i sa klupe je bolji od Mravca), te naravno sto mu Mravca i zivce i bodove kojih nas je covjek kostao necu nikad halalit. Begovic je bio samo jedna stavka, ali ima tu jos dosta toga. Jbg volio bih da me u svakoj toj stavci iznenadi pozitivino kao sa Begovicem jer ne uzivam ja kad reprezentacija izgubi, vec upravo iz zelje da sve bude kako treba zamjeram mu neke stvari koje bi nas ucinile jacim.
Davno sam rekao, dugo mu treba, sporo konta ali eto polako i on nadolazi. Ovo je od njega korektan potez, naravno ako se sve ispostavi tako kako se pise i prica.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 avg 2011, 17:08

Izgleda da mnogo vise treba i da sporije kontaju ovi "vjecni kriticari i mrgudi".
Zavisno od situacije takvi su i rezultati.
Sad svi igraju fudbal,pa i jedan Luxemburg otkine bodove.
A Albanija je spremna da svakog na svom terenu pobjedi.
Jos kad se uzme u obzir u kakvim su krizama nasi igraci bili i uz to blesavi mentalitet.
Pametnom covjeku su stvari jasnije.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 avg 2011, 17:39

harishp je napisao/la:Izgleda da mnogo vise treba i da sporije kontaju ovi "vjecni kriticari i mrgudi".
Zavisno od situacije takvi su i rezultati.
Sad svi igraju fudbal,pa i jedan Luxemburg otkine bodove.
A Albanija je spremna da svakog na svom terenu pobjedi.
Jos kad se uzme u obzir u kakvim su krizama nasi igraci bili i uz to blesavi mentalitet.Pametnom covjeku su stvari jasnije.
To nije jedini razlog ali je najveci razlog zasto smo slabo igrali. Daleko najveci.
Misimovic i Pjanic mogu igrati zajedno. Ali samo ako ce Misimovic trcati.
Ono protiv Rumunije, Ibricic, Miske i Dzeko. Ova trojica izgube loptu i onda gledaju kako Rumuni trce prema nasem golu, kontaju da ce ih neko zaustaviti i onda ispadaju Mravac i Mujdza krivi, ili Medo koji je mastor sa loptom ali nije nesta brz. Mislim da je Ibricic za klupe, Miske ipak moze dosta pomoci jer jedan njegov pas promjeni igru. Pjanic ionako trci a Dzeko ovo sto sam vidio ovog ljeta je bas kao i Vedo, znaci vraca se po loptu, trci ko lud. A tu jos imaju Sejo i Lula koji trce svih 90 minuta..

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 18 avg 2011, 18:24

Bravo Susicu, fenomenalan potez... Nakon dugo vremena da ga i ja pohvalim :D
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 avg 2011, 01:34

kimbo je napisao/la:Pape svaka cast za poziv Begovica !!! De ovi kriticari , stt je jos ostalo od kritika ????

Sta sada zamjerate ???
Zivio Susic! Konacno Pozvao naseg ubjedljivo najboljeg golmana! Hvala ti, Mourinho!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 avg 2011, 01:44

Cartman je napisao/la: Zivio Susic! Konacno Pozvao naseg ubjedljivo najboljeg golmana! Hvala ti, Mourinho!
Najzad da i ovo dozivimo!

p.s. Imun sam protiv svake forme sarkazma. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.